iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.10.08.

Dátum | 2014. 10. 08.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Október 14-ig ingyenesen letölthető a Dragon Age: Origins Az Origin "On the House" ajánlatának keretein belül ezúttal a Dragon Age: Origins jár ingyenesen minden felhasználónak. Az ajánlat október 14-ig él, addig tessék beszerezni. Letölthető tartalmak sajnos nem járnak hozzá. 7 percnyi Sleeping Dogs: Definitive Edition A PlayStation 4-es verzióból kaptunk játékmenet felvételt, ami alapján ugyan nem mondanám, hogy a Sleeping Dogs egyértelműen next-gen cím lett, de az biztos, hogy a javulás látványos.
Call of Duty: Advanced Warfare - ingyenesen frissíthető lesz a régi az újra Komoly problémával küzd idén a Call of Duty, ugyanis az előrendelési mutatók tovább csökkentek a tavalyi Ghosts óta. Ez nem véletlen, a helyzet ugyanis nagy valószínűséggel az, hogy a régi konzolokra már nagyon kevesen vennék meg a játékot, új konzolokból azonban még nem adtak el eleget, hogy ezt ellensúlyozzák. Valószínűleg nem véletlen, hogy az Activision most jelentette be, hogy ha az Xbox 360-as, vagy PS3-as változatot vásároljuk meg digitális úton, akkor az jövő március 31-ig ingyenesen frissíthető lesz a konzolcsaládon belüli újabb változatra - tehát Xbox One-ra vagy PS4-re. Ezen kívül a szezonbérlet, és minden megvásárolt DLC, valamint extra tartalom is átkerül az új konzolra, ha a frissítés mellett döntünk. Előző generációs játékhelyszínek felújítva Milyenek lennének a The Last of Us, a Grand Theft Auto 5, a Fallout 3, a Half Life 2, vagy éppen a Heavy Rain helyszínei, ha "korlátlan" hardveres erőnk lenne a rendereléshez? Nos, ezt próbálta nekünk megmutatni Tim Hijklema, aki a Cinema 4D-vel és a Zbrush-sal hozta össze mindezt.
Elérhető Xbox One-ra a Plex A sokak által rendkívül kedvelt multimédiás streamelős alkalmazás, a Plex már elérhető Xbox One-ra és Xbox 360-ra is. A számos más platformra beszerezhető program segítségével az összes videónkat, képünket és zenénket rendszerezhetjük, és streamelhetjük azokat a támogatott eszközeinkre. Az Xbox One-os verzió természetesen kihasználja a hangvezérlés nyújtotta lehetőségeket, és a gesztusokat is. Launch trailert kapott a Dark Souls 2: Crown of the Ivory King Ugyan a Dark Souls 2 utolsó DLC-je már egy hete elérhető, a From Software azért pótolta az elmaradt launch trailert. Ezzel mondhatjuk, hogy lezárult egy korszak, és innentől már csak előre tekinthetünk, és várhatjuk, mit alkot a stúdió a PS4-en a Bloodborne-nal, és persze reménykedhetünk benne, hogy a Souls-sorozat is folytatódik majd egyszer.
