iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.05.19.

Dátum | 2014. 05. 19.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Middle-Earth: Shadow of Mordor - az új Assassin's Creed? Egyszer már volt abból egy kisebb balhé, hogy a Middle-Earth: Shadow of Mordor talán túlságosan is hasonlít a Ubisoft nagyágyújára. Annyira, hogy főhősünk falmászó mozgása akár egy az egyben az Assassin's Creed 2-ből is jöhetett volna. A Monolith által kiadott új előzetesben sem szűnt meg ez a hasonlóság, ám ettől függetlenül persze a végleges játék lehet még jó.
Ed Boon ismét utalgat valamire Ezúttal egy autó hátulját fotózta le az úriember. Az MK X feliratból az MK egyértelműen a Mortal Kombatra utal, azonban Boon Twitteren azt kérdezi követőitől: vajon az X mire utalhat? Nyilvánvalóan két lehetőség van: mivel az előző a kilencedik rész volt, a következő a tizedik lehet. De ugyanúgy utalhat az X valamiféle crossoverre, hasonlóan mondjuk a Street Fighter X Tekkenhez.
Nem lesz sok haszon a Steam Machine-okon Frank Azor, az Alienware vezetője nyilatkozta a The Wall Street Journalnak, hogy nagyon kemény kihívás lesz Steam Machine-okat készíteni: "Ezek lesznek a legkevésbé profitábilis rendszereket, amiket értékesítünk." Kelt Reeves, a Falcon Northwest Computer Systems vezetője egyetértett ezzel, ugyanakkor úgy véli, ha valaki, akkor a Valve keresztül tudja vinni ezt az egészet. Nem is lány a Halo 5 poszteren, akit lánynak hittünk A Halo 5 bejelentését követően nagyjából mindenki meg volt győződve róla az interneten, hogy a fenti karakter nő. A legtöbben arra tippeltek, hogy Palmer, de aztán egy nagyobb felbontású képről kiderült, hogy ONI logo van a páncélján, így utána már mindenki Naomira szavazott. Josh Holmes a 343 Industriestól azonban hamar a segítségünkre sietett: elmondta, hogy a fenti karakter bizony férfi, és egy teljesen új szereplő a sorozatban.
Csak Sony konzolokra jön az új Amplitude A Harmonix éppen Kickstarteren gyűjt pénzt az Amplitude remake-jére, és eddig 350 ezer dollárt sikerült összeszedniük a szükséges 775 ezerből. Érdemes azonban megemlíteni, hogy némi hendikeppel indultak, ugyanis a játék kizárólag PS3-ra és PS4-re jelenhet meg különböző jogi akadályok miatt. A legnagyobb jogi akadály nyilvánvalóan az, hogy a Sony tulajdonában van a cím. A Harmonix elmondása szerint azonban ezen kívül is akadnak még dolgok, amik lehetetlenné teszik jelenleg a PC-s verzió elkészítését. "Amikor belevágtunk, tudtuk, hogy a PC/Mac/Linux verziók hiánya nem lesz jó hatással a Kickstarterünkre. Teljesen tisztában voltunk ezzel. De hiszünk ebben a játékban, és szerintünk remekül illeszkedik a PlayStation-platformokhoz" - mondta Nick Chester a stúdiótól. Női versenyzők a DriveClubban Paul Rustchynsky, alias Rushy, a DriveClub vezető fejlesztője megerősítette, hogy lehet majd női versenyzőt választani a játékban. Ezen kívül egy rajongó kérdésére válaszolva azt is elmondta, hogy a végleges verzióban semmiféle screen tearing nem lesz, a játék atomstabilan fogja tartani a 30fps-t. Destiny - minden, amit tudni kell Az előzetes címe ugyan azt sugallná, hogy a PS4-es verzióról tudunk meg mindent, de valójában inkább az egész játékról. A PS4 azért kell a címbe, mert a Bungie és a Sony nagyon összemelegedett egymással, meg persze alapvetően a PS4-es verzió grafikáját láthatjuk élesben.
Crytek: gyorsan meg lehet tölteni a konzolok memóriáját Ahogy az előző generációban az Epic, úgy most a Crytek működött együtt a Microsofttal az Xbox One felépítésének kialakításában. A Crytek korábban egyértelműen azt kérte, minimum 8GB memória legyen az új konzolokban, a múltban ugyanis ezek a gépek jellemzően mindig is szűkös memóriamennyiséggel érkeztek. Sean Tracy, a Crytek motorfejlesztésért felelős vezetője szerint alapvetően jól is sikerültek az új konzolok: "Rendkívül örülünk a felfrissített konzoloknak, de persze mindig többet akarunk! Az új gépek egységesített architektúrája lehetőséget ad arra, hogy a rendelkezésre álló rengeteg erőforrást mindenféle dologra használhassuk, így például renderelésre, fizikára, animációkra és egyebekre. Habár a PS4 és az Xbox One a nyers számítási teljesítményt nézve nem nőtt brutálisan sokat az előző generációhoz képest, a mindkettőben található AMD APU képességeit és integrációját tekintve hatalmas előrelépés." Tracy ezután kitért a memóriára. Elmondása szerint habár a 8GB soknak tűnik, valójában ezt is nagyon hamar meg lehet tölteni, ráadásul jelenleg egyik konzolon sincs hozzáférése a játékfejlesztőknek az összes RAM-hoz. "Már a Ryse-nál is komolyan menedzselnünk kellett a memóriát, és biztos, hogy később ez egy limitáló tényező lesz a generáció során. Viszont nem csak a nyers erő teszi lehetővé a fotorealisztikus grafika létrehozását, hanem az intelligensen skálázódó technológia is, ami kihasználja a hardverben rejlő összes képességet" - zárta. Sunset Overdrive - halj meg stílusosan! Az Insomniac új játékában még meghalni iss mókás lesz a rendkívül vicces újraéledési animációk miatt. Ezen kívül egy rakás Jet Set Radio-nosztalgiát idéz fel a lent látható új video, hiszen főhősünk mozgása és trükkjei rendkívül hasonlóak.
Érkezhet a Halo: Master Chief HD Collection Nem sokkal a Halo 5 hivatalos bejelentése után máris szárnyra kapott egy új pletyka, melyet megerősített ugyanaz a Shinobi, aki egyébként a Halo 5 leleplezését is megszellőztette pár órával korábban. Ezek szerint Xbox One-ra jöhet a Halo: Master Chief HD Collection, ami a nevéhez méltó módon tartalmazna minden Halo-játékot, melyben Master Chief volt a főszereplő - ami azt jelenti, hogy sajnálatos módon a Halo 3: ODST és a Halo Reach kimarad belőle. Egyelőre úgy tudni, hogy a fejlesztés mögött a Halo: Anniversary Editionnel kiváló munkát végző Saber Interactive áll, és hogy a Microsoft az E3-as előadáson leplezi majd le a csomagot.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Shinjiii
2014.05.20. 08:07
Na jól van, azt hiszem érdemesebb, ha én járok utána a Humble-nek. Azért köszi a próbálkozást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kerub88 Shinj...
2014.05.20. 08:49
A nap hőse.
Hajrá Shinjiii, menni fog!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim Shinj...
2014.05.20. 09:15
Egyszer kell valamit venni, aztán a vásárlás közben feliratkozni hírlevélre, aztán jön a mail az aktuális Spring Sale tartalommal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2014.05.20. 10:17
A mostani HB pakk
Guilty Gear Isuka
Vanguard Princess ~5.07$-tól
Blade Symphony -10$-től
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!