iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.08.10.

Dátum | 2015. 08. 10.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Újabb Diablo-játékon dolgozik a Blizzard? A stúdió új munkatársakat, köztük egy művészeti igazgatót is keres valamihez, amiről csak annyit ír, hogy "Diablo project". Így tehát nem tudhatjuk, hogy egy kiegészítő készül-e a Diablo 3-hoz, vagy egy teljesen új rész, esetleg valami egészen más a Diablo univerzumában. Mindenesetre a munkakör leírásából arra lehet következtetni, hogy a munka még a nagyon korai fázisokban tart, ergo valószínű, hogy nem egy kiegészítőről van szó. Betekintést nyerhetünk a Hellblade játékmenetébe Ugyan a Ninja Theory számos fejlesztői naplót publikál, igazából nyers játékmenetet még nem nagyon láthattunk az indie-AAA játékból. Igazából most sem kéne látnunk, az alábbi felvétel ugyanis B-roll, vagyis olyan vágatlan, kommentár nélküli játékmenet video, amit az újságoknak szoktak kiküldeni, akik aztán tudják illusztrációnak, aláfestésnek használni az anyag egyes részeit. Az alábbi videónak tehát alapvetően nem célja, hogy egyben élvezhető legyen, éppen ezért nem kell nagyon kritikusnak lenni vele szemben, de azért mindenképpen érdemes belenézni.
Sokáig nem lesz új The Elder Scrolls Mivel a Bethesda már bejelentette a Fallout 4-et, az örökké éhes rajongók azt kezdték el kérdezgetni, hogy mikor jön The Elder Scrolls-sorozat új része. Nos, Pete Hines, a Bethesda vezetője erre egyszerűen csak annyit mondott, hogy "nagyon sokáig ne számítsunk bejelentésre". Ez persze nem azt jelenti, hogy a játék már ne készülne a háttérben, hiszen a Fallout 4 is már régóta fejlesztés alatt áll - ráadásul ha a Bethesda tovább folytatja a most megkezdett "szokását", hogy csak a megjelenés előtt pár hónappal mutatja csak be az új játékait, akkor pár évig tényleg jobb ha nem reménykedünk új Elder Scrollsban. Bemutatkozik a Rainbow Six: Siege spectator módja Nem csak a Call of Duty: Black Ops 3 igyekszik az eSport felé, de az új Rainbow Six: Siege is. Ennek megfelelően a készítők beépítettek egy modern spectator módot, ami segít abban, hogy izgalmasan közvetíthetőek és nézhetőek legyenek a mérkőzések.
VR-es tesztprogramon dolgozik a Crytek A Crytek és a Basemark bejelentette, hogy közösen készítenek egy benchmark programot kifejezetten a VR-es tesztelésre. Az anyagnak egyelőre nincs neve, de a Crytek célja, hogy a program alaposan megizzassza a számítógépeket, de kifejezetten VR-es tartalmakkal, így a teszt lefuttatása után a felhasználók tudni fogják, hogy a masinájuk mire lesz képes például az Oculus Rifttel. A benchmark persze a CryEngine 3-ra épül majd, és igyekszik visszajelzést adni a felhasználónak, hogy az egyes VR-headsetekkel milyen grafikai beállításokat érdemes használni a megfelelő élményhez. A program számos területet vizsgál, így a késleltetést, memória használatot, framerate-et és a 3D-s hangra vonatkozó teljesítményt is. Nem lesz túl vidám a The Surge A Deck13 kiadta az első koncepciórajzot a készülő szerepjátékából, és mellékelt némi leírást is hozzá. Ez alapján a The Surge nem lesz éppen egy vidám anyag, ugyanis egy olyan időszakban játszódik, amikor a Föld afelé közelít, hogy megszűnjön rajta az élet. A The Surge tulajdonképpen egy nagyon erős társadalomkritikát képvisel: a jövőben a robotok és az automatizálás odáig vezet, hogy a túlnépesedő emberiségnek egyre kevesebb a munkája. A munka nélkül maradt népek a hatalmas városok külső részei felé veszik az irányt, ahol exoskeletonokkal segítve végeznek fizikai munkát. Közben persze a környezetet is sikerült lerombolnunk, a társadalmunk pedig széthullóban, szóval abszolút nem jó a helyzet.
