iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.02.04.

Dátum | 2014. 02. 04.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Fable Anniversary - miért is kell ez nekünk? Miért van szükségünk egy tízéves játék feljavított változatára? Főleg egy olyan játékéra, ami a készítője által ígért dolgoknak a negyedét sem volt képes betartani? Nos, azért, mert ennek ellenére mégis nagyon jó kis anyag volt. A Lionhead pedig a lenti videóban igyekszik elmagyarázni, hogy erre nekünk bizony most is szükségünk van. Lehet, hogy hiszek nekik.
Dragon Age: Inquisition - búcsú Alistairtől Legalábbis abban a tekintetben, hogy ezúttal nem lehet az úriember a játékos partyjában - árulta el Mark Darrah Twitteren, ugyanakkor arra is utalt, hogy azért valószínűleg valamilyen formában fel fog tűnni. //SPOILER VESZÉLY Amennyiben Alistair sikeresen túlélte az első részt, úgy feltűnt a másodikban is. Ezek után már illendő legalább egy gag erejéig tiszteletét tegye az Inquisitionben is. Minden, amit tudnunk kell a Thiefről A PlayStation hivatalos csatornájára került fel az alábbi hatperces video, mely azt ígéri, hogy megmutat nekünk mindent, amit a Thiefről tudnunk érdemes. Lopakodás, trükkös gyilkosságok, szép grafika - a PC-s verzió pedig Mantle-támogatással érkezik!
Nintendo-részvényeket adnak el a Yamauchi-testvérek... ...vissza a Nintendonak. A japán vállalat egy ideje elkötelezte magát amellett, hogy visszavásárol tetemes mennyiségű részvényt, annak érdekében, hogy erősítse pozícióját a Tokyo Stock Exchange-en. Ma pedig a Bloomberg megerősítette, hogy a cég egykori legendás elnökének, Hiroshi Yamauchinak (nyugodjék békében!) négy gyermeke adott el jelentős mennyiségű részvényt, vissza a Nintendonak. A Yamauchi-testvérek közösen a cég 10%-át birtokolják, és ugyan nem tudni pontosan, hogy ők mennyi tulajdonrészt adtak most el, de összesen a Nintendo 9,5 millió részvényt vásárolt vissza 114 milliárd yen, vagyis 1,1 milliárd dollár értékben. Pályakészítőt kapott a Just Cause 2 többjátékos része A Just Cause 2 multiplayer módját eleve a rajongók hozták össze, most pedig a rajongók is juttatták el egy következő szintre. Egészen pontosan a Jman100 néven futó bajtársunk, aki megalkotta a Freeroam Construction Sandboxot, amit egyébként a hivatalos oldalról tudtok elérni a join feliratra kattintva, majd belépés után a "/build" parancsot beírva.
Április 30 = Watch Dogs? Miután megnyugodtunk, hogy a Ubisoft nem akarja váratlanul visszamondani a Watch Dogs-név szabadalmait, ugorjunk bele egy újabb pletykába. A portugál Fnac webshop április 30-ra írta ki a Watch Dogs szállításának dátumát, ami egy csütörtöki nap, és azt feltételezheti, hogy április 25-én jelenhet meg a játék. Hogy honnan vette az információt az áruház, azt persze nem tudjuk, így egyelőre tessék egy csipet sóval fogyasztani. Mégsem jön (most még) a Sonic the Hedgehog az új konzolokra A múlt héten fényképezte valaki az alábbi posztert egy német játékkiálításon, melyről azt tudhattuk meg, hogy a SEGA 2015-re tervezi a Sonic the Hedgehog kiadását Xbox One-ra és PS4-re. Sajnos a reménykedés eddig tartott, ugyanis ma a SEGA egyik képviselője hivatalosan is megerősítette, hogy egyelőre semmit nem jelentettek be, és a közeli jövőben nem is fognak bejelenteni sem az új Sonic-játékról, sem pedig a készülő CGI tévésorozatról. A játékkiállításról származó információk nem valósak.
