iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.02.20.

Dátum | 2014. 02. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Megjött az Xbox One Media Remote Ha már az Xbox One-t a nappali központjának szánja a Microsoft, nem engedheti meg, hogy ne legyen hozzá egy távirányító is. A kütyü működése alapvetően elég magától értetődő, de találunk rajta dedikált gombokat a OneGuide-hoz, van egy vissza gomb is van rajta, és természetesen használható a Blu-ray filmeknél, valamint a streamelős videoszolgáltatások igénybevételénél is. A távirányítóval vezérelhetjük a TV vagy egyéb vevőkészülők hangerejét, illetve ki is kapcsolhatjuk azokat, hiszen a Kinect egyben IR blaster is. Valószínűleg a Kinectnek köszönhetően a rendszer érzékeli, ha felemeljük a távirányítót, és háttérvilágítást kapcsol a gomboknak, így azok tökéletesen láthatóak a sötétben. Az Xbox One Media Remote márciustól lesz megvásárolható 24,99 dolláros áron.
Pár nap és itt a Thief Február 28-tól lesz elérhető Európában az új Thief, ami megjelenik PS3-ra, Xbox 360-ra, valamint Xbox One-ra, PS4-re és persze PC-re, ahol a második Mantle-támogatással érkező játék lesz a Battlefield 4 után. Ennek örömére pedig megkaptuk a hivatalos launch trailert:
Kiszivárogtak a márciusi PS Plus-játékok Valahogy a Sonynak sosem sikerül titokban tartania, milyen játékokat fognak kapni a PS Plus-előfizetők. Most is ugyanaz a weboldal szivárogtatta ki az információt, amelyik tökéletesen megtippelte előre a februári felhozatalt. Ezek szerint PlayStation 4-en a Dead Nationre, PS3-on a Tomb Raiderre és a Brothers: A Tale of Two Sonsra, PS Vitán pedig a Monsters Ultimate HD-ra és Smart As...-ra számíthatunk. Dátumot kapott a Daylight A PlayStation 4-re és PC-re készülő horror április 8-án jelenik meg PC-re és PS4-re, 14,99 eurós áron. Ha azt hinnétek, hogy ezért az árért nem kapunk néhány egyedi lehetőséget, akkor tévednétek. A játék ugyanis kapásból támogatja a ReadD 3D megjelenítést mindkét platformon, ami azt jelenti, hogy a kompatibilis megjelenítőkkel bizony egy D-vel többen hozhatja ránk a frászt a játék. Ha még ennél is bátrabbak lennénk, akkor PC-n bevethetjük az Oculus Riftet, ami még egy szintet emel az élményen! Ezen kívül a készítők kitaláltak egy igazán egyedi lehetőséget a PlayStation 4 beépített streamelési rendszeréhez. A nézők az élő chatre beírhatnak különböző dolgokat, például állatok hangját utánzó szavakat (pl: meow - cica), amit aztán a Daylight lejátszik a játékosnak. Persze minderre időzítő kerül, így nem lehet majd spammolni a különböző hangokat, ráadásul a készítők a használható szavakat sem árulják el, így azokat ki kell majd kísérletezni.
Nem lesz gyors menet az Xbox One-os Gears of War A Gears of War: Judgment érezhetően kihűtötte a franchise-t, ezért volt különösen érdekes, hogy a Microsoft megvásárolta azt az Epictől, és odaadta a Black Tusk stúdiónak ahelyett, hogy valami teljesen új címet készítene. Akárhogy is, Phil Spencer ma leírta, ő is tudja, hogy az új Gears of Warnak újra kell gyújtania a lángot a franchise alatt és ki kell tágítania a játék univerzumát. Ez tehát azt jelenti, hogy nem fog egyhamar megjelenni, jelenleg épp a korai terveken rágják át magukat. Megjelent a Crysis Trilogy Mától elérhető Originen a Crysis Trilogy, ami gyakorlatilag mindhárom Crysis-epizódot tartalmazza, az összes DLC-vel: - Crysis - Crysis: Warhead - Crysis 2: Maximum Edition - Crysis 3: Digital Deluxe Edition - Crysis 3: Lost Island Expansion A csomag ára 34,99 font, és a megjelenés örömére még egy előzetest is kaptunk az Electronic Artstól.
