iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.05.29.

Dátum | 2015. 05. 29.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

10 perces előzetest kapott a SOMA Meg egy megjelenési dátumot, ami egészen konkrétan szeptember 22. Ha már elfelejtettétek volna, a SOMA-t az Amnesia: The Dark Descent fejlesztői, a Frictional Games csapata készíti, és persze egy horrorjátékról van szó. Az anyag dobozosan megjelenik PS4-re, de digitálisan elérhető lesz PC-n is.
2017-ben jelenik meg a Lords of the Fallen 2 A lengyel CI Games által készített, Dark Souls-ihletésű Lords of the Fallen sikeres volt - szögezték le a fejlesztők. A játék már átlépte a 900 ezres eladott példányszámot, és lassan közelíti az 1 milliót. Mivel a költségvetése viszonylag kicsi volt, és egy új címről van szó, a fejlesztők ezt egyértelműen sikerként értékelik. A CI Games vezetője, Marek Tyminski elmondta, már elkezdték a munkát a folytatáson, ami nagy eséllyel meg is jelenik 2017-ben. A fejlesztésben azonban ezúttal nem segít be az első részen dolgozó német csapat, a Deck 13. Hogy miért nem, az Tyminski szerint bizalmas információ, de már az első rész DLC-inek elkészítésekor elváltak útjaik, és nem valószínű, hogy újra keresztezik majd egymást. Ettől függetlenül több partner is bedolgozik majd a lengyeleknek: ahogy az első rész esetében, ezúttal is segít majd egy csapat az Egyesült Királyságból, továbbá várhatóan a grafikai munkák egy jelentős részét újra Kínába szervezik ki. LEGO Jurassic World - túra a parkban A játék új előzetese VIP-vendégként mutatja be nekünk a LEGO-formában annyira nem ijesztő őslényparkot. Főleg, hogy a narrátor szerint az egész teljesen biztonságos, még az a nagy, genetikailag módosított T-rex is!
Hamarosan kezdődik a Steam Summer Sale A karácsonyi nagy leértékelés mellett a Steam nagy nyári akcióját várják a játékosok leginkább, ha arról van szó, hogy rengeteg kiváló játékot lehet bezsebelni olcsón. Nos, a Valve okosan a májusi fizetések megérkezése utánra időzítette a mostani akciót, a Steam Summer Sale ugyanis június 11-én kezdődik, és június 20-ig tart. Ez egyben azt is jelenti, hogy az akció végig megy majd az E3 alatt, ami szintén egy okos döntés lehet a Valve részéről. Ez már az új Xbox One kontroller Tegnap írtunk róla, hogy egy "új" kontrollert kap a Microsoft konzolja, amin a tervrajzok alapján egyedül a 3,5mm-es jack csatlakozó megjelenése a tényleges újdonság. Nos, mára már egy kép is kiszivárgott egy katonai mintázatú kontrollerről, amin egyértelműen látható, hogy a kontroller teljesen megegyezik a korábbival - egyedül a dobozon olvashatjuk a jack csatlakozó jelenlétét, ami logikus módon az irányító alján kapott helyet.
Állandó internetkapcsolat kell az új Need for Speedhez A fejlesztő Ghost Games ma elárulta, az új Need for Speedhez bizony állandó internetkapcsolatra lesz szükség. A készítők szerint erre a változatosság miatt van szükség, és lehetővé teszi, hogy a barátaink állandó részesei legyenek a narratív élménynek. Érdekes lépés ez azt követően, hogy ugyan a Need for Speed Rivals esetében is fontos komponensnek számított az online rész, azonban a játék működött állandó kapcsolat nélkül, ilyenkor a mesterséges intelligencia vette át a játékosok szerepét. Nem lesz kint az E3-on a Titanfall 2 A Titanfall 2 létezését ugyan már elismerte a Respawn Entertainment vezetője, Vince Zampella, az úriember azonban most egyértelműen leszögezte, hogy sem az, sem pedig más játék nem lesz kint a stúdiótól az E3-on. Végéhez ért a Killer Instinct második évada A mai nappal megjelent a Killer Instinct jelenleg futó szezonjának utolsó karaktere, Aria. Az Ultra Edition vásárlói már le is tölthetik, mindenki másnak június 4-ig várnia kell. Hogy mit hoz a jövő a sorozat számára, azt egyelőre nem közölte a Microsoft, de meglepődnénk, ha nem bővülne tovább a játék.
Besegít a High Moon Studios a Destiny fejlesztésébe Kezd eléggé nyilvánvalóvá válni, hogy a High Moon Studios egyfajta kisegítő csapattá vált az Activision berkein belül. A brigád tavaly a Call of Duty: Advanced Warfare elkészítésénél dolgozott be, most pedig kiderült, hogy éppen a Bungie foglalkoztatja őket a Destinyvel. Ezt azt követően tudtuk meg, hogy a stúdió elkezdett új munkaerőt keresni, melyben feltételként jelölték meg a Destiny alapos ismeretét, és az online játékokban szerzett dizájneri tapasztalatokat. A Bungie ezt követőek hivatalosan is elismerte, hogy a High Moon ténylegesen besegít, azt azonban már nem kötötte az orrunkra, hogy pontosan a Destiny melyik részén dolgozik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

