iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.11.28.

Dátum | 2014. 11. 28.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Itt az első Star Wars Episode VII előzetes Bizonyára sokan vártátok már az új Star Wars film, a The Force Awakens (Ébred az Erő) első előzetesét, ahogy mi is. J. J. Abramst viszont már a Star Trek Into Darkness miatt sem zártuk a szívünkbe, és ez az előzetes sem járult hozzá, hogy bekerüljön az általunk komoly rendezőként számon tartott kivételes tehetségű emberek listájára. A kész alkotást persze még nem lehet egy rövidke trailer alapján megítélni... Nekem konkrétan kirepült a számból a torkomon akadt grillsajt a homokdűnék előtt nagyhirtelen felbukkant fickó feltűnésétől, de a csúcs az volt, amikor az erdőben bóklászó csuklyás figura elővette a kardját. Ezek után a végleges alkotástól sem számítok sok jóra.
Leárazások az európai PlayStation Store-ban Mi nem ünnepeljük ugyan a hálaadást, de az utána következő első péntek, azaz a Black Friday körüli őrület és leárazások hozzánk is eljutottak. Az európai PSN Store-ban rengeteg PS3-as, PS4-es és Vitás játék kapható kedvezményesen. Egyes akciók november 29-ig, mások egészen december 10-ig tartanak, érdemes végigböngészni a listát, mert olyan játékok is találhatóak rajta, mint a PS3-as Destiny, Beyond: Two Souls, Mass Effect Trilogy, a PS4-es Alien: Isolation, Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition, FIFA 15 Deluxe Edition, Middle Earth: Shadow of Mordor Premium Edition és még sok más. A teljes listát itt nézhetitek meg. Xboxos leárazások A Microsoft is csatlakozott a Black Friday őrülethez, a Deals with Gold akciók keretében december 1-ig számos játékot vehetnek meg kedvezményesen az Xbox Live Gold előfizetők Xbox 360-ra és Xbox One-ra. A leárazott játékok között olyan címek találhatóak, mint az NHL 15, Watchdogs, Titanfall, Call of Duty Advanced Warfare Digital Pro Edition, Middle Earth Shadow of Mordor vagy a Destiny Digital Guardian Edition. A teljes listát Major Nelson blogján olvashatjátok. Kedvezmények a Paradoxnál A Paradox Interactive szinte a katalógusában lévő összes játékot olcsóbban kínálja: a Magicka, a Crusader Kings 2, az Europa Universalis 4, a Warlock 2: The Exiled és még sok más darab kapható szép kedvezményekkel. A Paradox megnyitotta új boltját, amelyben a játékokhoz kapcsolódó termékeket, pólókat, egéralátéteket és hasonlókat lehet vásárolni.
Féláron a WildStar és a Guild Wars 2 A WoW után újabb MMO-k csatlakoztak a leárazott játékok tömegéhez: a WildStar sima és gyűjtői változata is 50%-os kedvezménnyel kapható. A Standard Edition ára így 19,99 dollár, a Deluxe Editioné pedig 27,49. Az utóbbi időben kissé elhagyatott MMO nemrég kapott egy hatalmas frissítést, amelyben számos hibát kijavítottak, és a fő sztori is folytatódik, a régi előfizetőknek is érdemes lehet benézni. A Guild Wars 2 szintén féláron kapható december 7-ig, a Digital Heroic Edition 24.99 dollárért, a Digital Deluxe Edition pedig 34,99 dollárért vásárolható meg a játék hivatalos boltjában.
Európában is megjelent PS4-re a Never Alone Kis csúszással ugyan, de végre nálunk is megjelent PS4-re a Never Alone, a PC-s verzió pedig új tapaszt kapott Steamen, amely számos hibát kijavít. Ez a patch hamarosan felkerül Xbox One-ra és PS4-re is. A hibajavítások között szerepel a társkarakter mesterséges intelligenciájának feltupírozása, az irányításon történt finomítás, a játékmentések problémáinak kiküszöbölése és az utolsó pár fejezet nehézségi szintjének az előző fejezetekhez való igazítása. A játékról szóló részletes elemzésünket itt olvashatjátok.
Andy C & Fiora "Heartbeat Loud" The Crew Remix A Ubisoft Andy C drum and bass zenésszel társulva alkotta meg Heartbeat Loud című nóta "The Crew" remix változatát, melyet alant meghallgathattok. A játékra már nem kell sokat várni, december 2-án, azaz jövő hét kedden kerül a boltokba.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

