iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.06.29.

Dátum | 2015. 06. 29.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Mostantól minden kedden frissül majd a PlayStation Plus A jövő hónaptól kezdve végre nem lesz egy nappal lemaradva Európa az amerikai lakosokhoz képest, ugyanis teljesen egyszerre fog frissülni a PlayStation Plus az aktuális új, előfizetők számára ingyenes játékokkal. Erről Fred Dutton beszélt a Sonytól, aki megerősítette, hogy augusztustól kezdve minden hónap első keddjén frissül majd mindkét kontinensen a felhozatal, míg korábban az európaiaknak szerdáig várniuk kellett. Mafia 3-bejelentés közelíthet Már éppen ideje lenne, hogy a Take-Two bejelentse a Mafia-sorozat következő részét, és vélhetően ez hamarosan meg is fog történni. A NeoGAF fórumozói ugyanis ma észrevették, hogy a kiadó olyan címeket regisztráltatott be, mint a “mafia3thegame.com”, a “mafiaiiithegame.com”, a “mafiathree.com,” és a “mafiathreethegame.com”. A Mafia 3 körül akkor pezsgett fel újra a levegő, amikor pár hónappal ezelőtt Rick Pasqualone színész erősen utalt rá twitteres csatornáján, hogy éppen a játékon dolgozik, később pedig maga a kiadó és megjelentetett olyan álláshirdetéseket, melyekből a Mafia 3-ra lehetett következtetni. Ratchet & Clank közel másfél évtized után Néha nem értékeljük eléggé, hogy egy-egy konzolgeneráció mekkora ugrást is jelent grafikailag, és a játék közben látható részleteket, díszleteket tekintve. Az eredeti Ratchet & Clank idén lesz 13 éve, hogy megjelent a PS2-re, és jövőre jelenik meg a felújított változata PS4-re. Az alábbi video kiválóan megmutatja honnan jutottunk el idáig.
Ingyenes szuperhősös játékot kap a PC-s Batman: Arkham Knight minden vásárlója Ráadásul ezt az akciót nem a Steam, nem a Rocksteady és nem is a Warner Bros. kezdeményezte. Egy független stúdió, No Bull Intentions akciójáról van ugyanis szó: a srácok úgy döntöttek, hogy minden csalódott játékos, aki megvette a PC-s Batman: Arkham Knightot, megérdemel egy kis ajándékot - akár visszakérte a pénzét a Steamtől, akár nem. "A PC-s játékosokkal sokszor nem foglalkoznak eléggé. Meg kell küzdeniük a rossz portokkal, a driverekkel, a rossz optimalizálással és a hatalmas bugokkal, ráadásul még ott vannak a sokszor borzalmas DRM-ek is. Ha pedig még ez sem lenne elég, a megjelenések néha akár hónapokat csúszhatnak a konzolos verziókhoz képest. Ezt a felajánlást azért tesszük, hogy támogassuk a PC-s játékosokat" - szól a stúdió nyilatkozata. A szóban forgó ajándék egyébként a Supreme League of Patriots mindhárom része, melyet az alábbi instrukciókat követve szerezhettek meg. Leköszönt a The Elder Scrolls Online kreatív igazgatója Paul Sage három héttel a konzolos változatok megjelenése után távozott a ZeniMax Online-tól. Az úriember a Gearboxhoz igazolt, ahol egy új projekten tevékenykedik kreatív vezetőként, ez a projekt pedig a jelenlegi pletykák szerint nem más, mint a Borderlands 3. Egyre kevesebb aktív játékosa van az EVE Online-nak Hogy az EVE Online felhasználói bázisa csökken-e, azt egyelőre nem lehet biztosan kijelenteni, azonban a Jestertrek felmérése alapján az egyszerre online tartózkodó aktív játékosoké biztosan. Az EVE Online ebből szempontból 36 ezer játékosnál érte el a csúcsát, az utóbbi időben azonban ez már rendszeresen a 20-21 ezres szám irányába csökkent. A játék veteránjai és különböző szakértők szerint az EVE Online vélhetően az Ultima Online és az Everquest sorsára jut majd. Ez a sors egyébként nem feltétlenül jelent rosszat, inkább arról van szó, hogy kevesebb, de odaadóbb, igazi rajongói közösséggel maradhat fent hosszabb távon a játék.
