iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.07.10.

Dátum | 2015. 07. 10.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Ma is hallatott magáról a Lizard Squad A mai nap sem múlhatott el a Lizard Squadhoz köthető hírek nélkül. Az egyik új fejlemény, hogy a csapat egy személyiségi jogok miatt meg nem nevezett tagját 16 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték, mert swattingolt (azaz, ártatlan emberekre küldte rá az átlagos rendőröknél jobban felszerelt és kiképzett, a legkeményebb helyzeteknél bevetett készenléti kommandót), nőket zaklatott és bombamerényletekkel fenyegetőzött. Mivel a bűnöző nyolc hónapot már előzetesben töltött, már „csak” még egyszer ennyit kell leülnie, illetve, újabb nyolc hónapig szoros megfigyelés alatt fogják tartani. A tetteit unatkozással magyarázó tinédzser egyébiránt akkor bukott le, amikor az a remek ötlete támadt, hogy nyolc órán keresztül közvetíti, ahogy ártatlanokra küldi rá a rendőröket, és több lelkiismeretes néző is feljelentette. A másik hír, hogy ahogy azt John Smedley paprikás hangvételű hadüzenete után sejteni lehetett, a script kiddie-k újra megtámadták és sikerrel elérhetetlenné tették a H1Z1-et, a PlanetSide-ot és a cég weboldalát. Smedley ennek ellenére nem adja fel és változatlanul feltett szándéka, hogy a szervezet annyi tagját küldi börtönbe, amennyit csak tud. Resident Evil 0 – Ilyen volt, ilyen lett A Capcomnak igencsak bejött a Resident Evil játékok felújítása. Az első rész legújabb verziója több mint egymillió példányban talált gazdára, a Resident Evil 0 HD Remasternek pedig jó esélye van arra, hogy túlszárnyalja ezt a számot. Hiszen a játék mindeddig csak GameCube-ra és Wii-re jelent meg, így sokan még nem is játszottak vele. A cég, hogy felkeltse egy kicsit az érdeklődést a jövő év első felében érkező program iránt, egy igen különleges videóval kedveskedett a rajongóknak. Ebben az N64-re készült prototípus, a GameCube-ra kiadott variáns és a feljavított látványvilágú verzió közötti különbségeket tekinthetjük meg.
Hajrázik a Bard's Tale 4 A végéhez közeledik a Bard's Tale Kickstarter-kampánya. Bár ez a gyűjtés a jelek szerint messze nem lesz olyan sikeres, mint a Wasteland 2, vagy a Torment: Tides of Numenéra elkészítéséért indított kalapozás, Brian Fargonak és csapatának ettől függetlenül nem lesz oka panaszra, hiszen másfél millió dollár már garantáltan a zsebükben van. Így a játék nem csak hogy el fog készülni, de az eredetileg tervezettnél összetettebb tárgyalkotási rendszer lesz benne, és a gép által irányított segítőtársaink is jobban ki lesznek dolgozva. Ráadásul, a legendás Monte Cook mellett az RPG Super Team tagjai is csatlakozni fognak a designerek csapatához. Az egyetlen kérdés tehát az, hogy vajon összejön-e annyi pénz pár kurta óra alatt, hogy Colin McComb és Chris Avellone is erősítsék az inXile Entertaimentet? Az iráni forradalomról szóló kalandjáték érkezik ősszel Hamarosan egy meglehetősen komoly hangvételű kalandjátékkal leszünk gazdagabbak. Az ősszel érkezik ugyanis a Kickstarteren annak idején elhasalt 1979 Revolution, amiben az utolsó perzsa sahot elűző, és az Iráni Iszlám Köztársaság kikiáltásához vezető forradalom meghatározó eseményeit élhetjük majd át.
A szeptemberben vagy októberben érkező alkotás a tervek szerint PC-re, Macre, iOS-re, Androidra, illetve közelebbről meg nem határozott konzolokra is meg fog jelenni. Chris Avellone is imádja a Siege of Dragonspeart A magyar idő szerint ma hajnali háromkor bejelentett Baldur's Gate: Siege of Dragonspear az első és a második rész közötti eseményeket meséli majd el. A játék a különféle fórumokon olvasható bejegyzések alapján kifejezetten pozitív fogadtatásra lelt és sokan várják a megjelenését. Chris Avellone, a jeles tervező is úgy véli, hogy Trent Oster és csapata kiváló munkát végeztek. A Siege of Dragonspeart rendszeresen véleményező Avellone elmondása szerint az alkotást játszva olyan érzés kerítette hatalmába, mint ha hosszú idő után ismét találkozott volna pár régi, kedves barátjával. Kevésbé költőien fogalmazva, a SoD alighanem be fogja magát lopni a nosztalgiára vágyók szívébe. Traileren a megújult The Vanishing of Ethan Carter A The Vanishing of Ethan Carter minden hibája ellenére a tavalyi év egyik, ha nem a legjobb narratíva alapú kalandjátéka volt, ami lenyűgöző atmoszférája mellett a csodás látványával is kényeztette a játékosokat. Ahogy azt sejteni lehetett, az Unreal Engine 4 alatt futó, először július 15-én PS4-re majd később PC-re is megjelenő változat grafikája a motorváltást követően még szebb lett. A javulást egy traileren csodálhatjuk meg.
QuakeCon 2015 – Komoly műsorral készül a Bethesda A Fallout 4 E3-on való bemutatkozása parádésan sikerült és a program teljes joggal nyerte el a legjobb számítógépes játék és RPG díja mellett a show legkitűnőbb alkotásának járó elismerést is. A rajongók java része vágja a centit a novemberi rajtig és alighanem a jövőben még nehezebb lesz kivárni a megjelenésig hátralévő napokat. A Bethesda reklámgépezete ugyanis egyetlen percre sem áll le. Todd Howard július 24-én újabb részleteket oszt majd meg a közönséggel a népszerű posztapokaliptikus szerepjáték legújabb epizódjáról. Ezt követően a ZeniMax Online Studios illetékesei igyekeznek majd még tovább fokozni a hangulatot a TES Online: Tamriel Unlimited jövőjét érintő bejelentéseikkel. Izgalmakban és újdonságokban tehát nem lesz hiány. Új előzetesen a Transformers: Devastation Új előzetes kapott az október hatodikán érkező Transformers: Devastation, amit a leginkább a MadWorldről, a Bayonettáról és a Metal Gear Solid Revengeance-ről ismert PlatinumGames fejleszt.
A PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra, Xbox One-ra és PC-re megjelenő hack and slashben öt autobot közül választhatjuk majd ki a nekünk legjobban tetszőt és őt irányítva kell felvennünk a küzdelmet az alávaló álcák hordái ellen. PS4-re és PS Vita-ra is megjelenik a Hatoful Boyfriend Már nem sokat kell várniuk azoknak, akik kifejezetten ezért vettek PS Vita-t, vagy PS4-et, hogy madaras randevú-szimulátorokat futtassanak rajtuk. Az új kiadásban egy Tohri névre hallgató, az eredetiben nem, csak annak folytatásában, a Holiday Starban szereplő madárral is összejöhetünk majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Sightseer
2015.07.11. 00:10
Irán, és a belső ügyeik nekem mindig olyan tabunak tűnt. Van potenciál ebben a játékban, és remélem ki is használják, mert nem nagyon tudok ehhez hasonló játékról. Trailer alapján bejön eddig.
A Vanishing Of Ethan Carter meg eddig is lenyűgöző volt szerintem, ez csak rátesz egy lapáttal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!