iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.02.07.

Dátum | 2014. 02. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Velocity 2X - duplán mindenből A FutureLab ezerrel dolgozik a Velocity/Ultra folytatásán, mely egyébként PS4-re és PS Vitára fog megjelenni. Annyira elégedettek munkájukkal, hogy már az alfa verzióból is kiadnak nekünk némi játékmenetet, csak hogy tudjuk, mire számíthatunk.
Rosszabbul fut az Xbox One-os Call of Duty a patch után Az Onslaught DLC-vel párhuzamosan érkező javítócsomag, ami többek között stabilitási és sebességbeli növekedést is ígért, gyakorlatilag pont az ellenkezőjét érte el. A Digital Foundry mérései szerint jelentősen rosszabbul fut a játék, mint a frissítés előtt, és az új pályák is elég gyatrán teljesítenek. A Stonehaven pályán például, habár tényleg néha 60fps-sel fut a játék, távolról nézve a pályát ez leeshet 45 és 60 közé, a távcsöves puskát használva pedig akár 30-ra is! A probléma, hogy ez nem csak az irányíthatóságot befolyásolja, de a folyamatosan váltakozó framerate bizony erősen előhozza a screen tearing problémáját is. Reméljük az Infinity Ward minél előbb megoldja a dolgot. Elrajtolt a The LEGO Movie Videogame Azt hiszem, ez a játék méltán pályázhat a "világ leghülyébb nevű videojátékai"-nak nem létező díjára. Most akkor Movie vagy Videogame, döntsük már el! Akárhogy is, a játékot most már lassan kereshetitek a boltokban, legalábbis ha az alábbi launch trailer meghozta a kedveteket.
The Last of Us 2? Vagy valami teljesen új? Neil Druckmann, a The Last of Us többszörösen díjnyertes írója elárulta, jelenleg egy rakás brainstormingból áll a Naughty Dog élete. Azaz csak fog, ugyanis most fejezték be a Left Behind DLC-t, és mivel ő, valamint a játék igazgatója, Bruce Straley már négy éve csak ezen dolgoznak, előbb pihennek egy kicsit. Druckmann szerint egyébként nincs kizárva, hogy a következő játékuk a The Last of Us folytatása lesz, de ő inkább azt tartja szem előtt, hogy miképpen tudnak egy jelentőségteljes, emberi történetet létrehozni - így az sem kizárt, hogy ha valami jó eszébe jut, akkor abból egy teljesen új játék születik majd. De kap-e PS4-es portot a The Last of Us? Druckmann szerint a probléma, hogy a Naughty Dog így is több projekten dolgozik egyszerre, az erőforrásaik pedig végesek, így nem biztos, hogy ez valóra válhat a dolog, de továbbra sem zárja ki. Először akcióban a Nosgoth Sokat vártunk rá, de várakozásunk gyümölcse beérett! Először láthatjuk hosszasan akcióban a kifejezetten többjátékos módra kihegyezett Nosgoth-ot, rögtön egy teljesen új játékmódban, melynek neve Siege! Ezzel párhuzamosan pedig bemutatkozik a játék első új vámpír karakterosztálya is.
Késik az Xbox 360-as Titanfall Miután ma kiderült, hogy bizony a PC-s és Xbox One-os verzióhoz képest két hetet késik az Xbox 360-as Titanfall, legalább négy-öt dolgot tettek felelőssé a játékosok és az állítólagos "belsős" források. Többen úgy tartották, hogy az egész a portolást végző stúdió hibája, míg mások úgy vélték, hogy a szerverek nem fogják elbírni a tetemes mennyiségű (összesen 3,5 millió előrendelés van eddig) játékost. Michael Pachter szerint azonban nem erről van szó. Az elemző úgy gondolja, a játék rendkívül sikeres lesz, a legtöbb eladást pedig az Xbox 360-as verzió fogja hozni. Az Electronic Arts pedig egyszerűen azért tolja ki március 25-re a megjelenést, mert március végén zárul az aktuális üzleti negyedéve a cégnek, és így a 3,5 millió előrendelést még erre a negyedre, az azt követően érkező rengeteg bolti eladást pedig már a következő negyedévre tudják elszámolni. Erre nem gondoltatok volna, mi? Nyert a német bíróságon a Valve Történetünk úgy kezdődött, hogy egy német fogyasztói csoport, a komolyan hangzó Verbraucherzentrale Bundesverband úgy döntött, bepereli a Valve-ot és a Steamet azért, mert szerintük nem szép dolog, hogy a felhasználók nem adhatják el a steames játékaikat csak úgy, mint a fizikai példányokat. Sőt, szerintük ez törvényekbe ütközik. Tegnap aztán a bíróságon találkozott a két fél, ahol gyorsan döntés is született, melyről az Osborne Clark ügyvédi iroda adott ki tájékoztatást. Ezek szerint nem, a Valve nem jár el törvényellenesen azzal, hogy nem engedi eladni a steames játékokat. Az indoklás egyelőre nem ismert, és egyébként a Verbraucherzentrale Bundesverband (muszáj volt leírni mégegyszer) még fellebezhet is. Melyik platformra vegyem a Metal Gear Solid 5: Ground Zeroest? Platformgyűjtők, fetisiszták, figyelem! Hideo Kojima meghallgatta kéréseteket. Míg a legtöbb kiadó vagy fejlesztő igyekezett annyival elintézni az egyes platformok közötti különbségeket, hogy "igyekeztünk mindegyikből a legjobbat kihozni", addig Kojima nyíltan beszélt arról, hogy a játék PS4-es verziója kicsivel jobban fog kinézni, mint az Xbox One-os. Oké, de mennyivel? És ezekhez képest mennyivel néz majd ki rosszabbul az Xbox 360-ra és PS3-ra érkező változat? És azoknál lesz különbség? Sok a kérdés, Kojima pedig úgy döntött, egy előzetessel válaszolja meg őket, és készít egy videót, mely összehasonlítja a négy verziót. Elmondása szerint ez nem egyszerű, mert a különbségek igazából nem nagyon jönnek ki a tömörített YouTube-videókon.
Nyáron indulhat a Destiny bétatesztje Eric Hirshberg, az Activision kiadásért felelős vezetője szerint a Destiny lesz a legsikeresebb új cím a játékok történetében - erről egyébként a befektetőknek beszélt az úriember, aki egyértelművé tette, hogy ez lesz a kiadó következő milliárd dolláros franchie-a. Ezzel párhuzamosan azt is elárulta, hogy a nyáron tervezik indítani a bétatesztet, a végleges megjelenést pedig szeptember 9-re gondolják belőni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Szefmester
2014.02.07. 22:53
Gondolom a valve esetében az lehet a titok nyitja hogy a kedves delikvens nem megvásárolja a játékokat a rendszerükben hanem csak bérli. És bérelt cuccokat a tulajdonos engedélye nélkül nem adhatunk el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. madcaptain
2014.02.08. 05:46
Hmm berli, valoban? Latszik nem olvastam el, akkor viszont megteveszto a shopban a buy felirat
Mindegy amig par centert lehet bundle-ban steam-es jo jatekokat szerezni addig nincs gond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2014.02.08. 10:40
Nincs link a MGS videóhoz, vagy ezt "majd" csinálja?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester madca...
2014.02.08. 12:04
"F. Ownership of Software

