iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.02.18.

Dátum | 2015. 02. 18.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Végre minden ládát kinyithatunk az Assassin’s Creed Unityben Megkapta (valószínűleg) utolsó javítását az Assassin’s Creed Unity, mely végre megszünteti a játék függését a mobilos alkalmazástól, az Initiatestől. Ahogy arra a tesztben is kitértem, a játékban néhány dologhoz (leginkább ládák tartalmához) csak úgy lehetett hozzáférni, ha rendelkeztünk a mobilos alkalmazással, vagy beléptünk az Initiatesbe. Utóbbiról a mai napig fogalmam sincs, hogy mégis micsoda, mert amikor a játék el akarta érni, a PS4 megnyitott egy böngészőablakot, amiben egy hibaüzenet jött be. Ezen kívül a patch orvosol néhány kisebb-nagyobb bugot, valamint javít az online rendszer stabilitásán. Megszületett a világ legmenőbb bukósisakja Nem vagyok benne biztos, hogy mekkora a Halo-rajongók és a motorosok keresztmetszete, de vélhetően elég nagy ahhoz, hogy a NECA-nak megérje elkészíteni a világ legmenőbb bukósisakját. A Master Chief sisakja után modellezett cucc teljesen legális, és tényleges bukósisakként működik, első légbeömlőkkel, hátsó szellőztetéssel és UV-védős, fényvisszaverő szélvédővel (van egy sejtésem, hogy ezt nem így hívják egy bukósisakon).
Tovább késik a Project CARS Az eredetileg márciusi megjelenést április 2-re tolta el a Slightly Mad Studios, egyszerűen azért, mert néhány apróság még polírozásra szorul. Bővebben nem nyilatkozott a stúdió, csak annyi áll a közleményben, hogy tudják, már mindenki lecsapna a játékra, szóval igyekeznek nem tovább csúszni. Xbox One-ra is jön a World of Tanks PC-n kívül jelenleg csak Xbox 360-on érhető el a World of Tanks, de ez hamarosan megváltozik. Érkezik ugyanis az Xbox One-os verzió, melybe átmenthetjük a felhasználói fiókunkat az előző konzolról, ráadásul még a keresztplatformos multiplayert is támogatja a Microsoft két gépe között. A megjelenésre még idén lehet számítani.
Visszatér a feladványokhoz a Rise of the Tomb Raider Ha valamit hiányoltak a régi rajongók a 2013-as Tomb Raiderből, akkor azok bizonyosan a puzzle-feladványok voltak. A reboot ugyan sok dolgot jól csinált, de tényleges sírokból és feladványokból nem volt benne éppen sok. Ezen azonban változtat a folytatás, a készítők elmondása szerint a könnyűtől a nehézig mindenféle sírral találkozunk majd. Maguk a feladványok fizikai alapúak és egymásba ágyazottak lesznek, ahogy régen. Erre a készítők szerint azért van szükség, hogy a nem kiemelkedően okos játékosok se érezzék magukat elveszve. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy lesz egy nagy, összetett puzzle, de azt nem egy az egyben kell megoldanunk, hanem sok kisebb puzzle-t kell teljesítenünk hozzá. Így a játékosok el tudnak indulni valamilyen irányba, és nem ragadnak le, úgy mint mikor csak egyetlen nagy, bonyolult feladvány van előttük. Nem fizették ki az aukcióra bocsátott PS4-et, de a Sony mégis eladományozta az árát Történetünk ott kezdődik, hogy a Sony hetek ezelőtt aukcióra bocsátotta a 00001-es számú 20. évfordulós PS4-et, ami - mondanom sem kell- egy hatalmas értékű konzol. Nem csoda, hogy a nyertes 127 ezer dollárt ajánlott érte. A Sony az eladásból befolyt pénzt egy gyerekekkel foglalkozó jótékonysági szervezetnek adományozta volna, azonban akadt egy kis bökkenő: az aukció nyertese nem tudta kifizetni, amit megvett. Good guy Sony ettől függetlenül a beígért 127 ezer dollárt odaadta a szervezetnek, az évfordulós PS4 elsőszámú darabját pedig egyelőre kiállították Tokióban, és vélhetően később újra árverésre bocsátják.
