iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.04.29.

Dátum | 2015. 04. 29.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Bajban az Ouya A Kikcstarteren nyolc és fél millió dollárt összekalapozó mikrokonzolt nem fogadta kegyeibe a szerencse, és szinte csak a menetrendszerűen bekövetkező kellemetlen fejlemények kapcsán kerül nagy ritkán szóba. Most sincs ez másképpen. Ezúttal a Fortune magazin számolt be arról, hogy információi szerint a konzol gyártásáért felelős cég igazgatója, Julie Uhrman egyre elkeseredettebb harcot vív a vállalat megmaradásáért. A lap értesülései szerint Uhrman az egyik, munkatársainak szánt levelében arra panaszkodott, hogy nem sikerült megállapodnia a hitelezőkkel, így ha nem talál a hónap végéig egy, vagy több új befektetőt, akkor komoly bajba kerül. A hírt hivatalosan még nem erősítették meg, de mivel jó ideje hallani arról, hogy a várakozáson aluli fogyási és katasztrofális játékeladási mutatók miatt messze nem folyt be annyi pénz a gépből, mint amennyinek kellett volna. Nem meglepő hát, ha hamarosan abbamaradna az Ouya gyártása. 1550 dollár egy demóért? A hét egyik, ha nem egyenesen a legszomorúbb híre, hogy a jelek szerint semmi sem lesz a Hideo Kojima és Guillermo del Toro nevével fémjelzett Silent Hillsből. Még szomorúbb, hogy két roppant élelmes "kereskedő" igyekszik kihasználni a rajongók és a gyűjtők csalódottságát. A ravasz eladók az Ebayen hirdetik a PS4-eiket, amikre fel van telepítve a játék fél óra alatt kényelmesen végigvihető, P. T.-nek keresztelt demója.
A két úriember egyenként ezer-ezer fontot, azaz hozzávetőlegesen négyszázhúszezer forintot kér a Playstation Store-ból a mai napon törölt alkotást tartalmazó masinákért. Azonban hogy, hogy nem, de ezen sorok írásáig még egyetlen ajánlat sem érkezett a gépekre. Pizzás gyűjtői kiadás a Devil May Cry 4-hez A Capcom egy igen ötletes gyűjtői kiadással kedveskedik a népszerű hack and slash sorozat Japánban élő rajongóinak. A szigetországban korlátozottan forgalomba kerülő, a játékon kívül egyebek mellett egy nyolcvanöt oldalas, koncepciórajzokkal teli könyvet, valamint az alkotás zenéjét tartalmazó csomag pontosan úgy néz ki, mint a negyedik részben látott pizzásdoboz.
Ötven dollár lesz a Shadow of Mordor GOTY A Warner Bros. közleménye alapján május nyolcadikán a kezeink közé kaparinthatjuk a Middle-earth: Shadow of Mordor „az év játéka” kiadását. Az ötven dollárba kerülő, PS4-re PC-re és Xbox One-ra megjelenő variáns az alapjáték mellett az összes kiegészítőt tartalmazni fogja. Hivatalos modkit érkezett az Attila: Total Warhoz A Total War széria mindig is a modderek nagy kedvence volt. A még béta változatban lévő Assembly Kit magától értetődő módon ingyenesen elérhető az alapjáték valamennyi tulajdonosa számára.
Itt a Wolfenstein: The Old Blood gépigénye A jövő héten megjelenik a Wolfenstein: The Old Blood, így ismét belebújhatunk a nácik legnagyobb ellenségének, B. J. Blazkowicnak a bőrébe. Feltéve, ha elég erős hozzá a gépünk. Minimum gépigény: Processzor: Intel Core i5-2500 @ 3.3 GHz / AMD FX-8320 @ 3.5 GHz Memória: 4 GB RAM Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 560 / AMD Radeon HD 6870 (1GB VRAM) Szabad hely: 38 GB Ajánlott gépigény: Processzor: Intel Core i7 / AMD FX-8350 Memória: 8 GB RAM Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 660 / AMD Radeon R9 280 (3GB vagy több VRAM) Szabad hely: 38 GB  A játék futtatásához mindezeken túl állandó netkapcsolat lesz szükséges. Sokakat bannoltak a GTA 5 multis szervereiről Hosszas késés után a hónapban végre megjelent a GTA ötödik részének számítógépekre írt verziója. A felhasználók öröme azonban nem lehet teljes, ugyanis sokan úgy vélik, hogy a Rockstarnál indokolatlanul sokszor élnek a multis szerverekről való letiltás igencsak drasztikus retorziójával. A játékosoknak az fáj a legjobban, hogy nem kirívóan antiszociális viselkedésük miatt lettek megbüntetve, hanem mert olyan modokat telepítettek fel, amik az illetékesek szerint csalásra is használhatóak. Mivel a Rockstar semmiféle hivatalos listát nem adott közre arról, hogy mely rajongói kiegészítések alkalmazása esetén csap le, a nem szigorúan csak kozmetikai jellegű modok feltelepítése a jövőben is komoly lutrinak fog majd számítani. AT-AT az ARMA 3-ban Az ARMA-széria az egyes részek realisztikussága mellett azok moddolhatóságáról is ismert. A játék nélkül például aligha létezne a pályafutását modként kezdő DayZ sem, ami bár még meg sem jelent végleges formában, máris több millió dolláros hasznot hajtott a készítőinek. A zombiapokalipszishez hasonló extrém helyzeteknek csakis a készítők fantáziája szabhat határt. Ebben a videóban például egy a Star Wars ikonikus lépegetőjének pusztítását és szomorú végét tekinthetjük meg.
Így fog kinézni a Halo 5 borítóképe Lehullott a lepel a Halo 5: Guardians Microsoft által sokáig tease-elt borítójáról.
A képen Master Chief, illetve, a játék során szintén irányítható Locke néznek egymással farkasszemet, illetve, számos egyéb spartan is látható rajta, akik egy az Xbox Wire-ön olvasható poszt alapján fontos szerepet fognak játszani a két fél összecsapásában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Szefmester
2015.04.30. 04:12
Arma 3 videón hangosan felnevettem ami hajnalban mikor mindenki alszik nem poén.

