iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.05.09.

Dátum | 2014. 05. 09.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Van is DriveClubbod, meg nincs is Oké, a cím kicsit félrevezető, de engedjétek meg, hogy megmagyarázzam. Szóval, van ugye a DriveClub, mint a Sony autós játéka. Ennek ugyebár lesz egy PS Plus-előfizetők számára ingyenesen elérhető verziója. Ezt a verziót aztán 49,99 dollárért (tehát majdnem a teljes árért) bővíthetjük fel a teljes játék szintjére. Idáig minden rendben is van. A Sony azonban közölte, amint lejár az előfizetésünk, elveszítjük hozzáférésünket a játékhoz még akkor is, ha upgradeltünk a teljes verzióra. A dolgot persze hatalmas internetes felháborodás követte: twitteres és fórumos hadjárat indult, és még boogie2988 is csinált egy videót ezzel kapcsolatban. Mindez annyira jól sikerült, hogy a Sony ma bejelentette a hátraarcot, így tehát akkor is megtarthatjuk majd a teljes DriveClubbunkat, ha lejárt az előfizetésünk. Ezzel párhuzamosan pedig két új előzetest is kaptunk, melyek igyekeznek elmagyarázni nekünk a játék közösségi funkcióit.
Planetside 2 - mekkora a felbontás PS4-en? Nos, 1080p. Ezt hivatalosan is megerősítette Matt Higby, a játék kreatív igazgatója. A framerate-tel kapcsolatban csak annyit árult el, hogy "sima" lesz, ami legalábbis 60fps-t feltételez. A csapat jelenleg ezerrel dolgozik az optimalizáláson, meg persze azon is, hogy a játék irányítása tökéletesen illeszkedjen a DualShock 4 kontrollerhez. Dátumot és előzetest kapott a The Walking Dead: Season Two – Episode 3 Május 13-án érkezik a Telltale sorozatának új epizódja, gyakorlatilag a menetrendnek tökéletesen megfelelően. A játék minden platformon 4,99 dollárba fog kerülni, azaz PC-n, PS3-on, Xbox 360-on és iOS-en is.
PC-re jön a Final Fantasy III Bizony, a klasszikus harmadik rész teszi tiszteletét hamarosan Steamen, így bárki belekóstolhat a legendás sorozat egy korai epizódjába. Az 1990-ben megjelent harmadik rész volt az első a Final Fantasy történelmében, melyből több mint 1 millió darabot adtak el. A PC-s változat némileg modernizált, 3D-s grafikával érkezik és támogatja a Steam Trading Cardokat, valamint az Steam Achievementeket.
Több bevételre számít a Square Enix A japán kiadó egyelőre nem tette közzé március 31-én zárult üzleti évének eredményeit. Az azonban már kiderült, hogy a Square Enix több bevételre számít, mint amit eredetileg jósolt: 1,37 milliárd dollárnak megfelelő jen helyett 1,52 milliárd dollárnak megfelelő helyi valutára számítanak. A kiadó rövid nyilatkozata szerint a Dragon Quest Monsters Super Light kiemelkedően teljesített a kasszáknál, a Thief, a Tomb Raider és a Final Fantasy X/X-2 HD Remaster pedig kedvezően. Többjátékos mód a Tropico 5-ben Ahogy arról már írtunk, kompetitív és kooperatív többjátékos móddal is érkezik a Tropico 5. Ha Ti sem tudjátok elképzelni, hogy ez miként fog működni a gyakorlatban, akkor a lenti videó talán a segítségetekre lesz.
