iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.08.15.

Dátum | 2014. 08. 15.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Call of Duty Advanced Warfare multiplayer előzetes A Call of Duty: Advanced Warfare új magasságokba emeli a multiplayer játékmenetet, legalábbis az Activision szerint. A mozgásrendszert alapjaiban megváltoztató exoskeleton technológia dinamikusabb, akciódúsabb élményt nyújt a játékosoknak, akik a CoD történetének legizgalmasabb csatáira számíthatnak. Előzetes alant.
Egy teljesen elborult Madden NFL 15 reklám Még nem tudjuk, hogyan heverjük ki a megrázkódtatást, amit az alábbi, három és fél perces szösszenet okozott. Talán ha valami olyan erőset szívnánk, mint azok akik ezt kiagyalták, az segítene. Az viszont biztos, hogy az utókor még jó sokáig fog vitatkozni, hogy ez vajon minden idők legjobb, vagy legrosszabb reklámja volt. Megtekinteni csak saját felelősségre! Mindenesetre mi szóltunk előre...
A Microsoft eladná az Xbox Entertainment Studiost A pletykák szerint a Microsoft a Warner Brothersnek szeretné eladni Xbox Entertainment Studios részlegét. A két cég között folyó tárgyalások középpontjában a XES és a Warner Bros. által birtokolt Machinima összeolvasztása áll. Korában volt már példa a Machinima és az Xbox együttműködésére, a Forward Unto Dawn Halo spinoffot ugyanis együtt adták ki. Phil Spencer a XES-t még júliusban záratta be, a Microsoft 18 000 fős éves leépítési tervének részeként. A bezárás ellenére lesznek olyan programok, amelyeknek még el kell készülniük, pl. a Halo: Nightfall és a Halo élőszereplős széria. Defense Grid 2 megjelenés Az 505 Games és a Hidden Path Entertainment bejelentették, hogy a nagysikerű 2008-as tower defense játék folytatása, a Defense Grid szeptember 23-án jelenik meg. A játék Windows/Mac/Linux verziója már 10%-os kedvezménnyel előrendelhető Steamen, a PlayStation 4-es és Xbox One-os verziók pedig a későbbiekben lesznek kaphatóak, szintén digitális formában. Aki előre kiperkálja a játék árát, az a bétában is részt vehet, de ez egyelőre csak a Windowsos felhasználókra vonatkozik. Ahogy az előrendelők száma nő, úgy egyre több extra kerül bele a pakkba, pl. az eredeti Defense Grid művészeti albuma digitális formában, ill. a Defense Grid: The Awakening kiegészítője, a Containment és még sok más érdekesség.
Újabb részletek derültek ki a SharePlay-ről A tegnapi aprókból már megtudhattatok pár részletet a PS4 hamarosan induló szolgáltatásáról, a SharePlayről, most újabbakra derült fény. A rossz hír, hogy barátunk, akivel megosztjuk játékunkat egyszerre maximum 60 percig veheti igénybe ezt a szolgáltatást, a jó az, hogy ezt akárhányszor megteheti, akár többször egymás után is. Legtöbbször egy ilyen kis szünet nem okozhat problémát, de az olyan játékoknál, mint pl. a FIFA, vagy az EA UFC nem éppen ideális, mert előfordulhat, hogy akkor kell megállnunk, amikor pont benne vagyunk a dolgok közepében. A SharePlay szolgáltatás még az idén fog érkezni a 2.0 rendszerfrissítéssel. PES 2015 - 25 percnyi játékmenet videó Adam Bhatti, a PES európai képviselője Twitteren osztott meg velünk pár részletet a játékkal kapcsolatban. Ebből kiderül, hogy a PC-s változatban a játékmenet és a játékmódok megegyeznek majd a PS4-es, Xbox One-os verzióban lévőkkel. A látvány természetesen felülmúlja majd a PS3-as ill. az Xbox 360-as grafikát. A PES-nél a régi játékmenet újraélesztését, a könnyű kezelhetőséget és a minőséget helyezték a középpontba. Aki mindezt működés közben is látni szeretné, az tekintse meg az alábbi videót, amelyben 25 percnyi játék látható.