24. Shinjiii
2015.05.30. 08:52
NFS, első aggasztó hír. Na még egy párat, hogy ugyancsak megspórold a pénzem, EA. Nemrég toltam a The Run-nal multiban, fogalmam nincs, hogy kell a játékban mások suszogását, köhécselését kikapcsolni (az én mikimet meg be), mert ahogy belépek egy Session-be, azok ott harácsolnak, meg szívják az orrukat állandóan a verseny alatt. Nagyon kell ez nekem ide is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Chavalier
2015.05.30. 10:33
Oké, a SOMA nagyon ütős lesz már most látszik. Nagyon szépen látható a fejlődés hogy a Penubrától szinte folyamatosan csak felfelé ívelnek. Talán a Machine for pigs volt az ami nem hozta számomra amit vártam, de ez eléggé jónak ígérkezik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Kerty
2015.05.30. 10:54
Nem, hogy visszaadnák már a Transformerst a High Moon-nak... tipikus activision lépés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. KisDre
2015.05.30. 14:26
Hát... Ennyit az NFS-ről, pedig jól indult... büfébe valaki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. myckie2
2015.05.30. 14:51
Nem kellett sokat várni arra, hogy kiderüljön, mivel kúrják el az NFS-t. 2 év múlva valószínűleg már a szerverek se fognak menni, szóval maradnak a jó öreg Undergroundok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. KisDre
2015.05.30. 17:03
Egyébként annyira nem értem, végre jó az alapkoncepció, segítség is van hogy a tuning-utcai style rész klafa legyen, tényleg csak egy picit kellene benyalni a vásárlóknak és már meg lenne a mézesmadzag, erre nem azt kapjuk hogy hány ezerféleképpen lesz tuningolható az autó, hanem egy rossz hírrel "indul"... Legalább a hype vonat kreáláshoz értenének... (a rosszak úgy is kitudódnak majd a megjelenés előtt-után 1 héttel)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. KPKG
2015.05.30. 19:38
Eddig a pontig érdekelt ez az NFS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Capricorn
2015.05.30. 20:19
Szerintem meg jó az online kapcsolat szükségessége így legalább nem lesz annyi embernek letorrentezve és tán megkapják a pénzt a fejlesztők. A mikrofonos dolog szerintem is idegesítő, de csak megoldják rendesen. Illetve a mai világban most őszintén kinek nincs internet hozzáférése?
Mindegy ha nem most szólnak hanem kiadás után akkor meg azért lenne rosszindulatú a cég. Ha jó lesz a játék akkor meg hajrá csak támogatni tudom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Asagrim Capri...
2015.05.30. 20:28
Szerintem már elégszer elhangzott a témával kapcsolatban, hogy nem a torrentezés a gond, de nem is annyira az internetkapcsolat, hanem inkább az, hogy megvásárolod a játékot, és addig tudsz játszani vele, míg vannak szerverek, utána meg szépen dobhatod ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Terror Capri...
2015.05.30. 21:04
Nekem van internet-hozzáférésem, de szeretném fenntartani a jogot, hogy ne kelljen kommunikálnom a kiadó szervereivel és ne kelljen a játékos szokásaimról adatot szolgáltatnom, ha nem akarok. Továbbá akkor akarok játszani, amikor jólesik, és nem akkor, amikor megengedik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Avisto Capri...
2015.05.31. 04:47
Legutóbb a Witcher 3at torrenteztem és mivel bejött azóta meg is vettem dobozosan.
Aki meg nem akar/tud fizetni játékokért az akkor se fog ha nincs torrent. A játszás nem létszükséglet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Meteoreso
2015.05.31. 08:52
SOMA ütős , a föld alatti Fallout részek ugrotak be róla, a többi felejtős.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. predike07 Capri...
2015.05.31. 10:13
"Illetve a mai világban most őszintén kinek nincs internet hozzáférése?"
Több embernek mint gondolnád.

