iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.08.08.

Dátum | 2014. 08. 08.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ez az ember mindent tud a PS Vitáról? A BlueMaxima néven futó YouTube-felhasználó azzal ünnepelte meg 10 ezredik feliratkozóját, hogy egy összefoglaló videót készített majdnem minden PS Vita-játékról, ami jelenleg elérhető az amerikai PS Store-ban. Az anyag majdnem három órás, emberünk pedig láthatóan mindent tud. Tényleg mindent.
Metro Redux - régi vs. új Egy kiváló videót kaptunk a 4A Gamestől, mely megmutatja, mekkorát lépett előre az előző generációs konzolokra az újakra ugrással a Metro. A 2033-at láthatóan szinte teljesen felújították és több ponton átalakították, és persze mind a 2033, mind pedig a Last Light stabil 60fps-sel fut majd.
Grand Theft Auto V - november 14? Ezúttal az Amazon német oldala dátumozta be a PC-re, Xbox One-ra és PS4-re érkező felújított Grand Theft Auto V-öt. Ez a dátum pedig november 14-e. Mivel a Rockstar továbbra sem erősített meg semmit, így egyelőre tessék egy csipet sóval kezelni a hírt, bár általában az Amazon azért szokott tudni dolgokat. A dátumot azóta levették. PC-re is megjelenik a Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution Ha szeretnél játszani a világ leghosszabb nevű Naruto-játékával, de nincs konzolod, akkor jó hírünk van! Az anyag megjelenik Steamen is, ráadásul csak szeptember 16-ig kell rá várni!
Multiplatform lehet a Ryse következő része Cevat Yerli, a Crytek első embere az Eurogamernek elmondta, a Ryse: Son of Rome úgy teljesített Xbox One-on, ahogy a Microsoft azt megjósolta, így tulajdonképpen a Cryteket nem érte meglepetés, ám ettől függetlenül Yerli nem teljesen elégedett az Xbox One-os eladásokkal. Éppen ezért nem zárhatjuk ki, hogy a folytatás már több platformra is megjelenhessen, főleg, hogy a Ryse nem a Microsoft tulajdonában van: "A Ryse a mi szellemi tulajdonunk. Azt csinálunk vele a jövőben, amit csak szeretnénk. Ez pedig nagyon fontos." - mondta Yerli, majd hozzátette, semmi nem akadályozza meg őket abban, hogy egy másik kiadót keressenek, vagy együttműködjenek a Sonyval. Erre azonban még valószínűleg várni kell: "Egyelőre a megfelelő időpontra várunk. A megfelelő időpont pedig akkor jön el, amikor jóval többet adtak el a platformgazdák az új konzolokból." Érdekes módon Yerli eloszlatta a misztikumot is, mely szerint a Microsoft mindenféle büntetést szabott volna ki a stúdióra, ha a Ryse nem készül el az Xbox One startjára. A Crytek elnöke ennek ellenkezőjét állítja: szerinte nagyon jó volt az együttműködés a két vállalat között, és a Microsoft támogatta volna, ha a játéknak több időre van szüksége, és ezért esetleg el kellett volna tolni a megjelenést. "A csapat úgy döntött, inkább befejezzük a játékot a konzol indulására, ez ugyanis egy érzelmi dolog is, jó a részesének lenni." Middle-earth: Shadow of Mordor - hangok a karakterek mögött Troy Bakert már valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen az utóbbi idők legfelkapottabb színésze lett a játékszakmában, főleg a The Last of Us megjelenése óta. Ő adja a főhősünk, Talion hangját, míg az őt kisértő Celebrimbor szellemét Alastair Duncan szólaltatja meg, aki leginkább a Mass Effectből és az Uncharted 3-ból lehet ismerős.
PlayStation Optimus, és MegaDrive Megatron Így nézne ki, ha Optimus Prime kereszteződne a PlayStation 1-gyel. Vagy éppen Megatron a Sega MegaDrive-val.
Frissített kinézetet és új lehetőséget kap hamarosan a Steam Már elérhető a Steam legújabb béta kliense, mely hoz néhány kisebb-nagyobb változást. A leginkább látványos rész persze a kinézet változása, mellyel az a Valve célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a Steam weboldalát, kliensét és big picture módját. Ezen kívül bekerül egy lehetőség, mellyel teljesen elrejthetünk játékokat a profilunkból. Nem akarod, hogy bárki meglássa a japán erotikus szerepjátékaidat? Netán azt, hogy már 300 órát öltél bele a Skyrimbe? Semmi gond, az elrejtéssel ezek elkerülnek a szem elől, és csak a "rejtett" fül alatt lesznek megtalálhatók. Érdekes, hogy ettől függetlenül az elrejtett játékok a publikus profilban még megjelennek, bár ez valószínűleg a végleges kiadásra megváltozik majd.
