iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.07.22.

Dátum | 2014. 07. 22.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Új logót kapott a Sony Santa Monica Studio A Sony egyik legnagyobb belsős csapata, a Santa Monica Studio mozgalmas hónapokat hagyott maga után. Továbbra sincs bejelentett új játékuk, ráadásul majdnem 70 embert küldtek el, köztük az egyik kreatív igazgatót, Stig Asmussent is, akinek a projektjét teljesen lelőtték. A csapat egy új, jóval nagyobb épületbe költözött, és úgy gondolta, más módon is szeretné jelezni a megújulást. Például egy új logóval. Ilyen volt:
Ilyen lett:
A hivatalos közlemény szerint több mint egy év munka van az új logóban, és egyébként egy teljesen új betűtípust hoztak létre, csak ezért. A logóban látható alakzat színei minden játéknál mások lesznek, és egyfajta "keretet" adnak majd az adott címnek. Például így:
Emlékeztek még? Ez volt az eredeti Grand Theft Auto posztere. Ki gondolta volna akkor, hogy a DMA Design sokak által támadott kis játékából egyszer nem csak a világ legsikeresebb videojátéka, de egyben a világ egyik legsikeresebb szórakoztatóipari terméke is lesz?
Sajnos nem vehetjük meg ezeket az Xbox One-okat... Ehelyett a Microsoft a San Diego-i Comic Con alkalmával fogja elszórni őket. :) Kár, pedig akad néhány egészen fantasztikus is közöttük, amit szerintem sok rajongó feltenne a polcára, vagy sok gyűjtő kaparintana meg szívesen.
A Hearthstone új kiegészítőjének kártyái A Blizzard feltette Facebookra a Curse of Naxxramas mind a 30 kártyáját, az első párral lehet, hogy már találkoztatok is, hisz a kiegészítő már élesben megy. Mostantól hétről hétre nyílnak majd meg új szárnyak. Az első karakter a Halo: Nightfallból Emlékeztek a karakterre a Halo 5 borítójáról, akit elsőre mindenki nőnek hitt? Nos, azóta persze megtudtuk hogy nem nő, és azt is, hogy ki is lakozik a maszk alatt. A Ridley Scott produkció rendezője a Battlestar Galacticáért is felelős Sergio Mimica-Gezzan. A Halo: The Master Chief Collectionnel együtt megjelenő Halo: Nightfall többek között Agent Locke hátterét is elmeséli majd, felkészítve ezzel minket az ötödik rész történetére. A Master Chiefre vadászó ügynököt egyébként Mike Colter alakítja.
Még keményebben csapnak le a negatív League of Legends-játékosokra A Riot Games eddig is komolyan vette a negatív és mérgező egyének kiszűrését a közösségből, hamarosan azonban még keményebben sújt majd le a stúdió. Ezt egyfajta algoritmus segítségével szeretnék elérni, amit kombinálnak a játékosok bejelentéseinek manuális feldolgozásával, így reményeik szerint minden korábbinál gyorsabban és hatékonyabban tudnak lecsapni a különösen romboló hatású egyedekre. Ennek megfelelően a rasszizmusért, homofóbiáért, direkt feedelésért, halálos fenyegetésekért és hasonló dolgokért azonnali 2 hetes, vagy örökké tartó bannolás járna. Ezen kívül a Riot Games hamarosan publikussá teszi az ilyen súlyos elkövetők neveit is, két okból. Az egyik, hogy így a rendszer átláthatóbbá válik a többi játékos számára és jobban megbíznak benne. A másik pedig, hogy így a nép előtt is megalázhatják a különösen destruktív hozzáállású felhasználókat. Assassin’s Creed Unity - technológia a játék mögött A Ubisoft sokat hangoztatta, hogy teljesen új motort építettek az újgenerációs konzolokhoz, ami számos új innovációra ad lehetőséget. Most ezeket Alex Amancio, a játék kreatív igazgatója mutatja be nekünk a gyakorlatban.
Lesz The Last of Us 2? Újra és újra előkerül a kérdés, főleg, hogy már csak napok vannak hátra a PS4-es felújított változat megjelenéséig. A Naughty Dog mindenesetre nem zárja ki a folytatás lehetőségét, sőt. Arne Meyer, a stúdió közösségi menedzsere elmondta, gyakorlatilag a rajongókkal szúrnának ki, ha meg sem fontolnák egy folytatás lehetőségét. Meyer elmondta, minden Naughty Dog-játék úgy készül, hogy önmagában is egy teljes, kerek egészet alkosson, így ha nem akarják folytatni, akkor nem muszáj. "Mindig azt kell figyelembe vennünk, hogy az adott univerzumot szeretnénk-e tovább bővíteni. Ha igen, akkor lelkes tud-e lenni ezzel kapcsolatban az egész csapat? Lelkesek tudnak-e lenni a kreatív igazgatóink?" - tette hozzá, majd azzal fejezte be, hogy a csapat jelenleg is vizsgálja egy lehetséges folytatás irányvonalát. Hyrule Warriors - Link ismét rendet rak Egyszerűen nem lehet betelni a Hyrule Warriors videóival, annyira stílusos és remek hangulatú az anyag. A legfrissebb előzetesben Link, a The Legend of Zelda főhőse osztja ki alaposan a szörnyeket a különleges erejű kesztyűjével.
Nem tér vissza a Yager a Spec Ops-sorozathoz A Spec Ops: The Line komolyan megosztotta mind a sajtót, mind pedig a közönséget - pedig egy zseniális alkotásról van szó. Akárhogy is, a fejlesztő Yager megerősítette, hogy a jövőben biztos nem tér vissza a sorozathoz, így ha lesz is folytatás, az nem tőlük várható. Maga a stúdió egyébként elégedetlen volt több dologgal is, és persze különösen kemény volt az 5 év, amit a fejlesztői pokolban töltöttek, az eladott példányszám pedig nem hozott pénzügyi megtérülést. Sőt, Timo Ullman, a stúdió vezetője elmondta, valószínűleg katonai shootereket sem csinálnak majd többé: "Ha nem tudsz versenyezni a legnagyobbakkal, akkor túl nagy a kockázat. Az okos és intellektuális játékok számára túl kicsi a piac. Szinte elitista módon kicsi". Elkészült a Watch Dogs grafikai modja A TheWorse kőkemény munkájának köszönhetően elkészült a végleges mod a Watch Dogshoz, mely többé-kevésbé visszaállítja a játék grafikai színvonalát a 2012-es E3-as prezentációban látottak szintjére, és még a teljesítményen is javít.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. lordkex
2014.07.22. 23:24
AA-t azért benyomhatták volna az AC-es videóban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Shinjiii
2014.07.23. 09:02
Egy év munka egy logóban. Szóval ezért lett gyenge a GoD of War legfrissebb epizódja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. i2k010
2014.07.23. 10:20
" több mint egy év munka van az új logóban"