Feltört Twitch fiókok Feltörték a PlayStation az Xbox és az eSports League (ESL) Twitch fiókjait, és a csatornák profiljába oda nem illő, offenzív és félrevezető tartalmakat helyeztek. Még nem tudni, ki, vagy kik voltak az elkövetők. A Twitch képviselője szerint, aki a Polygonnak nyilatkozott, az eset a Gamescomon történt, ahol mindhárom csapat képviselői jelen voltak. Az elkövetők valószínűleg ott férhettek hozzá olyan gépekhez, melyeket korábban az adminok használtak, aztán őrizetlenül hagytak. A hacker vagy hackerek a csatornákon a korábbi közvetítésekből való válogatásokat jelentették meg újra átírt címekkel és leírásokkal. A trollkodó szövegekkel a Microsoftot és a Sony-t célozták meg (beszóltak pl. a Tomb Raiderrel kapcsolatban, amelyről akkor még úgy lehetett tudni, hogy Xbox exkluzív cím lesz). Ezen kívül az elkövetők a Fallouttal és a Gears of Warral kapcsolatos hamis bejelentéseket is tettek. A Twitch már rajta van az ügyön és törli az oda nem illő tartalmakat. Skylanders Trap Team táblagépekre Október 12-én jelenik meg a Skylanders táblagépes verziója iPadra, Kindle Fire-re és Androidos gépekre. A konzolos verzióhoz hasonlóan mind a 175 Skylanders figurával játszhatunk az összes platformon. A játék több mint 50 új Skylander hőst és több mint 40 ellenfelet tartalmaz. A Bluetooth Traptanium Portal és a Bluetooth kontroller segítségével a játékosoknak új élményekben lehet részük, de aki jobban szereti az érintőképernyős irányítást, az a hagyományos módon is kezelheti a játékot.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. mikej95
2014.08.15. 22:46
Eddig a Madden-t egyszerű CoD, BF, FIFA, PES, etc évenkénti rókabőr modellre épülő lehúzásnak tartottam, de ez a videó tényleg képes mentális sérüléseket okozni. Lehet ezzel butítják a fogyasztókat, hogy vegyék a játékot.
Ezalatt eladja az MS az Xbox Entertainment Studios-t, elvonva a médiafigyelmet arról, hogy a szibériai földalatti ózonlyukba illegálisan több millió kiásott ET. kazettát és el nem kelt XBox One-t temettek megakadályozva ezzel a világbékét és tovább növelve a globális felmelegedést!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. codex
2014.08.15. 23:14
"...akciódúsabb élményt nyújt a játékosoknak, akik a CoD történetének legizgalmasabb csatáira számíthatnak."

Bocs, de minden egyes COD epizódnál ez a szlogen. Ebbe már mindenféle überhiperfícsör totálbrutál dupla halál fegyver van, mert már nem tudják mit találjanak ki, már a Titanfall-ból copy-znak, már mindent csinálnak, mer a franchise-t tovább kell vinni, mert minden évbe kell 1 COD. És akkor szerencsénk van, ha csak egy jön. Bocs, de engem ez már olyan szinten irritál... És akkor van pofájuk más játékokból lopkodni, és beharangozni, hogy ez most tényleg a legdurvább. Pff. Miután tudatába vagyok annak, hogy 8-10 hónap múlva úgyis megint jön egy, aminél ugyanez a szlogen lesz, így teljesen hidegen hagy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. hympyke
2014.08.16. 08:37
A cikkben szereplő dolgok számomra mind érdektelenek.. nem vágom mire ez a nagy trágyaklón-gyártás a játékok körül, esküszöm c-64en jobb/ötletesebb játékok voltak mint mostanában PCn.
A probléma viszont tényleg az, hogy van aki ezekért évről évre pénzt ad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. maxpapa hympy...
2014.08.16. 09:53
De C64 -n a fejlesztési költségek is mások voltak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Rogerius
2014.08.16. 11:22
Azért PC-re is voltak jók, nem is kevés...
