iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.07.08.

Dátum | 2014. 07. 08.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Call of Duty: Advanced Warfare - tervezzünk hangokat A Sledgehammer Games pontosan tudja, hogy a jövő fegyvereinek olyan hangot kell adni, melyekre azért tud asszociálni a játékos. De ami ennél is fontosabb: mindegyiknek brutálisan kell szólnia. Ezért egyetlen hangot sem vettek át a korábbi részekből, mindent teljesen újrakezdtek.
Mindjárt itt a júliusi Xbox One rendszerfrissítés A Microsoft továbbra is tartja magát a havi rendszerességű frissítéshez, ami dicséretes dolog. Most kicsit a konzol kezelőfelületét gyúrták meg, hogy az egyszerűbben használható legyen Kinect nélkül - hiszen most már nem kötelező a tartozék. Ennek folyományaként az alkalmazások snappelése is jobban működik majd a kontrollerről, ehhez kétszer kell megnyomnunk a középső nagy Xbox-gombot. Most élesedik majd az új Achievements alkalmazás is, valamint nagyobb szabadságot kapunk a beállított nyelvek és a hangfelismerés területén - eddig csak a konzol nyelvével megegyező nyelvű hangvezérlést vethettük be. A frissítés összes részletéről Major Nelson blogján lehet olvasni, a Microsoft pedig megerősítette, hogy a napokban mindenkihez eljut majd. Mégsem támogatja majd az Oculus Riftet az Alien: Isolation A SEGA még az E3 alatt demózta az Alien: Isolation egy verzióját, mely gyönyörűen futott az Oculus Rift segítségével. Ezzel tehát az Oculus egy újabb nagy nevet írhatott volna fel támogatói közé, azonban most azt a szomorú hírt kaptuk, hogy mindez mégsem fog megvalósulni. A SEGA ugyanis megerősítette, hogy az egész csak egy prototípus volt, és ez a verzió nem áll aktív fejlesztés alatt, csak kísérleteztek vele. Persze reménykedhetünk benne, hogy ha az Oculus tényleg sikeres lesz, a Creative Assembly megszán minket egy frissítéssel. Az E3-as demó egyébként ilyen volt:
75 dollárt ad a Microsoft, ha áttérsz Xbox One-ra De sajnos nem nálunk - legalábbis egyelőre, hiszen az Xbox One nálunk csak szeptemberben jelenik meg hivatalosan, és akkor sem garantálható, hogy itt lesz ilyen akció. Mindenesetre a szerencsésebb helyen élő olvasóink ne lepődjenek meg, ha az Xbox 360 egy kuponnal fogadja őket, vagy hasonlót találnak a levelesládájukban.
Nem vesszük készpénznek, hogy jó lesz a DOOM 4 Mármint nem mi (egyébként mi sem), hanem a Bethesda. Pete Hines, a cég marketinges fejese ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a Wolfenstein márkanév is alaposan megtépázott állapotban volt, mielőtt a Machine Games vissza tudta állítani a renoméját a The New Orderrel. "Az utolsó pár rész vagy éppen rendben volt, vagy éppen nem volt túl jó. Ez nem egy olyan franchise volt, amiből mindenki akart egy új részt. A Wolfenstein nem volt egy Uncharted. Szóval el kellett mondanunk a közönségnek, hogy mi is történik. De most a Machine Gamesnek köszönhetően újra ragyog ez a cím". Hines egyébként megjegyezte, hiába hajtogatta ő és marketinges csapata, hogy mennyire jó lesz a játék, és mennyire megújul majd, azt senki nem akarta elhinni. Persze ezért senkit nem is hibáztat, sőt, a DOOM 4 esetében valószínűleg ugyanez lesz a helyzet. "Hasonló módon tekintünk rá, mint a Wolfensteinre, hiszen sok idő eltelt a legutolsó DOOM-játék óta. Úgy állunk hozzá, hogy ismét nekünk kell bizonyítanunk. Senki nem fogja elnézni nekünk, ha hibázunk, senki nem fogja azt feltételezni, hogy ez a játék jó lesz". Hines elmondta, neki és csapatának az lesz a célja, hogy a Wolfensteinhez hasonlóan megpróbálják minél hatékonyabban kommunikálni azt, hogy a DOOM 4 bizony teljesen más lesz, és oda kell rá figyelni. Végre tényleg akcióban a Fortnite Régóta vártunk már arra, hogy egy rendes, valódi, in-game felvételt láthassunk a Fortnite-ból, és ez most végre megadatott. Nyersanyagok gyűjtése, építkezés, szörnyirtás - végre mindent megszemlélhetünk az alábbi videóban.
Képeken a PS4-es The Last of Us A NeoGAF egyik fórumozója ásta elő az alábbi képeket, melyekről aztán a Naughty Dog megerősítette, hogy egy japán lapnak küldte el illusztrációnak. Meg kell hagyni, a játék karakterei továbbra is remekül festenek, az anti-aliasing pedig nagyon jót tett az egész látványvilágnak.
Heroin és gyerekgyilkosság - újabb médiatámadások a videojátékok ellen A népszerű brit bulvárlap, a The Sun most két egész oldalt szentelt annak, hogy elmagyarázza a jónép számára, milyen hatással is van a videojáték az agyukra. A lap szerint a játékfüggőség olyan erős, mint a heroinfüggőség, és "nemzeti szintű játékfüggőséget" emleget, mely olyan komoly negatív hatással lehet az egészségünkre, mint a drogok és az alkohol. Ezzel párhuzamosan a The Argus néven futó lap lehozott egy sztorit, mely szerint egy apa azért ölte meg ötéves kislányát, mert az elterelte figyelmét a játékról. Úgy tűnik, hogy az apa, Mark Sadland éppen javában tolta az Assassin's Creed III-at, amikor a kislány elkezdett hangosan sírni. Sadland erre elkezdte erősen rázni a gyermeket, aki ettől mindenféle sérülést, többek között agyi sérüléseket is szenvedett. Sadland ezután azt mondta a rendőröknek és a mentősöknek, hogy epilepsziás rohamot kapott, és úgy ébredt fel, hogy a gyermekén feküdt. A kórházban azonban gyorsan kiderült, hogy a kislány által elszenvedett sérülések nem következhettek egy ilyen esetből. 15 percnyi akció a Borderlands: The Pre-Sequelben Még az E3-ról maradt ránk ez a video, melyben 15 percnyi in-game akciót tekinthetünk meg az új Borderlandsből, amit ráadásul még narrálnak is nekünk. Wilhelm és két drónja alaposan rendet rak az alacsony gravitációs világban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. TeslaGoD
2014.07.08. 21:40
Nem értem miért próbálnak egyesek a játékok ellen hangolni másokat. Függőség? Ilyen alapon bármi függőséget okoz, amit szívesen csinál az ember. Van azért egy igen komoly határvonal, amit át kell lépni ahhoz, hogy függésről beszéljünk. Aki erre a következtetésre jut, az a mániákus belemagyarázás függőségében szenved. Ráadásul, azért mindennapi szinten aligha okoz olyan pénzügyi, vagy egészségbeli károsodásokat a játék "függőség", mint akár a drogok, vagy a szerencsejáték. Az a csávó meg szimplán idegbeteg. Normális elmeállapotú ember nem tesz ilyet, és aztán tagadja le azt. Egyszerűen fel ment benne a pumpa, bekattant, kinyírta a gyereket. A játéknak közvetlenül bizonyítható szerepe nincs is a dologban, nem a játék húzta fel, hanem a gyerek sírás, ez bármelyik gyenge idegzetű szülőt kikészítheti, akár szimplán akkor is, ha álmából kelti fel. (Erősen alvás függőség gyanús eset.) Mennyivel jobb lenne olyan életképtelen, buta embernek lenni, akiket ezek a marhaságok céloznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mikej95
2014.07.08. 23:10
Már a játék önmagában képes frusztrálni az embert Connor jellemtelen jellegével (rosszabb, mint a MGS 2-ben Raiden). Egy halálra rázott csecsemőhöz pedig csak gyenge idegek kellenek.

