iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.04.14.

Dátum | 2014. 04. 14.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

David Attenborough az Oculus Riftre forgat dokumentumfilmet A legendás David Attenborough egy új természetfilmet forgat, mely teljes mértékben támogatni fogja az Oculus Riftet. "Amikor legutoljára filmezni mentünk Borneoba, egy nyolckamerás szerkezetet használhatunk, így mindent felvettünk körben." - mondta John Morris, a film producere. Attenborough egyébként használt már hasonló technikát, amikor 3D-s dokut készített a brit Sky 3D-nek. PS4-en is elrajtolt a Final Fantasy XIV: A Realm Reborn A hosszas és kemény munka árán újraélesztett MMO PC-n már learatta a (most már) megérdemelt babérokat, így itt az ideje, hogy a PS4-tulajdonosok is részesüljenek a mókából.
Új játékon dolgozik a Codemasters A Grid, a Dirt és az F1 után úgy tűnik, hogy újabb játékon dolgozik a brit Codemasters. Ehhez egyébként már most keresnek egy rakás embert, akik a projekt legelején fognak becsatlakozni. Ben Walke, a cég közösségi menedzsere korábban már elmondta, hogy továbbra is versenyjátékokon fognak dolgozni, tehát nem valószínű, hogy új műfajokat hódítanának meg a jövőben. Ráadásul a bejelentés már nagyon közel lehet, akár már jövő héten is: Walke egy hivatalos blogposztban ecsetelte ugyanis, hogy az előkészületek utolsó napjainál járnak. Az új játék digitális platformokra, valamint konzolra fog megjelenni. Hidegrázós előzeteseken a Daylight A PS4-re és PC-re érkező Daylight félelmetes lesz. Legalábbis ha az alábbi két előzetes tényleg hűen adja vissza a majdani végterméket. Mindez persze el is várható egy horrorjátéktól, de nem árt újra és újra megerősíteni magunkat azzal kapcsolatban, hogy ez bizony jó lesz. Az első trailer játék történetének ágyaz meg, míg a második kedvesen emlékeztet minket arra, hogy valaki minden lépésünket figyeli majd az első Unreal Engine 4-es játékban.
Marvel-karakterek a Disney Infinityben? Régóta pletykálják már, hogy a Disney összefogna a Marvellel annak érdekében, hogy utóbbi szuperhősei bekerülhessenek a Disney Infinitybe. Hivatalos megerősítés továbbra sincs az üggyel kapcsolatban, de mivel a Marvel a Disney tulajdonában áll, valószínűleg nem lesz annyira bonyolult tető alá hozni a megállapodást. Belsős források szerint még ebben a hónapban hivatalosan is bejelenti a két vállalat a részleteket. Leáll a Crysis 1-2 multiplayer módja a GameSpy megszűnésével Habár az Electronic Arts már bejelentette, hogy a Battlefield-játékokat elköltözteti a GameSpy szolgáltatásából, más címek nem lesznek ilyen szerencsések. A Crysis első két részének multiplayer módja gyakorlatilag hivatalosan megszűnik a GameSpy leállásával, tette hivatalossá a Crytek. Az egyjátékos részek továbbra is tökéletesen működnek majd, illetve a Crysis 2 konzolos változatainak multiplayer módjai is elérhetőek maradnak. A Crytek megköszönte mindenkinek a támogatást és elnézést kért a "most már kicsi, de elkötelezett PC-s rajongói tábortól". Child of Light - nézzük Lemuria világát Mindig is tudni akartad, hol játszódik a Child of Light? Nos, Lemuria világában, amit közelebből is megismerhetsz a lenti előzetes segítségével.