52. gezu1025
2014.11.28. 23:09
Pedig nem kell ennyire elvből fikázni azt a trailert. Erre lehetett számítani. Azaz a nagy semmire. Csak egy szolid kis megvillantásra, hogy mi is lehet a dologból. (Az meg, hogy megijedtél az elején, hát istenem. Én is, de ennek pont nincs köze semmihez.)

Ami jó
+ nincs lens falre
+ poros, koszos az űr, űrwestern
+ nem lőtt le semmit a trailer, csak megmutatta, hogy: igen, menni fog, ha jól csináljuk

ami rossz
- az a kard....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. mikej95
2014.11.29. 09:28
Nekem úgy tűnt, mintha kamuelőzetes lett volna vagy egy paródiáé, te jó ég, az a rohamosztagos jelenet valami kegyetlen volt. És az a kard se volt százas. És kb ennyiről szólt az előzetes. pfff
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. i2k010 gezu1...
2014.11.29. 10:30
"+ nincs lens falre"

Lesz. Ez 100%

"+ poros, koszos az űr, űrwestern"

Szomorú, ha ez neked plusz.

"+ nem lőtt le semmit a trailer, csak megmutatta, hogy: igen, menni fog, ha jól csináljuk"

Még jó hogy nem lőtt le semmit, mert ez szinte csak teaser volt.

A kard, a sötét bőrű rohamosztagos pedig maga volt a teljes Star Wars világ megcsúfolása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. skripton
2014.11.29. 11:24
Nem értem, mi a baj azzal a kardal? Nekem tetszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Mosdatlan_...
2014.11.29. 11:27
(igen, tudom, ez csak egy összedobott előzetes, de) a világűrt senki sem hiányolja egy CSILLAGOK háborúja teaserből? Vagy lehet csak pont annál pislogtam, kétszer is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Kerty
2014.11.29. 11:54
Előre látom a sok rinyagép még egy évig hisztizik. Aztán megnézik a moziba és jól fognak szórakozni. Aztán sírnak a neten tovább...


ui.: Az african-american -vagy hogy a fenébe kell őket verés nélkül hívni- katona mondjuk tényleg erős volt, de volt már sokkal rosszabb is khm...köhmm Marvel krkh.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.29. 12:03
Szomorú ha ez neked minusz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. PACSA
2014.11.29. 12:58
Trailer nem mond semmit. Mondjuk én már azt se tudom honnan kezdik/folytatják ezt filmet. Én a Star Wars on nöttem fel. Hangok és a látvány nagyon ütős még a mai napig. A fénykardok hangjától még mai is borsódzik a hátam.
Ha jól tudom Walt Disney szárnyai alatt fut le a film. Mit is várhatunk 1 főleg gyerekeknek szóló filmekről ismert vállalattól?
Nem nagy akcióra. Nem csak a rendező hibája ha 1 film rossz lesz.

Kardos jelenet 1 vicc, remélem pajzs is lesz benne)
Mondjuk nekem már a transformers 4 ben lévő pajzsos kardos harcok is viccesek voltak, pláne a dino transformerek+a mágnest használó hajó ami a fa hajókat is felemelte.

Mostanában semmi érdemleges filmet nem csinálnak. A régi filmek sokkal jobbak voltak. Szinte minden régebbi filmet vagy 3 szor megnéztem vido kazin. Ezeket meg..
Megnézem 1 szer és delete. Akkoriban sem volt otthon térhangzás meg 3d mégis megfogott valami a filmekben.

