iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.04.29.

Dátum | 2014. 04. 29.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

15 millió felett a PC-s Minecraft Markus "Notch" Persson bejelentette, hogy a PC-s Minecraft eladásai átlépték a 15 milliós álomhatárt. A játék népszerűsége tehát továbbra is töretlen, hiszen éppen februárban árulta el Notch, hogy 14 milliónál tart. A mobilokra készített Minecraft Pocket Editionből eddig 21 milliót, az Xbox 360-ra kiadott változatból pedig 12 milliót adtak el. 12 órányi H1Z1 stream a Sonytól A Sony Online úgy döntött, hogy azzal tudná a legjobban felkelteni az érdeklődést a H1Z1 iránt, ha a fejlesztők 12 óráig folyamatosan streamelnék a játékot. Szerencsére azért nem csak ebből fog állni a történet: az előbb, amikor belepillantottam például éppen kérdezz-felelek zajlott. A stream a Sony hivatalos Twitch csatornáján megy, csatlakozzatok be. Hamarosan itt van az Outlast DLC-je A régóta belengetett Whistleblower néven futó tartalmi csomag május 6-án jelenik az egészen jól sikerült indie-horror Outlasthoz. A PC-s és PS4-es változat is 8,99 dollárba kerül, ami talán nem annyira sok azért, hogy ismért visszatérjünk kicsit rettegni a Mount Massive Asylum elmegyógyintézetbe, ahol ezúttal nagyvállalati összeesküvésekkel és kegyetlen kísérletekkel szembesülünk majd. Ezekből pedig kaphatunk egy kis ízelítőt a launch trailer útján:
Wolfenstein - mészárlás vagy lopakodás? Habár eddig úgy tűnt, hogy az új Wolfenstein során elég lesz, ha kitámasztjuk a jobb ravaszt a kontrolleren, úgy tűnik, mégsem ez a helyzet. Néhány ponton ugyanis dönthetünk majd úgy, hogy inkább a sunyulást választjuk a teljes mészárszék helyett. A játék megjelenésére már nem kell sokat várnunk, hiszen május 20-án érkezik PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra, valamint PC-re. Minden konzolon 60fps-sel fut majd a játék (az id Tech 5 motor miatt ez alapkövetelmény), a két új konzolon pedig meglesz az 1080p-s felbontás.
Változott az Evolve fejlődési rendszere Eredetileg az volt a Turtle Rock terve, hogy a nagy behemót szörnyeteg képességek nélkül indul majd és fel kell zabálnia a vadonban talált állatokat ahhoz, hogy tovább tudjon fejlődni. Így sorban kapta volna meg a négy képességét, az ütést, a tűzokádást, a szikladobást és a charge-ot. Ez azonban mostanra megváltozott. A legfrissebb verzióban már alapból három elosztható ponttal rendelkezik a szörny, amiből megvehet három képességet. Ahogy fejlődik, újabb pontokat kap, melyekkel a meglévő képességeket lehet tovább fejleszteni, vagy meg lehet szerezni a negyediket. Akárhogy is, a menet végére a játékos nem fogja tudni kimaxolni mindegyik képességét, így kell majd döntenie, melyek a fontosabbak.
2015-ben jön Adam Sandler filmje a videojátékos karakterekkel A Chris Columbus által rendezett Pixel című filmben, nos, pixeles videojátékhősök lepik el New Yorkot. A főszerepekben ott van Adam Sandler, Michelle Monaghan és Tyrion Lannister is, a megjelenést pedig 2015-re várhatjuk. Addig is akad egy viszonylag keveset mondó, de azért érdekes előzetesünk. Érdemes lesz erre odafigyelni.
Miért morcos mindig Kirby? Kirby alapvetően egy cuki kis lény, ám a nyugati borítókon az utóbbi években egyre morcosabbá vált, míg a japán megfelelője továbbra is vidám és mosolygós maradt. Emberek ezreit tartja éjjelente ébren a kérdés: miért van ez? Nos, szerencsére a játék vezető fejlesztője, Shinya Kumazaki elmagyarázza a rejtélyt. A játék japán verzióját a fejlesztő HAL stúdió az elejétől a végéig kontrollálja: ami azt jelenti, hogy nem csak a játékot készítik el, de a dobozfotóért is ők felelősek. Ezen kívül tudják, hogy Japánban leginkább Kirby cuki és aranyos oldalát szeretik az emberek, így igyekeznek ezt hangsúlyozni a dobozon. Ez azonban nyugaton, és leginkább az Egyesült Államokban nem így van. Ott a Nintendo of America felelős a dobozért, ők látják el visszajelzésekkel a japán fejlesztőket. Ezek a visszajelzések pedig arról szóltak, hogy Kirby keményebb, harcosabb oldala sokkal vonzóbb, mint a cuki oldala. Ezen kívül a készítők szerint ez kifejezi a játék mélységeit is: "Kirbynek mindig is volt egy komoly oldala, és a játékok során ebből egyre többet és többet fedeztünk fel, és egyre nagyobb mélységeket kapott a történet."
Battlefield 4: Through My Eyes - zseniális rajongói film Oké, inkább rajongói klip, lévén nem túl hosszú, de nagyon jól összerakott és hangulatos. A producer Chris Deeprose elmondta, ha elég népszerűvé válik, és tetszik az embereknek, akkor további epizódok jöhetnek majd.
George R.R. Martin asszisztense segít be a Telltale játékába Mivel minden rajongó azzal rágja George R.R. Martin fülét, hogy túl lassan halad a könyvekkel, így nyilvánvalóan nincs ideje azzal foglalkozni, hogy folyamatosan a Telltale-lel konzultáljon a készülő Game of Thrones-szerepjátékkal kapcsolatban. De semmi gond, az írónak van ugyanis egy asszisztense, a szintén író Ty Corey Franck, aki történeti oldalról ellátja majd a megfelelő tanácsokkal a fejlesztőket. Az úriember egyébként James A. Corey-val együtt alkotta meg a Leviathan Wakes című regényt, amiből hamarosan sorozat is készül majd a Syfy csatorna jóvoltából. Az HBO globális licencelésért felelős vezetője, Josh Goodstadt egyébként elmondta, le vannak nyűgözve a Telltale játékainak minőségétől, főleg ami a történetmesélést illeti. "Hamar felismertük, hogy ugyanolyan lelkesedéssel és odafigyeléssel állnak hozzá, mint mi, ez pedig sokat hozzáadhat a Game of Thrones világához".
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Kerty
2014.04.29. 23:47
ez a pixeles videó előzetes lenne?? csak mert ez egy elég régi vidi, szerintem valami félreértés lesz amúgy meg adam sandler neve garancia arra hogy katasztrofális lsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Atesz1987
2014.04.30. 05:22
Én sem kaptam túl nagy kedvet ehhez a filmhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. magerg
2014.04.30. 08:32
"...Kirby keményebb, harcosabb oldala sokkal vonzóbb, mint a cuki oldala."
Egy rózsaszín habcsóknak? A Nintendo of America-nál nagyon durva cuccot szívhatnak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Joga73 Kerty
2014.04.30. 09:18
Igen, a linkelt PIXELS egy (szvsz) zseniális indie filmecske, Patrick Jean készítette 2010-ben. Gondolom a megtekintése után cuppantak rá Sandlers meg a haverjai.
Pixels(film)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sr4c Kerty
2014.04.30. 09:24
Nekem sandler neve vette el a kedvem amúgy a kisfilm ötletes :]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!