iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.07.28.

Dátum | 2015. 07. 28.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Dátumot kapott a PC-s Final Fantasy Type-0 HD Az először PS Vitára megjelent, majd Xbox One-ra és PS4-re felújított Final Fantasy Type-0 HD pontosan augusztus 18-án érkezik PC-re, azon belül is a Steamre. A hivatalos gépigény a következők szerint alakul: Minimum: OS: Windows 7, 8, 8.1 64bit Processzor: Intel Core i3 2.5GHz Memória: 4GB RAM Szabad hely: HDD/SSD 30GB VGA: Nvidia Geforce GTX 560Ti vagy AMD Radeon 7790 DirectX: 11 vagy újabb Ajánlott: OS: Windows 7, 8, 8.1 64bit Processzor: Intel Core i5 2.7GHz Memória: 6GB RAM Szabad hely: HDD/SSD 30GB VGA: Nvidia Geforce GTX 750 DirectX: 11 vagy újabb Még mindig a Minecraftra hasonlít a Dragon Quest Builders Megkaptuk az első élő, tényleges játékmenet bemutatót a Dragon Quest-sorozat mellékágaként készülő Buildersből. Ha pedig az eredeti bemutató alapján azt gondoltuk, hogy egy Minecraft-klónról van szó, akkor ezt a véleményünket ez a bemutató csak még inkább megerősíti.
És ha már Dragon Quest, két további bejelentéssel készült a Square Enix mára. Az egyik az, hogy a Dragon Quest 10 (ami egy MMO) meg fog jelenni PS4-re és Nintendo NX-re is. A másik pedig az, hogy már készül a Dragon Quest 11, ami az Unreal Engine 4-re épül, és szintén megjelenik majd PS4-re és Nintendo NX-re, ám érdekes módon ezek mellett Nintendo 3DS-re is - bár ez utóbbi valójában egy egészen más játék lesz. A kiadó ígérete szerint a nagykonzolos változatok a PS2-es Dragon Quest 8 stílusát képviselik majd, ám egyelőre sem erről, sem pedig a Buildersről nem tudjuk, hogy meg fog-e jelenni nyugaton.
A mai napon 5 éves a Starcraft 2 Ez a Blizzardnak azt jelenti, hogy különböző kisebb-nagyobb in-game eseményekkel ünnepel, melyekről részletes tájékoztatást erre találtok. Nekünk itt az iPonnál inkább azt jelenti, hogy már a stúdió helyett szégyelljük magunkat, hogy öt év alatt nem sikerült kiadni két kiegészítőt, ami azért még a Blizzard munkatempóját ismerve is szégyen. Hamarosan a 2DS- és 3DS- tulajdonosok is használhatják majd az Amiibo-figurákat A Nintendo legújabb pénznyomdáját az Amiibo-figurák jelentik, akad azonban egy kisebb probléma: az eredeti 3DS és a 2DS nem rendelkezik NFC-olvasóval, így nem birkózik meg a bábuk kezelésével. Kevesebb kompatibilis eszköz, kevesebb eladott figura - gondolhatja jogosan a Nintendo. A gondolatok után pedig tettek következtek, így októberben megjelenik majd egy külön Amiibo-érzékelő platform, ami vezeték nélkül csatlakozik a 2DS és 3DS konzolokhoz, amúgy pedig két darab AA-elemmel működik. Az ára Amerikában 19,99 dollár lesz, szóval nálunk valószínűleg ugyanennyi euróval kell számolni.
Tényleges játékmenetet látunk majd az új Crackdownból Azt már tudtuk, hogy a Crackdown végre újra előkerül a jövő héten kezdődő GamesComon, most pedig Phil Spencer azt is megerősítette, hogy tényleges játékmenetre lehet számítani. Az úriember Twitteren azt írja, eléggé nosztalgikus élmény volt látni a sorozat új, bár valójában rebootnak számító részét.