A film nem lesz bukta mert mindenki kiváncsi a filmre és megnézi a moziban vagy otthon. Csak a név ami pénzt fog hozni semmi más.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Avisto
2014.11.29. 13:24
Nem értem ezeket a problémákat, a rohamosztagosokat 98%ban fullra beöltözve láttuk, lehet hogy a fele feka volt. Engem ez kevéssé zavar.
A kard meg.. szerintem is felesleges cifrázni a sima kardot de ez mégis józanabb verzió mint a kétpengés fénykard (vagy bot vagy mi) ami látványos ugyan de veszélyt leginkább csak a forgatójára jelentene.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Szefmester
2014.11.29. 14:07
Nem értem ezt a feka-rohamosztagos műbalhét. Az előzmény vacakban ugyan minden katonát klónoztak, de csak mert ott hirtelen kellett a hadsereg. Később már sima toborzás volt az egész. Elég ha visszaemlékezünk a híres szöktessük meg Leia hercegnőt a börtönből jelenetre:

Princess Leia Organa: Aren't you a little short for a stormtrooper?
Luke Skywalker: Huh? Oh, the uniform.
[Luke takes off Stormtrooper mask]

Vagy ott van az a jelenet ami eredetileg csak baki volt, és a remasteredre még effektet is kevertek rá: Az egyik rohamosztagos beverte a fejét az ajtó felső részébe.

Ha klónok akkor valami hiba csúszott a gépezetbe... ilyen eltérő magasságokat...

A kard viszont vicc... Oké hogy most már a genyóbb ujjlevágós trükközéseket nem tudják majd megcsinálni, csak épp az a két kis pöcök a markolatnál levágódhat. Szóval lehet olyan lesz mintha ott sem lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. hympyke
2014.11.29. 14:49
Nos, a Star Wars eddig sem a mélységéről volt híres szóval sokat nem rombolhatnak rajta..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. jedi
2014.11.29. 14:53
A feka rohamosztagos John Boyega , az egyik főszereplő lesz ! Arra nem is gondoltatok, hogy ő nem is rohamosztagos, hanem csak álruha rajta, mint anno Luk-on, és Han-on, a csillagok háborújába ? Lehet, hogy a film szerint, ő Lando Calrissian fia, csak a film szerint az apja már meghalt, és mondjuk Han, és Leia nevelte fel a saját gyerekeivel, akik közül csak egyben vagyok biztos, hogy ki fogja játszani , a kis csaj, aki azzal a qrva nagy antigravitációs "mocival" elteker a sivatagban még az elején Daisy Ridley ! Nagyon hasonlít a 40 évvel ezelőtti Leilára, szerintem ő lesz Leila, és Han egyik gyereke ( ha egyáltalán lesz nekik több a film szerint ) !

Más:
Nagyon fura volt a kis robot a sivatagban első látásra ! Aztán kb. a negyedik-ötödik végignézés után jöttem rá, hogy nem gömb alakú lába van, és azon teker a kis köcsög, hanem egy labdát hajt maga alatt !!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.29. 15:02
Hejjj ! A filmtörténet egyik eposzáról beszélsz srác ! És itt most a 3 régi részekről beszélek, nem pedig arról a 3 új ....-ról, amit fojtatásnak( előzménynek ) mertek nevezni ! Kicsit több tiszteletet !!! Látszik, hogy nem a 70-es években születtél ! Ha jót nem tudsz mondani róla, akkor rosszat inkább NE ! Mi régi nagy rajongók, csak reménykedünk, hogy még ( éltünkben ) lesz méltó folytatása a régi részeknek ! Most is ebben reménykedünk mindannyian !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. vorosokt
2014.11.29. 17:06
ez a csak a név fog pénzt hozni max a VII-nél fog játszani, ha ezt elrontják (Isten ments) kevesebben fognak elmenni a VIII-ra.

