iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.11.18.

Dátum | 2014. 11. 18.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Képeken az új Resident Evil Remake Az első Resident Evil újragondolásának újraalkotása bizony elég jól fest, legalábbis ha hihetünk az alábbi friss képeknek.
Megjelent előző generációs konzolokra a Shadow of Mordor Valószínűleg mindenki elfelejtette már, hogy az utóbbi idők egyik legjobb játéka, a Middle-earth: Shadow of Mordor bizony megjelenik Xbox 360-ra és PS3-ra is. Pedig ez a helyzet: az anyag mától elérhető Észak-Amerikában, nálunk pedig három nap múlva kerül a boltokba. Ha esetleg nem rendelkeztek új konzolokkal, vagy erős PC-vel, akkor mindenképpen érdemes lehet beszerezni még a régebbi masinákra is. Újabb fejlesztői naplón a Lara Croft and The Temple of Osiris A négyfős kooperatív játékot is támogató új Lara Croft-kaland bizony rendkívül szórakoztatónak tűnik, ami nem kis részben köszönhető az ügyes puzzle-öknek. Erről beszélnek nekünk most a készítők:
Két DLC-t is kap a Wii U-s Watch Dogs Habár a Ubisoft korábban azt mondta, hogy a Wii U-s Watch Dogs nem kap majd egyetlen DLC-t sem, úgy tűnik átszámolta a kiadó egy kicsit a várható dollárokat, és álláspontot váltott. Ezért aztán a Nintendo konzoljára is megjelenik legalább az Access Granted Pack és a Conspiracy DLC, a többi pedig gondolom attól függ, hogy végül mennyien veszik meg a játékot. A többi platformon egyébként elég sikeres a Watch Dogs: a Ubisoft legutolsó pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy már 9 millió példányt szállítottak le belőle a boltokba. Problémák a GTA Online karaktereinek átvitelével A GTA Online lehetőséget ad arra, hogy Xbox 360-as vagy PS3-as karaktereinket átvigyük Xbox One-ra, illetve PS4-re. Úgy tűnik azonban, hogy néhány felhasználó problémákba ütközik a folyamat során. A Rockstar mindenesetre tud a hibáról, a stúdió szerint ez azokkal fordul elő, akik idén nem jelentkeztek be egyáltalán a GTA Online-ba. A megoldás hamarosan elkészül. Így nézne ki a Minecraft realisztikusabb grafikával Belegondoltál már valaha, milyen lenne a Minecraft, ha némileg modernebb grafikával rendelkezne? Nos, én sem. Úgy tűnik azonban, hogy az interneten sokakat érdekel ez a téma, közülük pedig egy rajongó el is készítette a maga vízióját.
Nem tetszik a francia baloldalnak az Assassin’s Creed: Unity Ahogy minden politikai konfliktusban, csak nézőpont kérdése, hogy melyik oldalnak van "igaza", de gond nélkül racionalizálhatjuk szimpátiánkat is, bármerre is húzzon. Az Assassin’s Creed: Unityben például a forradalmár Robespierre egy vérszomjas vadállatként van beállítva, aki káoszt és rettegést hoz Párizs utcáira. "Ez egy propaganda a nép ellen. A népet barbárnak állítja be a játék, és azt az embert, aki a forradalom egy pontján a felszabadítónk volt, egy szörnyként ábrázolja" - mondta az egykori francia elnökjelölt, a baloldali Jean-Luc Melenchon, aki szerint a játék által közvetített nézetek szélsőjobboldaliak. "A játék hibásan mutatja azt, hogy több százezren meghaltak, és az utcákat vér borította, a nép pedig rettegett" - mondta, majd hozzátette, jobban oda kéne figyelni arra, hogy a játékok hogyan tanítják meg a történelmet a gyerekeknek. Érdemes hozzátenni, hogy az Assassin's Creed-sorozat mindig is érdekesek és újszerűen állított be ismert történelmi figurákat, és mellesleg minden egyes játék elején olvasható a szöveg, mely szerint ez egy fikció, amit történelmi események inspiráltak. Antoine Vimal du Monteil, a játék producere a következőt válaszolta a vádakra: "Az Assassin's Creed Unity egy játék széles tömegek számára, nem pedig történelemóra". Játékmenet videón a Mordheim: City of the Damned A Games Workshop klasszikus táblás játékának videojáték-adaptációját a Rogue Factor készíti, és még ebben a hónapban elindul a Steam Early Access keretein belül. Most pedig megtekinthetjük akció közben:
Halo: The Master Chief Collection - késik a holnapra szánt multiplayer patch Mivel több játékosnak még jelenleg is gondjai vannak a multiplayer matchmakinggel, sürgető lenne, hogy a 343 Industries megjelentesse a javítócsomagot... amit egyébként holnapra ígért. Ma azonban a stúdió elmondta, sajnos nem tudják tartani ezt a határidőt, ugyanis további csiszolásra és tesztelésre van szükség, a késés mértéke pedig "napokban" lesz mérhető... de csak néhányban. Megjelent a DriveClub 1.07-es javítása Az Evolution Studios egy méretes változási listát is mellékelt a tapaszhoz, így akit minden részlet érdekel, az kövesse a linket, mi most csak szemezgetünk egy kicsit. Az első és legfontosabb dolog, hogy végre megérkezett a sokak által hiányolt fotó mód! Ezen kívül kapunk három új pályát (egyet Indiában, egyet Chilében, egyet Skóciában), de a fejlesztők felkészítették a játékot a további DLC-k, letölthető és megvásárolható tartalmak fogadására is. Ami a játékmenetet érinti, megjöttek az ígért módosítások a büntetéses rendszerrel kapcsolatban, továbbá bővültek és kezelhetőbbé váltak a menük is. GTA 5 összehasonlítás: PS4 vs. Xbox One Azt már tudjuk, hogy az előző generációhoz képest nagy ugrás a GTA 5, de vajon van-e különbség az Xbox One-os és a PS4-es verzió között? Nos, a lenti video alapján nem nagyon. Az mindenesetre biztos, hogy mindkettő 1080p-ben, és stabil 30fps-sel fut.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. nedcoleman
2014.11.18. 22:40
Egyaltalan nem fut stabilan 30 frammel a GtaV Ps4-en... Tudom, latom, tapasztalom es elszomorit, hogy van bizony mikor ugy 15-18 frame korul van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. BReal
2014.11.18. 23:28
A Blizzard pedig 5 napot adott a főként az első 2 napon jelentkező dc-k, garrison bugok miatt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim
2014.11.18. 23:35
"A játék hibásan mutatja azt, hogy több százezren meghaltak, és az utcákat vér borította, a nép pedig rettegett" - mondta, majd hozzátette, jobban oda kéne figyelni arra, hogy a játékok hogyan tanítják meg a történelmet a gyerekeknek.

