iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.03.07.

Dátum | 2014. 03. 07.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

inFamous: Second Son, karmikus erők és csillió előrendelés A március 21-én megjelenő új inFamoust többen rendelték elő, mint a Naughty Dog PS3-as sikerjátékát, a The Last of Ust. A hír azt követően bukkant fel, hogy bejelentették az utóbb említett játék filmes adaptációját, melynek forgatókönyvét a videojátékéért is felelős Neil Druckmann írja. Az MCV jelentése szerint a Sony hatalmas marketingkampányt akar rittyenteni a megjelenés körül, mivel a konzol kijövetele óta ez az első nagy AAA kategóriás PS4 exkluzív. Folyamatosan emlékeztetnek minket arra is, hogy ez lesz a széria legnagyobb játéka, amihez hatalmas elvárások tapadnak.
Ennél egy kicsit érdekesebb, hogy kikerült a játék gombkiosztása egy vízjelezett képen, amin észrevehetünk egy újdonságot, méghozzá a "Karmic powers" gombot. A Sucker Punch társalapítója, Chris Zimmerman elmondta, hogy Delsin többet is tud majd, mint füstöt és neonfényeket szórni. Azt mondta 3-4-5 játékra való mennyiségű képessége lesz. A játékban nagyon fontos lesz majd a precízió és az, hogy a lehető legkisebb járulékos kárt okozzuk majd a városban. Lesz majd olyan képességünk is, amivel csak ártalmatlanná tehetünk ellenfeleket, anélkül, hogy megölnénk őket. Persze most is attól függ, hogy mivel operálunk majd, hogy tisztán hős vagy antihős irányba mozgunk el a játék során. További infók az IGN-en. Dark Souls 2 PC-s rendszerkövetelmények A Bandai Namconak hála kikerültek a játék minimális és ajánlott rendszerkövetelményei: Minimum OS: Windows XP SP3, Windows Vista SP2, Windows 7 SP1, Windows 8 Processzor: AMD Phenom II X2 555 3.2Ghz vagy Intel Pentium Core 2 Duo E8500 3.17Ghz Memória: 2 GB VGA: NVIDIA GeForce 9600GT, ATI Radeon HD5870 HDD: 8 GB szabad hely Hangkártya: DirectX 9.0c kompatibilis vagy ennél jobb Hálózat: Internetkapcsolat kell az online játékhoz és a termék aktiválásához Ajánlott OS: Windows 7 SP1 Processzor: Intel Core i3-2100 3.10GHz vagy AMD A8-3870K 3.0GHz Memória: 4 GB VGA: NVIDIA GeForce GTX 465 vagy jobb, ATI Radeon HD6870 vagy jobb HDD: 8 GB szabad hely Hangkártya: DirectX 9.0c kompatibilis vagy ennél jobb Hálózat: Internetkapcsolat kell az online játékhoz és a termék aktiválásához South Park: The Stick of Truth cenzúrák Már korábban is tudtuk, hogy cenzúrázva lesz a játék egyes régiókban, de most a show társalkotója, Matt Stone a legújabb vele készült interjúban beszélt is erről egy picit. A Guardiannak elmondta, hogy valóban olyan egy kicsit a dolog, mintha kettős mérce lenne. "Nem akartuk megváltoztatni a tartalmat, de legalább nem teszi tönkre a játékot, csak körülbelül 40 másodperc lett módosítva az egész játékban." Na meg legalább ez az egész adott nekik egy lehetőséget, hogy ebből a cenzúrából is viccet csináljanak. Ami miatt másként állnak sok helyen az érintett tabutémákhoz, mint a tévéműsorok esetén, az az, hogy ebben interaktivitás is van. Anélkül könnyebb elkalandozni a morális szempontból szürke területekre. A videojátékok által nagyon kedvelt náci, zombi és alien témák nagyon tiszták ilyen szempontból, azoknál könnyebb a helyzet... (Az Eurogamer készített egy összehasonlító videót a kivágott jelenetekkel, de a tartalom spoileres, csak akkor kattintsatok, ha már végigvittétek a játékot.)