Mark Cerny egyáltalán nem dolgozik a The Last Guardianon Korábban felmerültek olyan pletykák, hogy a Knack készítője és a PS4 rendszertervezője, Mark Cerny és az ő csapata fejezi be a The Last Guardian fejlesztését. Shuhei Yoshida, a Sony stúdióinak vezetője már akkor cáfolta a dolgot, és elmondta, hogy Cerny rendszeresen ad technikai segítséget a Sony belsős stúdióinak, közvetlenül azonban nem dolgozott a játékon. Most ehhez még annyit tett hozzá, hogy szerinte a pletykák vélhetően onnan erednek, hogy a Knack-csapat egy része ténylegesen a The Last Guardianon dolgozik. Ez azonban a szokásos munkamenet része: ahogy a Sony Japan Studión belül egy brigád végez egy játékkal, átrakják őket más projektekre, így között ki a Knack megjelenését követően Cerny csapatának egy része is a The Last Guardian fejlesztésénél. Yoshida hozzátette, a Sony több technológiai csapattal is rendelkezik, akik folyamatosan segítenek az egyes stúdióknak különböző dolgokban. Nem lesz Halálcsillag a Star Wars: Battlefrontban Arról már mi is írtunk, hogy az új Battlefrontból kimaradnak a korábbi részekből ismerős űrbéli csaták. Most viszont az Electronic Arts azt is elárulta, hogy olyan pálya sem lesz, ahol akár mezei tűzharcokat vívhatunk a Halálcsillag fedélzetén. Csillagrombolók viszont lesznek, bár nem lövöldözhetünk rájuk a talajszintről. A csata állása viszont befolyásolja majd, hogy a hatalmas űrhajók mennyire avatkoznak bele a földön zajló dolgokba. Nagy telefonokkal nem működik a Fallout 4 Collector’s Edition Pip-Boy kütyüje Vélhetően eleve sokan nem tudják, hogy a csomaghoz járó Pip-Boy karra csatolható interfész valójában csak egy tartó, amibe az okostelefonunkat kell beletenni. Innentől kezdve tud a kütyü második képernyőként funkcionálni, aminek segítségével úgy tekinthetjük meg az adatokat, ahogy azt a játékban is teszik a népek. A probléma annyi, hogy a túl nagy telefonokkal nem fog működni a valódi Pip-Boyunk, ez pedig azt jelenti, hogy például az iPhone 6 Plus sem fér bele. A sima iPhone 6 menni fog, mint ahogy a Samsung Galaxy S5 is, valamint számos más modell, amiket fel is sorol a hivatalos blog.
Miért nem beszél bővebben új konzoljáról a Nintendo A Nintendo azzal párhuzamosan jelentette be az NX munkanéven készülő új konzolját (vagy több konzolját összefogó platformját), hogy elárulta, a DeNA segítségével mobilokra is készítenek majd játékokat. Azóta azonban semmit nem hajlandóak mondani a japánok az új konzolról, a rajongók pedig nem értik, hogy miért. Ha már egyszer bejelentették, miért nem beszélnek róla? Nos, Satoru Iwata, a cég elnöke úgy nyilatkozott, az NX bejelentése kényszerűségből történt meg, és csak azért, hogy a rajongók ne gondolják, hogy a Nintendo a mobilos bejelentést követően feladta a dedikált játékkonzolok piacát. "Ha ez nincsen, akkor jóval később jelentjük be az új platformot. Olyan volt ez nekünk, mintha túl korán rántanánk le a leplet egy új trükkről. Az NX-szel kapcsolatban semmi továbbit nem árulunk el egészen 2016-ig" - zárta Iwata.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. ChoSimba
2015.06.29. 23:32
Kicsit védelmembe veszem az EVE-t, mert csúsztatásnak érzem az adatokat, még ha nem is szándékos
...36 ezer játékosnál érte el a csúcsát...
65303 egyidejű játékos volt a csúcs 2013 május 5-én.

az utóbbi időben azonban ez már rendszeresen a 20-21 ezres szám irányába csökkent.
Ez napi átlagban lehet igaz, de a napi csúcs 30-32k körül van. Az időzónák miatti aktivitás miatt ez este 7-10 közöttre esik, ami nekünk mondjuk pont jó.

