iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.06.19.

Dátum | 2015. 06. 19.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

E3 – Jelen és jövő Bár még alig ért véget a szakma legnagyobb és legfontosabb rendezvényének tartott E3, már tudni is lehet, hogy mikor lesz a következő. A 2016-os találkozó, aminek újfent a Los Angeles Convention Center ad majd helyet, június tizennegyedike és tizenhatodika között zajlik majd le. A dátum bejelentése mellett azt is megtudhattuk, hogy az idei E3 meglehetősen jól sikerült. 109 ország 52200 érdeklődője fordult mag a rendezvényen, amin közel 300 kiállító mintegy 1600 játékát tekinthették meg. Kupakkal fizetne egy rajongó a Fallout 4-ért A Seth keresztnevű, GatorMacheteJr nickre hallgató Fallout "fanatikus" már az előző rész megjelenése óta gyűjti a kupakokat, így hozzávetőlegesen 2240-et adott fel postán, ami nem lehetett kis pénz, tekintve hogy ehhez a mennyiséghez már komoly súly tartozik. A csomagot azzal a céllal adta fel a Bethesdának, hogy a népszerű posztapokaliptikus szerepjáték világában csinosnak mondható összegért előrendelje a sorozat negyedik részének egy példányát.
A teljes galéria az Imguron tekinthető meg. Az ötlet szellemességéhez nem fér kérdés és remélhetőleg Seth elő fogja tudni rendelni kupakokért az áhított játékot. Fontos megjegyezni, hogy 2013 júniusa óta aktív és lelkes tagja a képmegosztó portálnak, ezért a jelek szerint nem egy cseles PR-marketing szakember gerillakampányával állunk szemben, hanem valaki tényleg annyira elvetemült volt, hogy ilyesmivel próbálkozzon. Nem lép bele kétszer ugyanabba a folyóba a Bethesda Szintén a legújabb Fallouthoz köthető hír, hogy a játék fejlesztését irányító Todd Howard a lehető leghatározottabban leszögezte, hogy a Bethesda nem tervezi, hogy megengedje a modkészítőknek, hogy azok pénzt kérjenek majd a széria negyedik felvonásához gyártott kiegészítőikért. Mint ismeretes, a stúdió lelkesen támogatta a Valve azon, rekordgyorsasággal népharagba ütköző tervét, miszerint a modderek pénzért árulhatták volna műveiket. A jelek szerint azonban ezt az ötletet a jövőben jó időre elfeledhetjük, hiszen a korábban mellette kardoskodó vállalat is abszolút mértékben kihátrált az ötlet mögül. Újabb szezonbérlet érkezik majd az Evolve-hoz Újabb szezonbérlet érkezik majd a Turtle Rock Studios aszimmetrikus multival megáldott FPS-éhez. Az ezt megvásárlók 2013. március 31-ig négy új vadásszal és egy szörnyeteggel lesznek gazdagabbak. Az első karakter a jövő héten fog érkezni. A ráncos képű, ezernyi csatát megjárt Lennox egy Thunderchildnak nevezett mechet vezérelve fogja osztani az áldást. Ő lesz egyébiránt az első olyan vadász, aki közelharcban is le fogja majd tudni gyűrni a bestiákat.
Aki szeretné majd kipróbálni, hogy milyen érzés is egy plazmalándzsájával leteríteni egy kifejlett Behemothot, annak mindenképpen érdemes lesz beruháznia a bérletbe. Huszonöt percig mozog a Deus Ex: Mankind Divided Egy meglehetősen hosszú videóval lepte meg az Eidos Montreal azokat, akik már alig várják, hogy ismét Adam Jensen bőrébe bújva akciózzanak a sötét jövőben. A legkésőbb 2016 második negyedévéig megjelenő CRPG kedvcsinálója egy SPOILERES JELENETET is tartalmaz. Így, aki a játék egyetlen váratlan fordulatát sem akarja lelőni magának, az a 18:25 és 22:00 közötti jelenetet feltétlenül ugorja át! Mi mindenkit figyelmeztettünk!