17+ a besorolása a játéknak, tehát nem a játékkészítőket kell okolni a gyerekek félreneveléséért, hanem azokat, akik hozzáférhetővé teszik ezalatt az életkor alatt valakinek a játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. KisDre
2014.11.19. 01:37
Hát ez a Minecraft "realisztik" nem nagy szám. Ráadásul oké hogy élethűre akarta a csontit, de ha már anatómiailag úgy is egy merő kudarc, lehetett volna karakteresebb, nem egy ilyen semmilyen izé. A gumifű meg csak rátesz. Lehet előnyösebb lenne egy nappali scene, az rendszerint könnyebb.
(Ha valaki erre azt reagálja hogy csináljak jobbat: Rendben, csak fizess órabért )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. magerg Asagr...
2014.11.19. 08:44
"17+ a besorolása a játéknak, tehát nem a játékkészítőket kell okolni a gyerekek félreneveléséért..."
Itt nem a félrenevelésen van a hangsúly, hanem hogy egyoldalúan mutatnak be egy fontos történelmi személyt.
R.-t a jakobinus diktatúra alatt saját kortársai is hóhérnak tartották, szóval kicsit túlzott a felháborodás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bruce_prin...
2014.11.19. 09:08
"Nem tetszik a francia baloldalnak az Assassin’s Creed: Unity "
Nem csak a baloldalnak és nem csak ez az ac.
Ettől függetlenül elmehetnek a pics@ba mert politikai kérdést csinálnak olyanból ami nem az.
Nyüzsgő balf@szok...

Arról nem beszélve, hogy a történelmet a győztesek írjak.
Lehet az egész korszakból egy magánhangzó se igaz (mivel tudjuk kik álltak mögötte ill. kik is mondjak meg ma hol, mi legyen.

És kb. mindkét oldal "valós" dolgait osztani kell kettővel.

"..17+ a besorolása a játéknak, tehát nem a játékkészítőket kell okolni a gyerekek félreneveléséért, hanem azokat, akik hozzáférhetővé teszik ezalatt az életkor alatt valakinek a játékot..."

Vagy azokat kik nem nevelik a kölküket hanem filmek játékok teszik meg helyettük.
Leteszik a konzol elé így legalább kussol nem kell vele foglalkozni (mondjuk némely szülőnél jobb is, hogy nem teszi így legalább van esély ra hogy túl nő rajta a kölök).
Néhány szülőre aranyhalat sem bíznék nem hogy gyereket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tamaspolga...
2014.11.19. 11:47
nézőpont kérdése ez is. meg lehet kérdezni pl. a mi zsigmond és mátyás nevű királyainkról a cseheket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. m76
2014.11.19. 14:56
Hát ez katasztrófa, nem is tudom mi lesz szegény fiatalokkal, ha robespierre személyiségét így ismerik meg, agyrém, sosem lesz belőlük társadalom számára hasznos felnőtt, pokolra az unity-vel!.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lazahunter
2014.11.19. 15:52
Én meg játszottam a múltkor egy Star Wars játékkal, és fél óra után letettem, mert egyszerűen nem voltam hajlandó bevenni azt a maszlagot, hogy a jövő így néz ki, így fogunk ott röpködni azűrben, meg szőrös majomebereket hagyunk pilótásdit játszani, akik mindig csak morognak, és valami Dzsedik olyan neonlámpás kardokkal hadonásznak, ami szikrázik ugyan ha hozzáér valamihez, de nem törik el ... egyszerűen ez már kimeríti a jövő történelmének hamisítását ....... ehhez képest a Fr forradalom elhiszem, hogy így történt ... hajrá templomosok ... vagy assasinok ... izé
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. s_erno
2014.11.19. 15:52
Érdekes, hogy anno a Civilisationben amikor pl. Napóleon ellen lopakodó repülőket meg tankokat használtam azt valahogy senki sem kérdőjelezte meg...

@Lazahunter
Az apró szőrős macikról már ne is beszéljünk akik az elít birodalmi egységeket kemény 10 perc alatt agyonverik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lazahunter s_ern...
2014.11.19. 16:00
"Az apró szőrős macikról már ne is beszéljünk akik az elít birodalmi egységeket kemény 10 perc alatt agyonverik"

Ja, azt is láttam, az valami jövőről szoló dokumentumfilmben volt, nem? Tuti átbaszás, ne hidd el
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!