Ősszel jöhetnek a Steam Controllerek A PC Gamer egy megbízható belsős forrásra hivatkozva lehozta, hogy október-november környékén kerülhetnek piacra a Steam Controllerek. A forrás szerint ezt nem sokkal követik majd a Steam Machine-ok is, így akár már karácsony előtt megvásárolhatóak lesznek. A Valve egyébként arra számít, hogy év végéig 500 játék fog natívan futni a SteamOS-en, ami jelentős előrelépés lenne a jelenlegi 382-höz képest. Új részlegekbe fektet a Capcom 80 millió dollár értékben fektet be egy új kutatás-fejlesztési épületbe és egy hozzá tartozó részleg elindításába a Capcom. A cég tervei szerint 2022 végére 2500 fejlesztő fog dolgozni az Oszakában létrehozott új épületben, ami így egyébként egészen közel esik majd a kiadó központjához. Az új részlegnél nem csak fejlesztést végeznek majd, lesznek itt hangstúdiók és motion capture termek is. A Capcom szerint a fejlesztés ilyen szintű centralizálása sokkal hatékonyabbá teszi majd a folyamatokat, aminek köszönhetően gyorsabban készülhetnek jobb minőségű játékok. Tekintsük meg a Batman Arkham Origins - Cold, Cold Heart DLC-jének első 30 percét Címének megfelelően az új DLC főgonosza Fagy lesz. A tartalom hozt egy új XE öltözetet is a bőregérnek, amivel sikeresen tudja felvenni a harcot a jeges dolgok ellen. A DLC erősen a történetre és a nyitott világra koncentrál, így azoknak is érdemes lehet lecsapni rá, akiknek az előző tartalmi csomag, az Initiation esetleg nem tetszett.
Újabb volt Naughty Dog-alkalmazott dolgozik a Star Wars-játékon Nem csak Amy Hennig váltott a Naughty Dogról a Visceral Gamesre, hanem a legfrissebb információk szerint Todd Stashwick is. Stashwick egyébként színészkét is dolgozik és alakítása látható lesz többek között a következő Uncharted-játékban. Az úriember mostantól a készülő Star Wars-játék írójaként fog tevékenykedni a Visceralnál. Hennig szerint Stashwick megszállott Star Wars-rajongó, ketten pedig olyan játékot fognak írni, amivel szívesen nyomulnának.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Kerty
2014.04.14. 22:53
jólenne egy új Micro Machines a codemasterstől. Kétlem hogy ez lenne az új játék, de azért szorítok ^^
a gamespy-os rész meg no comment...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Shinjiii
2014.04.15. 07:56
Aztán ki játszana vele a retro érzés nélkül, meg aki túl van a 7. évén?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Kerty
2014.04.15. 11:26
én biztos, az már elég huszad annyi munkából kijönne mint a többi játék amit csinálnak, annyit megérne szerintem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ptaylord
2014.04.15. 15:10
Én inkább a Crysist sajnálom, hogy a 2. résznem megszűnik a multija...Biztos meg lehetne oldani. Hát most csalódtam a fejlesztőkben...
A Codemasters sem kapkodja el a dolgot de elvileg jön a dirt 3 steam integráció GFWL helyett..ha azt meg lehetett oldani szerintem a Crysisnál is meg lehetett volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2014.04.15. 15:35
Meg, de így sokkal olcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. slayer007
2014.04.15. 15:48
A crysis tudtommal ha nem is teljesen közvetlenül, de akkor is EA játék. Mit vártok az EA-től?
Ez a jajj de kár, hogy vége a gamespy-nak... mostantól sajnos nem fogunk nektek ingyen multit szolgáltatni. (Amit persze kifizettetek a játék árával)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. myckie2
2014.04.15. 18:33
Kínáncsi lennék mi lenne, ha beperelném a Crytek-et, mert nem teljesítette/csak egy ideig teljesítette az általa ígért szolgáltatást amit a csomagoláson nem tűntetett fel ezzel megtévesztve a vásárlót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2014.04.15. 19:38
Nem olyan eget verő a hiánya, ezt ők is tudják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. BadDevil
2014.04.15. 21:22
A Child of Light pompásnak tűnik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2014.04.16. 07:54
És április 30. a megjelenés, nem sokat kell rá várni, hogy kipróbáld.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!