iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.12.03.

Dátum | 2014. 12. 03.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Még ebben a hónapban felkerül a PSN Store-ba a Metal Gear Solid 4 Jobb később, mint soha: hat évvel a megjelenése után még decemberben felkerül az online PSN Store-ba a PS3 egyik legjobb játéka, a Metal Gear Solid 4. A játékot 19,99 euróért lehet majd megvenni, és 30GB-ot nyom, ami meglepően "kevés" ahhoz képest, hogy eredetileg Kojima azt mondta, hogy megtöltötte a kétrétegű Blu-ray lemezt. Utóbbi egyébként azért lehetséges, mert a lemezről futtatott játékok esetében a készítők általában különböző adatokat többször is felmásolnak a lemezre, hogy gyorsabb legyen az elérés, amire nyilvánvalóan egy merevlemezről futtatott példány esetében nincs szükség. Egyre jobban néz ki a Battlefield Hardline Sok modell, számos grafikai elem és egyéb dolog megváltozott azóta, mióta legutoljára láttuk akció közben a Battlefield Hardline-t. Most éppen a Hotwire néven futó multiplayer módot tekinthetjük meg, ami leginkább a járművekre épít, és kicsit hasonlít a Battlefield 4 Conquest-módjához.
Peter Molyneux-nak már nem annyira tetszik a Kickstarter Az úriember legújabb játéka, a Godus rendkívül sok kritikát kapott, mióta 2013 szeptemberében először megjelent a Steam Early Access-en. Sokan Molyneux fejéhez vágták, hogy a játék nem az lett, amit még korábban a Kickstarter-kampány alatt ígértek a támogatóknak. "Megtanultam, hogy ha azelőtt csinálsz Kickstartert és Early Access-t, hogy már egy jól meghatározott, kialakult játékod van, akkor az egész nagyon kockázatos, és lerombolhatja a végleges játék minőségét" - mondta Molyneux, aki szerint sokkal jobb lenne, ha egy későbbi állapotban csinálhatna Kickstarter-kampányt, amikor a játékosok már kipróbálhatnak egy demót, és azután dönthetnék el, hogy támogatják-e a játékot. "Végül az lett, hogy mi a kampányban leírtunk és megígértünk dolgokat a Godusszal kapcsolatban, így kialakult a támogatóknak egy véleménye, képe a játékról, és ez különbözött attól, amit a végleges verzióval kaptak" - érdekes módon, ez a dolog valahogy elég gyakran fordul elő Molyneux-val, nem? Marvel- és Star Wars-karakterek is lehetnek a Kingdom Hearts 3-ban A Kingdom Hearts 2 óta a Disney megvásárolta a Marvelt és a LucasFilmet, így a két vállalat karakterei már több Disney-termékben is helyet kaptak, így például a Disney Infinityben is. "Amikor eldöntjük, mit teszünk a Kingdom Heartsba, a teljes Disney-palettát nézzük, és higgyétek el, alaposan telepakoltuk a tányérunkat. Egyelőre semmit nem erősíthetek meg, mert nagyon nehéz választani ekkora felhozatalból" - mondta a játék egyik designere, Tai Yasue. A Kingdom Hearts játékok legendás designere, Tetsuya Nomura ott lesz mind a The Game Awardson, mind pedig a hétvégi Playstation Experience-en, így elképzelhető, hogy láthatunk majd valamint a harmadik részből.
Az Oculus nem szövetkezett volna a Microsofttal vagy a Sonyval Az Oculus vezérigazgatója, Brendan Iribe elmondta, még akkor sem lett volna megfelelő partner a Microsoft vagy a Sony, ha hajlandóak lettek volna annyit kifizetni a cégért, mint a Facebook. Iribe szerint mindkét cég rendkívül beszűkítette volna az Oculus lehetőségeit és az elérhető közönséget, illetve az alkalmazási módokat. "Ennek egy teljesen új platformnak kell lennie" - mondta Iribe, vélhetően utalva ezzel arra, hogy nem lett volna egészséges akár a PlayStationre, akár az Xboxra korlátozni a felhasználást. Nem jelent be új játékot a Microsoft a The Game Awardson Aaron Greenberg árulta el Twitteren, hogy az Xbox nem készül új játékbejelentéssel a pénteki műsorra. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne láthatnánk új előzeteseket a már bejelentett címekhez. A Bethesda viszont tényleg semmit nem mutat a The Game Awardson A Bethesda korábban szeretett a The Game Awards kvázi-elődjének számító VGA-n bejelenteni játékokat, így reménykedtünk benne, hogy végre lerántják a leplet az új Falloutról. Nos, a stúdió a Microsofthoz hasonlóan Twitteren közölte, hogy ez nem így lesz, sőt, a konkrét szöveg azt mondja, hogy "semmit nem mutatnak", de ott lesznek, támogató jelleggel, hiszen a Machine Games által készített Wolfensteint jelölték díjra. Ismét előzetest kapott a kedvenc játékunk Igen, újra mozgásban a Total War: Attila, ezúttal ismét egy filmszerűen elkészített, rendkívül hangulatos trailer keretein belül. Komolyan, ha a készítők összeállnának az HBO-val, akkor egy tök jó kis történelmi sorozatot tudnának készíteni.
Ma érkezik az új PlayStation 4 firmware A Sony úgy gondolta, hogy idénre elég volt a stabilitásból, úgyhogy a legújabb apró firmware frissítés, a 2.03 ezúttal különböző alkalmazások sebességén javít. Kifejezetten hasznos lenne, ha nem tartana két percig elküldeni egy üzenetet egy barátunknak, szóval én a részemről lelkesen várom! Az új konzolokra is megjelenhetnek a régi Kingdom Hearts-részek Éppen holnap jelenik meg a Kingdom Hearts HD 2.5 Remix a PlayStation 3-ra, ugyanakkor Tai Yasue, a játék producere már arról beszél, hogy az első és a második rész remake-jét megjelentetnék Xbox One-ra és PS4-re is. A Kingdom Hearts-sorozat eléggé szétszóródott a Nintendo és a Sony platformjain, ami kicsit kellemetlen, de az még kellemetlenebb, hogy a Kingdom Hearts 3 megjelenik Xbox One-ra is a PS4 mellett, azonban korábban a sorozat egyetlen epizódja sem volt elérhető Xbox-konzolon. Így tehát a portolás logikus lenne.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Kerty
2014.12.03. 22:55
Az a baj a mai játékiparral, hogy a Molyneux-hoz hasonló formáknak van képe megmondani a frankót miután megtömte a zsebét nevetve és már dörzsöli a kezét a következő kopasztásra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Cavalli87 Kerty
2014.12.04. 07:56
Azért óvatosan a kritikával, az öreg Molyneux több millió ember szórakozását biztosította már nem egy, meg nem két játékkal! Ráadásul jelen esetben nem az adott okot az elégedetlenségre, hogy minőségi problémák jelentkeztek a játéknál, hanem, hogy valamelyest eltért az eredeti iránytól. Ez nem feltétlenül hozza magával azt a tényt, hogy rossz lett a játék, csupán elképzelhető, hogy más a célközönség, amit érthető módon nem tolerálnak azok, akik már fizettek előre!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Sr4c
2014.12.04. 08:53
Hardline még mindig eléggé....tré
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester Caval...
2014.12.04. 09:23
És azt is láthattuk már hogy az előzetestől való eltérés néha nagyobb sikert ér el mint az alapötlet. Lásd az első képek és leírások a WoW-ból, és milyen most.