abban szerintem mind egyet értünk hogy nem fog olyan szintet hozni mint az eredeti trilógia bármelyik része de szerintem még korai temetni a filmet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. jedi jedi
2014.11.29. 17:10
És már csak 385-öt kell aludni, az SW7-ig ! Vettem is egy 4 méteres mérőszalagot, és el kezdtem vágni ! Most még majdnem át ér a szoba egyik falától, a másikig ! Akkor lesz már f.sza, ha belefér a zsebembe !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.29. 17:20
A Baljós árnyak, az szó szerint kitépett egy darabot a szívemből ! Nem is néztem meg moziba ! A klónok háborújának adtam egy esélyt, és már moziba néztem meg ! Az csak egyszerűen sz.r volt, de legalább nem ultra f.s ! A Sith-ek bosszújáról, gyanúsan sok jót olvastam ! Gondoltam, na majd most ! Mivel nem voltak túl nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, így nem is mondhatom azt hogy csalódtam, de nem kaptam többet tőle, mint amit vártam ! Remélem Harrison Ford, Mark Hamill, és Carrie Fisher visz bele annyi "lelket" az új részbe, hogy ne keljen csalódnom ! Valahol legbelül tudom, hogy nem fog felérni a régi részekkel, de én sem vagyok már 10 éves, mint annak idején
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. hympyke jedi
2014.11.29. 19:03
1975-ben születtem, megnéztem mindet, olvastam egy rakat könyvet is, játszottam a játékokkal is javarészt, sőt szerepjátékban is toltam kockákkal stb.. A történet nagyon laposka, és klisés. Maga a megvalósítás akkoriban tetszett, látványos volt de ennyi.. Ha mondjuk egy Babylon5-höz hasonlítom(ami csak sorozat és tizedébe se került szerintem), akkor a SW mindenben alul marad a csatákon kívül. Afféle modern mese, a gonosz birodalom elrabolja a királylányt de jön a herceg és megmenti stb. High tech birodalmat vernek meg kövekkel a szőrös vukik vagy evokok vagy mi a fene volt a nevük.. kb mint a Rambo 3 mikor lóval mennek tank ellen.
A Conan a barbár is epic volt ANNO, de most még véletlenül se nézném meg újra. Az idő megszépíti a dolgokat, de ezt nem tudja, legalábbis nekem nem. Most jut eszembe, hogy az "utolsó" kettő részt nem is láttam végig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. jedi
2014.11.29. 19:34
hympyke !

Nincs ezzel semmi gond, hogy te így vagy a Star Wars-okkal ! Kinek a pap, kinek a papné jön be ! Annyi van, hogy akkor te nem "közülünk való" vagy

link

link

link

link

link

link
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Szefmester jedi
2014.11.29. 20:40
Megnéztem a videóid, és hálás vagyok az életnek hogy nem vagyok ezek közül való!
Az én hátamon is végigfut a hideg amikor meghallom a birodalmi indulót, vagy meglátok egy rakat rohamosztagost.. de nem kezdek el kislány módjára sipákolni, meg sírni a gyönyörűségtől. Szerintem ez már a beteges szint.

(mondom ezt úgy hogy láttam a filmeket, még az endori kalandokat is, sok játékkal játszottam, és dobáltam a kockákat is két SW rendszer alatt is...)

Éljen a császár!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.29. 20:53
Akkor kicsit félre értetted, mert nem azt akartam mondani, hogy én is "azok közül való" vagyok, csak azt, hogy ennek a filmsorozatnak is vannak "szélsőségesei" !! Én sem hánytam cigánykereket, míg az előzetest néztem, max a pulzusszámom ugrott meg egy kicsit, főleg az X-Wing -és, és a Falcon-os résznél !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. KatonaKM Szefm...
2014.11.29. 21:54
Éljen! És Vader nem óbégatta azt, hogy Noooooooooooooooo!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.29. 21:56
???? azt mikor "óbégatta" ?? Tán nem Luk-ra gondoltál inkább ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. wishformor...
2014.11.30. 00:14
@jedi
szvsz a trailernel mar csak azok a szanalmas reaction videk voltak szarabbak. most komolyan ha egy akarmilyen random mask ski fi-nek lenne ez az elozetese kivancsi voltenk hogy hogy reagalt volna ez a sok "fan". Lehet h jo film lesz, de nekem ez a teaser arrol tanuskodik, hogy infantilis egyugyu hulyek csinaltak. ez nem teaser, ez random kepsorok egymas utan vagdalva, ami telleg csak arra volt jo hogy, a fanok elcsoppenjenek. Szanalmasak azok a reakciok, megvettek oket kilora a millenium falconnal, a negro trooperrel, meg egy lepkefing lezerkardal lol.

