iPon Hírek

Aprók nagyban - 2014.12.18.

Dátum | 2014. 12. 18.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Valamit bejelent a Quantic Dream még januárban A stúdió a Facebook-oldalán árulta el az örömhírt, hogy még januárban megoszt a néppel valami új dolgot. Persze nagyon nem fogunk meglepődni, az eddig kiszivárgott és előkerült bizonyítékok alapján teljesen egyértelmű, hogy a Beyond: Two Souls PS4-es portjáról van szó. Androidra és iOS-re is megjelenik a Lords of the Fallen Kicsit meglepő bejelentést tett a City Interactive a minap. Az Xbox One-on és PS4-en is elég neccesen futó Lords of the Fallen ugyanis meg fog jelenni iOS-re és Androidra, ráadásul a twitteres üzenet szövegezéséből azt lehet kivenni, hogy tényleges portról van szó. Ugyan a mobilos hardverek rendkívül sokat fejlődnek évről-évre, de ezzel együtt is kérdéses, hogy vajon butítások árán lesz-e futtatható ezeken az eszközökön a játék. Az is furcsa, hogy fejlesztők miért nem inkább Xbox 360-as és PS3-as változatokat adnak ki. Kérdéses továbbá, hogy az irányítást hogy oldják meg: ha meg akarják tartani az eredeti játékmenetet, akkor mindenképpen kontrollertámogatásra lesz szükség. Továbbra is készül a GTA 5 történeti kiegészítője Egy ideje csak a GTA Online frissítéséről hallunk, így sokan elkezdtek aggódni, hogy a Rockstar elfelejtette a beígért történeti DLC-ket. Ez azonban nincs így. Shawn Fonteno, a Franklint alakító színész egy interjúban mondta el, hogy a kiegészítőn továbbra is dolgozik a Rockstar, és az Michael, Trevor és Franklin sztoriját fogja tovább vinni.
Szabadon formázható kijelzővel készülne a Nintendo következő konzolja? A JapanTimes forrásai úgy tudják, hogy a Nintendo éppen javában tárgyal a Sharppal arról, hogy az szabadon formázható LCD-kijelzőket gyártson a Nintendo következő konzoljához. A dolog lényege, hogy bizonyos keretek között szabadon alakítható a kijelző formája. A forrás úgy tudja, hogy a Nintendo egészen konkrétan egy lyukat szeretne a kijelző közepére. Ha a JapanTimes értesülései beigazolódnak, akkor a Nintendo új konzolja lehet az egyik első termék, amiben feltűnhet ez a technológia, hiszen a Sharp csak 2016 elején tervezi elkezdeni gyártani, és valamikor arra az évre tippeljük a Nintendo 3DS utódjaként érkező kézikonzolt is.
Korlátozza a régiók közti ajándékozást a Steam Habár hivatalos közleményt nem adott ki ezzel kapcsolatban a Valve, de egy rakás felhasználónak már feltűnt, hogy megszűnt a szabad ajándékozás a Steamen bizonyos régiók között. Egészen konkrétan az ázsiai, dél-amerikai és bizonyos kelet-európai országok nem adhatnak át ajándékokat szabadon más régiókba. Azt egyelőre nem tudni, hogy Magyarország érintett-e a dologban, szóval ha van tapasztalatotok, írjátok meg a kommentek között. A Valve döntése vélhetően azért született, hogy megakadályozza az eltérő árakkal (olcsóbb játékokkal) történő visszaéléseket, de az is elképzelhető, hogy az orosz rubel összeomlása miatt vezetett be egy ideiglenes korlátozást - hasonlóan az Apple-höz, aki például bezárta az orosz App Store-t. Tippeket ad a BioWare a Dragon Age: Inquisition többjátékos módjához Habár a Dragon Age: Inquisition multiplayer része nem mondható a világ legbonyolultabb dolgának, nagyon sok játékos mégis komoly nehézségeket tapasztal. Éppen ezért döntött úgy a BioWare, hogy egy - leginkább kezdőknek szánt - tippek/trükkök cikket készít, amiben olyan alap dolgokat körvonalaz leginkább, mint hogy a multiplayert 4 főre tervezték, és hogy nagyon fontos a játékosok együttműködése. A cikk kiemeli, mindenkinek tudnia kell a szerepkörét, és annak megfelelően kell játszania a sikerhez. Fejlesztői naplón a Killing Floor 2 Több hasonló videót is várhatunk a készítőktől, de ebben az első részben leginkább arra koncentrálnak, hogy mi alapján választják ki a játékba kerülő fegyvereket és perköket. Érdekes dolog betekinteni a folyamatba, és megérteni a mögötte meghúzódó gondolatokat.
