iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.11.17.

Dátum | 2014. 11. 17.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Launch traileren a Dragon Age: Inquisition Az egyébként is elviselhetetlen várakozást csak tovább fokozza a megjelenés mellé kiadott előzetes, annak ellenére is, hogy már csak holnapig kell várnunk, és rátehetjük a mancsunkat a játékra. A BioWare ígérete szerint a lenti trailer minden jelenetét in-game vették fel.
Emlékeztek a fejlesztőre, aki megfenyegette Gabe Newellt? Ha nem, akkor itt írtunk róla bővebben. A történet konklúziója akkor az volt, hogy a fenyegetést elkövető Mike Maulbeck lemondott, és otthagyta stúdióját. A távozás azonban nem tartott sokáig, most ugyanis a két fél bejelentette, hogy újra egységet alkotnak, Maulbeck tehát visszatért a stúdióhoz, aminek egyébként társalapítója volt. A visszavételről egyébként pont az egykori társa, Travis Pfenning döntött, szerinte ennek így kellett lennie, és mindenki így jár a legjobban. Pfennink és Maulbeck megígérte, hogy a jövőben a kommunikációjuk inkább a készülő játékukról fog szólni, nem pedig az emberekről, akik készítik őket. Far Cry 4 - YETI, YETI, YETI! Arról már korábban írtunk, hogy ha megvásárolod a Far Cry 4-hez a szezonbérletet, akkor az egyik küldetésben még a yetivel is találkozhatsz. Na, az új előzetes most röviden összefoglal nekünk mindent, amit a szezonbérlettel megkapunk, és még egy nagyon picit láthatunk a yetiből is!
Miért nem tudod megváltoztatni a neved PSN-en? Az Xbox Live lehetőséget ad rá (bizonyos feltételekkel), így mindenki azt kérdezi, hogy a PSN-en miért kell még mindig azt a nevet használnunk, amit évekkel ezelőtt csak poénból írtunk be, miért nem lehet megváltoztatni? Nos, a választ a Sony Computer Entertainment America elnöke, Shawn Layden hozta el nekünk: "Nem akarjuk, hogy belépj a Far Cryba, kiidegelj mindenkit, kilépj és megváltoztasd a neved meg az avatárod, majd belépj a Call of Dutyba, és ott is megcsináld ugyanezt. Azt akarjuk, hogy az ilyen viselkedés megszűnjön." Layden hozzátette, hogy előbb-utóbb lehet majd nevet változtatni a PSN-en is, de ezt úgy szeretnék megvalósítani, hogy átlátható és tiszta legyen mindenki számára, ne lehessen felhasználni az aljas viselkedés támogatására. "Mindez különösen nehéz, mert tudjuk, hogy a játékosbázis 99%-a sosem élne vissza ezzel. Azonban annak az 1%-nak nem akarunk újabb eszközt adni a kezébe arra, hogy rossz dolgokat tehessen". Új fegyverek a Grand Theft Auto 5-ben Az Xbox One-os és PS4-es verzió megjelenésével hozzáférést kapunk néhány új fegyverhez a játékban. Ezek közül az egyik egy railgun (omg!), a másik pedig egy fejsze - utóbbi az új FPS-nézetből eléggé brutális mókának tűnik.
Hamarosan újabb javítást kap az Asssassin's Creed: Unity Igaz, hogy a játék egy 900MB-os elsőnapos patch-csel indított (legalábbis PS4-en), majd múlt pénteken kapott még egy 800MB-os javítást, de továbbra sem oldódott meg minden probléma. Így a következő, nagyobb patch-csel a készítők szeretnék megoldani, hogy Arno ne essen ki a világból, és ne ragadjon be a szénás szekerekbe, javuljon a fedezékrendszer használata, és az ahhoz tartozó karakteranimáció is. Ezen kívül a fejlesztők szerint megpiszkálják az NPC-ket irányító rendszert is, kiirtják a tömeg mozgásával kapcsolatos bugokat, javul a menü és a kezelhetőség, továbbá megoldják a multiplayerrel és az online csatlakozással kapcsolatos gondokat is. Hogy mindezt mikor, az egyelőre kérdéses. Fejezd be a Far Cry 4-et fél óra alatt Figyelem, spoiler következik! A játék elejét valószínűleg már mindenki ismeri, ha máshonnan nem, hát az E3-on bemutatott előzetesből. Ezt követően nem sokkal főszereplőnket elviszik a főgonosz Pagan Min egyik barátjához ebédelni. Innen vagy elmehetünk, vagy ülhetünk egy helyben, és megvárhatjuk, hogy Min visszatérjen. Ha várunk, akkor a következő történik:
Népszerű volt az Evolve alfatesztje Az október 30-tól november 4-ig tartó alfateszt alatt nagyon sokakat érdekelt az Evolve. A tesztelők összesen 1 327 493 körben vadásztak a szörnyre, amiből 753 414-szer a vadászok nyertek, és 574 079-szer a szörny. A választott karakterek közötti népszerűségi listát az Assault és a szörny vezeti, harmadikként pedig a Medicet választották legtöbben. A Twitch-en 7 168 460 megtekintést generáltak az Evolve-ról közvetített tartalmak, és összesen 2 061 140 órát töltöttek el ezek nézésével.
