iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.04.28.

Dátum | 2014. 04. 28.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Talán jöhet PC-re is a Destiny Lars Bakken a Bungie-tól elmondta, a készülő négy konzolos verzió mellé egyszerűen túl nagy munka lenne nekik még a PC-s változattal is foglalkozni. Az Xbox 360-as, Xbox One-os, PS3-as és PS4-en verzió is házon belül készül a stúdiónál, mindent ők maguk csinálnak, ez pedig hatalmas többlet ahhoz képest, hogy pár évvel ezelőtt kizárólag Xbox 360-ra kellett dolgozniuk. A PC-s verzióval kapcsolatban Bakken annyit mondott, hogy "ez nem azt jelenti, hogy soha nem fog megtörténni, csak annyit, hogy most biztos nem". Ezzel párhuzamosan Tyson Green megerősítette, hogy a játékmentéseket át lehet majd hozni az előző konzolgenerációról az újra. Arra számítanak, hogy a felhasználók több 100 órát töltenek majd a játékkal, és nem akarják, hogy ez elvesszen, ha a következő ünnepi szezonkor az új konzolokra váltanak. Az azért egyelőre nem valószínű, hogy mondjuk PS3-ról Xbox One-ra, vagy Xbox 360-ról PS4-re átmenthetők lesznek, ugyanis a platformgazdák megkötik a fejlesztők kezét. Kedvcsinálón a Madden 15 A jövő héten zajlik az idei NFL sorsolása, így valószínűleg jól időzítette az alábbi kedvcsinálót az EA Sports. Maga a video rövid, viszont cserébe némileg ijesztő is, ami meglehetősen furcsa egy futballjáték előzetesétől. Ja, és egyébként Luke Kuechly szerepel benne.
Dátumot kapott a PC-s Plants vs. Zombies: Garden Warfare A PopCap zseniálisan sikerült multiplayer shootere június 24-én érkezik PC-re, azon belül is sajnos az Originre. Az Xbox One-ra megjelent két ingyenes DLC, a Garden Variety és a Zomboss Down már alapból benne lesznek a PC-s változatban. A Digital Deluxe kiadásért 35 dollárt, az alapverzióért pedig 30 dollárt kér el az Electronic Arts. Eközben az is megerősítést nyert, hogy bizony hamarosan megérkeznek a játékba a mikrotranzakciók. A játék tehát tulajdonképpen a Mass Effect 3 többjátékos módjánál tapasztalt megoldást használja: a DLC-k mindenkihez eljutnak, így nem fragmentálódik a játékosbázis, viszont van lehetőség valós pénzen fejlesztést vásárolni - ám kizárólag olyanokat, melyek amúgy in-game kreditekkel is megszerezhetőek. Már a következő Diablo III kiegészítőről kérdőívezik a Blizzard Oké, a Reaper of Souls lezárása viszonylag egyértelművé tette, hogy lesz egy következő kiegészítő is, azonban a Blizzard most már kérdőívben is rákérdez erre. A Reaper of Souls sikere után mondjuk ez nem is meglepő: az új kiegészítőből csak az első héten 3 millió példány kelt el.
Nem hanyagolja a Bungie az xboxos rajongókat Az egykor Xbox-exkluzív stúdiót néhány rajongó betámadta azzal a kérdéssel, miért hanyagolják mostanában az Xbox platformot. A rajongók ezzel arra akartak utalni, hogy a Bungie keresztpromóciós megállapodást kötött a Sonyval, így a Destinyt gyakorlatilag mindenhol PlayStation emblémákkal mutogatják, illetve a Sony E3-as sajtókonferenciáján demózták. A Bungie közösségi menedzsere viszonylag várható választ adott: "Ki hanyagol titeket? Mi itt vagyunk, és olyan játékot készítünk, amit reméljük, hogy élvezni fogtok! Meghallgatjuk a kérdéseiteket, és válaszolunk, ha tudunk. Ha olyan játékos vagy, aki a Bungie játékaival akar játszani, akkor mi gondolunk rád, minden nap." Forog a Warcraft-film Eljött a nap, amiről sokan azt hitték, sosem fog eljönni. Mától forog a Warcraft-film, ennek bizonyítékaként pedig meg is kaptuk az első képet. A rendező Duncan Jones szemléli a monitorokon keresztül az eseményeket. Mivel feltűnően nem visel 3D-s szemüveget, illetve a monitoron látható kép is feltűnően nem 3D-s, így feltételezhető, hogy a végleges film sem lesz az - vagy legfeljebb utólag felkonvertálva.
