iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.11.06.

Dátum | 2014. 11. 06.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Akcióban a Xenoblade Chronicles X Az utóbbi évek egyik legjobb JRPG-je volt a kizárólag Nintendo Wii-re megjelenő Xenoblade Chronicles, így nem csoda, hogy a Wii U-ra érkező folytatását gyakorlatilag visszafojtott lélegzettel várják a rajongók. Van is mit várni: a játék láthatóan rengeteget fejlődött, és grafikailag is szuperül teljesít.
Csak 15GB-ot tölt le a Halo: The Master Chief Collection Oké, a "csak" erősen idézőjelek között értendő, de még mindig barátibb, mint az előzőleg belengetett 20GB. Ahogy arról már írtunk, a 343 Industries kifogyott a Blu-ray lemezen elérhető helyből, hiszen nem csak a négy játékot kellett felpakolnia a stúdiónak, de el kellett férnie a Blur stúdió által felújított, nagy felbontású renderelt átvezetőknek is. A Halo: The Master Chief Collection többjátékos részének jelentős részét így patch formájában kell letölteni. Az egyjátékos kampány és a kooperatív működik a patch nélkül is, így ezeket bátran tolhatjuk, amíg a rendszer lerántja a méretes csomagot. Ez egyébként nem a kollekció utolsó darabkája, a Halo 4-hez ugyanis még később érkezik a Spartan Ops mód is, de hogy mikor, az egyelőre kérdéses. A digitális előrendelők számára jó hír, hogy a javítást is elő lehet tölteni a játék mellett, ha Instant On módban hagyjuk a konzolt, és engedélyezzük neki az alvó módban való letöltést. És ha már az előbb szóba került a Blur által felújított CGI, akkor érdemes megemlíteni, hogy megérkezett a játék launch trailere, amiben láthatunk ezekből is egy rakással, némi játékmenet mellett.
Megint alkotott a Ubisoft... Ugyanis az Assassin’s Creed Unity, a Far Cry 4 és a The Crew nem lesz elérhető Steamen az Egyesült Királyságban, így ott csak a Uplayről lehet majd beszerezni. A Ubisoft csak annyit mondott, hogy tárgyalásokat folytatott a Valve-val, és nem tudott megegyezni a két fél. Hogy ennek mi az oka, és miért csak az Egyesült Királyságban? Az egyelőre jó kérdés... Nintendo 3DS-re jön a The Legend of Zelda: Majora’s Mask Nem csak az egyik legjobb Zelda-rész a Majora’s Mask, de sokak szerint a világ valaha készült legjobb játéka. Nem meglepő tehát, hogy a Nintendo szeretne még egy kört futni az eredetileg N64-re megjelent játékkal, így hamarosan megjelenik 3DS-re.
Újra ingyenesen próbálható ki a Final Fantasy XIV A Square Enix ismét kéthetes ingyenes trial időszakot nyújt a játék PC-s verziójában, mely ugyan néhány limitációval érkezik, és legfeljebb 20-as szintig engedi a fejlődést, de legalább mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy belekóstoljon kicsit az utóbbi évben rengeteget fejlődő MMO-ba. Nem lenne meglepő, ha a World of Warcraft új kiegészítőjének megjelenése el- vagy visszacsábítaná a Square Enix vásárlóit, így vélhetően erre reagál a kiadó ezzel az intézkedéssel. Launch trailert kapott a BioShock Infinite: Complete Edition A nagy őszi játékdömpingben nem csoda, hogy megfeledkeztünk a BioShock Infinite mindenféle DLC-vel telepakolt változatáról. Ezért aztán a 2K szeretné eszünkbe juttatni, hogy pár nap múlva megvehetjük. Úgyhogy itt a launch trailer.