Nehéz döntés volt a Rise of the Tomb Raider ideiglenes exkluzivitása Eredetileg kizárólag Xboxra megjelenő címként jelentette be a Square Enix a Rise of the Tomb Raidert, ám hamarosan kiderült, hogy csak ideiglenes exkluzivitásról van szó. Pár napja pedig azt is megtudtuk, hogy PC-re valamikor a jövő év elején, míg PS4-re a jövő ünnepi szezonban jelenik meg a játék. De miért volt szükség egyáltalán exkluzivitásra? Nos, Phil Rogers, a Square Enix európai és amerikai vezetője szerint a Microsoft olyan rajongással (pénzzel) és érdeklődéssel ($$) viszonyult a játékhoz, hogy a fejlesztők egyszerűen úgy érezték, ez egy remek lehetőség arra, hogy a következő szintre emeljék a sorozatot. "A Microsoft hitével, támogatásával és persze erejével tudjuk ténylegesen elkészíteni azt a kiemelkedő játékot, amit szerettünk volna" - nyilatkozta. Ettől függetlenül Rogers is megjegyzi, hogy egy ilyen szintű megállapodás bizony nem könnyű döntés, és a Square Enix is sokat agonizált felette. "Tudtuk, hogy rövidebb távon valószínűleg kiábrándítja majd a rajongók egy részét, de reméltük, hogy végül mindenki belátja majd, hogy megérte." Ez az egész már csak azért is szórakoztató, mert a legbiztosabb és legkényelmesebb befektetés volt ez az MS-nek, hogy bevásárolják magukat egy bejáratott sorozatba, ami által nekik is lesz egy Uncharted-típusú játékuk ringbe szállni a Sony ellen. A Squarenek mindössze annyit jelentett, hogy az MS előre hozzájuk vágta azt a pénzt, ami a PS-es bevételekből összejött volna. Cukormázzal jobban hangzik, nemde? Miért lesz jó a Super Mario Maker? Nos, azon kívül, hogy végre mindenki megcsinálhatja a maga Mario-pályáit, és gyakorlatilag soha az életben nem lesz szükség még egy 2D-s Mario-játékra? Ha ez nem elég, akkor a Nintendo most egy kis nosztalgiával próbál meggyőzni minket. Bár be kell látnunk, hogy a Nintendo felhozatalának jelentős része ma már inkább a nosztalgiából él, készítsen is a cég bármilyen jó játékokat (mert a minőséget nem nagyon lehet elvitatni tőlük).
Phil Spencer szerint mindkét konzol jól teljesít Ugyan a PlayStation 4 számos piacon (főleg Európában) akár 90% feletti részesedéssel rendelkezik, az Xbox-főnök Phil Spencer szerint már pusztán az is örömteli a tény, hogy mindkét konzol jól megy. "Néhány éve még azt kérdezték tőlem az újságírók, hogy a konzoloknak van e egyáltalán jövője. Elvégre mindenki elkezdett az okostelefonján játszani" - mondta Spencer, aki szerint ehhez képest mindkét konzol túlteljesíti az előzetes elvárásokat. "Most a PS4 már több, mint 20 millió példányban kelt el, és Xbox One-ból is többet adtunk el globálisan, mint az Xbox 360-ból ugyanennyi idő alatt. Mindkét konzol jól teljesít, ráadásul már a Nintendo is dolgozik az NX-en, amiről nem tudom, hogy mi, de örülök, hogy megy az üzlet." Nem tud Pip-boy kiegészítőt gyártatni a Bethesda A Fallout 4 gyűjtői kiadása, főleg a hozzá járó Pip-boy karperec miatt rendkívül népszerűvé vált. Annyira, hogy még a Bethesda sem számított ekkora érdeklődésre. Miután az első adagot pillanatok alatt elkapkodták a vásárlók, a kiadó egy újabb sorozatot rendelt meg a gyártói partnerétől, azonban már ez is kifutott, több pedig nem lesz. "Eljutottunk arra a pontra, hogy visszamentünk a gyártóhoz, de ők azt mondták, hogy egyszerűen nem tudnak többet gyártani, mert csak eddig tudták futtatni a gyártósorokat" - mondta Pete Hines, a Bethesda marketinges főnöke, aki szerint a gyár már így is elég rugalmasan kezelte a megrendeléseket, de most már más ügyfelek termékeire kellett átállnia.
