iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.03.14.

Dátum | 2014. 03. 14.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

6 millió példány felett a The Last of Us A Sony három héttel a játék megjelenése után közölte, hogy már akkor eladott 3,4 millió példányt a Naughty Dog fantasztikus PS3 exkluzívjából. Az előjelek tehát jók voltak, és szerencsére a játék népszerű is maradt: a Sony mai bejelentése szerint már több, mint 6 millió példány kelt el a játékból. A Naughty Dog egyébként több előadást is fog tartani a hamarosan kezdődő GDC-n, melyek egy része persze kapcsolódik majd a The Last of Ushoz, illetve annak DLC-jéhez, a Left Behindhoz is. Final Fantasy 14: A Realm Reborn - mi az a Leviathan? Nos, valami olyan dolog, ami nem kicsi. Viszont nagy. Többek között ez is kiderül a játék új előzeteséből, mely a Through the Maelstrom névre hallgat, és láthatunk benne új tárgyakat, ellenfeleket, hajstílusokat, de ami talán még fontosabb, hogy a frissítéssel bekerülő új területeket is szemügyre vehetjük, egy szép adagnyi harc mellett.
Battlefield 4 - minden játékos számára elérhetőek a szakaszok A Platoon-támogatás eddig csak a prémium előfizetők kiváltsága volt, a DICE azonban úgy döntött, most mindenki számára megnyitja a szolgáltatást. A szakaszok gyakorlatilag a klánok helyi megfelelői, ami a tagoknak saját közösségi rendszert biztosít a Battlelogon, és persze egyedi nevekkel segíti a megkülönböztetést a többi játékostól. Meséld el a kedvenc emlékedet a Resident Evilből... ...és bekerülhetsz a Capcom egyik következő játékába, ami ugyan nem feltétlenül lesz Resident Evil, de ez senkit ne zavarjon. A feladat tényleg csak annyi, hogy meséld el kedvenc emlékedet egy Resident Evil játékból, amit megtehetsz a hivatalos Facebook-oldalon, vagy Twitteren az #REmemory hashtag használatával - utóbbit ráadásul használhatod arra is, hogy például egy YouTube-videót linkelj be, mert a szervezők azt is elfogadják. Ilyen a Steam Controller legutolsó verziója A Valve számos módosítást hajtott végre az eredetileg bemutatott Steam Controlleren - középről eltűnt az érintőképernyő, és felkerült a kütyüre egy rakás gomb, a készítők ugyanis úgy érezték, ezekkel sokkal hatékonyabbá válik a legtöbb játék vezérlése. A legújabb Steam Controller kipróbálható lesz a GDC 2014-en.
Balra az új, jobbra az eredeti Steam Controller
DLC-vel jöhetnek az idegen lények a Titanfallba Korábban már mi is írtunk róla, hogy a Titanfall gyűjtői kiadásához járó művészeti albumban feltűnik mindenféle idegen lény. Akkor azt tippeltük, hogy a végleges játék pályáin fognak ezek feltűnni, ám úgy tűnik, hogy inkább egy DLC-ben érkezhetnek majd - legalábbis erre utalt Abbie Heppe, a Respawn közösségi menedzsere. A Titanfall három nagyobb DLC-csomagot fog kapni, melyekben mindenféle változatos tartalomra számíthatunk, új titánokra viszont valószínűleg nem: "Egy új titán hozzáadása rendkívül sok egyensúlyozási munkát igényelne. Nem csak a többi titán fegyvereivel és képességeivel kellene összehangolni az újat, hanem a pilótákkal szemben is ki kellene egyensúlyozni. Kezdetekben csak egyetlen