Most akkor készül a Red Dead Redemption 2? A NeoGAF egyik fórumozója kapcsolatban áll a Rockstar egy belsős munkatársával, ez a bizonyos munkatárs pedig elárulta, hogy a Red Dead Redemption 2 bizony már javában készül PS4-re és Xbox One-ra, és hogy a fejlesztők erősen rákoncentrálnak a kooperatív játéklehetőség integrálására. A fórumozó ugyan nem mutatott nyilvános bizonyítékot az állítására, de a NeoGAF egy moderátorának privátban igen - bizonyíték nélkül ugyanis nem lehet ilyen jellegű topicokat nyitni az oldalon. Mindeközben a Rockstar hivatalosan is reagált a rajongók folyamatos nyomására a Red Dead Redemption 2-vel kapcsolatban, bár sokkal többet nem tudtunk meg, mint eddig. A stúdió álláspontja továbbra is az, hogy egyik franchise-ukkal kapcsolatban sem zárják ki a folytatás lehetőségét, de általában nem is sietnek egy-egy új résszel. "Sok játékot szeretnénk elkészíteni, de nem mindegyikre van időnk és erőforrásunk. Továbbra is köszönjük azonban a rajongók érdeklődését és támogatását". Bemutatkozik a Remember Me fejlesztőinek új játéka A néhány egész jó (de rosszul megvalósított) ötletet, és korrekt grafikát felvonultató Remember Me után ismét egy pofás grafikával rendelkező anyaggal próbálkoznak a Dontnodnál. A játék a Life is Strange névre hallgat, és egy epizodikusan megjelenő történet lesz, összesen öt résszel. A játékosok döntései végig számítani fognak, és itt is lesz lehetőség az idő visszatekerésére, így bizonyos dolgokat megváltoztathatunk, ha nem tetszik az adott végkimenetel. Az első rész január 30-án jelenik meg PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra.
Továbbra is támogatja majd az előző generációs GTA 5-öt a Rockstar Az Xbox One-os és PS4-es, illetve hamarosan a PC-s verzió megjelenésével nem kell attól tartaniuk az előző generációs konzolok tulajdonosainak, hogy nem kapnak majd több tartalmat. A Rockstar megerősítette, hogy a 2015 elején érkező Heist-kiegészítő után is fognak tartalmak érkezni a PS3-as és Xbox 360-as GTA 5-höz. A stúdió ugyanakkor megemlítette, hogy a jövőben elképzelhető, hogy elérnek egy olyan pontot a frissítésekkel, amikor egy-egy új tartalom már csak az új konzolokon és PC-n lehet működőképes a régi gépek technológiai limitációi miatt. Januárban nyílt bétát kap az Evolve Xbox One-on minden Gold-előfizető szabadon próbálhatja majd ki az Evolve-ot január 15-től. Ebben a Hunt játékmód lesz elérhető, mind a 12 pályával, ami a végleges játékba is bekerül majd. Ezt követően január 17-én az Evacuation mód is bekeül - ennek lényege, hogy tulajdonképpen egy folyamatos egységgé, egyfajta kampánnyá kovácsolja össze a játék különböző módjait és pályáit. Minden, amit a tesztelés során megszerzünk, átmentődik a végleges játékba is. PS4-en nem számíthatunk ekkora tesztelésre, ott csak egy rövid technikai próbát tart a stúdió, amibe azok léphetnek be, akik a korábbi big alphára is kaptak meghívót. Itt csak a Hunt mód lesz elérhető, és a haladás nem mentődik át a véglegesbe. PC-n is hasonlóra kell számítani, de itt nem csak a korábbi alfások léphetnek be, hanem azok is, akiknek megvan a Steam fiókjukon a Left 4 Dead vagy a BioShock Infinite.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Bloodx
2014.12.18. 22:50
Meg esetleg azt is meg lehetne emliteni, hogy elkezdodott a Steam Holiday 2014 sale.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ptaylord
2014.12.18. 23:10
..és véget ért a Steam-es aukció
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.12.18. 23:18
Bízd csak ide

http://www.gaben.tv/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Avisto
2014.12.19. 01:40
A steam ajándék korláthoz: a Dishonored pl nem ajándékozható, bár nem tudom ez új keletű e. Más játékot nem láttam korlátosnak így hirtelenjében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lightcomma...
2014.12.19. 10:17
Mi a szám címe a Killing Floor videó elején? Nagyon bejövős.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!