iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.02.24.

Dátum | 2015. 02. 24.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

M-es besorolást kapott a Batman: Arkham Knight Az új Batman-játék "M for Mature", vagyis 17 éven felülieknek ajánlott besorolást kapott az amerikai ESRB-től. Ami azért érdekes, mert a korábbi epizódok mindegyike eggyel alacsonyabb kategóriában, a "T for Teen"-ben indult. A Rocksteady alapítója, és a játék vezető dizájnere Sefton Hill elmondta, némileg meglepte őket a döntés, de valójában sosem a besorolást tartották szem előtt a játékaik fejlesztésénél. Szerinte valószínűleg a sötétebb, keményebb körítés következtében ítélt így az ESRB, és nem azért, mert a játék sokkal véresebb lenne, vagy többet káromkodnának benne. "A trilógia végén minden főgonosz együtt dolgozik Batman elpusztításán. Elkerülhetetlen, hogy történjen néhány csúnya dolog. De ettől még nem változtatunk a hozzáállásunkon, továbbra sem fog ömleni a vér, és nem lesznek komoly káromkodások. Azonban egy igazi lezárást akarunk, kompromisszumok nélkül, és ehhez el kell vinnünk a történetet néhány sötét helyre" - mondta Hill, hozzátéve, hogy a Warner korábban már elemezte a játék várható besorolását, és talált is néhány "gyanús" pontot, de szerencsére sosem kényszerítette őket a kiadó arra, hogy változtassanak a történeten a kedvezőbb besorolás megszerzésének érdekében. Charlie Nash visszatér a Street Fighterbe A karakter körül folyamatosan legendák keringenek. Először a Street Fighter 2-ben említették, mint elhunytat, később pedig bekerült az előzmény Street Fighter Alphába. Most azonban az ötödik részben tényleg visszatér, és történetének körülményeit alaposan meg fogják magyarázni a készítők.
Befektet a Lionsgate a Telltale Gamesbe A Lionsgate filmstúdió komoly befektetést eszközölt a Telltale Gamesbe, melynek keretein belül a két vállalat további együttműködésre lép "interaktív média lehetőségek" teremtésében. Ezzel párhuzamosan két új taggal bővült az igazgatótanács: az egyik a Lionsgate vezérigazgatója, Jon Feltheimer, a másik pedig az egykori EA-vezér, és most éppen a Unity Engine vezérigazgatója, John Riccitiello. Saját, igazi házat kapsz a Dying Light gyűjtői kiadása mellé Dying Light My Apocalypse Edition néven egy új, egy darab példányban elérhető gyűjtői kiadás készült a Dying Lighthoz, amit kizárólag a brit GAME üzlettől lehet megvenni. Kicsit drága, ugyanis kereken 250 ezer fontot kell érte fizetni, de cserébe kapunk egy rakás dolgot. A rakás dolog közül a legfontosabb a saját ház, melyet a Tiger Log Cabins épített és a leírás alapján egy "erődítménynek beillő, zombi-apokalipszis ellen védett" épületről van szó. A kétszintes házban minden elérhető, ami a modern, kényelmes élethez kell, olyan hétköznapi elemekkel, mint a menekülő járat és a fegyvertár. Ha éppen nem a zombi-apokalipszisre készülünk az új házunkban, akkor a nappaliban egy TV, egy Xbox One és egy menő hangrendszer vár ránk. Szintén érdekesen hangzik a túlélésre koncentráló parkour-lecke az Ampisoundtól, a látogatás a fejlesztők varsói főhadiszállására, valamint a éjjellátó kütyü is. A fejlesztőket nem hagyta el a humorérzékük: a csomaghoz jár egy rakás felnőtt pelenka a játék éjszakai részeinek átvészeléséhez. Ezen kívül kapunk még négy darab aláírt fémdobozos példányt a játékból, két darab Razer Tiamat fejhallgatót, valamint egy teljes méretű zombi figurát is.
Dátumot kapott a Sid Meier’s Starships Március 12-én jelenik meg a körökre-osztott 4X űrstratégia iPadre, Macre és PC-re. Jesper Kyd szerzi a Warhammer: End Times – Vermintide zenéjét A BAFTA-díjat is nyert zeneszerző korábban olyan játékokhoz komponált, mint az Assassin’s Creed, a Hitman, a Borderlands vagy a Freedom Fighters. Kyd remekül illik a projekthez, hiszen rendkívül sokrétű zeneszerző, aki képes élő zenekarral és elektronikus zenével is dolgozni. Elmondása szerint remek kihívás együtt dolgozni egy olyan indie csapattal, mint a Fatshark, ráadásul a téma is nagyon érdekli: "Olyan zenét akartak, ami a skaven szemszögéből mutatja be a Warhammer univerzumát. Ez olyan volt, mintha én is a skaven-klánokhoz csatlakoztam volna, és én adnám a hangjukat." Még mindig a kulisszák mögött a Bloodborne-nal A Demon's Soulshoz hasonlóan a Bloodborne-on is együtt dolgozott a FROM Software és a Sony Japan Studios. Erről a viszonyról hallhatunk többet az IGN videosorozatának legutóbbi állomásán.
The Witcher 3 - fontosabb dolgok is vannak a 60fps-nél Azt hiszem ezen a ponton már nem kell ecsetelnünk, mennyire jól néz ki a The Witcher 3. Sokan azonban csalódottak, hogy az új konzolokon csak 30fps-sel fut majd a játék. A stúdió persze már a fejlesztés kezdetétől koncentrálhatott volna arra, hogy elérje a 60fps-t, de összességében más prioritásaik voltak. "Nem felbontásban vagy framerate-ben gondolkodunk, hanem egy olyan szerepjátékban, ami hatalmas hatást tesz majd az emberekre. A kaland, az élő világ és a részletesség fontosabb lesz számunkra mindig is, míg a technikai jellemzők másodlagosak. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem akarunk minél durvább grafikát." Kanye West játékot készít elhunyt édesanyjáról A neves rapper és zenei producer Kanye West úgy döntött, rálép a játékfejlesztés ingoványos talajára. Elmondása szerint már hat hónapja készül egy játék, melyben az lesz a játékosok feladata, hogy eljuttassák elhunyt édesanyját a mennyország kapujához. Az anyag címe Only One lesz, a Paul McCartneyval együtt írt daluk után. Minderről egyébként egy rádiós interjúban beszélt, ami lentebb meghallgatható, 55:55-től kezdve jön a játék.
Magas profithoz segíti hozzá a PS4 a Sonyt A Bloomberg beszámolója szerint a PS4-nek köszönhetően a Sony profitja hamarosan a legnagyobb lesz 1998 óta. Shuhei Yoshida, a Sony belsős fejlesztőcsapatainak vezetője a lapnak elmondta, a PS4 sikere a játékfelhozatal változatosságában rejlik. "Az iparág elkezdett nagyon szűkülni, egy dologra koncentrálni. Így tehát nagyon fontossá vált, hogy valami érdekes, változatos új terméket hozzunk létre" - mondta.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Asagrim
2015.02.25. 05:42
Ha ki tudnám emelni más hozzászólását akkor most megtenném!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Stormrage
2015.02.25. 07:10
valljuk be, azert nem fut nativ fulhd-ban es 60fps-el egyetlen jatek sem xboxone-on es ps4-en sem, mert egy rakat szerencsetlenseg mindketto.... (nem, ez a comment nem jatekos tarsaim flame-re valo felkerese) Egyszeruen a jatekkgyartok nem hajlandoak lentebb adni a grafikabol, mert megy az e-penisz meregetes, es a fullhd-s felbontas meg a 60fps sajnos x-ed rangu tenyezove valtak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim Storm...
2015.02.25. 07:29
Vagy talán azért, mert novemberben készült el az XBOX API-ja, addig meg az összes játék sima DirectX-et használt?