De az igaz hogy csökkenőben van, 35-40k átlag volt a csúcs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. TH0R08
2015.06.30. 00:45
"Egy függetlenül stúdió, No Bull Intentions akciójáról van ugyanis szó"
"Egy függetlenül stúdió, No Bull Intentions"
"Egy függetlenül stúdió"

Bocs, nem tudtam megállni. Ettől a "függetlenül" dologtól tikkel az agyam, akárhányszor elolvasom.
Pedig tudom, hogy nem én vagyok az akinek helyesírási hibákat kellene felemlegetnie... jaaj de nagyon nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. FaL
2015.06.30. 01:07
Már a korábbi hír alatt is mondtam, hogy lesz vmi csavar ezzel a Pip-Boy-jal!
Milyen szopás már, hogy valaki megrendelte már most, de a legtutibb cucc a csomagból nem fog működni nála Ezt az infot sokkal hamarabb kellett volna közölni.

@TH0R08
hiába írod, egyes cikkírók sosem javítják ki a helyesírási/faktuális hibáikat a cikkjeikben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Magrathea FaL
2015.06.30. 01:44
Milyen korábbi tapasztalatokra alapozod ezt?

"@TH0R08
hiába írod, egyes cikkírók sosem javítják ki a helyesírási/faktuális hibáikat a cikkjeikben"

(cikkjeikben khm)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Shinjiii Magra...
2015.06.30. 08:10
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. predike07
2015.06.30. 09:52
Most akkor a Battlefrontban mi lessz???KIhagynak belőle jóformán minden olyan elemet ami legalább kicsit is SW érzést adhatna neki.
Az,hogy a katonák meg a fegyverek olyanok meg a repülőket lemodellezték.Kb ennyi amit így látok eddig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.30. 11:13
Nem is tudom, talán keress vissza egy pár napi aprót az elmúlt hetekből és nézd meg hány helyen van jelezve, hogy valami nem okés tartalmilag a cikkben, vagy esetleg furcsa nyelvtani szerkezet van alkalmazva (Én legutoljára a ReCore esetében jeleztem, hogy zavar van az erőben)

1:07-kor egy typo nekem is belefér, de látod, szóltál és elismerem (szerkeszteni sajnos már nem tudom )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.30. 11:20
Igazság szerint, attól a pillanattól, hogy bejelentették, hogy a DICE lesz a fejlesztő és EA a kiadó borítékolni lehetett, hogy egy kibelezett, de szépen fényesre polírozott vázat fogunk csak kapni. Mindenki élvezzen a gatyájába 3x a Frostbite-tól(??), de tartalmat és főleg hangulatot ne várjunk tőle.
PCGamer-en leült az egyik forma játszani vele és függetlenül a kötelező hype-tól, ő is azt írta, hogy egyszerű, mint a bot.
A DICE név régen még ért valamit, manapság már semmi nem maradt ebből, ötlettelen gyártósorrá váltak, ami az EA tárcáját hivatott tömni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. slayer007 FaL
2015.06.30. 12:23
Csak tudnám ki az a bolond, aki még mindig vesz EA játékot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pepeno1 slaye...
2015.06.30. 15:30
Pl. Én?
És a Mass Effect Andromédát is meg fogom venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. arn
2015.06.30. 18:30
Mafia3... Az elozot ugy vartam, mint a messiast, csalodas lett. Most remelem egy mafia1 szintu sztorivezetest kapunk, nem csak a latvanyra adnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. predike07
2015.06.30. 21:34
Jó volt ott a Mafia 2 is.A története igaz nem volt olyan jól levezetve mint az elődjénél de még mindig a jók közé tartozik nálam.
A látvány is szép volt ,történet is volt,hangulatos is.Ritka .....nagyon ritka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!