iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.10.17.

Dátum | 2014. 10. 17.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Részletek a PlayStation 4 új, 2.0-s frissítéséről A Sony fejlesztéseit a PS4 operációs rendszerével kapcsolatban az utóbbi hónapokban kiválóan összefoglalja az "Improves system stability", amit gyakorlatilag minden patch notesban olvashattunk, mint egyetlen bejegyzést. Most, hogy már valószínűleg beton (vagy inkább gyémánt)stabil lett a rendszer, a hamarosan érkező nagyobb, 2.0-s frissítéssel végre néhány fontosabb dolgot is behoznak a japánok, melyek között számos olyan lehetőség van, melyet a kezdetektől fogva hiányoltak a játékosok. Először is, jön az USB Music Player alkalmazás, ami a nevéhez méltó módon a saját zenéinket játssza le USB-s meghajtóról, miközben mi akár játszhatunk is. Aztán, megváltoztathatjuk a felhasználói felületet színeit, és jönnek a témák is, de ami talán még fontosabb, hogy megszűnik a végtelen lapozgatás a főmenüben a feltelepített játékok és programok között: mostantól a legtöbbet használt 15 alkalmazást látjuk majd itt, a maradékot pedig átlátható és rendszerezhető mappába teszi az OS. A barátok részleg bővül egy új "kit ismerhetek" szekcióval, ami könnyebbé teszi a barátaink barátainak megtalálását, de javul a közvetítés is, illetve még több hangutasítást ismer majd fel a rendszer.
20GB-os elsőnapos "patch"-csel érkezik a Halo: The Master Chief Collection Először is, érdemes megjegyezni, hogy a játék a mai napon aranylemezre került, ami azt jelenti, hogy készen áll a tervezett november 11-ei megjelenésre. Másodszor, a játék teljesen kimaxolta a Blu-ray lemez által nyújtott 45GB-os helyet, ami azt jelenti, hogy további 20GB-ot kell majd letöltenünk, ha igénybe szeretnénk venni a többjátékos módot. Amikor behelyeztük a lemezt, és a játék elkezdte feltelepíteni az első szakaszt, már belevághatunk az egyjátékos kampányba, amíg a többi rész letöltődik és feltelepül. Evolve - akcióban a Goliath A Goliath az Evolve egyik nagydarab, irányítható szörnye lesz, amivel le kell majd nyomnunk a többi négy játékost. Ezen kívül - ha nem tévedek - az előzetes egy új pályát is mutat, szóval megtekintése erősen ajánlott.
Jövőre csúszik a Project CARS A Slightly Mad Studios már pár napja értesítette a játék támogatóit, most pedig minket is, hogy a Project CARS csúszni fog. Egészen konkrétan idén november helyett jövő március 20-án fog megjelenni. Hogy miért? Nos, erre két oka van a készítőknek. Az egyik, hogy szerintük az őszi szezon rendkívül zsúfolt kiváló autós játékokkal, így kevesebb esélye lenne az azonnali, látványos sikerre a Project CARS-nak - márpedig erre a Slightly Mad szerint szükség van, ugyanis az első egy-két hét határozza meg a játék további életét. Ezen kívül azonban azt is egyértelművé tette a stúdió, hogy a fejlesztés sem áll a legjobban: hiányzik még az a végső polírozás és finomhangolás, amivel igazán kiemelkedővé válhat a játék. Cuki LittleBigPlanet paródia a Project Sparkban A Microsoft játéképítős játékában néhány rajongó összehozott egy aranyos kis paródiát a Sony-féle LittleBigPlanethez. Hogy elkerüljék a kellemetlenségeket, a projektet Little Big Plan névre keresztelték, a főszereplő pedig Bag Boy, nem Sackboy.
150 ezer dollárt gyűjtenek a rajongók a Half-Life 3-ra Oké, nem konkrétan a Half-Life 3-ra, elvégre a Valve-nek ez legfeljebb aprópénz lenne, hiszen nincs éppen pénzszűkében a cég. Nem, az IndieGoGo kampány elindítói arra kérnek pénzt, hogy felhívják vele a Valve figyelmét arra, hogy a nép igenis nagyon (de tényleg nagyon!) akarja már a Half-Life 3-at. A kampányt két marketinges szakértő, Chris Salem és Kyle Mazzei indította, és nem lennék meglepődve azon, ha csak zsebre akarnának tenni némi lóvét. Akárhogy is, természetesen több szintet határoztak meg: 9000 dollárnál kiraknak egy nagy furgont a Valve főhadiszállása elé a "We Want 3" üzenettel, míg 45 ezer dollárnál egyenesen Gabe Newell hasonmásokat bérelnek fel, akik megpróbálják majd mindenféle legális módon abuzálni a Valve épületét és környékét, szintén "Half-Life 3-at akarunk" feliratos pólókban. Amennyiben összejön a 150 ezer dollár, úgy egy hatalmas koncertet szerveznek Seattle-ben (a Valve hazai városában) a legjobb videojáték-muzsikusokkal, melyre meghívják a Valve alkalmazottait.
Jövő nyáron jön az új Hitman-film A Hitman: Agent 47 néven futó film jövő februárban mutatkozott volna be, azonban a kiadó elcsúsztatta a premiert jövő nyárra. Ha már elfelejtettétek volna, a főszereplő a Homelandből ismert Rupert Friend, és a vászonra kerül még Zachary Quinto, valamint Hannah Ware is. Bővebben a Dreadnoughtról Néhány hete (hónapja?) írtunk arról, hogy a Spec Ops: The Line-t, és jelenleg a Dead Island 2-t készítő Yager egy új űrhajós játékon dolgozik Dreadnought néven. Akkor sokat nem tudtunk meg a játékmenetről, most azonban a készítők egy video keretein belül igyekeznek elmagyarázni nekünk, mi is a lényeg.
Bemutatkozik a The Witcher 3 nyitófilmje... ...de nem most, hanem majd a Golden Joystick Awards alkalmával. A CD Projekt RED mindössze annyit árult el ezzel kapcsolatban, hogy Geralt egy nyomot követ benne, ami előrevetíti a játék sztoriját. A végleges The Witcher 3 február 24-én jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. SnowCat
2014.10.18. 09:21
HL3-as link ha már a cikkből kimaradt: https://www.indiegogo.com/projects/we-want-half-life-3
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. i2k010
2014.10.18. 11:19
Half Life 3 gyűjtés olyan, mint ez: Krumplisaláta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Timer
2014.10.18. 14:47
Tököm bele, pedig a Project CARS komolyan esélyes arra, hogy meg is vegyem. Egy ideig szemeztem az Assetto Corsa-val (ami már RC státuszban van), de gondoltam, pár hét, és itt a PC is. Hát jónéhány hét lesz az még....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2014.10.19. 14:24
Ez a HL3 dolog olyan lehúzás szagú, mint az Areal volt. Szerencsére 4 nap alatt csak 700 dollárt szedtek össze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. i2k010 mikej...
2014.10.20. 11:08
Már ezer dollár felett járnak...
S 29 napjuk van még a ~36 millió forintnyi pénz összelop... kalapolásához...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!