Még nem készül a hatodik Resident Evil-film Nem jön 2014-ben a következő Resident Evil-film, hűtötte le a rajongókat Paul W.S. Anderson. Aki az IMDB oldalát böngészve abban reménykedett, hogy idén ismét láthatja Milla Jovovich-ot a vásznon, csalódnia kellett. "Mindenképpen szeretnénk csinálni egy újabb Resident Evil-filmet, de a dolog egyelőre nem lendült még mozgásba." A Collider legutóbbi információi szerint egyébként Anderson azt tervezi, hogy ez a rész lesz a legutolsó a szériában, és sok halállal fogja lezárni a régóta futó sorozatot. Ettől függetlenül még az sem biztos, hogy a forgatókönyv alakul-e egyáltalán. Dátumot kapott a World of Tanks: Xbox 360 Edition Február 12-én jön a rendkívül népszerű tankos MMO Xbox 360-ra! A portolást, vagy inkább átültetést egyébként a Wargaming West végezte, akik korábban Day 1 Studios néven futottak, és többek között a FEAR 2-3 és a MechAssault-játékokért voltak felelősek. A kiadó szerepében a Microsoft tetszeleg, tudni kell, hogy annak ellenére, hogy a játék free-to-play, kell hozzá Xbox Live Gold-előfizetés.
Nem lesznek mountok a Destinyben Online játék, MMO-szerű elemek... jogos a kérdés: hátasok lesznek? Nos, a Bungie némi humorral közelítette meg a választ: "Gondolkoztunk a különböző hátasnak használható állatokon, de a titánjaink annyira nehezek, hogy a hátuk folyton eltört, és tudtuk, hogy ettől a PETA [állatvédő szervezet] teljesen megőrülne." Tehát nem, nem lesznek mountok a játékban. Kicsit komolyabbra fordítva: a stúdió megerősítette, hogy a fantáziadús The Companion néven társapplikáció is készül a játékhoz. Erről egyelőre csak annyit árultak el, hogy "felfedezheted a világot, bárhol is legyél éppen". A dologra már most előkészülhetünk: regisztrálnunk kell egy fiókot a Bungie.net-en, és letöltenünk a Bungie Mobile Applicationt, ha van kompatibilis telefonunk. Murdered: Soul Suspect - az új konzolokra is Tegnap megjött a dobozfotó, és akkor még azt írtuk, hogy a játék továbbra is PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re jön. Mára azonban érkezett a megerősítés, mely szerint a Murdered bizony elkészül Xbox One-ra és PS4-re is, a megjelenésre pedig júniusban számíthatunk. Mindez többszörösen jó döntés: egyrészt az új konzolokra még mindig viszonylag kevés játék lesz, így a Murdered kiemelkedhet, főleg úgy, hogy júniusban egyébként is kőkemény uborkaszezon van. Nézzik is az új előzetest:
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. TheRealTsL
2014.02.04. 22:34
Kár, hogy x360-only a Fable Anniversary... Nagyon szerettem anno a Lost Chapters-t, a sorozat legjobbja. Simán végigvinném most sokadszor is.. de sajnos azért a grafikája már lehangoló ma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mainframe
2014.02.04. 23:06
A Thief hangulata elég erőteljesen Dishonored-es lett. A régi részekkel nem játszottam, szóval nem tudom, ki vett át dolgokat kitől, de szinte karakterre megegyeznek benne a szereplők, ugyanúgy London-stílusú a város, járvány, élőhalottak, uralkodó zsarnok, stb. Mondjuk ettől nekem simán megjött hozzá a kedvem, szóval nem leszólásnak szántam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. madcaptain
2014.02.05. 07:16
Varos egyre jobban a Thief, Trueaudio, Mantle stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2014.02.05. 07:33
Thiefről még egyet tudni kell, amit ők elfelejtettek: mindig esik az eső.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. goofej TheRe...
2014.02.05. 21:57
A szívemből szóltál, egy kis módosítást tennék csak hozzá, hogy nem a sorozat legjobbja, hanem a sorozat egyetlen játszható darabja (szerintem).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2014.02.06. 16:03
Azokrol a Mountokrol a kiadonak lehet kesobb mas velemenye lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!