iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.01.09.

Dátum | 2015. 01. 09.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ismét stratégiai játékon dolgozik a Microsoft A Microsoft mostanában nagyon titokzatosan viselkedik, tulajdonképpen a szeme sem áll jól a vállalatnak. Először az avatárok fejlesztését hozták át Redmondba, és kezdték el a teljes felújításukat, majd a Kinectnek szentelve hoztak létre egy új, belsős stúdiót, de azt is megtudtuk, hogy a Kinect egykori kreatív igazgatója, Kudo Tsunoda is egy teljesen új projekten dolgozik. Most kiderült, hogy a Microsoft egy másik új stúdiót is létrehozott Decisive Games néven, ami a leírása alapján Windowsra és Xboxra fejleszt majd újgenerációs játékokat. Az első projekthez már keresik is ezerrel a munkaerőt, és ennek a projektnek nem is akármi lesz a célja, hanem: "Elkészítjük egy rendkívül nagy szeretetnek örvendő stratégiai játék következő részét." Alapvetően három címre tudok gondolni, ami megfelelhet ennek: az Age of Empires, a Rise of Nations és talán a Halo Wars. Utóbbi folytatását egyébként mostanában sokan kérték Phil Spencertől Twitteren, de ez persze nem jelent semmit, bár logikus lehet, ha a játékot PC-re és konzolra is ki akarja hozni a Microsoft. Február 24-én jöhet a konzolos The Elder Scrolls Online Régóta várunk már, hogy a ZeniMax Online valamiféle dátumot közöljön velünk a PS4-es és Xbox One-os The Elder Scrolls Online megjelenésével kapcsolatban, de eddig erre nem került sor. Most azonban feltűnt a játék a Microsoft Store-ban február 24-es dátummal, ami ráadásul pont keddre esik, amikor jellemzően az AAA-kategóriás címek megjelennek az Egyesült Államokban. Lassan ideje lenne a konzolos TESO eljövetelének, elvégre először tavaly júniusra, majd tavaly év végére ígérték a készítők, majd elcsúsztatták 2015-re.
Leépítések a Codemastersnél A Codemasters hosszú ideje az egyik legstabilabban működő angol fejlesztőcsapat. Úgy tűnik azonban, hogy ez a stabilitás sem tart örökké, a stúdióhoz közel álló források szerint ugyanis legalább 30 alkalmazottat küldhet el a vezetőség a következő időszakban. Egészen konkrétan 50 pozíciót vizsgálnak felül, főként az IT-részlegen, a designerek és a művészek körében. A forrás szerint a programozók és a producerek biztonságban vannak, mint ahogy nem nyúlnak hozzá a Birminghamben dolgozó Forma 1-es csapathoz, illetve a Southamben tevékenykedő Dirt-brigádhoz sem. 2015 nagy év lesz a Rare számára Legalábbis ezt ígéri Robin Beanland, aki az alábbi kottát posztolta Twitteren. Phil Spencer ígérete szerint a Rare végre elszakadhat a kinectes játékok fejlesztésétől, és visszaállhat a "hagyományosan rare-es" játékok készítésére. Hogy a kotta mihez készülhetett? Nos, néhány internetes zenei szaki szerint a Banjo-Kazooie téma első pár hangjáról van szó. Vagy nem. Vagy az is lehet, hogy a kottának semmi köze a készülő játékhoz.
Dying Light élőben A YouTube-on rendkívül népszerű élőszereplős Assassin's Creed és Mirror's Edge parkour-videókért felelős Ampisound nem hagyhatta ki, hogy ne süssön el egy hasonlót a Dying Lighttal kapcsolatban is. A felvétel teljes egészében egy zombik elől menekülő túlélő szemszögéből készült, és meglehetősen impresszív.
