iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.03.13.

Dátum | 2014. 03. 13.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Alien: Isolation - így készül az idegen A Creative Assembly által készített Alien-játék - ahogy arról már sokszor írtunk - az eredeti, Ridley Scott-féle filmet igyekszik alapul venni. Legalábbis abban a tekintetben, hogy egy darab idegen lesz a játékos ellen, aki ráadásul felkészületlenül, fegyverek nélkül kénytelen túlélni. Egy ilyen környezetben persze nagyon fontos, milyen is az a bizonyos ellenség, aki a játék során vélhetően elég sokszor a frászt hozza majd ránk.
)
Carmageddon: Reincarnation - elérhető az első verzió A Steam Early Access keretein belül a VIP-támogatók már kipróbálhatják a Carmageddon: Reincarnation egy korai verzióját. A többi támogatónak sem kell sokáig várnia, március 27-től ugyanis beindul a teljeskörű korai hozzáférés. Még ebben a hónapban megjelenik a PC-s Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate HD Még márciusban elérhetővé válik Steamen a rekordhosszúságú címmel megáldott Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate HD, ami egyébként eredetileg Nintendo 3DS-re készült tavaly márciusban, majd Xbox 360-ra és PS3-ra is megjelent októberben. Hogy nagyjából milyen grafikai színvonalra számíthatunk, arról a lenti screenshotok árulkodnak.
Szóba került a Titanfall Mac-es verziója Vince Zampella, a Respawn Entertainment vezetője elmondta, szeretnék kiadni a játékot Mac-re is, ehhez azonban az Apple gépekre történő portolásban igen-igen jártas Aspyrt kérnék fel. Egyelőre a dolog ott tart, hogy a két cég tárgyal egymással, és meglátják, mi sül ki belőle. Valami egészen újon dolgozik a Brothers: A Tale of Two Sons készítője Josef Fares elárulta, már javában dolgozik új játékán, ami egy teljesen új ötletre épül. Annyira újra, hogy ha most rögtön elárulná nekünk, akkor azt mondanánk, hogy ilyet még sosem láttunk. "Többet nem mondhatok róla, de egészen biztosan olyan, amit még soha nem készített senki korábban." Az új játékot azonban már nem a Starbreeze készíti (ott éppen el vannak foglalva a Payday fejlesztgetésével), hanem Fares saját stúdiója. Hamarosan itt a Total War: Rome 2 következő kiegészítője Hannibal at the Gates néven kapja meg a Total War: Rome 2 a második nagyobb kampánycsomagját. A játékosnak a második pun háború alatt kell majd vezetnie seregeit, hogy valamire jusson a Scipio és Hannibál konfliktusából kialakult nem éppen kellemes helyzetben. Az öt frakció mindegyike kap új egységeket, Róma és Karthágó pedig új civic technológiai fákat, többek között. A megjelenésre március 27-én kell számítanunk.
)
Leépítések a PopCapnél Az Electronic Arts belsős stúdiója éppen most jelentette meg a Plants vs. Zombies: Garden Warfare-t, így talán éppen ezért, de több alkalmazottat is elküldtek a mai nappal - a stúdióknál jellemző, hogy egy-egy nagyobb projekt befejeztével több pozíció feleslegessé válik. A cég szerint átszervezés folyik éppen, ami biztosítja majd, hogy a jövőben is megfelelő minőségű mobilos játékokat, szolgáltatásokat és új címeket tudjanak letenni az asztalra. Nem hivatalos PC-s driver az Xbox One kontrolleréhez A Microsoft ígérete szerint ugyan kapunk majd hivatalos Windows-drivereket az Xbox One kontrolleréhez, melyekkel legalábbis kábelen a gépre kötve használni tudjuk majd a kontrollert, azonban arról továbbra sincs információ, hogy ez mikor fog megtörténni. Lucas Assis nem tudta kivárni, míg ez megtörténik, így saját maga rakott össze egy csomagot, mellyel működésre bírható Windows alatt az irányító - ez vegyesen tartalmaz drivereket és emulációs eszközöket.