titán volt a játékban, és a fejlesztők nem is akartak többen betenni, amíg az az egy nem működött tökéletesen a játékban." Heppe elmondta, a Respawn mindig igyekszik újítani, és friss dolgokat kitalálni, szóval nem kell arra számítani, hogy ugyanabból kapunk többet. Szerinte a Titanfall már így is különleges abban a tekintetben, hogy a szokásos "egyjátékos" narratív elemeket be tudták vinni a multiplayerbe, de még ezen a téren is lát fejlődési potenciált a jövőre nézve. Viking Ghost - indie játék a God of War 3 egykori fejlesztőitől Felülnézetes dungeon crawlert jelentett be az újonnan alapított Dead Alien Cult néven futó stúdió, melynek tagjai korábban a Sony Santa Monicánál dolgoztak a God of War 3-on és a PlayStation All-Stars: Battle Royale-on. Igazi régivonalas, akciódús, látványos anyagra számíthatunk, komoly metál ihletéssel. "A Viking Ghost ötlete sok sör elfogyasztása után merült fel. Szeretjük a heavy metált, és véletlenszerűen kombináltuk a viking és a ghost szavakat, mert úgy éreztük, ez menő lenne." - mondta Andrew Marquis, a stúdió vezetője.
Csendben tűnt el a kizárólag Észak-Amerikában futtatott Xbox 360-akció A Microsoft két éve egy érdekes akciót indított, mely kizárólag Észak-Amerikában volt elérhető. A cég odaadta a konzolt Kinecttel együtt mindössze 99 dollárért, ha cserébe a vásárló 2 évre előfizetett az Xbox Live-ra. A Wall Street Journal kicsit utána járt, mi történt ezzel a lehetőséggel, és mint kiderült, a Microsoft még tavaly, csendben lelőtte az egészet. David Dennis, a Microsoft egy képviselője elmondta, ez amolyan "próba" jellegű kezdeményezés volt, és a begyűjtött tapasztalatok alapján később lehet, hogy még csinálnak majd hasonlót. Még idén új karakterosztály kerül be a The Lord of the Rings Online-ba Hunter, Guardian, Loremaster, Minstrel, Warden, Champion, és Burglar - jelenleg ezek közül a karakterosztályok közül lehet választani a LOTRO-ban, ám ez nem sokáig marad így. Aaron Campbell a Turbine-tól ugyanis közölte, még idén egy új osztály kerül be a játékba, melyről sajnos semmit nem mondhat egyelőre, pusztán annyit, hogy beszélt róla a Tolkien Enterprises képviselőivel, és szerintük kiválóan beleillik a világba. Ismét hatalmas leárazás a GOG-on Szent Patrik napjának alkalmából a GOG úgy gondolta, ideje lenyomni néhány játék árát 90%-kal. Összesen kicsivel több, mint 40 címet akcióztak most le, sokszor még 4 dollárnál is alacsonyabb árra, érdemes lehet körülnézni az akciós csomagokban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. Ulysses
2014.03.15. 09:35
Kimaradt a Runekeeper a LotRO classok felsorolásából.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. madcaptain
2014.03.15. 10:24
Hat az agyon dicsert konzolos jatek 6 millios eladas, agyonszidott haldoklik a PC, Diablo3 1X millio.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Asagrim madca...
2014.03.15. 11:51
A PC-t mint gaming platformot már '94 óta folyamatosan temetik kisebb-nagyobb hullámokban, a 94 óta mért legnagyobb PC eladás visszaesésért pedig mindenki a Windows 8-at okolja. (Az hogy egyforma a dátum csak véletlen egybeesés.)