All title, ownership rights and intellectual property rights in and to the Software and any and all copies thereof, are owned by Valve US and/or its or its affiliates’ licensors. All rights are reserved, except as expressly stated herein. The Software is protected by copyright laws, international copyright treaties and conventions and other laws. The Software contains certain licensed materials and Valve’s and its affiliates’ licensors may protect their rights in the event of any violation of this Agreement."

"You are entitled to use the Software for your own personal use, but you are not entitled to: (i) sell, grant a security interest in or transfer reproductions of the Software to other parties in any way, nor to rent, lease or license the Software to others without the prior written consent of Valve, except to the extent expressly permitted elsewhere in this Agreement (including any Subscription Terms or Rules of Use)"

Szóval összegezve azért van a "buy" felirat a gombon mert te a JOGOT vásárolod meg a használatra, mely nem átruházható. Szóval egyáltalán nem megtévesztő a felirat. Csak egyszer kell elolvasni az eula-t és már tudod is miért.

Amúgy emlékeim szerint a boltban megvásárolt lemez játéknál is a használat jogát veszed meg. Nem pedig magát a szoftvert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hympyke
2014.02.08. 13:19
itt a linkje

Akinek van kedve olvassa el... nekem nincs
C‑128/11 rész
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HUFEUR
2014.02.08. 14:58
"Elmondása szerint ez nem egyszerű, mert a különbségek igazából nem nagyon jönnek ki a tömörített YouTube-videókon."

Tényleg nem egyszerű, kár, hogy Youtube-on kívül nem létezik millió egyéb videómegosztó, ahol akár tömörítetlenül (vagy kevésbé tömörítetten) lehet videókat feltölteni. Sajnos az emberiség még nem tudta ezt az akadályt leküzdeni, és nem létezik se vimeo, meg semmi egyéb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dRGizmo HUFEU...
2014.02.08. 20:09
ez pont olyan dolog mint a facebook.... van más is mégis mindenki azon éli az életét

igy van ez a youtube-al is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gyurkov
2014.02.10. 12:33
Teljesen mindegy melyik verziót veszitek meg, két óra szórakozásért nem kárpótol a valamelyest szebb grafika...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!