Az Ouyával az -is- a gond hogy az emberek nem is hallottak róla, csak akik az IT-s oldalakat olvasgatják.. nem csoda hogy nem kelendő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Merwenus Szefm...
2015.04.30. 06:15
És mert teljesen fölösleges, egy 250Ft-os OTG kábellel és egy mobillal többre mész mint ezzel a "konzollal", több játék van rajta, és később ha nem tetszik cseréled másik mobilra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. 5hR3kY
2015.04.30. 07:50
Én már mikor kickstarterezték ezt az Ouya-t, akkor mondtam hogy csúnya bukó lesz a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2015.04.30. 08:37
Ti itt az iPonon olyan lassúak vagytok általában, hogy az elképesztő, két napja van a Might & Magic bundle a Humble store-ban...

https://www.humblebundle.com/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.04.30. 08:42
nem kötelességük mindenről írni lol, bár vannak fontosabb dolgok, amikkel tényleg néha fél-1 nap lemaradásban vannak. De ettől még jó kis oldal ez, nem kell leszólni őket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii
2015.04.30. 11:13
Csak közöltem a tényeket, de attól még akkor is ezt az oldalt olvasnám, ha fizetős lenne!

Egyébként épp most vettem észre, beletették a Star Wars-os hírbe, amit nem olvastam el, mert már hányok a SW témától, azokat ugrom is át. Elnézést kérek.

Egyébként a Uplay tényleg ANNYIRA szar, hogy csak azért nem veszik meg a csomagot???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.04.30. 11:59
Nekem két játékom van Uplayen (Heroes of M&M 6, Splinter Cell Blacklist), semmi problémám nincs velük. A multis részéről nem tudok nyilatkozni, de ahhoz nyilván nem a kliensnek van köze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2015.04.30. 13:22
Köszi az infot. Bár mások se részletezték, mi a kínjuk. Lehet az a +1 kliens? Hát steam és origin mellé már elfér, szarok rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kerty
2015.05.01. 18:04
szegény halo frencsájz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!