iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.03.20.

Dátum | 2015. 03. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ilyen lett volna az új Phantom Dust A Darkside-nál fejlesztett Phantom Dust rebootot ugyebár ismeretlen okok miatt lelőtte a Microsoft, a fejlesztést pedig egy új stúdióhoz tette át. Hivatalosan azóta sem indokolta meg a cég döntést, a Darkside fejlesztői továbbra is értetlenül állnak az egész helyzet előtt. Egy belsős forrás úgy nyilatkozott, hogy egy nagyon komoly vertical slice-ot készítettek el (ez általában egy pályában tartalmazza a játék szinte minden lehetőségét), ami olyan minőségű volt, hogy már szinte az E3-on is be lehetett volna mutatni. Ebből a vertical slice-ból láthatunk most egy játékmenet felvételt. Az új Driver egy... motorcsónakos játék lesz Mit tettél Ubisoft? Nos, kezdjük az elején. Szóval, az autózás helyett az új Driver egy speedboat versenyjáték lesz mobilokra. Nem is ez a leginkább megdöbbentő tény az egésszel kapcsolatban, hanem a történet hivatalos leírása: "Egy fiatal és meggondolatlan versenyzőt alakítasz, aki nevet akar szerezni magának az underground speedboat versenyzés könyörtelen világában." Tehát a Ubisoft szerint nem csak, hogy létezik underground speedboat versenyzés, de még könyörtelen is. Azt hiszem, elkezdek Kickstarteren pénzt gyűjteni az underground lovacskocsi hajtás rettenetes valóságát bemutató játékomra. Lehetne még egy-két dolgot írni a játékról, de teljesen felesleges... mobilok, versenyzés, mindenki pontosan tudja, miről van szó. Megjelenés a jövő hónapban.
Kojima továbbra is teljes erővel a Metal Gear Solid 5-ön dolgozik Az elmúlt két nap bizonytalanságának legalább egy részére pontot tett Hideo Kojima a most kiadott közleményével. Ebben leírja, hogy továbbra is 100%-osan dolgozik az új Metal Gear Solidon, és hogy még mindig egyértelműen az a célja, hogy ez legyen a legjobb játék, ami a nevéhez köthető. Ezzel Kojima legalábbis megerősítette a Konami által tegnap kiadott hivatalos közleményt, mely szerint Kojima továbbra is a Metal Gear-játékok fejlesztésén dolgozik. Persze a kérdés most már igazából nem ez, hiszen a Metal Gear Solid 5 egyébként is a fejlesztés legvégén tart. A kérdés az, hogy utána mi lesz? Remastered verzió készül a God of War 3-ból is Folytatódik az új generációra eddig jellemző felújítási láz. Ezúttal a PS3 egyik legjobb játéka, a God of War 3 kapja meg a "remastered" feliratot a címe alá, és az 1080p-s felbontást a... ööö... valahová, ahol meg kell kapnia, hogy ekkora képet rendereljen. Ezen kívül egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy más területen is fejlődik-e a játék grafikája. A dolog azért érdekes, mert a God of War 3 már a PS3-on is 60fps-sel futott, és már ott is olyan jól nézett ki, mintha a PS4-ről utazott volna vissza az időben, szóval könnyen lehet, hogy a Sony Santa Monica minden mást érintetlenül hagy a felbontáson kívül.
Dobozosan is megvehető lesz a Wolfenstein: The Old Blood A Wolfenstein készülő mellékága Európában dobozosan is megjelenik, igaz, egy héttel később, mint a digitális változat. Érdekes, hogy a hivatalos közlemény szerint a boltban csak PS4-re és PC-re vehetjük meg a játékot, az Xbox One-os verzió kimaradt. A Bethesda megerősítette később, hogy tényleg ez a helyzet, de magyarázatot nem adott. A digitális verzió május 6-án, a dobozos pedig május 15-én érkezik. Hétvégén valami Halo 5 történik A béta óta gyakorlatilag nem hallottunk a Halo 5 felől, ám most Frank O'Connor elkezdett utalgatni valamire. Feltűnt egy új teaser oldal, amin éppen vasárnap este jár le a számláló (amerikai idő szerint), és az egész a Hunt the Truth címszó alatt fut.
1080p60fps lesz a Rock Band 4 Ha valaki aggódott volna, akkor a Harmonix most megerősítette, hogy minden konzolon 1080p60fps-sel fut majd az új Rock Band. Ehhez a stúdió egy teljesen új motort írt, hogy ki tudja használni az új konzolok képességeit - hangozzék ez bármilyen furcsán is egy ilyen jellegű partijáték esetében. "Teljese next-gen módon fog kinézni. Jobbak lesznek a fények, a modellek és az animációk" - mondta Eric Pope producer. Bár ennél talán fontosabb, hogy az új online rendszerek lehetővé teszik, hogy még gyorsabban frissítsék a játékot, hamarabb reagálva ezzel a felhasználók igényeire. Melyik retro konzol éli túl a zuhanást? Fogadjunk, még sosem gondolkoztál azon, hogy a Sega, a Nintendo vagy a Sony régi konzoljai maradnak egyben, ha ledobják őket egy emelvényről. Nos, mi sem. A WIRED jóemberei azonban igen, a gondolatot pedig tett követte, úgyhogy most megnézhetünk néhány klasszikus masinát szétzúzódni a földön.
Nem lesz olcsó a HTC Vive A nagy VR-headsetek közül most már biztosan a Valve- és HTC-féle Vive jelenik meg először, ugyanis még idén a boltokba kerül. Ennek megfelelően Jeff Gattis, a HTC marketinges főnöke egyértelművé tette, hogy egy prémium árat aggatnak majd a termékre. Ez nem csak azért lesz így, mert a Vive az első a piacon, hanem azért is, mert Gattis szerint ez nyújtja majd a legjobb, igazi prémium VR-élményt. "Prémium élményt nyújtunk, némileg magasabb áron. Stratégiailag is ez a helyes döntés, hiszen később még mindig lejjebb tudjuk majd vinni az árat, ha a piac növekszik". Gattis elmondta, akkora korai érdeklődés mutatkozik a VR iránt, hogy kezdetben nem nagyon beszélhetünk árérzényekségről - az első hónapokban legyártott példányokat mindenképpen el fogják vinni. "Később azonban, ahogy egyre több embert akarunk megszólítani, az iparágnak lejjebb kell tornásznia az árakat" - fejezte be.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. XuChi
2015.03.21. 08:39
És győzött a DREAMCAST )))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. i2k010
2015.03.22. 09:42
Phantom Dust - nem kár érte...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gibdj
2015.03.22. 09:47
Driver!?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bandi19
2015.03.22. 10:16
Az új driver nagyon tetszik a motor csónak és a tenger part az én világom.
Az GOW 3 PS4 rameket feleslegesnek tartom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.03.22. 11:28
De jöhetett volna különálló címként. Így most a Driver nevet hátulról megzaklatták egy hatalmas uborkával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller
2015.03.22. 14:48
Pár napja megjelent a Bioschock Infinte Linuxon, a következő Aprók Nagyban cikkben benne lehet esetleg. Annak ellenére, hogy egy windowsos exe van becsomagolva, nagyon szépen fut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester bandi...
2015.03.22. 19:49
Mindenki annak találja aki hallott visszafelé kompatibilitásról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!