iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.07.17.

Dátum | 2015. 07. 17.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Játssz egy kis Doomot a Doomban Ha nem tudtad, mi hiányzik az életedből, akkor most elmondjuk: egy mod, aminek segítségével a Doommal (és egyébként a Wolfenstein 3D-vel is) játszhatsz a Doomon belül, a játék világában elhelyezett arcade masina segítségével.
Jönnek a női modellek a Rustba A készítők egyelőre még néhány apróság véglegesítésén dolgoznak, így képeket egyelőre nem közöltek a hamarosan érkező női karaktermodellekről, de a szerverek adminisztrátorai már most is kaphatnak női karaktert a játékban. Ahogy az a Rustban megszokott, a karakterünk véletlenszerűen kap majd nemet a SteamID-nk alapján, nem mi választunk férfi és nő között. "Csak hogy eloszlassak néhány félreértést: amikor véglegesen bekerülnek a női modellek, nem választhattok majd közölük. Nem vesszük el tőletek a választás lehetőségét, mert sosem volt rá lehetőségeket. Ha egy férfi hangot hallunk egy női karaktermodelltől, az nem lesz furcsább, mint amikor egy nyolcéves kisfiú szólal meg egy férfi karakterrel" - mondta Garry Newman, a fejlesztés vezetője. Megdöntötte a videojátékos Kickstarter-rekordot a Shenmue 3 Igen, most már hivatalosan is a Shenmue 3 kapta a legtöbb pénzt a Kickstarteren a videojátékos projektek közül. A korábbi csúcstarto az 5,54 millió dollárt összekalapozó Bloodstained volt, amit ma délután hagyott le a Yu Suzuki játéka. A gyűjtésből már csak pár óra van hátra, és a Shenmue 3 egyre inkább közelíti a 6 milliós határt, amit ha elér, akkor a készítők implementálni tudnak egy fejlettebb harcrendszert. Persze a Shenmue 3 már egy másik rekordot is tart: ez érte leghamarabb az 1 millió dollárt, az alapnak kitűzött 2 millió összegyűjtéséhez pedig mindössze nyolc órára volt szüksége.
AMD chip kerülhet a Nintendo következő konzoljába Egyre több spekuláció és pletyka lát napvilágot arról, hogy az AMD készítheti az APU egységet a Nintendo új konzoljába is. Először tavaly decemberben Devinder Kumar, az AMD pénzügyi vezetője beszélt arról, hogy a vállalata két projektet is megnyert testreszabott APU egységek elkészítésére, melyek közül az egyik ARM-os, a másik pedig X86-os alapokon nyugszik. Akkor még annyit is elárult, hogy ezek közül az egyik egy "játékkonzolon túlmutató" eszközköz készül, amiből kikövetkeztethető, hogy akkor a másik vélhetően egy játékkonzol. Ami azonban érdekesebb, hogy ma Lisa Su, az AMD vezérigazgatója azt nyilatkozta, a cége megnyert egy harmadik projektet is egy egyéni APU elkészítésére, ami "potenciálisan akár 1 milliárd dollárt" is érhet. Mindenki számára megtekinthető a teljes Double Fine Adventure dokumentumfilm Kezdetben csak a Kickstarter-támogatóknak volt elérhető, most már azonban a YouTube-on mindenki megnézheti a Broken Age elkészítését dokumentáló filmsorozatot. Az utolsó epizódot berakjuk nektek ide, a többi pedig elérhető a Double Fine csatornáján.
13 ezer sornyi szöveget rögzítettek a Fallout 4 színészei Todd Howard, a Bethesda vezető dizájnere elmondta, a színészek az utóbbi két évet folyamatos felvételekkel töltötték, és ez alatt több, mint 13 ezer sornyi szöveget mondtak fel. Érdekes, hogy a karakterünk neme szerepet játszik majd abban, hogyan alakulnak a történések. "Szerencsések voltunk, mert két remek színészt találtunk a főszerepre. A dolog azért érdekes, mert lehet, hogy egy sort a nő másképpen játszik el, mint a férfi, úgyhogy az egyes jeleneteket is ennek megfelelően alakítottuk ki, amik így különböző módokon végződhetnek". Első in-game előzetesén a Total War: Warhammer Végre megjött az első ténylegesen in-game előzetes a Creative Assembly által készített Total War: Warhammerhez, és meg kell hagyni, jól néz ki az anyag.
Vélhetően készül a Tron: Escape Egy ideje semmit nem hallottunk arról, hogy a Disney folytatást szeretne készíteni a Tron-sorozathoz, de úgy tűnik, hogy mégis ez a helyzet. A brazil korhatár-besorolásért felelős hivataltól került ki a Tron: Escape, amiről úgy tűnik, hogy PC-re, PS4-re és Xbox One-ra jelenik majd meg. Egy ideje a Disney nem nagyon fejleszt saját nagykonzolos játékokat, a Disney Infinity kivételével most már jellemzően csak kiadja a licenceket külsős partnereknek - lásd a Star Wars és az Electronic Arts esetet. Gyanítható tehát, hogy egy külsős partner dolgozik az új Tron-játékon is, de egyelőre fogalmunk sincs, hogy ki lehet az. The Division - központban a lootok és a tárgyak Bizony, a The Divisionben, mint minden MMO-ban, komoly hangsúly kerül a tárgyakra és a lootolás lehetőségére. Most ebbe tekinthetünk bele egy kicsit Alex segítségével, aki megpróbálja megmagyarázni nekünk, hogyan is működik ez az egész a Ubisoft jövőre érkező játékában.
Egyelőre nem foglalkozik a fizetős Skyrim-modokkal a Bethesda Pár hete nagy vihart kavart, amikor a Bethesda lehetővé akarta tenni, hogy a Skyrimhez modokat készítő népek pénzt is kérhessenek a munkájukért. A dologból végül nagy botrány lett, így a stúdió visszavonta az egészet, és Pete Hines szerint egy ideig biztosan nem foglalkoznak vele. "Jelenleg nagyobb dolgokkal foglalkozunk, mint hogy megpróbáljuk ezt megoldani" - mondta Hines, utalva arra, hogy jelenleg a Fallout 4 áll a stúdió fókuszában. Megígérte ugyanakkor, hogy a jövőben még visszatérnek rá, és átértékelik a helyzetet: "Mindkét részről érthetőek az érvek. Érthető, ha valaki sok munkát fektet bele egy mod elkészítésébe, akkor szeretne valami módot arra, hogy ebből pénzt is lásson". 4K-s felbontásban is nézhető a Gears of War 4 E3-as bemutatója Az E3-as játékmenet-részletet elérhetővé tették UltraHD (4K-s) felbontásban is. Hogy pontosan mi értelme van ennek, amikor a játékot egyelőre csak Xbox One-ra jelentették be, az mondjuk egyelőre kérdés. Ha csak ez nem annak a jele, hogy bizony jönni fog PC-re is...
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. FaL
2015.07.17. 22:14
Napi Shenmue hír: pipa