igen en sem vagyok SW fan, pont azokert a dolgokert miket korabban leirtak elottem is, lapos mese az egesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Kerty wishf...
2014.11.30. 00:29
"ez nem teaser, ez random kepsorok egymas utan vagdalva"

Vannak bajok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.30. 01:05
Már ne haragudj, de "EGY ÉVVEL A BEMUTATÓ ELŐTT", örüljünk, hogy ennyit is kapunk ! Abrams nem is akart ennél többet , és szerintem sem kell ! Ha a bemutató előtt teszi egy hónappal, no akkor nekem sem tetszene ! Szépen csöpögtet ő még nekünk majd ezt azt előrehaladva ! Pont ez a lényeg, így hergeli egyre feljebb, és feljebb az egész világot ! Ez barátom stratégia , de a javából ! Emlékezz majd rá, mit mondtam neked MA ! Ez a film jövő decemberbe akkorát fog ütni, hogy eddig még más nem ! Az Avatar is csak ministrálhat neki, pedig az is egy őrület volt, mikor megjelent !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. i2k010 radi
2014.11.30. 10:23
Az a szomorú, hogy neked a kosz és a por ennyire fontos, hogy ezt pluszként fogod fel.

Láttad a Jedi visszatért (remélem) - ott volt por is, kosz is. Ja és az "új" trilógiában is.

Szóval, még mindig nem értem, miért tekinted ezt plusznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. wishformor... Kerty
2014.11.30. 10:26
Persze , ezek nagyon komoly roblemak, ha mar teasert nem kepesek csinalni, hogy lesze ebbol film?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Atesz1987
2014.11.30. 10:27
Mi a baj a Star Trekkel? Szerintem nagyon jó volt mind a kettő rész. Az Into the Darknessben a felvezető, meg a körítés alapján talán kicsit epicebb harcra számíthattunk, de ez is az a film, amit az ember bármeddig elnézne, akkor is ha nem történik semmi. Kahn, Kirk, és Spock olyan fűszeres karakterek, akiket nem lehet megunni.

A Star Warsról teaserről pedig az a véleményem, hogy pontosan azt kaptam, amit vártam. Nagyon nem tetszett, hogy az új trilógiában teljesen elszakadtak az eredeti filmek képi világától. Ez alapján viszont azt kell mondjam, hogy az új rész nagyon is hű lesz eredeti filmekhez, egy kicsit modernebb köntösben. Nekem nagyon várós.

Ui.: Létezik olyan SW fan, akinek tetszik a Baljós árnyak? A Klónok háborúja, vagy a Sithek bosszúja még nem rossz, de az episode 1... az tragédia...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. wishformor...
2014.11.30. 10:27
@jedi

majd meglatjuk, mert 2 kulonbozo dolog, az hogy a fanok hogy fognak ra reagalni, meg az hogy valoban objektiven mit sikerul lerakni az asztalra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. ptaylord
2014.11.30. 11:30
ami a trailer-ből kimaradt
https://31.media.tumblr.com/cf6f411a215f705e08d78a6f96739137/tumblr_nfu9sbOFKE1qewacoo1_500.gif
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.30. 13:18
Pt@ylord !

Szégyeld magad ! Így megbecsteleníteni, egy olyan film teaser-jét, ami a következő mérföldkő lesz a filmgyártás történetében !!!!!
.
.
.
.
Naon teccííííííík !!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. reednow
2014.11.30. 21:27
Hú, ennyire ostoba pro - és kontra hozzászólásokat még nem láttam erről.