Augusztusban Metal Gear Solid jár az Xbox Live-előfizetőknek A Microsoft bejelentette, hogy Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes minden Xbox One-t használó előfizetőnek ingyenesen letölthető lesz egész augusztusban - ami pont jó időzítés, tekintve, hogy szeptember 1-jén már érkezik a teljes The Phantom Pain. Ezen kívül szintén Xbox One-ra augusztus 16-tól válik ingyenesen letölthetővé a How to Survive: Storm Warning Edition, egészen szeptember 15-ig. Xbox 360-ra az előfizetők a Metro 2033-at kapják augusztus 1-től 15-ig, majd jön a Metro Last Light augusztus 16-tól 31-ig.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. tomchee
2015.07.28. 23:17
A amikor a "klónok"-ról esik szó, mindig felötlik bennem a kérdés: "Akkor e szerint a logika szerint, az összes máig megjelent FPS egy DOOM klón?"
Nemááár
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.07.29. 00:08
az összes shoot'em up FPS lényegében az, mert az alap koncepciót másolja, csak más körítésben. Így a Quake, Duke Nukem, Serious Sam, Painkiller, stb. mind nevezhető Doom klónnak, mert a játék lényege a mész és lősz. Egy taktikai FPS, vagy a modern háborús FPS-ek már egy más receptre épülnek, azok már nem a Doom klónjai, hanem pl. a MoH-nak.
Ebben mondjuk semmi meglepő sincs, egyszerűen így működik a játékipar a kezdetek óta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. KisDre tomch...
2015.07.29. 00:11
Ráadásul a poén az egészben, hogy simán lehetett volna a Minecraft-nak egy jó konkurenciája, ha időben lép egy konkurencia. Hisz eleve a Minecraft-al persze ellehet vele lenni egy darabig, de messze nincs kiaknázva az összes lehetőség benne. Egy mod több tartalmat rak a játékba mint amit a fejlesztők aprózgatnak bele havonta. Ráadásul Java-nak az előnye sincs kihasználva ha a multiplatform részt nézzük, cserébe a hátránya annál inkább jelen van. Nem véletlenül írták újra párszor majdnem az egészet.
Szomorú egyébként mert jó játék és ötlet, de messze jobb lehetne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester
2015.07.29. 00:15
Elvileg nekik megvannak a tervek... elvileg csak egy telefont kellene felvenniük ahhoz hogy kapcsolatba lépjenek egy másik céggel aki majd legyártja.. de nem teszik, helyette bejelentik hogy ennyi volt... és emiatt csak mennek felfele az árak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Resike KisDr...
2015.07.29. 00:44
A Minecraft alapötlete is úgy lett összelopkodva 2-3 másik régebbi játékból. Egyedül azért lett sikeres mert ingyenes, tartós és kb. a legutolsó kenyérpirítón is elfut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tomchee Resik...
2015.07.29. 00:49
Ingyenes hol?! Max a torrent oldalakon.
Legutolsó kenyér pirítón is el fut? Minecraftoztál már te valaha? Jobban zabálja a gépet (a java miatt) mint sok néhány mai játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim tomch...
2015.07.29. 08:28
Csak akkor zabálja a gépet, ha valamelyik elvetemült akkora ojjektumot épít, hogy pixeleknek használja a kockákat. De akkor nagyon, LGA2011-es i7 meghasal rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Cooper911
2015.07.29. 08:30
Pipboy: Na mekkora duma már, hogy nem lehet gyártatni több ilyen cuccot. Ez tulajdonképpen egy szép műanyag keret amibe beleraksz egy telefont. Most ezt olyan nagy cucc legyártatni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. maturasek
2015.07.29. 08:43
A pipboy esetében inkább arról van szó, hogy nem tudják többet OLCSÓN gyártani, mert az eredeti gyártó kapacitásai tipikusan 1-2 évre előre le vannak foglalva, máshova átvinni pedig elég sok többletköltség. Plusz az nekik csak jó, hogy ha ez a cucc exkluzív marad. Akkor már nem különlegesség a gyűjtői kiadás, ha mindenkinek az van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.07.29. 10:09
Hát látod, a Batman Arkham Knight Batmobile Editiont is visszavonták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Meteoreso
2015.07.29. 16:00
40 ezerért mérik a pipboy-t
ne mond már hogy ha nem 10 ezerért gyártja le azt a műanyag darabot hanem 12 akkor még nem érné meg mindig ???
Mit csodálkoznak hogy sikeres ??? 5 éve nem volt Fallout.
Nem tudom de minden cég vezetésében full idióták ülnek ?
Csak az E3 on el tudta volna adni azt amit ők legyártottak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!