iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.11.27.

Dátum | 2014. 11. 27.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Jövő héten érkezik a Telltale-féle Game of Thrones A Telltale némileg tömbösítve zúdítja ránk új játékait. A héten meglepetésszerűen elrajtolt a Tales from the Borderlands, most pedig megtudtuk, hogy december 2-án érkezik a Game of Thrones első epizódja, bár mire Európába is elér, már december 3. lesz. Először a maces, steames és PS4-es változatok jönnek, majd harmadikán az Xbox One-os és az Xbox 360-as, egy nappal később pedig iOS-re is megjön az anyag, míg a PS3-as verzióra december 9-ig kell várni.
Hatalmas leárazások a Steamen és a GMG-n is Kezdjük az utóbbival. A GMG-n jelenleg 66% kedvezménnyel lehet megvenni a The Evil Within és a Wolfenstein: The New Order játékokat, így mindkettőt 11,89 fontért haza lehet vinni, miközben a The Elder Scrolls V: Skyrim mindössze 2,49 fontba kerül. A következő 5 napban mindig más akciókra számíthatunk, úgyhogy érdemes lesz odafigyelni. Eközben "Exploration Sale" néven elindított egy december 2-ig tartó akció a Steam is, szokás szerint egy rakás játékkal. Így például olcsón elvihető a Counter-Strike: Global Offensive, a Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth, vagy a The Vanishing of Ethan Carter is. Mobilokra jelent meg az Oddworld: Stranger’s Wrath Az Oddworld Inhabitants meglepetésszerűen bejelentette, hogy a Stranger’s Wrath megjelent iOS-re, és nagyon hamarosan megjelenik majd Androidra is. Az eredeti Xbox egyik klasszikus címének irányítását teljesen átdolgozták az érintőképernyőkre, de iOS-en gamepadet is támogat (az androidos verzióról egyelőre nem tudjuk).
Újabb javítást kapott a Halo: The Master Chief Collection Ahogy a 343 Industries megígérte, kőkemény dolgozik a Halo-kollekció többjátékos módjával kapcsolatban felmerült problémák megoldásán. Annyira, hogy néhány nappal az előző után már meg is jött a legújabb javítócsomag, egy olyan hosszú patch notes-szal, hogy az novellának is elmenne. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a programozók sikeresen javítottak a felhasználói felület, az online rész, a matchmaking és a kooperatív szekció hibáin is. Hogy a gyakorlatban mennyit segít az 523MB-os tapasz, az minden bizonnyal kiderül majd a játékosok reakciójából. Ez lenne a Far Cry 4 másik befejezése? Alex Hutchinson kreatív igazgató épp a napokban ejtette el, hogy a játékosok ugyan megtalálták az egyik titkos befejezést, de ezen kívül akad még egy másik is. A dolog rendkívül egyszerű: a játék végén adódik egy lehetőség rá, hogy lelőhessük Pagan Min helikopterét. Vajon tényleg ez az, amire a Ubisoft-fejes gondolt?
Nem beszélnek eleget a társaid a Dragon Age: Inquisitionben? Akkor valószínűleg Te is egy bug áldozata vagy. Legalábbis a rajongók erre jutottak, miután összehasonlítottak egy rakás játékmenet-felvételt. Tehát, hogy ha gyanúsan nem, vagy elég keveset beszélgetnek egymással, vagy a játékos karakterével menet közben a csapattársak, az nem direkt van így, legalábbis úgy tűnik a BioWare fórumain megjelenő egyre több panaszkodó felhasználó beszámolóiból. Úgy tűnik, a BioWare komolyan veszi a dolgot, és már be is kért mentési fájlokat olyanoktól, akik több mint 60 órát töltöttek el a játékkal, hogy nekiállhassanak megkeresni a hiba okozóját. Ezek a játékok járnak decemberben az Xbox Live-előzifetés mellé Ahogy a PSN esetében minden hónapban beszámolunk az előfizetőknek kiszórt ingyenes játékokról, úgy természetesen az Xbox sem maradhat ki. Nos, ezúttal az Xbox One-tulajdonosok egy (újabb) kisebb játéknak örülhetnek: ez a Worms: Battlegrounds. Xbox 360-on némileg jobb a felhozatal, ott az EA Sports-féle SSX érkezik, valamint a The Raven: Legacy of a Master Thief. Amiről egyébként soha az életemben nem hallottam, de úgy tűnik, hogy egy epizodikus kalandjátékról van szó, és elég jó. Két nap alatt visszahozta a fejlesztési költségét a This War of Mine Egy újabb indie sikerről számolhatunk be. A 11 bit Studios örömmel jelenti, hogy a This War of Mine mindössze két nap alatt visszahozta a befektetett pénzt. A játékot 92 országból vette meg a nép, a legtöbben az Egyesült Államokban, átlagosan 25 és 34 év közöttiek. Ilyen, és ehhez hasonló statisztikákat olvashatunk ezen a szép kis infografikán:
Újabb javítást kapott a Far Cry 4 Minden platformon érkeztek új patch-ek a Ubisoft lövöldözős játékához. Ezek a legtöbb esetben a menükben, az online multiplayerben, illetve az egyes küldetések alatt előjövő hibákat javítják a konzolokon. Ami a PC-sek számára azonban a legfontosabb, hogy a furcsa egérgyorsulás is (elméletileg) megszűnik az új tapasszal, de a sokak által tapasztalt akadozásról még nem beszéltek a fejlesztők. Már 63 millió dollárnál jár a Star Citizen Két héttel azután, hogy átlépte a 61 millió dollárt a Star Citizen közösségi finanszírozásból befolyó büdzsébe, máris arról számoltak be a fejlesztők, hogy további 2 millió dollárral lettek gazdagabbak. A Star Citizen körül eszméletlen nagy az érdeklődés, és nehezen tudjuk elképzelni, hogy még egyszer bármi ehhez hasonló eredményt elérjen.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. benczeb90
2014.11.28. 08:44
Ez a This War of Mine nekem nagyon tetszett. Megérte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii
2014.11.28. 09:12
Ez a Steam leárazás most jól jött, már be is vásároltam!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rasguardo
2014.11.28. 11:50
Gabe... What r u doing? Gabe... STAHP
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. i2k010
2014.11.28. 19:34
This War of Mine - én nem voltam elájulva tőle.
A kicsivel több mint 2 óra úgy látszik kevés volt a hangulat áthallásához.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kerty
2014.11.29. 15:43
63 millió? Nem semmi pénzt dobtak össze rá. Majd kipróbálom 5év múlva ha el is készült
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!