Kit érdekel, hogy van-e lens flare? És hogy feka a rohamosztagos? Emberek, ez egy Star Wars film; ha eddig nem tetszett az univerzuma, akkor Samuel L. Jackson vagy Billy Dee Williams is gáz volt, ugye?

Szerintem az a fénykard ötletes és hoz valami újdonságot.

Ismétlem, ez Star Wars. Vagy benne élsz, vagy kívülállóként. Ha meg nem jön be, menj vissza Űrgammákat nézni.

There has been an awakening...have you felt it?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.30. 21:52
Jahhh ! Vagy éjjel nappal Bukarest-et !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. ThePoweR
2014.11.30. 21:54
reednow: Rendben. A fekával nincs bajom, de azért fura hogy ezzel indítják a videót. berobban egy néger wth?
Na de a kard. Nagyon pimp ja. Képzelj egy egy harcot. Nem tudja forgatni a kezében a kardod mert levágja a csuklójánál. Vagy vívás lesz majd?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. reednow
2014.11.30. 22:47
Nem tudom, valahogy bízom a rendező és a stáb kreativitásában.

A feka indítás amúgy engem is meglepett, de most valahogy félre teszem az ellenvetéseimet.

Azt mondom, várjuk ki a végét. Szerintem az új brigád tisztában van vele, hogy egy napjainkban eladható és megszerethető filmet kell rajongók elé tenni, s nem kótyavetyélhetik el a Baljós Árnyak és a Klónok Támadása gyerekes elemeivel.

Én, személy szerint, többszöri megnézés után is azt állítom, hogy nem a film(ek) minősége a meghatározó, hanem a felépített, tágas és változatos univerzum. Pontosan emiatt kedvelem és játszom az Old Republic-t, nem azért, mert akkora MMO fan vagyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. reednow
2014.12.01. 00:29
https://www.facebook.com/JediKnightAcademy/photos/a.490685894310459.109053.448560735189642/810786928967019/?type=1&theater
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Asagrim
2014.12.01. 04:40
A néger storm trooperrel az volt a baja az első körben elégedetlenkedőknek, hogy azok Jango Fett klónjai, ő pedig nem volt néger.

Ezt persze nem magyarázták hozzá, csak az ilyen élelmes "WTF, nigger!" típusú, magyarázatot mellőző megjegyzések miatt vált félreértett antirasszista hadjárattá az egész.

Persze elfelejtették azt a (retcon) tényt, hogy a klónháború végeztével már nem csináltak több klónt, hanem toboroztak, így bárki lehet rohamosztagos így 30 évvel később (és meg van magyarázva miért nem teljesen egyforma magasak SW4-ben - retcon).

A lézerkard meg ilyen formájában baromság.

Atesz1987

A JJ Abrams féle Star Trek pocsék. Tegyük félre a külcsínt, nem a látottakkal van a legnagyobb gond. Maga a koncepció bűzlik. A Star Trek a maga 40 éve alatt lefektetett bizonyos dolgokat, amiket nagyrészt végig betartott az összes sorozat. Ezeket borította fel totálisan.

Űrutazós sci-fi világban a lehető legnagyobb ordas nagy hiba elrontani azt az érzetet, hogy egy hatalmas nagy galaxisban játszódik az egész. Egy teljes Star Trek sorozat fő sztori vonala volt az, hogy 70 ezer fényév távolságra kerültek a Földtől, és 70 évükbe került volna maximális sebességen visszajutniuk. Ez egy 23. századi, igen fejlett és gyors űrhajó volt, a Star Trek technológiájának megfelelő 9,975-ös sebességfaktort tartani képes térhajtóművekkel. Ezzel a technológiával (nem pont ezen a sebességen) a Föld - Qo'noS (Klingon anyabolygó) távolság 2 hetes út. Az új Star Trek filmek egy korábbi idősíkban játszódnak, ahol a leggyorsabb hajók is csak maximum 5-ös sebességfaktor elérésére voltak képesek. Vedd számításba hogy a sebesség nem lineárisan, hanem exponenciálisan növekszik a nagyobb sebességfaktorok elérésével.

