iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.05.26.

Dátum | 2014. 05. 26.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Murdered: Soul Suspect - az első 25 perc A Square Enix játéka napokon belül megjelenik, de egyelőre annyira a fű alatt mozog, hogy nem csodálnánk, ha ezt sokan nem tudnák. Én mindenesetre a bejelentés óta követem az anyagot, mert az első bemutató alapján hangulatosnak és egyedinek tűnt, de sajnos pont ugyanúgy lehet rettenetes is a végeredmény - ezt meglátjuk majd a végleges tesztünkben. Addig is, itt az első 25 perc, ami természetesen komoly spoilereket tartalmaz.
Xbox One - gyorsabban tölthetnek be a játékok a külső merevlemezről A következő rendszerfrissítéstől kezdve használhatunk majd külső tárhelyet játékaink telepítésére Xbox One-on. Ez nem csak azért lesz előnyös, mert nyilvánvalóan előbb-utóbb betelik majd a beépített 500GB-os merevlemez, hanem azért is, mert a bétatesztben résztvevők tapasztalatai szerint még a töltési idők is lerövidülhetnek. Az Xbox One (a PS4-hez hasonlóan) egy elég lassú, 5400RPM-es SATA II-es merevlemezt használ alapból, amit a rendszer is piszkálhat játék közben. A NeoGAF-on már el is kezdődött a méricskélés. Többen viszonylag sztenderd, 7200RPM-es merevlemezekkel próbálkoznak, és játéktól függően már ezekkel is 15-20 másodpercet javulhatnak a töltési idők, de egy RAID0-s rendszerrel valaki 30 másodpercet is lefaragott már. (PS4-nél egyébként talán egyszerűbb a helyzet, mert cserélhető a merevlemez, bepakolhatunk egy SSD-t, ha úgy tartja kedvünk.) Valamire mégis készül a Bethesda? Ugyan a stúdió újra és újra elmondta, hogy semmit nem fognak bemutatni az idei E3-on, ezt valahogy senki nem akarja elhinni. Most éppen a brit Amazonon tűnt fel egy érdekes holmi "Bethesda E3 2014 Dummy" néven, ami egyértelműen egy helyfoglaló volt a bejelentendő játék számára. Ezt persze azóta levette az Amazon, de tudjuk, hogy ami egyszer fent volt az interneten, az fent is marad. Érdekesség, hogy megjelenési dátumnak december 31-e van megadva - az Amazon akkor csinál ilyet, amikor a végleges dátumot még nem tudja, de az adott évben érkezik a termék.
Nincs elege a népnek a Kickstarterből Ahogy egyre több projektet visznek különböző fejlesztők a Kickstarterre, úgy természetesnek tűnik, hogy ezek közül egyre több is bukik el. Sokan úgy vélik, hogy ez nem csak a játékok megnövekedett számának tudható be, hanem annak is, hogy az embereknek közben egyszerűen elege lett a Kickstarterből. Nos, a Wasteland 2-t (is) készítő InXile Entertainment fejese, Brian Fargo szerint ez nincs így. Fargo szerint ugyanis mindez része a Kickstarternek - az embereknek nincs elege, csak egyszerűen nem akarják ezt vagy azt a játékot: "Mondhatjuk, hogy erre nem vagyunk kíváncsiak, vagy már túl sok hasonló van. Szerintem nekünk és Tim Schafernek azért jött be ez az egész ennyire, mert mi legalább közepes méretű fejlesztőcsapatot vezetünk, nem csak két srác vagyunk". Fargo szerint nem feltétlenül érdemes próbálkozni olyan műfajokban, amik amúgy is telítettek. Ugyanakkor példának a Keiji Inafune-féle Mighty No. 9-et hozta fel, mint bizonyítékot arra, hogy még mindig lehet nagy projekteket sikerre vinni a közösségi finanszírozásban. "A Falloutnak volt egy közönsége. Ők szerették az első két részt, és valami olyat akartak újra, nem pedig olyat, mint a Fallout 3 vagy a New Vegas. Nem azért, mert ezek rosszak voltak, hanem azért, mert például egy taktikusabb, izometrikus