Ingyenes DLC jár a DriveClub vásárlóinak A Sony és az Evolution Studios bejelentette, hogy az elmúlt hónapban a vásárlók ellen elkövetett bűneikért egy ajándék prémium DLC-vel vezekelnek, így minden DriveClub-tulajdonos megkapja ingyenesen a novemberi tartalmi csomagot. Ez tartalmaz majd 22 új egyjátékos eseményt, 10 új trófeát, az Ignition Expansion Packot és a Photo-Finish Tour Packot. Ezzel párhuzamosan a Sony kibővíti a szezonbérletet is, így az egy további DLC-re lesz érvényes, aki tehát már megvásárolta, az nem érzi majd magát átverve. Ezen kívül a fejlesztők megígérték, hogy tovább dolgoznak a továbbra is problémás multiplayer módon, hamarosan bekerül a fotó mód, érkezik a Club Menu, ahol a saját klubunk összes elért és megszerzett dolgát tekinthetjük meg. Finomítanak a sokat szidott büntetések rendszerén, és a fizikai modellen is annak érdekében, hogy többjátékos módban ritkábbak legyenek a nagyon frusztráló kipörgések. Trailereket is készíthetünk a LittleBigPlanet 3-ban A Sony "beszélgessünk a fejlesztőkkel" sorozatában a készítők kifejtik, hogy a lelkes pályaszerkesztők most már előzeteseket is alkothatnak ahhoz, hogy kicsit reklámozzák portékájukat. Ezen kívül szintén újdonság, hogy felülnézeti pályákat is készíthetünk, és bejön számos szerkesztői eszköz a háttérhez, az animációkhoz és az apró kiegészítőkhöz. Így tehát összességében még több lehetőségünk lesz, mint korábban.
Megjelent a PES 2015 demója Steamen megjelent a Pro Evolution Soccer 2015 demója, ami egy örömteli dolog egy olyan korban, ahol a demók ritkaságszámba mennek. Igaz, mindezt azután, hogy a teljes játék már négy napja megjelent. Kiszivárgott képek a Telltale-féle Game of Thrones-ból A cím elmond mindent, mi ehhez már csak annyit tudunk hozzátenni, hogy Cersei morcos nézését tökéletesen sikerült eltalálnia a készítőknek.
Dragon Age: Inquisition - különbségek a platformok között Az IGN készített egy videót, amiben egymás mellett hasonlítják össze a Dragon Age: Inquisition PC-s, PS4-es és Xbox One-os verzióját. Annak ellenére, hogy a PC-s változat ultra beállítások mellett fut, a videóban gyakorlatilag nincs különbség közte és a konzolos verziók között - persze ez azért is lehet, mert nem épp a legjobb felvételeket használták az összehasonlításhoz. PS4-en és Xbox One-on egyébként 30fps-sel fut a játék, előbbin 1080p-ben, utóbbin 1600x900p-ben. Ráadásul nem csak a grafika minősége, de még a képminőség is jónak tűnik konzolokon, persze feltételezhetően PC-n még ennél is jobbat elérhetünk, ha mást, akkor supersampling használatával, illetve természetesen a PC-s verzió további előnye lehet a hardvertől (és beállításoktól) függően magasabb framerate.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Riddick77
2014.11.17. 23:12
A szkeptikusok a Dragon Age összehasonlításán láthatják,hogy milyen kicsi a különbség a PC Ultra és a két nextgen konzol között. Pc-n persze lehet magasabb az fps szám,de látványos különbségek nincsenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Kerty
2014.11.17. 23:54
Ezen a dlc dlc hátán dolgon sose fogom túltenni maggam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. wishformor...
2014.11.18. 00:05
@Riddick77
hat nekem a nagyobb FPS az latvanyos kulonbseg,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hympyke
2014.11.18. 06:06
Az ára is lol kategória.. a másik gond hogy origin, ott meg soha nem lesz rá normális akció. Majdnem a dobozos éri meg legjobban, de nem tudom ez miért üzlet a kiadónak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.18. 13:02
Ha megnézed az Origin gépigényét, full grafikához nem kell nagy gépigény. Nagyon stílusos a grafika, de azért technikailag kiugrónak nehéz nevezni. Láthattuk, hogy az AC:U mit produkál az új konzolokon....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. noPublicFG
2014.11.18. 13:32
Dragon Age: Inquisition - különbségek a platformok között


"Ez a videó privát." ????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Eretnek90
2014.11.18. 14:50
http://www.reddit.com/r/Games/comments/2mmb7h/ign_proven_to_use_lower_settings_on_pc_when_doing/

IGN elbaszta a videót és a pc-s verzió helyett ps4eset rakott be. vagy legalábbis nem azt a videófeedet amit akart. páran észrevették hogy a ps4 feedben túl nagy a FOV.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hympyke
2014.11.19. 06:24
Ez a GTA rendkívül intellektuális játéknak tűnik. Mitől kölönb ez, mint a Hatred?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bruce_prin...
2014.11.19. 10:51
Az fc4 videóban 13:22-nel érdemes megfigyelni a helikopter rotor mechanikáját.
Egyoldalas lap polygonok, vagy ha sima forgástest akkor meg kitörölte az alját mert nem számított rá, hogy ilyen szögből is látszódni fog (alulról konkrétan).
"PANCSEEEEEEEEREKKK. PA-A-ANCSEREK."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!