Egyelőre nincs tervben a konzolos Hearthstone Jason Chayes, a játék produkciós igazgatója egyértelművé tette, egyelőre nem is gondolkoznak ilyenen, annak ellenére, hogy sok játékos kéri tőlük. A legfontosabb most az androidos verzió befejezése, ez pedig gyakorlatilag leköti minden programozói erőforrásukat. Ettől függetlenül Chayes nyitva hagyta a lehetőséget: szerinte ha tényleg lenne közönsége a játéknak konzolon, és tényleg megfelelően nagy visszhang érkezne az igények felől, akkor a jövőben rátérhetnek erre is. Chayes egyébként elmondta, meglepte őket, mennyire népszerű a játék Twitch-en, ám ennek ellenére egy spéci spectator mód beépítését is tervezik. Erről egyelőre nem mondhat el többet, mert jelenleg épp a fejlesztés közepén tartanak. További AR-demókkal kísérletezik a Sony A PlayStation Camerát jelenleg a legtöbben arra használják, hogy nemi szerveiket mutogassák a Twitch-en a PS4 beépített streamelési lehetőségével. A kiegészítőben rejlő augmented reality mókát eddig egyedül a konzollal érkező PlayRoom mutatta meg, ez azonban legfeljebb pár percnyi mókára elegendő. Úgy tűnik, a Sony is tovább szeretne lépni, így újabb dolgokkal kísérletezik. Az első videóban azt láthatjuk, ahogy egy úriember két tárgyat beszkennel, melyekből tartály lesz, és vizet önt át egyikből a másikba. A második videó kicsit nehezebben értelmezhető, de úgy tűnik, hogy valós tárgyak kerülhetnek át a virtuális világba, amit aztán például megvilágíthatunk. Ennek a videónak a második felét sajnos már képtelen voltam megnézni, mert nagyon erős japán-túltöltöttség érte az agyamat.
Távozik a Naughty Dogtól a The Last of Us karaktergrafikusa Újabb fontos személy hagyja el a Sony belsős stúdióját. Michael Knowland a The Last of Uson dolgozott vezető karaktergrafikusként. A LinkedIn-profilja szerint az úriember egyébként nem dolgozott az Uncharted 4-en, így elképzelhető, hogy a The Last of Us utolsó DLC-jének befejezése után szimplán más munkahelyet szeretett volna találni magának. Videón az E.T.-játék ásatása Habár az Atari játéktemetőjének ásatásáról egy teljes epizódnyi dokumentumfilmet készít majd a Microsoft, némi bepillantást már most is engednek nekünk. Az alábbi, közel 6 perces videóban megszólalnak a történet fontosabb szereplői, és elcsíphetünk néhány fontos pillanatot - például amikor végre megtalálják az első példányt a föld alatt.
