iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.02.17.

Dátum | 2015. 02. 17.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Dying Light - segítség a túléléshez A Techland úgy gondolta, szükségünk van némi segítségre az effektív túléléshez, a mai nappal egy új videósorozatot indított. Ebben különböző tippeket és trükköket osztanak meg a nagyérdeművel, Maciej Binkowski, a játék vezető designerének közvetítésében.
Még idén megjönnek az univerzális alkalmazások Xbox One-ra Ez mondjuk a Windows 10-es frissítéssel várható volt, de most a The Verge egy belsős forrásból konkrétabb dolgokat is megtudott. Ezek szerint a Microsoft az áprilisi Build konferencián jelenti majd be, hogy Xbox One-on is futtathatók lesznek ugyanazok az univerzális alkalmazások, amik a PC-s, tabletes és telefonos Windows 10 rendszereken. Ezekhez a Microsoft a tavasz folyamán szórja majd szét a fejlesztői eszközöket, és a készítők a nyár során már leadhatják alkalmazásaikat, melyek ősszel jelenhetnek meg a konzolon. Ráadásul a The Verge szerint a Microsoft végre a háttérben is futtathatóvá teszi az alkalmazásokat (nem csak snappelve), így például ismét lehetséges lesz az Xbox 360-on kedvelt zenelejátszás a háttérből. Mindez azért lesz hatalmas előrelépés, mert ugyan az Xbox One-ra jelenleg már számos alkalmazás elérhető, de a Microsoft most még csak a fejlesztők egy kis részének engedi meg az alkalmazások publikálását a konzolra. Márciusban jön a The Evil Within első DLC-je A bizonytalanságnak végre vége! Öt hónappal a játék megjelenését követően, és körülbelül három hónappal később, mint ahogy azt illik, de márciusban megérkezik a The Evil Within első letölthető tartalmi csomagja! A The Assigment, valamint folytatása Castellanos detektív misztikus társára, Juli Kidmanre fókuszál.
Igen, továbbra is készül a The Last Guardian Tegnap arról számoltunk be, hogy a Sony nem újította meg a The Last Guardian védjegyét az Egyesült Államokban. Természetesen a rajongók azonnal átmentek pánik üzemmódba, és betámadták a Sony-t azzal kapcsolatban, hogy most akkor még mindig készül-e a játék, vagy inkább adjanak fel minden reményt. Nos, nem kell feladni a reményt: a Sony válasza ugyanis egyértelmű: "Megerősíthetjük, hogy a The Last Guardian továbbra is fejlesztés alatt áll". Köszönjük. Névváltást követel a Bethesda a Fortress Fallout készítőjétől A szóban forgjó játék, a Fortress Fallout, egy pici mobilos játék. Az ég világon semmi köze nincs a Bethesda által tulajdonolt Fallout-játékokhoz, így a fejlesztője valószínűleg nem sejtette, hogy bármi rosszat is tenne a nagy kiadó ellen. A Bethesda jogászai azonban egy kellemetlen levéllel találták be a fejlesztőket, mely szerint nem használhatják a Fallout nevet, és nem is védethetik le a Fortress Fallout nevet a sajátjukként, szerintük az ugyanis a Bethesda jogait sértené. A készítők jogi tanácsadást kértek, aminek az lett a vége, hogy inkább megváltoztatják a nevet. Nem azért, mert a Bethesdának feltétlenül igaza lenne, hanem mert a Bethesda megengedheti magának, hogy bíróságra menjen, de a Fortress Fallout fejlesztői inkább nem erre költenék a pénzüket. A készítők közül Jordan Maron a YouTube-on magyarázza el bővebben a dolgokat, és a közönség segítségét kéri egy új név kiválasztásában.
