iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.05.05.

Dátum | 2014. 05. 05.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Mit jelent a 3 éves fejlesztési ciklus a Call of Dutynak? Most, hogy hivatalosan is bejelentették az új Call of Duty-epizódot, az Advanced Warfare-t, Eric Hirshberg Activision-fejes már kicsit nyíltabban tud beszélni a dolgokról. Szerinte az új, hároméves fejlesztési ciklus egyik legfontosabb hozadéka, hogy a készítők kipróbálhatnak új dolgokat még akkor is, ha azok nem sikerülnek. "Kipróbálhatnak olyan dolgokat is, amik végül nem kerülnek rá a lemezre. A kétéves fejlesztési periódusnál minden egyes megírt kódsor fontos volt a megjelenésig tartó versenyfutásban. Új dolgokat akartunk kipróbálni, új alapmechanizmusokat lefektetni és új megközelítésekkel kísérletezni". Csütörtökön megtudjuk az Unreal Tournament jövőjét Mark Rein és Paul Meegan Twitteren húzza a rajongók agyát az Unreal Tournament visszatérésével kapcsolatban. Meegan arról írt, hogy az Unreal Engine 4 fejlesztői közössége és az Epic együtt jelentik a sorozat jövőjét, a cégvezető Mark Rein pedig csak annyit mondott, hogy csütörtökön mindenképp nézzük az Unreal Engine Twitch-csatornáját, mert ott fog kiderülni minden. Elindult a pezsgés a Sunset Overdrive körül A következő EDGE magazin címlapját is megkapta az Xbox One-exkluzív Sunset Overdrive, de addig sem hagy minket érdekességek nélkül a fejlesztő Insomniac. Egy kis kedvcsináló oldal keretein belül kacaghatunk egy jót az OverCharge Delirium XT néven futó ital Sunset City-i bemutatkozó buliján. A játékban az ital fontos szerepet kap majd, ugyanis egy elit réteg ezzel bolondítja meg a népet.
Bill Gates-támogatná az Xbox-divízió leválasztását, ha... ...ha az új vezérigazgató, Satya Nadella is ezt akarná. Mivel azonban Phil Spencer, a részleg frissen kinevezett vezetője szerint a vezetőség teljesen elkötelezett az Xbox mellett, így ez nem valószínű, hogy megtörténik. Gates mindenesetre elárulta, a cégnek nagy tervei vannak a játékokkal kapcsolatban, és ebbe nem csak az Xbox tartozik bele: "Megfogjuk a windowsos és az xboxos játékokkal kapcsolatos stratégiánkat, és közelebb hozzuk őket egymáshoz. A PC-s grafikus kártyák ereje azt is jelenti, hogy fantasztikus dolgokat lehet ott alkotni. Teljesen új dolgokon gondolkozunk, és semmi nem olyan egyértelmű, mint ahogy most tűnik" - zárta Gates. Előzetest kapott a The Last of Us Reclaimed Territories DLC Holnap érkezik a játék többjátékos módjának 1.07-es verziójú javítása, mely már az új tartalmi csomagok fogadására készíti fel a rendszert. A Reclaimed Territories DLC tartalmazza majd a The Reclaimed Territories Map Packot, a Professional Survival Skills csomagot, a Situational Survival Skills csomagot, a Survivalist Skills csomagot, és a Grounded Mode nehézségi szintet az egyjátékos módhoz, ha a többi túl könnyű lenne.
További Blizzard-klasszikusok a Battle.neten A már elérhető felhozatal mellé csatlakozott két igazi Blizzard-klasszikus is (bár a stúdió akkor még Silicon & Synapse néven futott), mindkettő ingyen tölthető le Windwosra. A The Lost Vikings először 1992-ben jelent meg SNES-re, ám készült belőle később PC-s, amigás, GBA-s és Mega Drive-os port is. A játékban három vidám vikinggel kellett előre haladnunk és különböző feladatokat megoldanunk, amihez rendszeresen használni kellett az agyunkat is, ugyanis mindegyik más képességekkel rendelkezett. A másik a Rock 'n Roll Racing, mely szintén SNES-re jelent meg 1993-ban, és ugyancsak készült belőle port Mega Drive-ra, majd később GBA-ra is. Sajnos a most Windowsra kiadott verzió jogi akadályok miatt kissé meg van vágva, és többek között a zenei felhozatal sem teljes. Első képek a Tales from the Borderlandsről A Telltale által készített epizodikus kalandjáték a Borderlands 2 eseményei után játszódik Pandorán. A sztori két fő karakter köré épül majd, mindkettő egy kicsit más szögből mutatja meg a történet eseményeit.
Launch traileren a Bound by Flame A korábban kissé lapos B-kategóriás címeken dolgozó Spiders studió első igazán nagy játéka pár napon belül megjelenik. A launch trailer remekül rákoncentrál a lényegre: a főhősünk testében lakozó démonra, és arra a kettősségre, ami az egész karaktert uralja. Az már a játékos feladata lesz, hogy eldöntse, hagyja eluralkodni a démont és a brutalitás felé veszi az irányt (és ennek megfelelően átalakul majd a külseje is), vagy ellenáll. A készítők szerint a választásaink hatással lesznek a taktikus harcra, és persze remek újrajátszhatósági értékkel ruházzák fel az anyagot. A megjelenés május 9-én esedékes PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és PC-re.
Május végére csúszott a PC-s Killer is Dead megjelenése Suda51 emészthetetlen akciójátéka Killer is Dead: Nightmare Edition néven jelenik meg PC-n, de a korábban tervezett május 9-e helyett május 23-án. Cserébe viszont megkaptuk a gépkövetelményeket: Minimum: OS: Windows Vista 64-bit Processzor: 2,0 Ghz vagy gyorsabb Memória: 2 GB RAM Grafikus kártya: Shader Model 3.0-kompatibilis VGA DirectX: 10-es verzió Merevlemez: 13 GB szabad terület Ajánlott: OS: Windows 7 64-bit, Windows 8 Processzor: Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz(4 CPUs Memória: 8 GB RAM Grafikus kártya: NVIDIA GeForce GTS 450 DirectX: 11-es verzió Merevlemez: 13 GB szabad terület Ilyen lenne Ellie, ha nagy lenne A The Last of Us-on is dolgozó szabadúszó művész, Marek Okon úgy gondolta, megmutatja nekünk, milyen lenne Ellie felnőttként. Az úriember elmondása szerint a képet csak a saját szórakoztatására készítette, annak nincs köze a Naughty Doghoz és a készülő, vagy nem készülő The Last of Us 2-höz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Kerty
2014.05.06. 00:01
szóljak hogy véletlenül az IT-s fülre ment a cikk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Sr4c
2014.05.06. 08:35
hoppp Rock 'n Roll Racinggel nagyon sokat játszottunk a helyi nintendo clubban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. codex
2014.05.06. 09:44
Hát akkor nagyon várjuk a csütörtököt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2014.05.06. 14:02
megnyirbált RRR... maradok akkor a snes emulátornál...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2014.05.06. 15:28
Remélem a Killer is Dead nem olyan unalmas játék, mint a Deadpool, a beteg, fárasztó humor meg már garantált úgyis.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!