2 millió dollárért megy a harc a League of Legendsben A játékosok számát tekintve még a League of Legends, a pénznyereményt tekintve azonban már a Dota 2 vezet a MOBA-műfajban. A LoL-nak sem kell azért szégyenkeznie, az idei világbajnokságon ugyanis összesen 2 millió dollárt lehet majd hazavinni. Ebből az első helyezetté lesz 1 millió, a másodiké 250 ezer, a harmadik és a negyediké 150 ezer, a maradék a nyolcadik helyezettig pedig egyaránt 75 ezret tehet majd zsebre. Az új konzolokra jönne az Insurgency Az Insurgency még januárban jelent meg, önmagát a leghardcoreabb FPS-nek hirdetve a piacon. Nincs benne célkereszt, és mindenkinek egy élete van, aminek következtében sikert csak nagyon jó csapatjátékkal lehet elérni. Érdekes módon az anyag éppen ingyenesen kipróbálható a Steamen, és 50%-os kedvezménnyel meg is lehet venni. Most azonban Jeremy Blum, a játék vezető fejlesztője elmondta, az Insurgency fejlesztése nem állt le, és nagy terveik vannak a jövőre nézve. Ebbe beletartozik az is, hogy esetleg megjelentetnék csemetéjüket az új konzolokon.
Mindkét next-gen konzolon 1080p-ben fut a Diablo III: Ultimate Evil Edition Habár a Blizzard korábban úgy nyilatkozott a játék csak PS4-en fog 1080p-ben futni, Xbox One-on pedig be kell érnünk 900p-vel, menet közben megváltozott a helyzet. A stúdió elmondta, a dobozból kivéve még 900p-s lesz ugyan az anyag, de az első napon elérhető patch-csel ez 1080p-re javul a Microsoft konzolján is. Egyébként mindkét gépen 60fps-t lőtt be a Blizzard. A fejlesztők nem mondták el, minek köszönhetően tudták elérni a javulást, de vélhetően a júniusi SDK-frissítés hatása lehet a dolog, legalábbis részben. Ezt azonban sem a Destiny béta nem tudta még kihasználni (a véglegesben ott is feltornázzák majd a felbontást 1080p-re), sem pedig a Diablo III, ezért készül el a javítást azonnali patch formájában. iOS-re is elérhető a Godus Ha valamivel, hát a Godus elkészítésével bizonyította be Peter Molyneux, hogy az eddigi többé-kevésbé jó játékai valószínűleg a Lionheadnél dolgozó többi kollégának köszönhető. A Godust ugyanis gyakorlatilag mindenki egyöntetűen szidja. Ez persze nem akadályozza meg Molyneux bácsit és csapatát, a 22cans Studiost abban, hogy kiadják iOS-re is a játékot.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. mikej95
2014.08.08. 22:28
Ez a redux videó nagyon félrevezető, jól megetetik az embereket, hogy az új konzolok milyen jók (a régiekhez képest). Ez aztán meglepő tény, senki nem is gondolta volna, hogy új vason jobban fognak festeni. Én nem a régi és az új konzolokat hasonlítanám össze, hanem a PC-t és az új konzolokat. Viszont tuti, hogy úgy kevésbé fogyna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2014.08.08. 22:47
A redux magáért beszél, tényleg nagyon kicsinosítják a 2033-at! Gyönyörű lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Avisto mikej...
2014.08.09. 00:29
Mégis milyen pcvel kéne összehasonlítaniuk? Sokan akár 5-6 éves vassal játszanak, abból az összehasonlításból nem jól jönne ki a pc. Az meg hogy egy fél millából összedobott pc-n mi hogy fut teljesen mindegy, mert nem túl széles az a réteg aki annyit költ játék célú gépre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gezu1025 Avist...
2014.08.09. 00:56
Ez a jelenlegi generációt tekintve nem álja meg a helyét.

Amibe a next gen konzolok kerülnek annyiból egy vállalható alap gamer pc összehozható. Még csak a szokásos "meg kell venni konzolra a játékot" című nótát sem kell fújni.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. i2k010
2014.08.09. 11:52
"persze mind a 2033, mind pedig a Last Light stabil 60fps-sel fut majd."

Wazzer, de MILYEN GÉP KELL ehhez?!?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Konigstige... i2k01...
2014.08.10. 21:16
A stabil 60 FPS a konzolokra vonatkozik. Valamivel el kell adni ödönkééknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!