iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.02.28.

Dátum | 2014. 02. 28.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Van Helsing II - bemutatkozik a Runecrafting Folytatódik a magyar fejlesztésű Van Helsing II új lehetőségeinek bemutatása, ezúttal a Runecraftinggal. Miről van szó? Nos, ahogy a nevéből is látszik, egyfajta craftolási rendszerről van szó, amit kifejezetten a keményvonalas játékosoknak szánnak, és a lényege, hogy az elkészített cuccok az endgame tartalmak alatt is használhatók legyenek. Mi kell ahhoz, hogy legyártsunk egy cuccot? Nos, első körben fragmentek, melyeket szétszedett tárgyakból nyerhetünk - a tárgy ritkaságától függően, hogy mennyit. Ráadásul egy tárgyból többféle fragment esik: egy alap és egy enhancement fragment (ami az alapján jön, hogy eleve milyen enhancement volt a tárgyon). Mindkettőből tizet kell összeszedni, hogy aztán vagy új enhancementté, vagy Master Rune-ná változtassuk. Ezt a Master Rune-t tehetjük aztán bele a kiválasztott tárgyba, ami aztán új enhancement slotokat nyit meg rajta, és mindenféle további jósággal ruházza fel.
Háttérben a The Last of Us: Left Behinddal A Naughty Dog mostanában szereti az "így készült" videókat, így a teljes The Last of Us elkészítéséről szóló dokumentumfilm után most kiadott egy rövidebb, de azért még így is hosszú kisfilmet a Left Behind DLC elkészítéséről.
Ma zár be a 2K Prague A VG247 saját forrásokra hivatkozva lehozta, hogy a 2K Prague ma zárja be végleg a kapuit. Az oldal úgy tudja, a stúdiót csúnyán félrekezelte a 2K, aki úgy viselkedett a csehországi csapattal, mintha azok a harmadik világban dolgoznának. A kiadó állítólag újraépíti a Novatóban található stúdióját, és a prágai csapatból oda is küldenek majd embereket, de a korábban már kivált alkalmazottak által alapított Warhorse Studios is (Kingdom Come: Deliverance) felszippanthatja a felszabadult munkaerőt. Játékplatformmá fejlődhet a Twitch a Twitch Plays Pokémon kezdeményezés után Rendkívüli sikere van a Twitch Plays Pokémon eseménynek, melynek keretében a Twitch-en keresztül lehetett tolni a gameboyos Pokémon Red-et, gyakorlatilag egy több tízezer fős kooperatív játék keretében. A dolog úgy működik, hogy a chat ablakba kell beírni a Gameboy gombjainak megfelelő szót (angolul persze), amit a rendszer lefordít utasításokra, amiket végül a játék végrehajt. Persze ha több tízezer ember próbál irányítani egyetlen játékot, elég nagy káosz alakulhat ki, így érdekes figyelni, hogy próbálnak valamiféle demokráciát kialakítani a felhasználók - vagy éppen pont nem. Akárhogy is, Matthew DiPietro a Twitch-től elmondta, a dolog sikere akkora hatással volt rájuk, hogy nem zárják ki, hogy a jövőben játékplatformmá válhat a Twitch, ráadásul azon is elgondolkoznak, hogy mindenféle kreatív közösségi kísérletet csináljanak a jövőben. "Mindenkit arra biztatunk, hogy gondolkodjon kreatívan arról, hogyan tudná kihasználni a közösséget és buzdítani őket hasonló eseményekre. A határ a csillagos ég." Egy ezeknél konkrétabb hatása is volt ennek az egésznek: a Twitch jelentős fejlesztéseket hajtott végre a háttérrendszeren, így például a chatet is teljesen átalakították, hogy az bírja a jóval nagyobb terhelést. Márciustól férhetünk hozzá a Carmageddon: Reincarnationhöz Ahogy az lassan már megszokottá válik, jóval a megjelenés előtt megvehetjük majd a játékot a Steam Early Access keretein belül, de még ennél is korábban hozzáférhetnek majd a Carmageddonhoz azok, akik a Kickstarteren támogatták a projektet. Az anyag egyébként jelenleg pre-alfa fázisban leledzik, a hivatalos Early Access pedig március 27-től kezdődik.
Új konzolos játékon dolgozik a PopCap A Plants vs. Zombies: Garden Warfare megjelenése után sem hagyja parlagon a konzolokat a PopCap. A stúdió új játékot készít, amihez egyébként a Frostbite motorral tapasztalatokat szerzett programozókat is keresnek, lehetőleg olyanokat, akik dolgoztak már AAA-játékon is. Gary Clay a stúdiótól elárulta, az új játék nem feltétlenül lesz teljesen új cím. Ezzel párhuzamosan az Xbox One-os Peggle 2-t is folyamatosan frissítik és fejlesztik, és persze ezerrel dolgoznak a Garden Warfare PC-s és PlayStationös változatain is. Ma jelenik meg a Resident Evil 4 Ultimate HD Edition Habár a PC-sek számára korábban már különböző modokkal elérhetővé váltak a magas felbontású textúrák és az egyéb grafikai effektek bekapcsolása a Resident Evil 4 eredeti portjában, most a Capcom-féle hivatalos Resident Evil 4 Ultimate HD Edition is megjelent. A játék Steamről érhető el 19,99 euróért, támogatja a 60fps-t, és a Steam összes járulékos szolgáltatását, meg persze a kontrollereket, azzal együtt, hogy elméletileg a billentyűs-egeres irányítás is tökéletesen működik. Ryse: Son of Rome - ez lesz a Mars' Chosen DLC-ben Rövidke előzetest kapott a Ryse, mely végigmegy az új DLC által hozott extrákon és tartalmakon. A szezonbérleteseknek ingyen van az anyag.