Átmenthető a PC-s Smite haladásunk Xbox One-ra Sokan valószínűleg már jó ideje játszanak a Smite-tal PC-n, azonban elképzelhető, hogy a jövőben ezt konzolon szeretnék folytatni. Mivel a Smite hamarosan megjelenik Xbox One-ra, erre lesz lehetőség, és most azt is megtudtuk a fejlesztőcsapatot vezető Todd Harristól, hogy a két platform között átmenthető lesz az állásunk. Ezzel kapcsolatban további részleteket hamarosan közölnek majd. Bemutatkozik a Mortal Kombat X egyedi kontrollere A PDP által gyártott egyedi irányítóból szeptemberben már láthattunk egy képkockát, most azonban végre szemügyre vehetjük az egész kütyüt. Úgy tűnik, hogy a végleges modellre az analóg kart lecserélték D-padre, és növelték a távolságot a gombok és a D-pad között, így érzésre a kontroller talán közelebb kerülhet a hagyományos arcade stickekhez. A kontroller elérhető lesz Xboxon és PlayStationön is, utóbbi PS3-on és PS4-en is működni fog.
Twitch Movie Night - avagy nézz dokumentumfilmeket a játékokról A Twitch a Develover Digital közreműködésével különböző videojáték-témájú dokumentumfilmeket vetít majd a következő hetekben. A következő programra lehet számítani: január 9.: Stream Dream and Winter Releases Trailer január 16.: Pixel Poetry – A games-as-art documentary január 30.: Angry Video Game Nerd – The movie adaptation of the popular comic web series február 6.: Gaming in Color – LGBTQ gamer documentary február 13.: Super Game Jam: The Movie – Game development becomes entertainment február 20.: Bejelentésre vár... Így lehetsz zombi a Dying Lightban Azt eddig is tudtuk, hogy a játékban helyet kap majd a Be The Zombie néven futó mód. Ez kizárólag a multiplayerben lesz választható, és nevének megfelelően az egyik játékos egy zombit személyesít meg, aki (valószínűleg) négy másik társa ellen harcol majd - hasonlóan a Left 4 Deadhez, vagy éppen a hamarosan megjelenő Evolve-hoz. Ez azt jelenti, hogy itt is aszimmetrikus multiplayerről van szó.
Márciusban újra előtérbe kerül a Steam Machine A Valve egyértelműen kijelentette: a Steam Machine-koncepció nem halt meg, sőt, a márciusi Game Developers Conference alkalmával újra előtérbe hozza azokat a cég. A stúdió idén nem tartja meg Steam Developers Day nevű konferenciáját, ehelyett a Steam Machine, a Steam Controller, és az egyéb, ezekkel kapcsolatos terveit mind a GDC-n mutatja majd be a nagyközönségnek. Reméljük hallunk végre az utóbbi időben szintén eltűnt SteamOS-ről is, ami rendkívül szükséges lenne a Steam Machine-koncepció elterjesztéséhez. Fejlesztői naplón a Life is Strange A Dontnod Entertainment epizodikusan megjelenő kalandjátékának első epizódja január 30-án várható PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360 és Xbox One-ra. Éppen ezért talán éppen itt az ideje, hogy a fejlesztők beszéljenek nekünk kicsit a játék eredetéről, történetéről és karaktereiről. Ezt követően további két fejlesztői napló várható még egyébként.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Meteoreso
2015.01.10. 11:29
Dying Light élőben film szenzációs nem is értem miért nincs ilyen stílus filmekben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. knana
2015.01.10. 18:37
Elég sportos zombik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. srobi
2015.01.11. 09:47
Nagy sz@rban lennénk ha ilyen lenne egy zombi apokalipszis
Amúgy a játékban nem úgy van, hogy nappal be vannak lassulva és este lesznek veszélyesek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Capritain
2015.01.11. 21:25
...meg aztán sehol egy balta, kés, öntapadós korongos puska...

majd jól hagynám magam! Meg minek mászkál az ilyen? ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.12. 10:09
Biztos nagy sikere lenne hogy valaki első személy nézetben parkourozik másfél órán keresztül céltalanul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95 m76
2015.01.12. 15:53
Az oroszok most forgatnak egy fps nézetű akciófilmet, szóval majd kiderül. De legutóbb, amikor a Doom filmjében FPS-re váltott a kamera majdnem elröhögtem magamat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!