Phil Spencer sajnálja, hogy elutasították a Rime-ot Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Tequila Works eredetileg Xbox-exkluzív címnek szánta a Rime-ot, ám a Microsoft elutasította őket az XBLA autentikációs folyamat során. Ezt követően a játék átment PS4-exkluzívba, Phil Spencer pedig ma elismerte, hogy bizony ez az egész az ő hibájuk. "A munkám része, hogy együtt kell élnem a hibákkal. Elvetettük a Guitar Herot is... Sajnos nagyon sok kihagyott lehetőséget fel tudnék sorolni. Megpróbálok inkább arra koncentrálni, ami sikerült." Spencer ezután még elmondta, természetes, hogy néhány dologra sajnos nem tudnak kellő figyelmet szentelni. Ettől függetlenül nem haragszik senkire, aki más platformra viszi a játékait, inkább örül annak, ha egy csapat ötlete meg tud valósulni. A Himalájába mehet a Far Cry 4 Az iparági bennfentes Superannuation, akinek eddig számos olyan pletykát köszönhettünk, melyek később beigazolódtak, most a Far Cry 4-ről beszélt. Szerinte a játék rendkívül unalmasan hangzik, mert pont ugyanolyan lesz, mint a harmadik rész, csak a Himalájába átültetve, és esetleg még szörnyek is lesznek benne - talán a jeti? Esetleg a Ubisoft úgy gondolja, az erdő már unalmas lenne? A sorozat korábban próbálkozott a sivataggal is, így a havas hegyvidék még kiaknázatlan terület. Craftoljunk a The Elder Scrolls Online-ban A kreatív igazgató Paul Sage, a vezető játékmenet tervező Nick Konkle, és a vezető felhasználói élmény tervező (e titulus fordításával Pacman biztosan elégedett lesz! - Ó igen, az vagyok!) Chris Strasz kommentárjával kaptunk egy videót, melyből megtudhatjuk, hogyan is működnek a gyártó szakmák a The Elder Scrolls Online-ban.
Meghívókat küld az Xbox One rendszerfrissítésének tesztelésére a Microsoft Néhány szerencsés (?) részt vehet az Xbox One nagy, márciusi rendszerfrissítésének tesztelésében annak megjelenése előtt. A Microsoft e-mailt küld a kiválasztottaknak, akik a világon az elsők között próbálhatják majd ki a rendszer új szolgáltatásait. Az már más kérdés, hogy ezek a szolgáltatások főleg olyanok lesznek, amik már az Xbox 360-on tökéletesen működtek, és most az Xbox One alapvetően bonyolultabb, nehézkesebb részeit igyekszik az előd felé közelíteni a Microsoft. Az ígéretek szerint gyorsabban juthatunk majd el a barátlistánkhoz, ahol mindenféle marhaság helyett rögtön azt látjuk majd, ki van online, mit csinál, és persze rögtön összeszervezhetünk egy partyt is. Az Xbox 360-hoz hasonlóan elválasztják majd a party chatet is az éppen játszott játéktól, így simán mehet majd a cross-game chat, és ami a legfontosabb: végre lesz egy játék közben előhozható menü, amivel behívhatjuk barátainkat az adott játékba és partyba. Mindez persze csak az újítások egy része, a Microsoft alaposan rendbe szeretné rakni a rendszert a Titanfall márciusi megjelenése előtt. A bétatesztre kiválasztottak már jövő héttől nyúzhatják majd az új frissítést, és tapasztalataikat egy privát fórumon oszthatják meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. benczeb90
2014.02.21. 08:27
Frankó ez a Thief. Nagyon ismerős, de jó benyomást keltett nálam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2014.02.21. 13:12
Thiefről nekem a Dishonored jut eszembe, pedig egészen semmi köze a kettőnek egymáshoz, tudom.

A trailer csupa-csupa scriptelt szarság, tipikus hangulatkeltő videó, remélem nem csalnak az előzetesek és tényleg jó játék lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MrFox
2014.02.21. 16:01
Mikroszoft remote = "hát igen, belátjuk már mi is, hogy a kinectes vezérlés a kutyát nem érdekli".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!