iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.04.02.

Dátum | 2015. 04. 02.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Steamre költözött a Dirt 3, járnak a DLC-k a tulajdonosoknak Végre a Dirt 3 is hátrahagyta a Games for Windows Live rendszerét és átköltözött a Steamre. Ráadásul minden eddigi tulajdonos megkapja a Complete Editiont, ami azt jelenti, hogy minden DLC-t megkapunk ingyen a játék mellé. Ha fizikai példánnyal rendelkezünk, akkor mostantól azt is be lehet aktiválni a Steamen. A dolog egyetlen hátulütője, hogy a korábbi mentéseink semmilyen módon nem hozhatók át a Steamre, a Codemasters nem nyújt olyan megoldást, mint például a Dark Souls készítői, ahol ez megoldható volt. Mortal Kombat X - központban a Biggs-család Hasonlóan a Cage-család előzeteséhez, ezúttal Jax és Jacqueline Briggs kapja a főszerepet a Mortal Kombat X legújabb bemutatójában. A játék körül eszméletlen nagy a felhajtás, szó szerint minden nap kapunk egy-egy új előzetest - ami persze nem is csoda, hiszen mindjárt a kezeink között tudhatjuk a végleges verziót.
Megjavult a Grand Theft Auto 5 grafikája Mi is írtunk róla, hogy a GTA 5 múlt héten kiadott 1.08-as verziószámú javítása ugyan jobbá tette a framerate-et PS4-en és Xbox One-on, azonban cserébe eltűnt a játékból a látványt javító parallax occlusion mapping. A Rockstar közölte, hogy ez egy véletlen hiba volt, és a mai 1.10-es patch-csel helyére is rakta a dolgokat a csapat: a grafikai elem visszakerült, és még a framerate is maradt a javult állapotában. Japánban is népszerű a Bloodborne Mivel egy japán stúdió, a From Software termékéről van szó, ez annyira nem meglepő, de azért mégis érdekes, hiszen a PS4 eleve nem olyan népszerű a hazájában, mint mondjuk a PS2 vagy a PS3 volt a kezdetekben. Ennek ellenére a megjelenésétől számított egy hétben 150 ezer darab kelt el a Bloodborne-ból, és vélhetően a konzol eladásait is megdobta némileg, a PS4 ugyanis hardveres eladások tekintetében is az élen végzett. A top 5 legkelendőbb játék Japánban az elmúlt héten: 1. [PS4] Bloodborne (SCE, 03/26/15) – 152,567 2. [PSV] Sword Art Online: Lost Song (Bandai Namco, 03/26/15) – 139,298 3. [PS3] One Piece: Pirate Warriors 3 (Bandai Namco, 03/26/15) – 97,362 4. [3DS] Theatrhythm Dragon Quest (Square Enix, 03/26/15) – 76,858 5. [PS3] Pro Yakyuu Spirits 2015 (Konami, 03/26/15) – 62,197 A top 5 legkelendőbb hardver Japánban az elmúlt héten: 1. PlayStation 4 – 45,446 2. PlayStation Vita – 26,324 3. New 3DS LL – 18,823 4. New 3DS – 7,290 5. Wii U – 6,698 Megjelent a War for the Overworld A Dungeon Keeper-ihletésű játék még a Kickstarteren indult, ahol a 150 ezer font helyett 211 ezer fontot dobott rá össze a nép - mindenki ki van éhezve egy igényes anyagra a témában. Külön érdekesség, hogy a fejlesztést az akkor mindössze 20 éves Josh Bishop kezdte el, azóta pedig 15 fősre bővült a brigád. Bishop célja, hogy a dungeon-stratégiai játékok végre átlépjenek a 21. századba, azt pedig majd egy teszt keretein belül eldöntjük, hogy ez sikerült e neki, a végleges verzió ugyanis mától elérhető a Steamen.
2016-ra csúszik a Quantum Break Ahogy az várható volt - elvégre a Remedyről van szó -, 2016-ra csúszik a Quantum Break megjelenése. Shannon Loftis, a Microsoft Studios kiadásért felelős vezetője elmondta, ez nem akkora érvágás az Xbox One számára, hiszen így is nagyon erős felhozatallal készülnek az ünnepi szezonra: lesz Halo 5: Guardians, Rise of the Tomb Raider, Forza Motorsport 6 és Fable Legends is. Sam Lake, a Remedy kreatív igazgatója szerint az így nyert időben tovább finomítják majd a játékot, ami egyébként az eredeti koncepciónak megfelelően továbbra is tartalmazza majd a történetet kiegészítő teljes tévésorozatot is. Már Steamen is elérhető az Elite: Dangerous Mostantól Steamen is megvehetjük David Braben játékát, aki pedig már rendelkezik vele, az beteheti a Steam könyvtárába. A Mac OSX-es verzió jelenleg még bétatesztelés alatt áll, de amint kilép abból, a Mac-tulajok együtt játszhatnak majd a PC-sekkel a Steamen keresztül. Az Elite: Dangerous egyébként teljes árban, 60 dollárért vehető meg. Megjelent a Titan Souls demója A Titan Souls egy minimalista stílusban készült, bossharcokra koncentráló, elvileg eléggé nehéz játék. Talán úgy kell elképzelni, mint a Shadow of the Colossus és a Dark Souls keresztezését, csak éppen 2D-s formában. A lényeg, hogy a főhősünknek egy élete van, valamint egy támadásra egy darab nyilat tud használni, ezen kívül pedig ki tud térni a támadások elől. A kilőtt nyilat telekinézis útján szerezhetjük vissza, de ez csak akkor lehetséges, ha közben egy helyben állunk. A Titan Souls egyébként egy game jam alkalmával született, akkor még eléggé primitív formában, a mostani ingyenes demó tulajdonképpen azt "remake"-eli, sokkal jobb minőségben. A végleges játékot már elő lehet rendelni Steamen, GoG-on és a Humble Store-on, a megjelenésre pedig április 14-én kell számítani.
Havi 25 milliót remél a DeNA a Nintendóval közös üzlettől Ahogy arról már írtunk, a DeNA lesz a Nintendo partnere a mobilos játékok kihozatalában és fejlesztésében. A cég vezetője, Isao Moriyasu szerint hatalmas üzletről van szó, ugyanis csak a DeNA-hoz havi 25 millió dollár folyhat be ebből. Ezt Moriyasu úgy számolta ki, hogy szerinte a Nintendo mobilos játékai népszerűbbek lesznek, mint a cég jelenlegi legkelendőbb címe, a Kaito Royale, ami simán hozza a havi 25 millió dollárt. "Olyan játékokat akarunk készíteni, melyekkel több száz millióan játszanak majd havonta. Nem egy címmel akarunk nagyot ütni, hanem több sikeres játékot akarunk letenni az asztalra" - mondta Moriyasu.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. mikej95
2015.04.03. 00:21
Ezzel a Quantum Break-kel nagy fába vágták a fejszéjüket, aztán azt se nagyon tudják mostanában ezek az AAA játékokat produkáló studiók és kiadók, hogy melyik végén kell fogni a fejszét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Atesz1987
2015.04.03. 13:26
Mikor véletlenül kimarad valami egy patchből, olyankor felmerül bennem a kérdés, hogy azért ki szokták próbálni ezeket a patcheket, mielőtt közzé teszik? Vagy valaki véletlenül rákönyökölt a küldés gombra, mielőtt kipróbálhatták volna?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SirDragon
2015.04.03. 20:34
Van valami lehetőség a korábban megvett elite steam fiókhoz csatolására? Mármint a nem-steamos játék hozzáadásán kívül...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!