iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.10.07.

Dátum | 2014. 10. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Valószínűleg újraéled a Myst Az 1993-ban elindult legendás játéksorozat valószínűleg visszatérhet, bár nem úgy, ahogy azt várnánk. A Variety információi szerint ugyanis egy tévésorozat készül belőle a Legendary Pictures közreműködésével, ami mellé egy tabletes "kiegészítő" játék is megjelenhet - a tervek szerint ez kiegészítené a történetet, és magyarázatot adna néhány dologra, melyre nem kapunk választ a sorozatban. Mégsem 900p lesz az Assassin’s Creed Unity? Ugyan tegnap a Ubisoft egyértelműen kijelentette, hogy mindkét konzolon 900p-s felbontásban és 30fps mellett fut majd az Assassin’s Creed Unity, úgy tűnik, hogy ez akkora negatív visszhangot kapott, hogy ma már elkezdett ködösíteni a kiadó. A cég egyik képviselője elmondta ez Eurogamernek, hogy a játék végső beállításain még dolgoznak (annak ellenére, hogy már alig 6 hét van hátra a megjelenésig), de az előzetes verziók 900p-ben futottak, és a játékosok le voltak nyűgözve a grafikától és a látványvilágtól. Az ott James Cameron? A Reddit egyik felhasználója úgy gondolja, hogy megtalálta James Cameront az Alien: Isolationben. Mindenesetre érdekes: lehet, hogy a készítők szerették a Cameron által rendezett Aliens-t, azonban a játék deklaráltan az egy idegent felvonultató, parásabb első részt vette alapul.
Etikátlan promóciót kértek a Middle-earth: Shadow of Mordorhoz A legendás YouTube-személyiség, az integritásáról és éleslátásáról ismert brit TotalBiscuit hozta nyilvánosságra, majd Jim Sterling is beszélt arról, hogy a Warner Bros. marketinges partnere, a Plaid Social "érdekes" dolgokat követelt meg azoktól a tesztelőktől, akik megjelenés előtt kértek tesztpéldányt a Shadow of Mordorból. A marketingcég a tesztpéldányért cserébe gyakorlatilag szponzorált tartalmat kért, kizárólag pozitív meglátásokkal. Azok számára, akik ezt elfogadták, a Plain Social csak úgy engedélyezte a játék streamelését, hogy a pozitív meglátások mellé még kikötötték, hogy a streamernek meg kell próbálnia meggyőznie a nézőit, hogy vegyék meg a játékot, ráadásul a stream mellé egy YouTube-videót, egy Facebook-posztot és egy Twitter-üzenetet is kértek, ismét kizárólag csak dicsérettel. Mindezek mellé a marketinges cég még ellenőrizni is akarta a tartalmakat, mielőtt azok kikerülnek. Mondanunk sem kell, magára valamit is adó kritikusok ezt nem fogadták el. Dark Souls 2 gitárral: pipa! A Bearzly nevű fanatikus, aki nem olyan régen a Dark Souls első részét végigtolta a Guitar Hero gitárkontrollerével, most nekiesett a második epizódnak is. Ezúttal is PC-n játszott, a gitár gombjait ráhackelve az Xbox 360 kontrolleréhez kialakított beállításokra.
Végre dátumot kapott a Wii U-s Super Smash Bros. Először is, kezdjük azzal, hogy a Nintendo történetében először a Smash Bros. egyszerre két platformra készült, amiből a 3DS-es verzió már meg is jelent. Annyira megjelent, hogy rendkívül sikeres is, hiszen két hét alatt (ami nyugaton csak egy hét igazából) 2,8 millió példány kelt el belőle. Most pedig végre megtudtuk, mikor jelenik meg a nagykonzolos verzió. Nos, november 21-én az Egyesült Államokban, és december 5-én Európában. Hogy nálunk miért késik ennyit, azt nem tudni, de legalább örömhír, hogy Európa két bundle-t is kap majd, Amiibo figurákkal. Három fővel nyomták le a Destiny legnagyobb kihívását A Vault of Glass jelenleg a Destiny egyetlen raidje, és egyben a játék legnagyobb kihívása, amit alapból 6 főre terveztek a készítők. A The Legend Himself klánjának három legprofibb tagja azonban sikeresen vette az akadályt, amihez egyrészt brutális felszerelésre volt szükségük, másrészt pedig tökéletes játékra és nagyon okos stratégiákra.