Whaddafaaaakkkk?!
Wazzer, max 15 perc, az ötlettől számítva. És... nem is vagyok profi Photoshoppos.

Szerk.: FontLab-bel meg mondjuk 4-5 óra egy új betűtípus legyártása előtte.

1 évig szívesen elhúztam volna nekik én is, és közben kaptam volna havi 2-4 ezer dollár fizetést, csak ezért!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Szefmester Shinj...
2014.07.23. 10:25
Rúgnám ki a kreatívokat, ha ennyi ideig képtelenek lenének egy logót megalkotni, vagy rúgnám ki azt aki az addigi munkáikat visszadobta.

Valaki meg alapíthatna egy céget arra hogy a konzolokra nyomtatna matricát, akár egyedi képek alapján is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2014.07.23. 10:32
A matricázás tényleg jó ötlet, csak egy sablon kell hozzá, és a megfelelő nyomtató. Bár nem tudom mekkora kereslete lenne...

Arról nem is beszélve, hogy marha gagyi az új logó, mindennek tetejébe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. SeaQR
2014.07.23. 11:28
"hasonló dolgokért azonnali 2 hetes, vagy örökké tartó bannolás járna"

Csodás, remélem sikerül kiszűrni melyik jelentés valós és melyik nem. Kb heti szinten kapok reportokat legtöbbször ok nélkül, vagy azért mert egyesek nem bírnak veszíteni vagy éppen nem arra a lane-ra kerülnek amelyiket ők elképzelték. Legutóbb azért kaptam jelentést, mert volt egy szándékos feederünk, én pedig közöltem vele hogy inkább lépjen ki. Viszont premade volt, megkaptam a csapattársaitól a reportokat, ráadásul a meccs után a lobbyban csodálatomra az ellenséges csapat is őt éltette.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester Shinj...
2014.07.23. 11:30
kb akkora mint a laptopokra szánt fóliáknak

Nem gagyi az a logó csak a 70es években lett volna igazán menő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mikej95 SeaQR
2014.07.23. 13:33
Pontosan, ezért nem MMORPG-ztem soha, túl sok a troll, pont mint youtube-on, ahol felölthetsz egy teljes filmet és senkit sem zavar, csinálhatsz egy játéktesztet vagy bevághatsz 15mp jogvédett zenét és letiltanak.


Ez az AC dolog mókás lesz, ha tanult az Ubisoft akkor már nem csak a konfigurációs fájlokat babrálja meg, hanem az engine-ből is kiveszi a fejlett beállításokat PC-n.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. YellowFlas...
2014.07.23. 14:53
AC 2:06 hmmmmmmm
Egyébként baromi zavaró volt a videóban, mint minden sávosodott. Ilyen minőségű graf már évekkel ezelőtt is volt. A "next gen start here"-t nem így kéne népszerűsíteni. Max beállítást nem bírja el a felvevő masina, vagy mi a tök?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lazahunter
2014.07.27. 00:06
"Elkészült a Watch Dogs grafikai modja"

Nem tudom ez kinek jó, mert hogy jobban nem néz ki tőle a játék ... főleg az erőltetett 10m-es DoF a leggagyibb, mintha vmi rövidlátó faszival játszanánk, aki nem lát el a következő sarokig sem .... 15 éve ez még érthető volt, mert nem bírták a gépek, ma már inkább nevetséges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!