nézetű posztapokaliptikus szerepjátékra vágytak, és ilyen akkor még éppen nem készült senkitől. Hogy ha most próbálkozna valaki egy ilyennel, nem lenne annyira sikeres, mert a mi játékunk megadja ezeknek a rajongóknak, amit szeretnének" - mondta Fargo, majd hozzátette, a végleges játék minősége nagyon fontos, ez ugyanis bizalmas épít, amit a jövőben terveznek kihasználni újabb Kickstarter-projektekkel. Watch Dogs - a legjobb és legrosszabb grafikán Az első tapasztalatok alapján a Watch Dogs gyakorlatilag bármilyen gépet megeszik reggelire. A legmagassabb, ultra szintű textúrák bekapcsolása például reménytelen 2GB-os videokártyával, de a beszámolók szerint még a 3GB VRAM sem mindig elég neki. Processzorból pedig a határ a csillagos ég - az ultra beállításokhoz mindenesetre Intel Core i7-4770K-t ajánlanak a készítők. A játék persze elindul szerényebb konfigurációkon is, elvégre elég széles skálán lehet állítani a részletességet, így nézzük is meg, hogyan fest a Watch Dogs a legalacsonyabb és a legmagasabb grafikai beállítások mellett. Utóbbi esetében egyébként már-már hozza az első, bemutatkozó előzetesben látott grafikai színvonalat.
Call of Duty: Advanced Warfare - a jövő technológiája A Sledgehammer Games mindenféle futurisztikus kütyüt készített az új Call of Dutyhoz, melynek alapjai azonban valós technológiákra épülnek. Így például a lebegő motor, a hoverbike is alapvetően a motorkerékpárokra és a hójárókra építkezik, de okoskijelzőt rak a vezető elé, lebeg (nyilván), és a több ponton meghajlított, különböző részekből álló páncélzata igyekszik visszaverni az ellenséges tüzet. Talán még ennél is érdekesebb az a gépfegyver (géppisztoly/géppuska/gépkarabély, a nem kívánt törlendő), amelybe a játékos egy kis kannányi folyékony anyagot tölt, amiből aztán a fegyver magának 3D nyomtatja a töltényt. A játékos folyamatosan láthatja majd, hogy mennyi lőszert termelt ki a masina, amivel így ritkábban lesz szükség újratöltésre, és az is gyorsabban fog végbemenni. Aztán persze ott van az exosuit, ami a Sledgehammer világában egy komplikált, nagy és nehézkes páncélzatként kezdte meg életét, azonban 2054-re kiforrott a technika, és már csak egy könnyed, a katona mozgását nem korlátozó kiegészítő lett belőle. A "nem korlátozó" persze valójában azt jelenti, hogy több emelet magasra tudunk majd ugrani, gyorsabban tudunk futni, és nehezebb tárgyakat tudunk emelni. Egy rakás videón a GRID: Autosport Mivel a jövő hónapban megjelenik a játék, a Codemasters valószínűleg úgy gondolta, hogy minden létező dolgot meg kell mutatnia belőle különböző videókban. Úgyhogy lássuk:
Hamarosan tényleg Windows drivert kap az Xbox One kontrollere Gyakorlatilag a konzol megjelenése óta kérleli a jónép a Microsoftot, hogy ugyan hagy köthesse már rá az Xbox One kontrollerét a Windows PC-jére. Pontosabban rákötni már most is lehet, csak éppen nem működik szegény. Ez azonban hamarosan megváltozik, Major Nelson ugyanis újfent megígérte, hogy a windowsos driverek "nagyon hamarosan" megérkeznek. Valószínűleg egy E3-as bejelentés lesz ebből. Total War sorozat a mai Humbe Bundle-ben Érdemes megnézni a mai Humble Bundle-t, mert akár a teljes Total War sorozatot bezsákolhatjuk az eredeti ár töredékéért.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. benczeb90
2014.05.26. 22:59
Nekem low-on is jó lesz lol. 4gb ramom van csak. Kár, hogy tavaly nem bővítettem 8gb-ra 5k-ért a mostani 10k helyett. 2 éve nem gondoltam, hogy a ramom fogja bottleneckelni a rendszert (hd6850, phenom x4 955)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. kacsa0304