Olyan történt a H1Z1-ben, amit még most sem hiszek el Egy túlélő-horror zombis játékban valószínűleg nem az lenne a gondolatom, hogy vessünk véget az erőszaknak, és dobjuk el a fegyvereinket. A CDNThe3rd néven futó YouTube-személyiség azonban pont erre kérte játékostársait, miután csatlakozott a H1Z1 Battle Royale szerveréhez. Arra agitálta társait, hogy tegyék le a fegyvert, és együtt sétáljanak fel a hegy tetejére, maguk mögött hagyva a félelmetes ködöt. Érdemes megnézni az egészet, egészen elképesztő. Mint ahogy az is, hogy természetesen nem mindenki tudta visszafogni magát...
Brenda Romero szerint forradalmi volt a Minecraft A legendás John Romero felesége, Brenda Romero úgy véli, a Minecraft nagyobb hatással volt a játékiparra, mint azt a legtöbb keményvonalas játékos hajlandó elismerni. Szerinte ugyanis a játék megmutatta, hogy a grafika sokadlagos tényező, és a játékmenet a legfontosabb. "A Minecraft nyomott egy reset gombot a grafikai versenyre. Folyamatban lévő hatalmas projekteket állítottak le és kezdtek újra a Minecraft miatt. Bebizonyította, hogy a játékmenet fontos, mint ahogy az is, hogy mi zajlik le a játékosok fejében. Meglátásom szerint a Minecraft sokkolóan példanélküli dolgot hajtott végre" - nyilatkozta a GamesIndustrynak, hozzátéve, hogy így végre a játékfejlesztők az igazi értékekre koncentrálhatnak, hiszen a játékosok hajlandóak tovább látni a csilivili grafikánál. Romero úgy látja, hogy számos cég lépett rá a Minecraft útjára, és ad zöld utat kisebb, 1-1,5 millió dolláros projekteknek. Ez persze még midig sok pénz, de közelében sincs egy AAA-kategóriás játék költségvetésének. "Sok kiadó próbálkozik most ezzel, kisebb, kísérletezőbb játékokat készítenek, hátha valamelyik akkora siker lesz, mint a Minecraft". Egy menet a Dead or Alive 5: Last Rounddal Két nap múlva megjelenik PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra a kibővített Dead or Alive 5, ami ráadásul az új konzolokon 60fps-sel és némileg feljavított grafikával fut majd. A PC-s verzió március 30-án érkezik. Hogy nagyjából mire lehet számítani, azt a lenti előzetes prezentálja, amiben egy menetet nézhetünk végig 1080p60fps-sel a YouTube új lehetőségének köszönhetően.
Predatoros DLC-t kaphat a Mortal Kombat X A VideoGamer belsős forrásra hivatkozva közölte, hogy júniusban kap egy DLC-t a Mortal Kombat X, melyben nem csak a Predator kap majd helyet, hanem az első filmben megölt CIA ügynök, Al Dillon is. A karaktert alakító Carl Weathers a forrás szerint a hangját és a külsejét is felajánlotta a játékbeli modellhez. Érdekes egyébként, hogy Ed Boon már tavaly júliusban retweetelte az alábbi képet egy "Oh snap!" kommentárral, így már akkor lehetett sejteni, hogy valami készülőben van. A Mortal Kombat-sorozattól persze nem idegenek a mellékszereplők, hiszen az előző részben már feltűnt Kratos a God of Warból, valamint Freddy Krueger a Rémálom az Elm utcában című filmből.
Új, fekete dobozt kapnak a New 3DS-exkluzív játékok A Nintendónak megvan az a furcsa szokása, hogy a handheld konzoljait pár év eltelte után egy hardveres frissítésnek veti alá. Ez ugyebár nem szokás a konzolok esetében, hiszen töredezetté teszi a felhasználói bázist, de a japánokat ez eddig sem zavarta különösebben, főleg hogy a legtöbb játék mindkét változattal kompatibilis marad. Így lesz a sima 3DS és a New 3DS esetében is. Készülnek azonban olyan címek, melyek kizárólag a New 3DS-en futnak majd, ilyen lesz például a Wii egyik legjobb JRPG-jének portja, a Xenoblade Chronicles 3D. Hogy a vásárlók egyértelműen lássák, hogy ezek a játékok nem futnak majd a "régi" 3DS-ükön, a Nintendo egy új, fekete dobozban árusítja őket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. tomchee
2015.02.18. 22:35
"... a játékban néhány dologhoz csak úgy lehetett hozzáférni, ha rendelkeztünk a mobilos alkalmazással..."