Watch Dogs - nem fog bekavarni az egyjátékos élménybe a multiplayer Ha online vagy, akkor a Watch Dogs többjátékos üzemmódja mindenféle beavatkozás nélkül működésbe lép, ami azt jelenti, hogy elméletben bármikor megjelenhetnek más játékosok a világodban, hogy megpróbáljanak kicsit meghackelni. A játékmenet vezető tervezője, Danny Belanger azonban elárulta, hogy ez azért nem ilyen egyszerű, és figyelni fognak a játékos preferenciáira. Ha tehát valaki kifejezetten egyjátékos élményre vágyik, és a történetet szeretné élvezni, az lehet, hogy sosem találkozik más játékossal. A multiplayert főként akkor kapcsolja be ugyanis a játék, amikor éppen szabadon mászkálunk a városban, és nem csinálunk semmi fontosat. De ez még nem minden. Ha a rendszer azt látja, hogy az adott játékos nem szívesen vesz részt a multis elfoglaltságban, akkor egy "pajzsot" húz rá, ami azt jelenti, hogy a világát megszálló játékos nem tudja majd meghackelni. Ha további érdektelenséget mutat a játékos, akkor ez a pajzs egyre hosszabb és hosszabb ideig tart majd. Final Fantasy XV, az akciójáték A hivatalos japán PlayStation-oldal, és a frissen elindult japán Xbox One oldal is tartalmaz néhány sornyi új információt a készülő Final Fantasy XV-tel kapcsolatban. Ebből megtudhatjuk, amit a korábbi előzetesből már amúgy is tudunk: a játékot az alapoktól akció-RPG-ként építették fel. Nem lesz külön harci képernyő sem (ilyet már láthattunk pl. a Final Fantasy XII-ben). Ezen kívül megtudhattuk azt is, hogy nem csak a főszereplő Noctis lesz játszható karakter, hanem továbbra is váltogathatunk majd a karakterek között, maga Noctis pedig számos különböző fegyvert használhat. Az xboxos oldalon még annyit megtudunk Noctisról, hogy ő Lucis királyi örököse, és nála van a világ utolsó kristálya. Ezért ő és a barátai hirtelen belekeverednek a háborúba.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. DogTheDog
2014.04.29. 10:42
A Blizz mar tobbszor elhintette,hogy lvl 100 lesz a top.
Nem nehez osszerakni,hogy akkor negy Exp. fog jonni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. 5hR3kY
2014.04.29. 12:53
Akkor Diablo 3 = 1x15000 HUF+ 4x10000 HUF? Megéri.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. horlaci
2014.04.29. 14:18
Hogy megéri-e, az attól függ hogy mennyire élvezed, és meddig tart. Ennyi erővel azt is írhatnád, hogy "Éves mozijegy + pattogatott kukorica = 60000 Ft." Megéri?

Kinek ez, kinek az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. djkissmrt
2014.04.29. 14:50
"Ennek a videónak a második felét sajnos már képtelen voltam megnézni, mert nagyon erős japán-túltöltöttség érte az agyamat."

Hát én meg a te cikkeidet nem bírom végig olvasni mert olyan szarok! Nem értem hogy fizethetnek egy embert ilyenekért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jimday
2014.04.29. 16:41
@DogTheDog Mindegy hogy az alap 100 vagy sem, mert a paragont huzhatod orrverzesig...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. m4ss.cor3 djkis...
2014.04.29. 17:46
Ebben az esetben lehet ez egy kicsit rosszul fogja érinteni a szofisztikált és túlérzékeny literatúra iránti ingerküszöbödet, de pechedre fogsz még párral találkozni, szal #dealwithit!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Balucsek
2014.04.29. 18:20
Most komolyan ennyi a nagy ET megtalálás? Elmennek turkálni picit a szeméttelepre, majd mikor délután kezd lenni nagy port vernek a gépekkel és a por rejtekéből előjön egy csávó egy vödörben NÉGY darab ET játékkal??? Ezzel az erővel Piripócson is ásathattak volna akkor is eltudják ugyan ezt játszani. Ha egy nagyobb városban szeméttelepén ásatnak lehet többet találnak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY horla...
2014.04.29. 18:36
Kipróbáltam annó a Starter Editiont, és szerintem egy fillért nem ér az a játék. De mivel a Path of Exile ingyenes és ezerszer jobb (arról nem is beszélve hogy sokkal jobb grafikával szebben futott mint a Diablo 3), így igen sokat kellene fizetnie a Billzard-nak nekem hogy játsszak vele. Még egy éves mozijegy is jobb lehet tőle, pedig manapság ritka a jó film.
A Blizzard cég működése meg katasztrofális, 1998-ban adták ki az utolsó játékot ami új és eredeti volt, azóta csak folytatásokból és kiegészítőkből él. Starcraft, Warcraft, és Diablo, ennyi az egész cég, de amíg megcsinálnak egy folytatást egy játékhoz az minimum 10 év, ami alatt annyit változik a piac hogy rendszerint elcseszik az új részt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2014.04.29. 20:30
Egyébként részben igazat adok djkissmrt-nek, mert egy cikkíró igenis járjon utána, és ellenőrizze azt, amit LEKÖZÖL!

De nem ilyen stlusban kell ezt tudatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!