Ez a F4-es hír nagyon jó lenne, mert szerintem a F3-ban a karaktermodellek és a szövegek felmondása nem mindig volt toppon.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim FaL
2015.07.18. 02:10
Most se biztos hogy jó lesz, csak annyi derült ki, hogy meglehetősen sok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. i2k010
2015.07.18. 06:01
"Az E3-as játékmenet-részletet elérhetővé tették UltraHD (4K-s) felbontásban is. Hogy pontosan mi értelme van ennek"

Annyi értelme van, hogy elég sok konzol játékos már 4K-s tévén nyomul [miközben a konzol ugye nem tudja meghajtani] - és nyálcsorgatásra ez tökéletes anyag nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Capricorn
2015.07.18. 09:55
Nem játszottam a Shenmue korábbi részeivel, de nekem laikusnak így első blikkre abszolút nem nagy eresztés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. XuChi
2015.07.18. 10:12
The Division: Ez a játék, videóról videóra rondább és rondább lesz. Mire kijön, addigra egy elavult, ronda, bugos szar lesz az egész.

Bár mit is várhatnánk a Ubisoft-tól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. otherl XuChi
2015.07.18. 11:04
Én bízom benne, hogy nem az Ubisoft mentalitás fog érvényesülni, hanem a csapaté. Nagy kedvencek voltak. Roppant szomorú hír volt anno, hogy az Ubisofthoz kerültek, de hátha sikerült valamit megőrizniük magukból (ha mást nem legalább azt, hogy engine-t tudtak írni).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.07.18. 20:13
proto-GTA a Sega Dreamcastre talán, ami egy teljesen sablonos a harcműveszetek mestere gyerek, bosszút akar állni apja gyilkosain történet köré épül. meghaladta a korát, mert a '90-es évek közepén már volt benne napszakváltakozás, saját életet élő NPC-k, de nagyon átestek a ló túlsó oldalára a realizmussal, életszimulálással, pl. egy küldetésben 40 percen át kell targoncát vezetni és dobozokat pakolni, mert a történet szerint a főhős így épült be valami bandába, vagy valami. Plusz az elsők között volt benne Quick Time Event, ami a konzoljátékok rákja.
Ha nem játszottál vele, de más hasonló játékkal igen (pl. GTA, vagy Oblivion), akkor az ég világon semmiről nem maradtál le.

Ja és hozzá kell tenni, hogy akkoriban kb. elképzelhetetlenül magas, $50 milliós költségvetésből készült és akkora bukta volt, hogy kb. az egész Sega-t és Dreamcastet vitte magával (jó, nem egyedül, de nagyban hozzájárult)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii Capri...
2015.07.19. 09:59
Hát abszolút nem is lesz több, mint a korábbi részek kötelező elemei. Akkoriban (de tlán még most is) kipróbáltam volna a játékot, de InGen megint gyomorrontást provokált nálam. Tényleg nincs más hír, hogy ezzel kelljen kitölteni minden napi aprót???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiberg
2015.07.19. 11:25
Mivel a youtube elèg durvan tomorit, igy a 4K alkalmas arra h teljesen visszadja a fullhdt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Capricorn
2015.07.19. 15:06
Á értem, nem tudtam a történetét a játéknak, azt hittem valami iszonyat nagy eresztés és azért várják el a 10 milliót Kickstarteren. Köszi a választ srácok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!