Érdekes nézni, hogy hogyan és milyen eszközökkel küzdenek a hosszú távon halálra ítélt médiumok a fennmaradásért. Ráadásul egy bulvárlap, pont az aminek az olvasói (akikből sok nézi az anyátok közt, a VV és egyéb tré sorozatokat) is meg szokták mondani felsőbbrendű intelligenciájukkal, hogy a PC, konzol az rossz és a hülyéknek való.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. gibdj
2014.07.09. 07:51
Igazatok van, szerintem ha az az apa sakkozott volna, vagy puzzle-el múlatja az időt, vagy épp mást csinál, amit szeret, és ami leköti, úgyanúgy rosszul járt volna szegény gyerek. Én se látom hol az összefüggés az éppen végzett tevékenység konkrétuma, és a 0 idegi teljesítmény között. A végén tényfeltáró kutatásoknak olyan eredményeket köszönhetünk majd, hogy 100 fegyencből 96 szereti a videojátékokat, tehát az rossz hatással van a társadalomra. (Persze van negatív hatása, sok kocka életképtelen gyerek pl., de mégse tömegpusztító nevelde.) A hülyeség monnyon' le!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. oiskin
2014.07.09. 08:09
Hozzászólásaitokból jól látszik hogy ti sosem szenvedtetek ettől a dologól. Viszont vannak mások (mint pl jómagam is) akik beismerten játékfüggők. Volt olyan időszakom amikor kevésen múlott hogy nem sikerült végleg tönkretennem az életemet, csak azért mert mindennél fontosabb volt játszani. Megint mások be se ismerik a függőségüket és szép csendben beleőrülnek a dologba (véleményem szerint a cikkben említett ember is ez a kategória). Ez a függőség semmiben sem különbözik más függőségektől, ugyanúgy képes mentális illetve fizikális fájdalmat kiváltani a megvonása. Persze az is lehetséges, hogy szimplán csak "bekattant" a fickó, és csak a véletlen műve, hogy éppen játszás közben öli meg a saját gyerekét. Mondjuk jelenleg a gyerekek számára készített rajzfilmek se sokban különböznek a játékoktól (már erőszakos tartalmában).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 5hR3kY
2014.07.09. 08:15
Játékfüggőség??? El kell menni dolgozni napi 12 órára, valami jóféle fizikai munkára és akkor mire hazaér nem lesz energiája játszani, maximum az ágyig elkúszni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester 5hR3k...
2014.07.09. 09:33
Már egy 8 órás nem irodai kreatív munka is kellően lefáraszt, pláne ha nem 10 perc odajutni, meg haza.