)
A történelem határozza meg a következő Assassin’s Creedet Az Assassin’s Creed 4: Black Flag vezető fejlesztője, Ashraf Ismail elmondta, tisztában vannak azzal, hogy a hajózás és a tengeri küzdelem nagyon népszerű volt a negyedik részben, de nem engedhetik meg maguknak, hogy a népszerű játékmechanizmusok határozzák meg, milyen játékot is készítenek. "Az Assassin’s Creeddel kapcsolatban mindig is azt mondtuk, hogy a történelem a játszóterünk. Amikor a kalózos korszak mellett döntöttünk, természetes volt, hogy ennek központi elemét képezik majd a tengeri csaták. Az újabb részek meghatározásánál mindig is az volt a kérdés, hogy milyen történelmi periódust veszünk alapul, és hogy ezek a periódusok elég érdekesek-e, majd utána döntöttünk a mechanizmusokról." Ismail szerint ha sikerült találniuk egy érdekes korszakot, akkor szinte automatikusan elkezdenek jönni az ötleteik a játékmechanizmusokkal kapcsolatban. Arról azonban már nem volt hajlandó beszélni, hogy melyik korszakba látogat legközelebb a sorozat, sőt, azt sem ismerte be, hogy egyáltalán készül következő rész. Mindenesetre a csapat sosem tétovázott, ha kockázatvállalásról van szó, hiszen eleve nem volt egyértelmű, hogy elfogadják-e a negyedik rész központi elemeként a tengeren játszódó szekciókat, hiszen azok jelentősen elütnek az Assassin's Creed megszokott játékmenetétől. Kinect Sports Rivals - bajnokok sportja Ugyan az Xbox One mellé adott új Kinecttel kiválóan lehet navigálni a dashboardon, és esetenként egy kör fitneszt lenyomni, de olyan játék egyelőre nem nagyon jelent meg, ami meg is mutatná, mire képes igazán az új eszköz. Az első ilyen a Kinect Sports Rivals lehet, ami április 8-án jelenik meg a lenti előzetes tanúsága szerint.
)
Átlépte az 1 millió Gamescore-t a legfanatikusabb Xbox-játékos Raymond ‘Stallion83′ Cox már korábban kiemelkedett az achievement-vadászok fanatikus köreiből, hiszen mindig is ő vezette a megszerzett Gamerscore listát. A Microsoft ezért korábban már adott is neki ajándékba egy örökre szóló Xbox Live-előfizetést. Az úriember ma újabb rekordot döntött: átlépte az 1 millió Gamerscore-t, mégpedig a Titanfall “I liked a Challenge” achievementjének megszerzésével. "Nyolc év és három hónap. Nem tudom mennyi nap. Nagyon-nagyon sok óra, sok éjszaka és el sem tudom mondani, mennyi minden más kellett ehhez" - nyilatkozott Stallion83, de nekünk van egy sejtésünk: valószínűleg rengeteg rossz játékon is átverekedte magát, szóval nem biztos, hogy annyira irigyeljük. Azt egyelőre nem tudjuk, ezért cserébe milyen ajándékot kap a Microsofttól.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. YellowFlas...
2014.03.13. 22:51
Na ez a Raymond gyerek sem épelméjű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. F2Face
2014.03.14. 07:32
"Azt egyelőre nem tudjuk, ezért cserébe milyen ajándékot kap a Microsofttól." - hát nőt biztos nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2014.03.14. 07:57
"sőt, azt sem ismerte be, hogy egyáltalán készül következő rész" AC

Persze, majd pont a fejőstehén címüket nem fogják fejleszteni, igen. Naív felszólalók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2014.03.14. 12:30
Ez a Raymond gyerek vagy totál elmezavaros addikt, vagy osztott accounttal nyomatta. Nem kevés szabadidő kell azért egy ilyen teljesítményhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2014.03.14. 20:04
Mi van mégiscsak lesz újra normális AC, történettel(a III is ilyen volt, csak sokaknak nem tetszett a seggnaív főhős)? Vagy ez csak mellébeszélés és folytatódik a 4-ben látott epizódszerű történet nélküli lámulás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!