Csodás videón a Kingdom Come: Deliverance Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a cseh Warhorse mágia, misztikus lények és hasonló elemek nélküli, középkori környezetben játszódó akció-szerepjátéka nagyszerűen fog kinézni. A legújabb videó pedig most már végleg egyértelművé teszi, hogy a Kingdom Come: Deliverance alighanem kategóriája egyik legszebb grafikával bíró címe lesz.
Ráadásul, az ígéretek szerint a külcsín mellett a hatalmas és kalandokban gazdag, szabadon bejárható területnek, valamint a többféle módon megoldható érdekes és változatos küldetéseknek hála, a belbecsre sem lehet majd panaszunk. A Nintendo szerint bukás lesz a VR Ismét meglepő nyilatkozatot tett a játékipar egyik legpatinásabb, mindvégig a saját útját járó és a többség véleményét ritkán osztó cégének egyik vezetője. Reggie Fils-Aimé, a Nintendo of America első embere szerint a japán cég ki fog maradni a VR-hisztériából, mert szakemberek szerint a többiek nagyon túlbecsülik ezt a funkciót, holott szerintük ez messze nem érdekel akkora tömegeket, mint ahogy egyesek azt hinni szeretnék. Ráadásul, személyes meggyőződése szerint a VR a mostani formájában még messze nem elég szórakoztató. Horizon: Zero Dawn – nem lesz könnyű dolgunk Bár vitán felül áll, hogy a Sony, sőt, esélyesen az egész kiállítás legnagyobb meglepetése a Final Fantasy 7 remake-jének bejelentése volt, az is egyértelmű, hogy a Horizon: Zero Dawn az ígéretesebb alkotások közé tartozik. A játékban egy Aloy névre hallgató vadásznőt kell majd irányítanunk, aki a törzse többi tagjával együtt minden lehetséges módon megpróbál majd életben maradni a robotszörnyek által uralt Földön.
A játék rendezője, Jan-Bart van Beek megerősítette, hogy nem lesz könnyű dolga a játékosoknak, mert a program a kísérletezésre fog építeni. Nem lesznek tehát gyakorlóküldetések vagy rendszeresen felvillanó, segítő szándékú emlékeztetők, mindenre magunknak kell majd rájönnünk. Az is kiderült, hogy a Horizon végleges verziója 1080p-ben és 30 fps-sel fog majd futni. Jó vétel az Xbox Elite Wireless Controller Bár a többség alighanem előbb rágná le combtőből a lábát, mintsem hogy kiadjon 150 eurót egy kontrollerért, az Eurogamer beszámolója szerint a kedvünk szerint átalakítható, nagyrészt acélból készült Xbox One-irányítóeszköz megéri az árát, mert sokkal kényelmesebb játékélményt tesz lehetővé, mint a hagyományos variáns.
Hivatásos játékosok számára tehát közel kötelező darab. Horribilis árát leszámítva az egyetlen, igen komoly hibája, hogy csakis elemmel hajlandó működni, akkuval nem, de megkockáztathatjuk, hogy akinek van negyvenhétezer forintja egy ilyen készségre, azt aligha az így jelentkező pluszköltség vágja majd földhöz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