Az úgy jó. Főleg, h én (és még sokan mások) például a mai napig nem szántam rá magam, úgynevezett "okos"telefon vásárlására.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Asagrim tomch...
2015.02.18. 22:49
Még ha van is telefonod nem kicsit illúzióromboló, hogy egy olyan karaktert megszemélyesítve játszol, aki a francia forradalom idején él, aztán találsz egy ilyen ládát és tökölhetsz a telefonodon, megtörve a játékélményt.

Amúgy akinek nincs okostelefonja annak sem lenne ez probléma, bluestack fel a PC-re, arra az app, és ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. tomchee Asagr...
2015.02.18. 23:55
Jogos. Bár mint mondtad: illúzió romboló
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. nedcoleman
2015.02.19. 00:07
bukósisak: rostélynak hívjàk.... Egyébként cross sisaknak megfelel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. KisDre
2015.02.19. 01:14
Ez a H1Z1-es nagyon nagy Végignéztem pedig annyira nem ingem az ilyen gameplay fajta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. madcaptain
2015.02.19. 01:27
Szerintem a nagy B2P jatekoknal tovabbra is fontos a grafika. Mert reszben az adja el. Egy ingyenesen jatszhato, olcso kis indie jateknal nem annyira.
50-60 dollarokat nem fognak az emberek lattatlanban pixelgrafikara kolteni, ha nem egy mar ingyert/olcson befutott elterjedt hypegame.

Adott idoben adott piaci rest kell meglatni elsosorban, amire raharapnak. 5-6 eve jelent meg, erre most probaljak lereagalni a kiadok

Azzal nem is vitatkoznek hogy a gameplay fontos. Azzal vitatkoznek, ho egy atlag jatekot anelkul adnak el, hogy a vasarlo kitudna probalni, sokat latna a gameplaybol. Nyugaton egyszeruen bemennek a jatekboltba nezegetik a boritot, kepeket es megveszik, ha tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. zorrd023
2015.02.19. 03:47
"nem kiemelkedően okos játékosok se érezzék magukat elveszve"
Aki hülye mint a s_e_g annak majd nyomkodni kell vadul a felvillanó gombokat a képernyőn QTE és ha sikeresen rábök véletlen valamelyik billentyűre akkor már tűzijáték boldogság. Feltörte a bonyolult fejtörőt a sírhoz. Azért szép is lenne ha a játékok megdolgoztatnák az agyát az embernek. Ne adj isten fejlődne is benne az ember agya.


Ez meg már csak irónia és sajnos esélyes hogy egyes kiadok jövőképe is :

Szerintem jövőre jönnek a grafikus enginnel megírt qte filmek amiket csak végig kell nyáladzani sajna.

Ja és konzolon 23.9 fps lesz a game mert a sorozatokat is így vetítik az embereknek a tv-be ez a megszokott és filmszerű. 720p is csak azért lesz nehogy a túl sok pixel kiégesse az emberek agyát a hirtelen leterheléssel. Mert a kevésbé okos játékosok kutatások alapján nem bírják elviselni az 1080p-t ahogy a 30 fps-nél nagyobb képfrissítést sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim zorrd...
2015.02.19. 07:44
A feladványokkal nincs gond, amíg az valóban feladvány is marad.

Az nem feladvány, hogy neked kell kitalálni, hogy mit kell csinálni. Egy szimulált környezetben, ahol korlátozottak a lehetőségeid, azt kitalálni, hogy a játékfejlesztők melyik egy bizonyos módszerrel akarják, hogy továbbjuss nem feladvány.

Ha van előtted egy mechanizmus és rá kell jönnöd hogyan működik ... na az feladvány!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Atesz1987 zorrd...
2015.02.19. 08:00
Akkor nem csak én döbbentem le ezen a megnyilvánuláson...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. magerg zorrd...
2015.02.19. 08:29
Aki hülye mint a segg, az megnézi a végigjátszást (ami premier után 1-2 nappal már hozzáférhető). Utána magába száll, tanul és kussol.
Ha meg ezt nem szeretné, remélem megteszi azt szívességet hogy NEM lesz manager egy játékfejlesztőnél/kiadónál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. predike07
2015.02.19. 09:42
Akkor a régi tomb raider kiknek volt ajánlatos????
Ezek a részek már sose lesznek mégcsak árnyékai sem a régi részeknek.
Fokusz mód ami megmutat mindent ??
A régi részekben egy létrát keresgéltem a továbbjutáshoz egy fél napig aztán majd kiverte szemem mert ott volt előttem,de akkor se volt fokusz mód ami végigviezett megm memgutatta a fontos részeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. m76
2015.02.19. 10:29
Ha a minecraft mutatott valamit akkor az az, hogy az embereknek nem számítógépes játék kell, hanem Duplo. A lego az már túl bonyolult lenne nekik, csak nagy színes kockákból építkeznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. KisDre m76
2015.02.20. 17:12
Azért ezzel vitatkoznék, mármint, ott van példának a redstone, és az állatságok amiket annak segítségével kihoztak. Az máskérdés hogy a játékosok 70-80%-a inkább survive-t játszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Inquisitor
2015.02.21. 11:41
Teljesen egyet értek a Tomb Raider-es hozzászólókkal! A IV. részt többször is végigvittem, a kedvencem, az aztán feladta a leckét. A legutóbbit nem toltam végig, már viszonylag az elején kiléptem, mert nem kötött le. Azért, ha lesz rá érkezésem elképzelhető, hogy megpróbálom újra - csak azért, mert egy barátom azt mondja igen szép lett, és azért van benne történés, érdemes végig tolni... De rá kell szánnom magam - és ez már nem jó ómen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!