Amúgy kiváncsi lennék hogy ha készítenének egy, drog, egy alkohol, egy cigaretta, és egy játék párhuzamot, akkor melyik lenne a legveszélyesebb függés, melyik lenne az amelyiknek a legkevesebb "előnye" van egy emberre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. 5hR3kY
2014.07.09. 10:05
A legkevesebb előnye a drogoknál a krokodilnak van. Ahol beszúrják ott elhalnak a bőr és hússzövetek. Az alkoholnál meg szerintem a magas alkoholtartalmú italoknak úgymint 80%-osoknak van kevés előnye. Megiszol belőlök 5-6 felest egy óra alatt, és már KO vagy. Szerintem egy jó ivászatnál az a legjobb ha 10-12 órán keresztül műveli az ember, akkor lesznek a jóféle emlékezetes bulik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szajlensz 5hR3k...
2014.07.09. 12:06
Alkoholistának lenni és berúgni a haverokkal (mindegy, hogy 1-2 vagy 10-12 óra alatt) nagyon nem ugyanaz, ne keverd össze a kettőt. A krokodil meg legalább hamar kinyírja a delikvenst, nem találkoztál még heroinfüggővel. Ne is akarj, borzasztó.

Egyébként meg nem kell összekeverni a függőséget azzal, hogy valami valakinek a hobbija és szereti azt csinálni. Ha valami más kárára (tanulás, munka, család, pihenés, stb) teszi azt, akkor már lehet függőségnek tekinteni. Tehát ha azért nem pihened ki magad, mert hajnal négyig játszol, ráadásul ez nem csak egyszeri/eseti alkalom, akkor bizony függő vagy.

A fent említett esetben valószínű akkor is halálra rázta volna szegény gyereket a gyökér apuka, ha pl, az esti meccs nézése közben zavarja meg, vagy épp felébreszti. Ideggyengeség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. oiskin 5hR3k...
2014.07.09. 12:34
Még sose láttál alkoholista építőmunkást? 12-14 óra meló után (ami közben általában jópár feles meg sör/bor elfogy) még képesek beülni a kocsmába és inni tovább. Fáradtság sosem fog megakadályozni egy függőt. Nem egy eset volt mikor a delikvens a gép elöl borult ki végkimerültségben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!