Nem én találtam ki, hír is készült róla.

szerk.:

https://ipon.hu/hir/visszaad_egy_processzormagot_az_xbox_one_a_jatekoknak/32227
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Stormrage Asagr...
2015.02.25. 07:35
jogos, majd meglatjuk, mit hoz a jovo
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim Storm...
2015.02.25. 07:44
Szerintem még legalább karácsonyig kell várni, hogy megjelenjenek az első olyan XBOX játékok, amik 100%-ig a hardverközeli API-val készülnek.

Amint érződik a teljesítménytöbblet hatása, vagy meglesz a 1080p/60 FPS, vagy úgy döntenek, hogy maradnak 30-on, és inkább a grafikai részletességet növelik ... majd kiderül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Dosi
2015.02.25. 08:12
tudtommal 250k GBP nem egyenelő 250K HUF-tal - vagy közben megerősödött a forint? és kb 104 millió forint jelenlegi árfolyamon. Ezt lehet javítani kellene
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim Dosi
2015.02.25. 08:18
Vagy olvasd el még egyszer, mert nem forint, hanem font van oda írva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2015.02.25. 08:22
Aztán ki az az állat, aki nem a kutyájának veszi azt a halom fadarabot? Még nyáron se feltétlen lehet használni, mert megzabálnak a szúnyogok, meg éjszaka a huzat leviszi a hajadat. Ennyi pénzért nyolc játszóteret vásárolok meg a gyereknek, még erre se lehet fogni, hogy jó lesz "bunkernak" játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim Shinj...
2015.02.25. 10:00
Az én olvasatomban az a fadarab egy teljes értékű 2 szintes közműves háznak felel meg.

Az már egy másik tészta, hogy valszeg csomó helyre nem engednék felépíteni, mert a földhivatal nem adná meg az építési engedélyt az arculat miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2015.02.25. 13:42
Lehet folyik víz a csapból, van villany, de hogy a radiátor hiába melegíti fel az ablaktalan szobádat, az hót ziher. Hát nézz már rá, még a tetején is csak egy ponyva véd a napszúrástól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY Shinj...
2015.02.25. 15:46
"Final zombie shelter may differ above image" Lefordítsam?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2015.02.26. 09:49
Jaaaaaaaaa....





Légy szíves.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!