18. Shadowguar...
2015.06.19. 22:11
Remélem a próféta beszél a Nintendos úriemberből És azt is, hogy hamar bekövetkezik a bukás, mert kezdem unni, hogy ennyire felkapott ez a vacak. (Személyes véleményem)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. myckie2 Shado...
2015.06.19. 22:54
Én meg remélem a Nintendo minél hamarabb csődbe megy és a jövő technológiája a VR és az AR lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Raptordhel...
2015.06.20. 00:08
Azért sokat elmond a jelen konzolgenerációról, hogy az E3 egyik legnagyobb bejelentése egy remake. Mondjuk szerintem sokkal nagyobb hatású az Xbox visszafele kompatibilitása és számomra nagyobb meglepetés is volt. Az, hogy az FF sorozat jobb darabjait újra kiadja a Sony nem meglepő mivel náluk egyre több a remake, remaster, hd edition, stb.

A Nintendot leszólni meg könnyű, de még mindig ők az egyetlen kiadó, akik a játékélményt minden más elé helyezik. És hát mi másért is játszunk, ha nem az élményért. A VR-al meg kb. teljesen igazuk is van, mindenki görcsösen próbálja bizonygatni, hogy az mennyire jó. Amiről viszont mindenkit meg kell győzni, hogy jó, az általában nem az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. bitangue Shado...
2015.06.20. 00:36
többször is próbáltam a rift dk1 és dk2-t, nagyon jó technológia, leírhatatlan élményt ad. viszont a jelenlegi formájában valóban bukásra van ítélve. túl drága és erőmű kell hozzá. ahhoz, hogy életképes legyen, minimum felezni kell az árát és valahogy konzolokra ráhackelni (ami látszik, hogy jelenlegi generációra lehetetlen)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. lordkex bitan...
2015.06.20. 08:21
Még jó, hogy nem tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni...
Az erőművesre meg annyit mondanék, hogy az AJÁNLOTT gépigény a gtx 970-es téma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Shinjiii
2015.06.20. 08:25
Ez a Horizon nagyon ígéretesnek tűnik. Egyre több cím van PS4-re, ami tetszik. The Last Guardian, Until Dawn, FF VII remake, most meg ez... Jövőre félre kell tenni a pénzt a konzolra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Meteoreso
2015.06.20. 08:59
Játékok jók Deus is meg Kingdom Come is
Már csak erős gépek kellenek hozzájuk.
PS4 nagyon erős volt az E3 on , a Horizon és a Last guardian brillírozott...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim
2015.06.20. 12:04
Az új augmentek nagyon nem jönnek be, az icarus dash különösképp nem. Jó jó, tudom, ha nem tetszik nem kötelező használni, de pont az icarus dash olyan, hogy nem lehet tudni mennyire számol a használatával a pályadesign, avagy lehet-e egyáltalán tovább jutni nélküle a játék egyes pontjain, az NPC patrol és a tömeges stun szükségességével ugyanez a probléma vetődik fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Manyci
2015.06.20. 13:29
Csak velem van a baj, vagy másnak is feltűnt, h mennyire nem lehetett hallani (és érteni) szegény Adams hangját, míg a többiekét lehetett? Jó, nyilván lesz felirat is a játékhoz, de ez a badass-de-motyogó főszereplő kicsit lehangoló
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Avisto Asagr...
2015.06.20. 13:53
Kétlem hogy lenne olyan augment amit muszáj lenne kivenni. Előző részben is majdnem mindenhol volt 2-3 féle alternatív útvonal. A missing linknél még acsi is volt rá hogy egy darab augment nélkül tolja végig az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. lestyanrob... Manyc...
2015.06.20. 13:55
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mikej95 Asagr...
2015.06.20. 19:51
Előző rész is végig lehetett vinni szellemként, 0 augment fejlesztéssel. A minimum ami kelleni fog a játékhoz már meg lesz az elejétől fogva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Lazahunter
2015.06.20. 23:09
"hogy csakis elemmel hajlandó működni, akkuval nem"

Az miaz, hogy csakis elemmel? Elem alakú aksival (pl Eneloop) nem megy? Na ne már ......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Riddick77 Lazah...
2015.06.21. 11:27
Madj meghackelik,azt megy akkuval is. CSak,az ára durva így is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim Lazah...
2015.06.21. 12:18
Gondolom azért, mert a NiMH akkuk 1,2 volton üzemelnek, és azok a legelterjedtebbek, így azokat alapul véve mondják, hogy nem működik aksival. Ha használni akarod akkuval, akkor vehetsz 1,5 voltosat, de az NiZn lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gibdj
2015.06.21. 23:13
Ez a Horizon: Zero Dawn nagyon finomnak néz ki. Csak PS4-re jön?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2015.06.22. 15:17
Elvileg igen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. srobi
2015.06.23. 19:58
Kingdom Come és a Deus ex ígéretesnek tűnik bár egyre jobban félek az olyan játékoktól amik konzolra is megjelennek, bár ez kiadótól is függ.
Horizon:Már csak Optimus fővezér hiányzik onnan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!