Nem kap demót a Mortal Kombat X Ed Boon megerősítette, hogy a megjelenés előtt nem terveznek demót a játékhoz, leginkább azért, mert egész egyszerűen nincs idejük megcsinálni - a fejlesztésre fordítható időt inkább arra szánják, hogy a teljes játék minél jobb legyen. De, hogy valami pozitív hírünk is legyen: még a hónapban leleplezik a következő karaktert egy livestream keretein belül - a pletykák szerint egyébként Mileena lesz az. Egy filmként összevágva is megjelenik a Halo: Nightfall A jelenleg csak a Halo Channelen megtekinthető sorozat hamarosan megjelenik DVD-n, Blu-rayen és a különböző videós szolgáltatóknál, azonban már nem mint sorozat. A részeket ugyanis összevágják egy nagy filmmé. A sztori a Halo 4 és a Halo 5 között játszódik, és bemutatja nekünk a Halo 5 egyik fontos szereplőjét, James Locke-ot.
Az eredeti Thief színésze is csatlakozik az Underworld Ascendanthoz Az eredeti Thief azóta közepesen híressé vált szinkronhangja, Stephen L. Russell is csatlakozott az Underworld Ascendanthoz, ahol egy fontosabb karakter hangját adja majd. Mindez nem véletlen: a játék vezető designere, Paul Neurath ugyanis együtt dolgozott vele mind a Thiefen, mind pedig a System Shock 2-n. A készítők ezzel feltételezhetően némileg meg szeretnék dobni az éppen futó Kickstarter-kampányt, ami jelenleg 450 ezer dollár környékén áll, és 17 nap van hátra, hogy elérje a kitűzött 600 ezer dolláros célt. Felújított verzió jön a Darksiders 2-ből A Nordic Games hamarosan kiadja az első Darksiders-játékát, mióta sikerült megvennie a játék jogait a THQ csődje után. Ez azonban nem egy új rész lesz, hanem a Darksiders 2 felújított verziója az új konzolokra (és talán PC-re is), ennél többet azonban jelenleg nem tudunk róla. Szereplők a The Order: 1886-ban Mivel egy karakterközpontú, filmszerű akciójátékról van szó, talán éppen ideje foglalkozni egy kicsit a főszereplőkkel. Szerencsére a játékhoz készült legújabb fejlesztői napló pontosan ezt teszi, bár kicsit furcsa módon, ugyanis csak a készítők beszélnek benne, a színészek nem. Ez pedig kár, ugyanis a négyfős csapatunk vezetőjének, Sir Percevalnak nem más a hangja, mint Graham McTavish, aki Dwalint alakította a Hobbit-filmekben. A játék főszereplője azonban Sir Galahad, akit Steve West alakít, rajtuk kívül pedig ott van még Marquis de Lafayette, akinek Frederik Hamel kölcsönzi a hangját, valamint Lady Ingraine, akit Alice Coulthard szólaltat meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. kadarivi
2015.02.17. 23:08
Holnapi első hír: Humble Square Enix Bundle 2 ;-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tomchee
2015.02.18. 00:49
Jaj mááár... Ennyi erővel a War Thunder és a War of Mine fejlesztőik is perelhetnék egymást, hiszem mind a kettő nevében ott van a "War" szó.

Én szeretem Bethesda-ékat, de azért ne csináljanak már bohócot magukból....

kadarivi: Most már csak azért sem fognak írni róla ;D
Egyébként ha jól emlékszem a múlt(2)heti Star Wars packról sem esett szó, szóval ezért gondolom, hogy nem hozzák le hírnek. (ha csak nem kell valami filler =) )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shadowguar...
2015.02.18. 09:44
Nem lesz demo? Dehogynem lesz, legfeljebb ők nem úgy hívják

A bethesda viszont ezzel a húzásával eléggé elásta magát a szememben. Meg lehetett volna ezt oldani normálisan is, nem rögtön bírósággal, meg perrel fenyegetőzni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. m76
2015.02.18. 10:05
A "fallout" egy sima köznyelvi szó, ebben a formában nem védethető le.

Tipikus erősebb kutya állás. Nincs igazuk, de erőből megoldják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Atesz1987
2015.02.18. 10:32
Ha Fallout fortress lenne a játék neve, még lehetne hivatkozni szándékos megtévesztésre, de így szerintem nem az. De azért nem kell sajnálni a srácokat, ez a kis nyilvánosság csak jót tesz a játékuknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!