Jött 2 új vidi a The Witch and the Hundred Knightshoz Két rövidke játékmenet videó jött az új Nippon Ichi játékból, mely március 21-én jelenik meg PS3-ra. Az egyiket ide tettük nektek, a másikat a linkre kattintva nézhetitek meg.
Bebútorozhatunk az Old Republicban is A BioWare-es Eric Musco eleresztett egy rövidke kedvcsináló videót Twitchen, ami nem sokkal később felkerült YouTube-ra is. Ahogy azt a címben említettük, kiderült belőle, hogy behozzák a lehetőséget TOR-ba is, hogy saját házunk legyen, amit kedvünk szerint berendezhetünk. Érdekes döntés, tekintve, hogy saját űrhajónk már van. Talán jobb lett volna inkább azt testreszabhatóra és berendezhetőre módosítani. (@TenTonHammer)
Killzone: Shadow Fall – 1080p vagy nem? A héten lett felkapott hír, hogy a Killzone multiplayer része nem is 1080p-ben megy valójában, és hirtelen mindenki, akinek eddig semmi baja nem volt a játékkal, bejelentette, hogy már eddig is érezte, hogy valami nem stimmel. Érdekes volt ezt látni, mindenesetre a Guerrilla Games most kiállt, hogy tisztázza a helyzetet. A játék 1080p-ben fut, mindenféle felskálázás nélkül, de nem renderel le frissen minden képpontot, így érik el, hogy a multiplayer ugyanolyan kinézettel gyorsabban mehessen, mint az egyjátékos kampány (ami ~30fps-es). A motor temporális reprojekciót (temporal reprojection) használ az új kép összeállításához (mintha Star Treket néznénk :) ). Nagyon tömören az a lényeg, hogy három képet tárolnak (az aktuálisat, és a két előtte lévőt), amikben ott van a pixelek színén kívül a mozgásuk vektora is. Ezek a képek 960*1080-as felbontásúak, plusz van egy teljes 1920*1080-as kép is tárolva (az előző képkocka), amit az élsimítás minőségének növeléséhez használnak fel. Az aktuális képet ezekből gyúrják össze, így igen, vannak a render motorban olyan részek, amik fele felbontásúak, de az is látható, hogy a módszer igen komplex (a linken bővebben ki van fejtve az egész).
Most persze lehet azon vitatkozni, hogy ez így 1080p vagy sem, mi a natív 1080p definíciója, de a GG megígérte, hogy a jövőben tisztábban fogalmaznak majd a specifikációban, és akkor nem lesznek ilyen félreértések. Addig is szerintünk ez egy technikai érdekesség, így egyből az aktuális generáció elejére. Watch Dogs: Felbontások és 8 fős multi Mostanában elég nagy figyelem övezi azt, hogy a next gen konzolokon melyik játék milyen felbontáson megy és hány fps-sel. Nos, ha egyelőre csak pletykaszinten is, de immár a Watch Dogsról is vannak infóink, amik nem túl meglepőek: PlayStation 4 1080p/30fps, Xbox One 900p/30fps. Ez a felbontásbeli különbség úgy néz ki kb. alap lesz a multiplatform címeknél. PC-n természetesen olyan felbontáson, és annyi fps-sel játszhatunk, amennyit bír a gépünk. Érdekesség még, hogy a játék kreatív rendezője megerősítette, hogy lesz 8 fős multi, amiben mindenki szabadon mászkálhat a városban és természetesen lesz mindenféle bundle is (PS3, PS4 pl.). LEGO Mega Pack PS Vitához A Sony bejelentette, hogy érkezik a LEGO játékok gyűjteménye PS Vitára. Megvásárolható lesz memóriakártyával egybekötve és egy olyan csomagban is, aminek egy Vita is a része. Utóbbinak 200 euró lesz az ára és a Vita mellett egy 16GB-os memóriakártyát és a következő játékokat tartalmazza majd: • LEGO Harry Potter: 5-7 Years • LEGO Batman 2: DC Superheroes • LEGO Indiana Jones: The Original Adventures • LEGO Batman: The Videogame • LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game • LEGO Star Wars III: The Clone Wars Akinek már megvan a marokkonzol, az választhat, hogy 8 vagy 16GB-os kártyával veszi meg a pakkot. Előbbi 45, utóbbi 50 euróba kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!