Külön alkalmazást kapott a DriveClub Ma már nem jelenhet meg egyetlen online multiplayerre koncentráló játék sem külön okostelefonos alkalmazás nélkül - legalábbis az utóbbi hónapok ezt a példát mutatják. Ennek megfelelően MyDriveClub néven a DriveClub is megkapta a maga appját, egyelőre csak Androidra, de az iOS-verzió is érkezik hamarosan. Itt nyomon követhetjük előrehaladásunkat a játékban, láthatjuk, mit csinálnak a barátaink és a klubunk, illetve értesítést kaphatunk róla, ha valaki elkezdett streamelni, és azt nézhetjük is a telefonunkon keresztül. Ha szeretted a BioShockot, ez tetszeni fog Néhány volt Irrational Games-alkalmazott összeállt, hogy Kickstarterre vigyenek egy teljesen új játékot, mely a The Black Glove névre hallgat. A srácok 550 ezer dollárt kérnek a közönségtől, amiért cserébe a BioShockhoz nagyon hasonlító, az 1920-as évek filmjeire emlékeztető látványvilágot, és időutazós sci-fi történetet kapunk.
Rászabadult a Steamre a Disney A Disney eddig nem túl bölcsen úgy volt vele, hogy ignorálja a Steamet, legalábbis mostanáig. Most ugyanis úgy döntött a cég, hogy 21 játékot egyszerre szabadít rá a felhasználókra a Valve rendszerén keresztül, amiből 14-et egyben is megvásárolhatunk, összesen 150 dollárt spórolva ezzel. Ugyan nem minden cím tart majd számot a hardcore játékosok érdeklődésére, de olyan játékok is akadnak a listán, mint a remek Split/Second, és a kevésbé remek, de legalább Warren Spector által készített Epic Mickey: The Power of Two. Így nézki maximumon a Dragon Age: Inquisition Sajnos a YouTube tömörítése miatt nem biztos, hogy teljesen átjön, mennyire fog jól kinézni az új Dragon Age, mindenesetre a lenti, 9 percnyi tiszta játékmenetet mutató video PC-n készült, maximális grafikai beállítások mellett.
Megszűnik az Official Nintendo Magazine A Nintendo hivatalos magazinja 114 számot ért meg, és ugyan nálunk sosem volt kapható, azért emlékezzünk meg róla, hogy az utolsó lap október 14-én jelenik majd meg, és ezzel párhuzamosan a weboldalt is bezárják. A Nintendo tervei szerint a jövőben kizárólag az online érkező Nintendo Direct adásokkal kommunikálnak majd a rajongóikkal, és itt ismerhetjük meg új játékaikat, fejlesztéseiket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. zizi7229
2014.10.08. 06:32
ez a bioshock "utód" az eredeti irógárda nélkül semmit sem ér kb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. radi
2014.10.08. 09:07
Végre nem azt a retardált nyulat használjátok tumbnailnek az aprók nagyban cikkekhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. wishformor...
2014.10.08. 09:11
Shadow of Mordor:
Talan jo jatekot kellett volna csinalni, aztan akkor ezt a hulye marketingest meg lehett volna sporolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nedcoleman
2014.10.08. 10:06
Egy pár óra játék után rá kellett jönnöm, hogy bizony a Forza ismét nagyon is jó lett. Persze számtalan idegesítő dolgot lehet benne találni. Minél nehezebb szinten játszol annál nagyobb a catch up és annál többet csal. Mindezek mellett ha szemet tud hunyni az ember akkor bátran állíthatom, hogy megeszi a Drive Club-ot simán. Nagyon gyenge, átlagos valami lett a Drive Club, szerintem nem éri meg az árát picit sem. Így az autós játékok terén XBOX vs PS4 2:0
Nyílván nem Forza reklámot készítek éppen, egyszerűen csak jelzem annak aki ez miatt akar PS4-et venni, hogy előbb próbálja ki, mert a nagy remények amelyeket hozzá fűztünk nem jöttek be!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nedcoleman
2014.10.08. 10:09
A Youtube tömörítés miatt a Dragon Age videónak nem sok értelme van sajna... de azért jó kis játék lesz ez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tamaspolga... wishf...
2014.10.08. 13:11
jó játékot csináltak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Avisto
2014.10.08. 17:02
Ha jól látom, a videót Varricot nem kell majd nélkülözni a dragon ageben. Kedvenc npcm volt a második részben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. noPublicFG
2014.10.08. 21:34
ööö kontroller nélkül is lehet majd PC-n játszani a Dragon Age-t? A videón ez az össze vissza váltogatás teljesen kikészített. Taktika nulla, csak hentelés, nagy szerepjáték...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Avisto
2014.10.08. 21:58
Biztosan lehet. Amúgy alacsonyabb nehézségen nem feltétlenül van szükség egy sima harc alatt bármilyen taktikára. Magasabb nehézségre meg gondolom továbbra is ott lesz a lehetőség hogy megállítsa az ember és mindenkinek külön kiossza hogy mit csináljon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!