Nem várhatók meleg főhősök a játékokban... ...legalábbis egyelőre biztosan nem, mondja Lucien Soulban, a Far Cry 3: Blood Dragon írója, aki bevallottan homoszexuális. Soulbant arról kérdezték, lát-e esélyt arra, hogy a közeli jövőben meleg főhősök lehessenek a játékokban, amire egyértelműen nemmel válaszolt. Ráadásul szerinte nem is az a kérdés, hogy lehet-e ilyen, hanem hogy ha lesz is, akkor nem csak "egy egyszeri poén lesz" - mondta, majd hozzátette: "Elég ha megnézzük Javier Bardem karakterét a Skyfallban. A szexualitása egyértelműen viccesen van előadva az egyik jelenetben, ezen kívül pedig egy nárcisztikus, anyagondokkal küszködő pedofil volt. A tény, hogy megpróbálta elcsábítani Bondot, egyszerű hiúságból fakad, hiszen benne látta meg az új önmagát. Szóval idegesít, amikor az emberek őt tartják kiváló példának a meleg karakterek szerepeltetésére." De mi a helyzet a játékokkal? "Megvan a félelem, hogy ez hatással lenne az eladásokra. Szóval vagy olyan beetetős módszereket fogunk látni, mint Samus Aran az eredeti Metroidban, vagy olyan stúdiók vállalhatják be, mint a Rockstar, a Valve, a Naughty Dog, vagy a Telltale. Remélem, hogy ha megvalósul, akkor az komoly lesz, nem csak valami vicc." Ugyanakkor van fejlődés, ez látszik a meleg karakterek szerepeltetésén a Mass Effectben, a Skyrimban és a Fable-ben. "A videojátékok többé nem 'jelentik be' a meleg karaktereket. Mindenféle fanfár nélkül mutatják be őket, csak úgy ott vannak, mint a többi karakter. Itt vagyunk, melegek vagyunk, és el vagyunk foglalva a munkánkkal."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. mzso
2014.02.28. 23:59
Törölve a Fórum Szabályzat 2.2-es és 2.3-as pontja elleni vétség miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester
2014.03.01. 00:56
Amíg opcionális addig elfér.. de azon túl már gáz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Kerub88 Szefm...
2014.03.01. 05:03
Mindig opcionális lesz: megveszed a játékot vagy nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hympyke
2014.03.01. 08:18
Volt elég a Dragon Age-ben is, ott se zavart senkit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog
2014.03.01. 11:58
Ha mar meleg karikrol beszelunk,el ne felejtsuk az FF7-et,meg a fallout 2-ot.Bar tuti voltak mar korabban is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii
2014.03.01. 13:35
Carmageddon tutira gáz lesz, de a vidi nagyon eltalált a hülye zenéivel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gabesz7630 Shinj...
2014.03.02. 12:54
Azert a kerek kidurranas nagyon jo es az, hogy egy ido utan elkezdi ledobni magat a felnirol.
Remelem beepitett zene lesz a jatekban a videoban hallhato, meg kene melle mega lollypop is meg hasonlok.
Anno en rendszeresen vivaldira carmageddonoztam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Trolltaxi
2014.03.02. 14:15
Igazából Duke-nak is rengeteg nárcisztikus beszólása van, és gyanúsan sokat emlegeti az ellenfelek seggét... szóval nem vagyok én olyan biztos abban, hogy nem volt még meleg főszereplő. És pont Duke... hajjajj...

Damn... I'm looking good!
I'm gonna get medieval on your asses!
I'm gonna put this smack dab on your ass!
My boot, your face; the perfect couple. (a boot jelent segget is...)

Egyébként a maszturbálás az technikailag homoszexuális élmény?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KisDre
2014.03.03. 16:46
Ez a Carmageddon: Reincarnation videó-t nemtudom hova rakni...

Az utolsó hír meg nem hír, már nem azért de egyrészt a játékipar nem hollywood, más részt meg ez úgy is olyan, hogy a társadalom egésze kell hozzá, tehát ha a társadalom olyan irányba tendál hogy ne legyen probléma, akkor a játékiparban se lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!