Nem támogatja a PS4-es SharePlay-t a CoD: Advanced Warfare A PlayStation 4 interneten keresztüli kanapés multiplayer módja nem működik az új Call of Duty-játékban. Eddig úgy tudtuk, hogy a szolgáltatás minden játékkal működni fog, ugyanis a konzol rendszere felelős érte, a fejlesztők pedig legfeljebb néhány részt cenzúrázhatnak ki. Úgy néz ki azonban, hogy nem ez a helyzet. A Sony hivatalosan megerősítette, hogy a fejlesztők - ha akarják- teljesen letilthatják a funkciót, a Sledgehammer és az Activision pedig pontosan így is tett. Scorpion és Quan Chi kivégzései a Mortal Kombat X-ben Túl sokat nem kell hozzátenni a címhez. Örömhír, hogy a játék talán még brutálisabb, mint elődje, és hogy a készítők nem veszítették el a fantáziájukat, ha kivégzésekről van szó.
A freemium játékokat kritizálja az új South Park epizód Nem először foglalkozik a játékiparral a South Park, elég csak a World of Warcraft- vagy a Black Friday-epizódokra gondolni. Most azonban a sorozat a játékipar legújabb és egyben eddigi legrosszabb rákfenéjét vette elő, a freemium (avagy free-to-play és pay-to-win) játékokat. A külföldön tegnap este vetített epizódban Trey Parker és Matt Stone, a sorozat készítői kőkeményen kritizálják a játékosokat kihasználó, és kizárólag az addikcióra építő modellt, melyet például a kaszinókhoz és a szerencsejátékhoz hasonlítanak. Megtekintése mindenképpen javasolt.
Dragon Age: Inquisition - a rettegett mágus Vivienne neve nem csak azért rettegett a birodalomban, mert rendkívül erős mágiahasználó, és pár másodperc alatt szétkap bárkit, hanem azért, mert nagyon ügyesen bánik a szavakkal és otthon van a politikában. Így tehát valószínűleg jól tesszük, ha rendesen bánunk vele a végigjátszás alatt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Balazs87
2014.11.06. 21:10
UFail - nálunk sem elérhetőek már az említett címek steam-en.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nedcoleman Balaz...
2014.11.06. 23:37
Jogos, leszedték a két címet... Nah akkor hol nem elérhető a két game?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Atesz1987
2014.11.07. 08:16
Én a Castle Clashel játszottam bő 1.5 évet, de soha egy fillért sem raktam bele. Van olyan essencial hero, amit kizárólag akkor kapsz meg, ha veszel 200 ezer forint ára GEM-et, és több klántársamnak is meg volt (magyar klán), de ezzel még nem is kerültek olyan nem tudom mekkora előnybe. Az első helyezetten tisztán látszik, hogy milliókat rakott a játékba, és bizony ha nem pumpálja bele folyamatosan a pénzt, hetek, vagy napok alatt visszacsúszik... Nagyon nagy baj, hogy ilyen 90-es évek színvonalát idéző játékokkal 2014-ben százezreket lehet kicsalni a játékosokból... Csodálkozunk, hogy romlik az AAA játékok színvonala, és nincsenek eredeti ötletek? Minek? Tizedannyi erőfeszítéssel több pénzt lehet keresni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ThePoweR
2014.11.07. 09:18
Atesz1987: És mindez nem a fejlesztők vagy a kiadók hibája, hanem az embereké. Amíg vannak olyanok akik ilyen szarba ölik a pénzüket ez lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Balazs87 nedco...
2014.11.07. 12:33
Most úgy tűnik, hogy steamen már sehol sem. Így teljesen felejtős, UdontPlayre én tuti nem veszek egy játékot sem, és sztem nem csak én vagyok így ezzel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lazahunter Balaz...
2014.11.07. 16:18
És a problem az, hogy ha dobozosan veszed is mind UPlayes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. F2Face ThePo...
2014.11.08. 07:39
Pontosan!
Én sem értem, miért pont a fejlesztőt vagy kiadót szapulják állandóan a termékeik végett. Az ázsiai rabokon kívül senki sincs kötelezve, hogy bármely játékkal játszon és ha nem tetszik egyik másik játék, akkor abba lehet hagyni, senki nem ver meg. A fegyvergyártók és a cigarettagyártók nincsenek annyit nyesztetve, mint az ilyen "főgonosz" játékfejlesztők. Az utóbbi időben annyi igazságharcos és becsületlovag született, hogy a média kerekasztalánál már nem jut hely a gumicsirkének sem. Harapjanak szart! De nem?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!