Meddig is tartott a Star Trek 2-ben ez az út? 2 hét helyett 2 perc? És miért? Mert így volt kényelmes JJ Abrams uraságnak prezentálni a sztorit, mindeközben 40 év Star Trekből kiindulva 2 perc max sebességen még arra se lett volna elég, hogy eljussanak a Földtől az Alpha Centauriig, ami a legközelebbi csillag.

Most erre az eszmefuttatásra egy Star Trek fan felhozhatná, hogy a sorozat konzisztens volt az ilyen dolgok betartásával, de az eredeti Star Trek filmek maguk sem tartották be ezt, és igaza lenne (az Excelsior prototípusnak még transwarp hajtóműve is volt, ami 10-es faktort tudott volna ha Scotty nem szabotálja, és időutaztak is, mikor nagyobb sebességeket értek el ennek érdekében 5-ös faktornál, meg a galaxis magját is elég gyorsan elérték).

Szóval végérvényben az a gond az új Star Trek filmekkel, hogy ugyanazokat a kényelemből elkövetett következetlenségi hibákat tartalmazzák, mint a régiek, de emellett semmiféle nosztalgia faktort nem nyújtanak az egyéb "újítások" miatt (amiben már közrejátszik a vizuális megjelenés is), tehát minden die-hard Star Trek rajongónak szertefoszlott a reménye, hogy a reboot végre prezentálni tud egy válallható filmet.

A Star Trek mindig is csak sorozatban tudott sikeres lenni, a Star Wars pedig filmekkel alapozta meg a sikerét.


Ha nem voltam világos elnézést, késő van már, aludni kék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Asagrim reedn...
2014.12.01. 04:41
Idegbajt kapok mindkettőtől!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Fratello Asagr...
2014.12.01. 08:58
Lézerkard? LÉZERKARD?? Ááááá, kiégett a retinám ekkora szentségtörés olvastán! Az kéremszépen SUGÁRP(H)ALLOS!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. wishformor...
2014.12.01. 09:31
@reednow
"Ha meg nem jön be, menj vissza Űrgammákat nézni."
nah latod most tokeletesen leirtad, hogy milyen az SW fanok tobbsege, csolato ignorans fanboi, azt hiszitek hogy nincs sci-fi az SW univerzumon kivul, pedig a ti kedvencetek kb csak a jeghegy csucsa
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. pepeno1 hympy...
2014.12.01. 12:30
Szerintem a Babylon 5-ös harcok sokkal jobbak voltak, mint az SW-s testvérei.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim pepen...
2014.12.01. 12:38
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Fratello pepen...
2014.12.01. 12:54
Na nemá...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Fratello
2014.12.02. 09:46
Az igazi SW-fanok nagyban tolják a tréler-tébolyt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. KatonaKM
2014.12.02. 10:30
Elnézést...az itteni kommentek hatására belepillantottam a Star Trek Into Darkness film első 10 percébe. Kérdezem, hogy maga a teljes sorozat ilyen fasság utolsó pillanatban érkező megmentőkkel, hülye szóviccekkel és életidegen dialógusokkal? Mert eddig Transformers 16. rész. Nem néztem tovább, persze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim Katon...
2014.12.02. 11:00
Egyetlen Star Trek sorozat sincs köszönőviszonyban sem az új filmekkel.

Nyilván ízlés kérdése, hogy az öt közül melyik nyerné el a tetszésedet, mind az eredeti, mind a második (The Next Generation) sorozat rendelkezik a kor mára teljesen letűnt filmes stílusjegyeivel, ami miatt furának tűnhetnek (számomra az eredeti sorozat kifejezetten vontatott például, ráadásul a színészek nagyrészt rezzenéstelen testpozícióban szövegelnek, kész diavetítés), de azok alapozták meg a teljes franchise-t (inkább a második).