(Pl. körökre osztott stratégia - Heroes of Might and Magic III)

Ezen kívül egyetértek. Nemhogy lenne egy hosszabb fejlesztési idő egy olyan játékkal, ami kiemelkedne, vagy lenne valami egyénisége/egyedisége...
Neeem, muszáj tömegben gyártani. (Az ilyesmit csak erős sztoriszállal megáldott játékoknál (pl. Assassin's Creed) lenne szabad, mert ott nem sokat kell átírni, és azt alapvetően a történet viszi...)
Manapság: mennyiség a minőség helyett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Konigstige...
2014.08.16. 14:46
Fail of Duty: Advanced Bullshit "új magasságokba emeli a multiplayer játékmenetet" magyarra fordítva: új értelmet nyer a tetőn kempelés Majd vérpistike és barátai jól széthekkelik magukat, aztán lehet élvezni a játékot ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hympyke
2014.08.17. 09:23
Rogerius, az a Heroes aminek a gyakorlati elődje a King's Bounty 1990ből...? Régi motoros vagyok, közel járok a negyvenhez.
A Heroes 5-6 évvel később jött ha jól emlékszem(fene se emlékszik de talán az írója is ugyanaz volt, nyilván Caneghem).
Talán az UFO: Enemy Unknown lehetne jobb példa pcre, bár az is multiplatorm volt anno. Grafikát nem tekinve is jobb volt mint a mostani UFO. Gyakorlatilag azt se tudják megcsinálni hogy létrehozzanak egy ugyanolyan játékot jó grafikával 25+ évvel később.
Az egyetlen játék amivel az utóbbi időben elégedett voltam a Last of Us. Ott mindenben tetten érhető a fejlődés a nagy elődökhoz képest. Más kérdés hogy az meg konzolos...
A mondandom egyik fontos részét a mostanában szó hordozta volna."c-64en jobb/ötletesebb játékok voltak mint ---mostanában--- PCn"
Nem állítom hogy PCre nem volt semmi jó, csak nekem valahogy egy se jut eszembe
Jut eszembem, az ufo alapötlete meg a Laser Squad volt amit én ugyan c-64en toltam(spectrumon láttam először úttörő-táborban de az nekem nem volt), de nyilván megjelent PCre is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Rogerius
2014.08.17. 15:25
Igen, az a Heroes, és igen félreolvastam, nekem is hasonló a mondandóm, csak globálisabb: Az új többsége játékok már közel sem hoznak olyan minőséget/élményt, vagy ötletességet, mint sok régebbi (és erre hoztam fel a Heroes-t, mint példa, mert szerintem nagyon nincs is olyan körökre osztott stratégia (a Civilization-t nem számítva, az kissé hibrid), amit azután adtak ki és ami hasonlóan kidolgozott, kiegyensúlyozott.)
A mostaniak között én sem nagyon tudok mondani olyat, ami kiemelkedő lenne.
Emlékszem még tavaly, vagy tavalyelőtt, amikor kiadták a "Remember Me"-t. Az alapkoncepció jó volt, és mindenki azt gondolta, ha nem is 10/10, és nem is korszakalkotó lesz, de akkor is elér egy 10/8-at. Aztán jött a hidegzuhany. Viszont most ez csak egy példa (még ha nem is a legjobb) a sok közül...
Most azt a korszakot éljük, ahol a játékokat a nagy cégek tömegben gyártják, mindenféle igényesség nélkül, és a sok birka veszi is őket mint a cukrot. Mivel viszont el lehet adni a silány árut is magas profittal, akkor minek kell vele komolyan dolgozni?
Ez a mentalitás ami elszomorító.

Ui.: Én nem vagyok régi motoros (20), de sokszor szívesebben játszom inkább egy régebbi C&C-vel, vagy HoMM 3-mal, mint a mostaniakkal.
És a King's Bounty-t ismerem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gabeszmake...
2014.08.17. 15:28
Csak nekem tűnik úgy, hogy kicsit titanfallos beütése van a Cod-nak????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!