Dark Souls 3 - fordulópont a sorozat életében A Souls-játékok készítője, és a From Software mára már legendássá vált vezetője, Hidetaka Miyazaki elmondta, a Dark Souls 3-ba belerak mindent, amit eddig tanult a játékkészítésről. "A Dark Souls az életem fő műve. Minden, amit a Dark Souls 3-ba belerakok, a saját tapasztalataimon és preferenciáimon alapul. Ugyanakkor a harmadik rész egy fordulópont is lesz a sorozat történetében" - nyilatkozta Miyazaki misztikusan, azt már ugyanis nem fejtette ki, hogy pontosan mire gondol. Az úriember utalt arra, hogy a Dark Souls 3 valami új dolog számára csákányozza majd ki az utat, és Miyazaki azt is mondta, hogy a "Souls-formulát" a jövőben ki szeretné próbálni más műfajokban, más környezetkben is. És egyébként jelenleg a From Software-nek több projektje is az előkészítés fázisában leledzik. Új hős a Heroes of the Stormban Aki nem más, mint a medic a Starcraftból. Mindenki kedvenc gyógyító egysége természetesen támogató karakterként csatlakozik a felhozatalhoz. Ráadásul az egyik képessége, hogy meg tudja idézni a Medievac nevű egységet a Starctaft 2-ből, ami ott ugyebár egy gyógyításra és szállításra is alkalmas hajó volt. Itt a medicet és egy másik egységet lesz képes elszállítani, miután hősünk megidézte.
A különböző konzolokon így fut majd a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain A megjelenéshez közelítve a Konami végre felfedte, hogy az egyes platformokon milyen felbontásra és képfrissítésre számíthatunk. Örömhír, hogy a PS4-es változat továbbra is 1080p/60fps-sel fut, az Xbox One-os verziót pedig a Ground Zeroeshoz képest sikerült 720p-ről feltornászni 900p-re. PlayStation 3: 720p (belső skálázással), 30fps Xbox 360: 720p (belső skálázással), 30fps PlayStation 4: 1080p, 60fps Xbox One: 900p (felskálázva 1080p-re), 60fps PC: maximum 3840x2160, az fps a beállításoktól és a hardvertől függ Új játékmenet-bemutatón a Rise of the Tomb Raider Pontosabban a GamesComon látott felvétel teljes változata, ami így 13 perc hosszú. Ebben azonban láthatunk egy új sivatagos területet, és egy igazi, rendes sírt, amit jól megraidel Lara - ezzel talán kiengesztelve a régi rajongókat, akik pont az ilyesmit hiányolták az elődből.
Miyazaki dirigálja a Dark Souls 3-at és a Bloodborne DLC-jét is Mostanában ugyan minden a Dark Souls 3-ról szól a From Software háza táján, de azért ne felejtsük el, hogy a srácok tartoznak nekünk még tartalommal a Bloodborne-hoz is. A helyzet, hogy készül mindkettő, ráadásul mindkettő fejlesztését Miyazaki vezeti, és egyáltalán nem érzi soknak. "Amikor a Demon's Soulson dolgoztam, egyszerre munkálkodtam még az Armoured Core: For Answeren is. Az eredeti Dark Soulson is producerként és rendezőként dolgoztam. A lényeg, hogy meg tudom csinálni egyszerre a kettőt". Miyazaki persze hozzá tette, hogy hatalmas segítséget kap a csapattól. A Dark Souls 2-t igazgató Yui Tanimura most csatlakozott a Dark Souls 3 brigádjához, így amíg Miyazaki az alap játékdizájnon tevékenykedik, társai egyéb területeket felügyelnek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Szefmester
2015.08.11. 00:15
Diablo játék: Ha kieg akkor még ebben az évtizedben, ha folytatás akkor max Diablo 202x

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ferenczga
2015.08.11. 13:12
A VR tesztprogiról nincs több infó? Valami mérföldkő dátum esetleg, hogy kb. mikorra???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Enno
2015.08.11. 13:57
Egy diablo mmorpg fincsi lenne , hasonló alapokon a wow-hoz. Csak legyen igényesebb és kevésbé monkeybrain , de hát ez kizárt. Marad a kieg vagy új rész akkor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. macman507
2015.08.11. 18:15
Evlileg még lesz egy Diablo kiegészítő, a múltkori kiszivárgott lista alapján.
Azt lehet elvetették, ha igen akkor hurrá, és remélem új motorra írják a következő játékot és nem fogják megcsinálni a 4-et, ugyanezzel a motorral, ugyanezzel az art style-al, hasonló gondolkodás móddal, a PC-t nem butítják le, mert konzolra is szeretnék a játékot.. stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!