Illetve mi van akkor ha még se siekrül olyan jaj de jóra a játék és hamarabb leállnak a szerverek?Aki esetleg szeretne játszani az nézheti a polcon porosodó dobozt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Stormrage predi...
2015.05.31. 12:15
Need For Speed World, lealltak a szerverek offline patch nelkul, ohh, ja hogy hazon belul is tortent mar ilyen? ugylatszik az emberek hamar felejtenek es nem tanulnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Shinjiii
2015.05.31. 13:05
Internetkapcsolatom van, de szolgáltatóból kifolyólag nem mindig. Hetente kétszer biztos nincs vagy fél órára, és pont akkor ,mikor nyomnám éppen. Példának okáért, a Heroes 6 egyszerűen kilép a főmenübe, ha nincs kapcsolat a Conflux szarjával, a felhőbe mentett állások miatt pedig be se tölthetem, ha épp nincs netem.
Egyéb kérdés a DRM-mel kapcsolatban?

SOMA meg egy unalmas mászkálós cuccnak tűnik. Semmi nyomasztó nincs abban, hogy egy béna robot "üldöz" téged. Hol vannak azok a jó idegroppantós Penumbra és Amnesia idők... Méghogy jó úton halad a SOMA, vicces volt a fórumtárs.
Egyébként, ha még az iPon nem tudná (vagy megint az én figyelmem hagyott alább), Relic Bundle van:

https://www.humblebundle.com/weekly
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. edyzol
2015.05.31. 14:13
Óóó... Istenem... már azt hittem, hogy végre megint lesz egy jó NFS játék.
A story sem izgat egy autós játéknál, de az még elmegy, de hogy állandó internetkapcsolat???... inkább a játék fizikáján dolgoznának többet.

Az a gyanúm, hogy ez csak egy újabb arcade stílusú szeméthalom lesz.

Nem értem... ott az alapkoncepció (underground), amit csak fel kellene javítani, e helyett inkább csak elvesznek belőle és a hülyeséget tuszkolják bele.

Meg kellene kövezni az ilyen idiótákat.

Szerintem az Undergroundon és a Shiften kívül már nem igen lesz jó NFS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Stormrage edyzo...
2015.05.31. 15:43
ne felejtsd ki az 5-t, a porsche challenge szerintem zsenialis volt anno
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.01. 00:03
És a Hot Pursuit 1 (1998-as), mondjuk nekem a Hot Pursuit 2 is tetszett. A tuningos részek nekem kevésbé tetszettek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii BReal
2015.06.01. 08:04
HP2-t rongyosra játszottuk coop-ban még PS2-n. Egy állat játék volt, a PC-s változat valami elbaszott lett, de nagyon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. calebone Shinj...
2015.06.01. 10:22
Gyűlöltem a HP2-t pedig nagyon vártam és sajnos pont azért amit írsz: én csak a PC-s változattal játszottam az pedig egy hulladék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. calebone Capri...
2015.06.01. 10:30
Sok embernek nincs internet-hozzáférése a gépén. Egyébként kellemetlen bármilyen játéknál ha pont akkor nem tudsz játszani amikor szeretnél (szerver leállás, karbantartás, internet leállás). És ahogy többen írják is: a játék élettartama addig tart amíg a kiadó méltóztat támogatni a szervereket. Ha Need For Speed 2 évente jön 2 év múlva ez a rész már lerágott csont lesz és nem éri meg fenntartani a szervereket. Ami meg a torrentezést illeti az pont azoknak kedvez akik szeretnének offline játszani ugyanis rengeteg játéknál (a Diablo 3 kivételével) megoldották ezt. Kicsit arra emlékeztet a mai DRM rendszer mint az eredeti DVD-ken a kötelezően végignézendő "filmet lopni is bűn" videó, amit csak azok néztek meg kötelezően akik megvették, ugyanis a kalózverzióból simán kivágták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.01. 10:33
Bevallom őszintén, a 2-vel nem játszottam olyan nagyon sokat, addigra a HP-Porche párossal annyit játszottam, hogy nem éreztem szükségét. De nekem nem tűnt problémásnak a PC-s verzió. Próbáltam most teszteket keresni róla, gamerankings-en egy teszt sem elérhető már. Elmondanátok milyen gondok voltak vele?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2015.06.01. 16:06
Pontosan miért kell Always On DRM az új NFS-hez? Agyonkoptatott cím és az ilyen védelmek eddig csúfos bukások voltak mind.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. magerg Shinj...
2015.06.01. 16:22
A Szómában nem az a félelmetes hogy egy béna robot üldöz, hanem hogy egy robottal beszélgetsz, aki/ami teljesen azt hiszi magáról, hogy ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!