A kingdom hearts játékokat meg nem tudom hova rakni. Még soha nem próbáltam őket, lehet hogy jók, de valahogy még arra sem tudtam rávenni magam hogy letöltsem megnézni.... vagy hogy pár percnél tovább nézzek róla gameplay vidit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.12.04. 13:07
Pont ezért írtam, hogy a "mai" játékiparral. Egyébként meg nem a minőségről beszéltem én se, hanem a lehúzásról. Most minden portált telesírt ilyen interjúkkal. Meg hogy a kickstarter csak ártott a játékának meg ilyenek. Érdekes mód akkor nem volt vele baja amikor az emberek tolták neki a pénzt zsákszámra... elképesztő. Ezek után meg még ilyeneket mond, tudod ki fog neki legközelebb egy petákot is küldeni? Senki. De nem is érdekel senkit mert már megszedte magát nevetve és most azokat fikázza akik kifizették a játékát (minőségtől függetlenül) Undorító ami manapság folyik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2014.12.04. 13:39
Nem kizárólag múltbéli értékekre alapozva kell dicsőíteni egy embert. Lófaszt nem tett le az asztalra régóta, és most is így áll a dolgokhoz. Még óvatosan a kritikával. Hadd legyen már meg a véleménye, ember...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2014.12.04. 17:49
Peter Molyneux egy kamugép, ugyanolyan tolvaj és kuruzsló, mint az Ubisoft, az EA vagy az Activision-Blizzard döntéshozó részlege. Lenyúlja a pénzt és felköhög(tet) valamit.
Lényegtelen mit tett le az asztalra x éve, ha 1/ mostanában kb - az elmúlt 7 évben - nem produkált semmi kiemelkedőt. 2/ a mostani gamerek nagy része a leghíresebb játékával nem játszott a büdös életben sem, detto semmit sem köszönhetnek neki.

Ugyan olyan, mint a Spliberg, Lucas vagy Trey Parker és Matt Stone egyszerűen kiégtek és a hírnevük tartja őket fent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!