50GB-ot telepít a next-gen Grand Theft Auto V Úgy tűnik, hogy az új konzolokra (legalábbis PS4-re biztosan) 50GB-ot telepít majd fel a GTA V - hasonlóan a The Last of Us Remasteredhez - bár ott csak a digitális verzió nyomott ennyit, letöltés és telepítés után megállt 40 és 50GB között. Ezen kívül érdekes, hogy a PS4-es változat támogatja majd a PS Move-ot, amennyiben rendelkezünk az eszközzel és a PS Camerával. Hogy pontosan mire használja majd, azt egyelőre nem tudjuk, mint ahogy azt sem, hogy a Kinect bevethető lesz-e. Nem 1080p-ben fut a Halo 2 Anniversary kampánya Habár eddig azt hallottuk, hogy a Halo: The Master Chief Collection minden játéka 1080p-ben és 60fps-sel fut majd, úgy tűnik, hogy lesz egy kakukktojás a dobozban. Ez pedig a Halo 2 Anniversary lesz, annak is az egyjátékos kampánya, ahol a 60fps meglesz ugyan, de a felbontást az igen furcsa 1328×1080-ra lőtték be a készítők. Ahogy a Halo: Combat Evolved Anniversary-nál is láttuk, a játék két engine-t futtat egyszerre, így bármikor menet közben egy gombnyomással lehet váltani az eredeti Halo 2 motorja és kinézete, illetve a felújított változat között. Míg az első Halo-játékot az Xbox 360 szintjére újították fel, addig a Halo 2-t a készítők ígérete szerint még ennél is magasabb felbontású textúrákkal, jobb geometriával és karakterekkel ruházták fel. Emellett a régi engine futtatása már túlságosan leterhelte volna a hardvert, így visszább kellett venniük a felbontásból. Hogy a fájdalmat enyhítsük, kaptunk egy friss játékmenet felvételt az utolsó felújított multiplayer pályáról, a Warlockról:
Digitálisan is megjelenik a Battlefield 4 Premium Edition Az alapjáték mellett a Battlefield 4 Premium tagságot is tartalmazó csomag 39,99 eurórért lesz elérhető Originen, míg 59,99 euróért Xbox One-on és PS4-en. A pakk tartalmazza majd az összes megjelent kiegészítőt, illetve a hamarosan érkező Final Stand DLC-t is. A teljes tartalom: - Battlefield 4 - Battlefield 4 Second Assault - Battlefield 4 China Rising - Battlefield 4 Naval Strike - Battlefield 4 Dragon’s Teeth - Battlefield 4 Final Stand coming Fall 2014 - Exkluzív testreszabási - Prioritás a szervereken sorbanállásnál - 12 bónusz Battlefield 4 Gold Battlepack Újabb nagy leárazás az európai PS Store-ban Mindenki számára örömhír, hogy a Bound by Flame most 54,99 euró helyett mindössze 24,99 euróért megvásárolható az európai PSN Store-ban, ráadásul PS4-re! Kihagyhatatlan ajánlat, hiszen a játék tőlünk is kizárólag dicséretet kapott. Ezt már nehéz überelni, de a Sony azért próbálkozik, elvégre az Angry Birds Star Wars 24,99 euróért a hülyének is megéri, mint ahogy a Transformers: Rise of the Dark Spark is 39,99-ért. Ilyen, és ehhez hasonló további remek ajánlatokért érdemes felkeresni a hivatalos PlayStation blogot! (Inkább legyen már letölthető a DriveClub!!) Fejlesztői naplón a Lara Croft and the Temple of Osiris Scott Amos, a játék producere, és a fejlesztőcsapat egyéb, jeles tagjai beszélnek nekünk arról, mire is számíthatunk ebben a "kisebb" Lara-kalandban. A központban persze a rendkívül mókásnak tűnő négyfős kooperatív áll, és külön érdekes, hogy például a puzzle feladványok is alkalmazkodnak a játékosok számához. A játék december 9-én jelenik meg digitális úton PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.
Nem kap DLC-ket az Xbox 360-as Forza Horizon 2 Mind a kiegészítő tartalmak, mind pedig a Forza Rewards név alatt futó ajándékok (autók és in-game kredit) csak az Xbox One-os Forza Horizon 2-tulajdonosoknak lesznek csak elérhetők. Ezenkívül az előrehaladásunk is csak az Xbox One-os verzióból számít bele a Forza Rewards szintjeibe. Az Xbox One-os változat mellett egyébként viszonylag kevés szó esett az Xbox 360-as portról, amit nem a Playground Games, hanem a Sumo Digital készített, és többé kevésbé átmenti a játékmenetet, ám grafikában és néhány online lehetőségben az előző generációs gép már erősen megkötötte a fejlesztők kezét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Kerty
2014.10.08. 23:14
a next-genes videóhoz: Hát nem tudom, nekem a Mirror's Edge eddig is így nézett ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ZsubiPhoto Kerty
2014.10.09. 07:20
Az nem next-genes Kolléga úr, hanem egy Cinema4D-vel készült animáció (egyszerűbben fogalmazva ).
Nekem például egy kb 3-4 perces animáció, 1008p-ben, 60 fps-sel, VRay renderrel kb 17-18 órát vesz igénybe. (2 db 6 magos Xeon processzorral, 16 GB ECC memóriával - MacPro).
Szóval 4 perccel számolva (14400 frame 64800 másodperc renderidő) az kb 4,5 fps. És akkor ebben csak 1st level GI és Caustics van.
Ha megnézzük a next-fen konzolok tartalmát, akkor azzal kicsit tovább is tartana, ami nem túl játszható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gyurkov
2014.10.09. 08:38
Köszi a Dragon Age infót, már töltöm is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!