Annyit viszont garantálhatok, hogy sem életképtelen dialógusok, sem szóviccek nem lesznek egyikben sem. Deus ex machina előfordul, de túlnyomórészt önállóan oldják meg a különféle krízishelyzeteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. KatonaKM Asagr...
2014.12.02. 13:25
Köszönöm a tippet! Igazából kedvelem a retrót (Alfa holdbázis, Orion űrhajó), csak tudni kell az epizódok közt szünetet tartani. Amit elvárok egy komoly scifi sorozattól, és különben bármilyen irodalmi műtől, az a belső logika és az emberi viselkedés többé-kevésbé hű visszaadása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Katon...
2014.12.02. 14:21
Ebben az esetben különösen kedvelni fogod az "újabb" sorozatokat. A Voyager a kedvencem, mert hordozza az összes másik sorozat minden aspektusát, egészséges mértékben. A The Next Generation eléggé protokolláris, távolságtartó stílusban szerepelteti egymással a karaktereket (kivétel persze van, az alap hangulatra gondolok), és nincs fő sztori vonal. Persze vannak történetszálak, amik egy-egy karakter fejlődését követik végig bizonyos szemszögből, de nagyrészt egymástól különálló, független események történnek.

A Deep Space 9 ennek majdnem az ellentettje, átesik a ló túloldalára, és eléggé hangsúlyos szerepet kap az űrállomáson élők személyes kapcsolata egymással, viszont ott imádom, hogy a fő sztori vonal (ami itt már hangsúlyosan jelen van) egy jelentős része konfliktus, háború.

A Voyager meg mint említettem, ezeket az aspektusokat egy egészséges egyvelegként vonultatja fel.

Ha tényleg érdekel, írj privit hogy mire vagy még kíváncsi, mert folytathatnám éjjelig!

Igazából ezért kedvelem jobban a Star Treket a Star Warsnál. A Star Wars franchise "magja" pár film, és nyilván nem tud pár film olyan mélységben szemléltetni egy sci-fi univerzumot, mint öt sorozat. Nem azt mondom hogy a Star Warsnak nincs mélysége, hanem azt, hogy a "forrásanyag", amiből a többi Star Wars történet (képregény, novella stb.) táplálkozik mindössze pár film, míg a Star Trek "magja" félezer epizódnyi sorozatból épül fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Fratello Katon...
2014.12.02. 15:17
Ha jó karakterekre vágysz (kevésbé jó sztorival) akkor az utolsó ST sorozat (Enterprise) is bőven szóba jöhet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. reednow
2014.12.03. 01:14
És lám, máris mekkora vitát vált ki egy-két eltérő jellegű hozzászólás.

Nem kötelező szeretni ezt sem, amúgy pedig nem igaz, hogy az SW-fanok csőlátásúak, bár Én csak a magam nevében tudok nyilatkozni, de a Star Wars mellett bőségesen akad az Én listámon még kedvelt Sci-fi, legyen az film, játék vagy könyv.

Egyáltalán nem a jéghegy csúcsa, nem. Pontosan tudom, hogy hol defektes a dolog, de ettől még szeretem. Meg amúgy, néha kell egy kis oltás is, ha már a cikk szerzője kezdte a támadást.

Én sosem oltottam le senkit más sci-fi miatt; amúgy igazából nekem valahol mindig szimpatikus volt a Star Trek is, de sosem fogott meg annyira, mint a szóban forgó.

Részemről nincs semmiféle antirasszista gondolat; egyszerűen ez az egész dolog a John Boyega miatt nevetséges. Ez egy film, egy képzelt világ, melyben ráadásul nincs is olyan ismert dolog, mely bármely, valós világunkban létező embertípust negatívan mutatna be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. KatonaKM Asagr...
2014.12.03. 16:38
OK, köszönöm a tippet, besorolom a megnézendők közé, ha véget ért a Walking dead ünnep
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tondorimor...
2014.12.23. 22:07
Ne legyünk negatívak, lehet nagyon jó az új SW. A fura sith kard ellenére is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!