Közben a PC köszöni szépen jól van, csak egyre önállóbbak a használói a platform modularitása miatt, így az OEM-eknek nincs akkora forgalma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. 5hR3kY madca...
2014.03.15. 13:29
Csak a állandó netes DRM miatt tudtak eladni annyit, ha nem lett volna rajta, 1-2 milliónál megálltak volna simán. Amúgy meg az aktív játékosok száma pár hónap alatt az ötödére esett vissza. Nézd meg inkább a konzolos GTA V eladásokat. PC-n annyit a büdös életbe nem fognak eladni, esetleg felmehetnek 10 milláig, de csak ha van benne állandó online netkapcsolatos DRM.

Asagrim: A hardcore réteg zsugorodott rendesen, és bejött helyettük a causal játékosok ordenáré rétege. Nekik nem kell a legújabb hardware hogy elfusson a Flappy Bird meg a Candy Crush, meg az ilyen szemétre való játékok.

A Steam kontroller még így is rossz lesz, ezzel a tapicskolós paddal próbálják meggyőzni az egér + bill fanatikusokat, hogy ez jobb mint a sima kontroller, pedig nem az.

Úgy látom hogy az amcsik is warezolhatnak rendesen ha előfizetéssel nem kellett nekik az Xbox.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Axane 5hR3k...
2014.03.15. 13:52
Ez meg milyen érv már, hogy csak mert ott a DRM? Most komolyan ? Akkor ennyi erővel az a 6 millió szerinted mennyi lenne, ha lenne konzolon lehetőség komolyabb buherálás nélkül crackelt játékokat futtatni? A DRM rákényszerít, hogy vedd meg ha tolni akarod, a konzol is rákényszerít. Biztos lehetsz benne, hogy a GTA V eladások mögött is ez áll. PC-n crackelhető, konzolon nem, de ha az lenne, akkor töredéke ment volna csak el annak is. Az egész konzol egy nagy DRM ha úgy tetszik, legalábbis ebből a szempontból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. 5hR3kY Axane
2014.03.15. 14:34
Komolyabb buherálás? Nem a felhasználónak kell megcsinálni, és körülbelül 1 új gyári játék árából megvan, utána mindent visz a gép. Az Xbox-ot a megjelenése után már 4 hónappal feltörték: [LINK] Amúgy ha csak gyári játékokat tolnak az emberek konzolon akkor miért van még 3db gyári PS3 játékom a polcon amit nem tudok eladni vagy 3 hónapja úgy hogy én árulom a legolcsóbban itthon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.03.15. 15:20
Kötve hiszem, hogy a vadiúj konzolon sokan be merik vállalni, hogy elbukják a garit, és igen, az amiért már fizetsz, elviszed valakinek aki belenyúl a hardveredbe, az már komolyan buherálás, legalábbis nem 1 mappányi fájl átmásolása, és ha hiszed ha nem a felhasználok döntő többségének néha még ez is nehezére esik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DogTheDog
2014.03.15. 17:05
A negyven millio PS3 tulajbol 6 millio megvette a jatekot.
Ilyen arany soha nem volt es nem is lesz PC-n.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. 5hR3kY
2014.03.15. 19:11
DogTheDog +1

Axane: Most nincs időm kifejteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Axane
2014.03.15. 19:31
A LoL-t meg 60+ millióan játsszák, csak ez tök irreleváns, mivel ilyen szempontból nem tudod összehasonlítani a két platformot, soha nem fogjuk megtudni hányan vesznek PC-t _csak_ játék célból, PS3 viszont direkt arra van, így nem is értem hogy tudja valaki az arányokat ilyen magabiztossággal megmondani.
Amúgy meg nem értem, hogy jött ide amit mondasz. Nagy eredmény, hogy ennyit eladtak, erről senki nem vitázott és mindenki elhiszi, hogy a konzol a király..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Sediqwe
2014.03.16. 03:41
Most arról megy a vita hogy 80.000.000.000 ft ami befolyt, elég meggyőző e? Engem meggyőzött... (59.99 el és 220ft vel számolva) dúrva lesz kettő!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Pogg
2014.03.16. 09:13
"Hunter, Guardian, Loremaster, Minstrel, Warden, Champion, és Burglar - jelenleg ezek közül a karakterosztályok közül lehet választani a LOTRO-ban"

@Ulysses "Kimaradt a Runekeeper a LotRO classok felsorolásából."

Meg a Captain is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Bugatty
2014.03.16. 11:08
Mostanában fogok venni egyilyen The Last of Us bundel-ös PS3-mas konzolt meg hozzá 1 évnyi psn előfizetést, szeretnék már végre Final Fantasy-val meg RPG-s játékokkal játszani ami konzolra jelenik meg szinte, ahogy nyári diákmunkából lesz keretem még veszek majd egy PS4-et és egy PS VITA-t. A laptophoz vett 27"-s monitor meg bőven elég lessz hozzá, hogy nagyképernyőn élvezze az ember a játékot :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kerty
2014.03.16. 14:01
már csak a peasant kommentek miatt megéri ide benézni viccesek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.03.16. 14:38
Az ugye sejted, hogy egy tök új, mindenféle előzmény nélküli játék eladásait nem túl fair dolog összehasonlítani az eleve kurva nagy rajongótáborral rendelkező Diablo 3-mal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!