Lords of the Fallen - azért mégsem lesz Dark Souls-koppintás Tomasz Gop, a játék producere elmondta, amikor eredetileg bemutatták a Lords of the Fallent, és a Dark Soulst említették meg inspirációul, még nem gondolták, hogy ilyen negatív visszhangot fognak kapni. Gop valójában csak annyit mondott annak idején is, hogy a játék igazi kihívást nyújt majd, kőkemény lesz benne a harc, és mély történettel rendelkezik majd, és amúgy "a Dark Souls rajongóinak érdemes lesz kipróbálniuk". A végeredmény azonban az lett, hogy a közönség azóta is a Dark Soulsszal kapcsolja össze a játékot, és egyszerű koppintásnak tartja. Ez pedig Gop elmondása szerint komoly terhet jelentett a csapatnak. Ebből elegük is lett, és azt mondták maguknak: "Nem szabad foglalkoznunk azzal, mit gondolnak most az emberek. A lényeg, hogy ne legyen egyszerű másolat, és ne legyen rossz inspirációs forrás". Gop elmondta, valójában számos játékból merítettek, ám sehonnan nem másolnak. Nem csak a Souls-játékokról vettek példát, de például olyan verekedős anyagokból is, mint a Tekken vagy a Street Fighter. A játék pedig ugyan nehéz lesz, de nem fogja feleslegesen büntetni a játékost: "Azok számára is élvezhetőnek kell maradnia, akik nem egy 600 oldalas könyvként kezelik a játékot, amibe minden idejüket bele kell tenniük". WildStar - endgame tartalom A Carbine Studios egy kisebb videosorozatot ígér arról, milyen tartalmak várnak ránk, miután elértük a maximális szintet. A srácok mindenesetre egyértelművé teszik: "ez lesz a legjobb MMO, amivel idén játszani fogsz!" Az endgame tartalom természetesen "epizodikusan bővülő" instance-ok képében (is) érkezik majd.
Ingyenes a Plants Vs Zombies: GOTY Edition Május 28-ig ingyenes PC-re az Originen keresztül a Plants Vs Zombies: GOTY Edition. Csapjatok le rá. Nyáron kezdődik a Deep Down bétatesztje Kazunori Sugiura, a játék producere elárulta, kőkeményen dolgoznak annak érdekében, hogy nyáron el lehessen kezdeni bétatesztelni a Deep Down-t. A félig-MMO játék jelenleg csak PS4-re készül, és elvileg minden konzoltulajdonos részt vehet majd a tesztelésben. Ennek örömére van egy friss screenshotunk is.
Teljes remake lesz a Pokémon Omega Ruby és Alpha Sapphire Habár szimplán csak gyors és egyszerű pénzszerzési lehetőségnek tűnik a Nintendo részéről újra kiadni az eredetileg Gameboy Advance-ra megjelent Pokémon Rubyt és Pokémon Omegát, ennél azért kicsit többet tesznek. Satoru Iwata, a cég elnöke biztosított róla mindenkit, hogy teljes remake-ről van szó, mely érinti majd a grafikát és a játékmenetet is. Az eredeti játékból egyébként 16,22 millió példányt értékesítettek, ebből 5,44 millió Japánban talált gazdára. Xbox One - központban a kinézet Érdekes módon a Microsoft előállt egy új kedvcsinálóval, ami az Xbox One, a Kinect és a kontroller külső kinézetét mutogatja. Meg persze néhány látványos momentumot a dashboardról. Érdekes, hogy az egyik képen, amikor a barátok feedjét mutatják, az egyik felirat a Halo 5-öt mutatja. Erre azonnal rákapott az internet, a 343 Industries pedig rögtön reagált és elmondta, hogy csak "úgy" van ott, és semmi hivatalosat nem jelent. "Ahogy korábban megígértük, Xbox One-on 2014-ben kalandozhatsz újra a Halo univerzumában. További részleteket az E3-on osztunk meg".
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. R3LaX123
2014.05.10. 08:38
"WildStar - engame tartalom"- Ez szerintem endgame akart lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. inSt4DEATH
2014.05.10. 10:12
Sziasztok láttatok már jó bf4 bugot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Resike inSt4...
2014.05.10. 10:47
Igen, de ez nem az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!