2014.05.26. 23:03
nekem is csak 4gb ramom van és r9 270x cideokarim és kb játszhatatlan a játék a ramom miatt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. benczeb90
2014.05.26. 23:09
hmm-hmm... : - /
amúgy csak holnap jelenik meg (láttam torrenten fenn van már vagy 2 napja)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. HeverAdam
2014.05.26. 23:46
Ezt a Watch Dogs játékot is csak konzolon érdemes játszani! Mivel örült a fejem, hogy összeraktam egy olyan gépet ahol egy játék sem akadozik erre meg itt van ez!! Még Low beállításokon is akadozik! Mi játék az ilyen De attól még játszható csak néha elég idegesítő dolog az mikor ha a rendőrök üldöznek aztán elkezd szaggatni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. tomchee
2014.05.26. 23:47
Lehet, hogy nekem van "botszemem" de a low és az ultraközt, meglepően kevés a különbség. 1-2 fény effectet leszámítva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Lazahunter Hever...
2014.05.27. 01:07
Gondolod ott nem fog akadni ha szarul van optimalizálva?
Btw mit akarsz a konzollal, ha PC-re is lpd ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Lazahunter Hever...
2014.05.27. 01:07
Gondolod ott nem fog akadni ha szarul van optimalizálva?
Btw mit akarsz a konzollal, ha PC-re is lpd ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. R3LaX123
2014.05.27. 04:17
Nekem nagyon nem jön be a WD grafikája. Nem is értem minek neki ekkora gépigény. Lehet vak vagyok vagy valami, de ilyen grafhoz jóval alacsonyabb gépigény kellene szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ThePoweR
2014.05.27. 07:35
2GB VRAM-ot Lowon is megeszik. Igazából nem tudom mért. Ultra-n meg már a 3 is kevés. Elfordulok és akad mert nem fér a vramba szegény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2014.05.27. 08:07
Nvidia marketing: Nem fut a WD? Vegyé' hardvert. Voltaképp ezt játszották el a CoD Ghost-al is, annak is kínja volt a RAM viszonylatában. Mit gondoltok, nem tudatos ez, hogy magas a gépigény kb. a semmire fel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pocla
2014.05.27. 08:57
Így lehet eladni sok új hardvert mikor kijön egy agyon hypolt optimalizalatlan játék grat... Mondjuk ubi mit vártunk, hozzá teszem egyik kedvenc kiadóm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kerty
2014.05.27. 10:18
hehe csak nem igazam volt az Nvidiás watchdogs cikkeknél? The way it's meant to be PAID! Én már rutinosan elkerülöm ezeket a játékokat. Nem mondom hogy nem próbáltam volna ki egy 20perc erejéig, de nem dől össze a világ, ha inkább ki hagyom teljesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2014.05.27. 10:42
Grid kameraállás: Pocsék... miért jó az hogy nem látni szinte semmit ami a kocsi előtt van?
Grid irányítás: Visszatértünk a sprite grafikás korszakba amikor átmenet nélkül jöttek az irányváltások?

WD gépigény: Nem örülök neki, de végre eljött az az idő amikor érdemes elgondolkodni a gépfejlesztésen.. miután megjelenik olyan hardver amit érdemes is megvenni. Persze ha csak a mesteri optimalizáció az oka a gépigénynek akkor felejtős...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. i2k010 Szefm...
2014.05.27. 13:32
"Persze ha csak a mesteri optimalizáció az oka a gépigénynek akkor felejtős..."

Pedig és sajnos: az az oka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!