iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.09.07.

Dátum | 2015. 09. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Működés közben a PS4 új rendszerfrissítése A bétában résztvevő egyik felhasználó rögzített egy videót nekünk az új 3.00-s frissítéssel bekerülő lehetőségekről és funkciókról.
PewDiePie átlépte a 10 milliárdos nézettséget A leginkább független játékokkal foglalkozó YouTube-személyiség, PewDiePie videói a minap átlépték a 10 milliárdos nézettséget - ezzel ő az első a YouTube történetében, aki elérte ezt az álomhatárt. Azóta persze már sok tízmillióval előrébb jár. Az úriember több, mint 39 millió feliratkozóval rendelkezik, és 6,4 millióan követik Twitteren. Stílusa ugyan sokakat idegesít, ami talán annak is betudható, hogy leginkább a fiataloknak szól, de azt azért meg kell hagyni, hogy hatalmas láthatóságot biztosít a független játékoknak (több cím is miatta vált sikeressé és felkapottá), és rengeteg fejlesztést ő maga is támogat a Kickstarteren keresztül. Előkerült a Tomb Raider Xbox 360-as változata Mivel a bejelentés óta semmilyen anyagot nem láttunk a játék Xbox 360-as verziójából, sokan arra gondoltak, hogy már el is törölték azt. Ez azonban nincs így: ma megjelentek az első képek a játékból, ráadásul rögtön összehasonlítva azt az Xbox One-os változattal. Mivel az előző generációs kiadáson a portolási specialista Nixxes dolgozik, várható volt, hogy elég jó minőséget kapunk, és ezt a képek sem cáfolják meg, a srácok vélhetően kihoztak mindent, amit a tízéves vasból ki lehetett hozni.
Előre láthatóak voltak az Xbox One indulása körüli problémák Ezt nem más mondta, mint az eredeti Xbox és Xbox 360 csapatának oszlopos tagja, az Xbox egyik atyjának tekinthető Robbie Bach. "Két gondolatom van. Az első, hogy szerintem a legtöbb probléma előre látható és elkerülhető lett volna. A másik, hogy az ilyen konzolháborúk jellemzően öt-nyolc évig tartanak, azonban a piac egyértelműen kijelentette a véleményét, ha a két konzol mostani eladásait nézzük" - nyilatkozta. Bach ettől függetlenül dicsérte az Xbox új vezetésének eredményeit, és szerinte egyrészt a konzol lassan maga mögött hagyja a sötét múltját, másrészt pedig kiváló felhozatallal rendelkezik az ünnepi szezonra. "Mindannyiunk számára örömhír, hogy a konzolpiac nagyobb, mint valaha volt. Mindkét cég több konzolt ad el, mint korábban." - fejezte be. Új PS4-csomag érkezik az Uncharted-gyűjteménnyel Októberben jelenik meg a bundle, mely az Uncharted: The Nathan Drake Collection csomagon kívül egy sima fekete, 500GB-os konzolt tartalmaz. Az ára az Egyesült Államokban 400 dollár lesz, az európai megjelenésről egyelőre annyit tudunk, hogy lesz, árat azonban még nem közölt a Sony.
Lelassul az Ark: Survival Evolved frissítése a megjelenéshez közelítve Az Ark támogatása kétségtelenül remek: rendszeresen érkeznek frissítések a játékhoz, és az egész folyamatosan bővül és javul. A játék kreatív igazgatója, Jesse Rapczak azonban igyekezett leszögezni, hogy ez azért valamelyest természetes dolog addig, amíg egy játék a Steam Early Access rendszerén belül van. Rengeteget kísérleteznek, és folyamatosan változtatnak dolgokon, így szükséges a rendszeres és gyakori frissítés. Azonban a jövő év elejére tűzték ki azt a mérföldkövet, hogy lezárják a tartalmat, véglegesítik a játékrendszereket, és egy "normális" alfa-, majd bétatesztet indítanak. Ekkorra a frissítések is lelassulnak majd, és nagyjából beállnak arra a tempóra, amire a "végleges" verziónál is lehet számítani. Az ok egyszerű: a készítők nem akarnak új dolgokat betenni a tesztelés végén, amikor pont, hogy a meglévő elemeket kellene finomítani és véglegesíteni. Március óta hat játék teljesített 1 millió felett a Steamen A Steam Spy adatbázisa és felmérése szerint idén március óta hat játékból adtak el 1 millió példánynál többet a Steamen. Ezek a GTA 5, a Cities: Skylines és a Rocket League a megjelent anyagok közül, az Early Access keretein belül pedig az Ark: Survival Evolved, a Besiege és a H1Z1 teljesítette a bűvös eladási számot. Ezen kívül számos játék teljesített 500 ezer felett, így a Dying Light, a Stranded Deep, a Killing Floor 2, a Total War: Attila, a Pillars of Eternity, és a The Witcher 3: Wild Hunt is. Itt persze kell némi magyarázat: egyrészt ugye csak március óta számolja az eladásokat a rendszer, másrészt pedig a The Witcher 3 esetében az eladott példányszámok jelentős részét a GoG-on kellett aktiválni, ezért tűnhet alacsonynak a szám. Továbbra is atomstabil 60fps-sel fut a Forza Motorsport 6 A Digital Foundry megcsinálta az első teljesítménytesztjét a Forza Motorsport 6 demóját felhasználva. Az elemzésből kiderül, hogy a Forza Motorsport 6 az újonnal bevezett esős időjárással és az éjszakai futamokkal együtt, a maximális 24 autó jelenléte mellett is atomstabilan tartja a 60fps-t. A játék továbbra is 1080p-ben fut, és 2X MSAA-t használ élsimításnak.
Idén három új Football Manager érkezik Aki focit akar menedzselni, annak idén jó éve lesz. Megjelenik ugyanis a Football Manager 2016, a Football Manager Touch és a Football Manager Mobile. Tegyük gyorsan tisztába a helyzetet. A Football Manager Touch neve korábban Football Manager Classic volt, és a Football Manager 2016-ban alapból benne lesz, de külön is meg lehet majd venni, és felsőkategóriás tableteken, valamint PC-n fut el. Ezzel szemben a Football Manager Mobile az, ami korábban Football Manager Handheld néven futott, ez várhatóan a legtöbb modern okostelefonon játszható lesz. A megjelenésekkel azonban képben kell lenni. A Football Manager 2016 és így a részét képező Touch is megjelenik november 13-án, utóbbi azonban külön csak karácsony környékén válik megvásárolhatóvá. Ehhez hasonlóan nincs pontos dátuma, de szintén karácsony környékén várható a Football Manager Mobile is. A Touch egyébként keresztplatformos mentéssel érkezik, így a PC-ről könnyen át tudjuk vinni a mentéseinket tabletre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. gtas
2015.09.07. 22:41
Sok játékról máig nem tudnék ha nem nézném alkalmanként Pewds-t Komolyan jól esik melóból hazajövet leülni és nézni a faszságokat amiket összehord Nagy arc!

/fangirl off
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Shinjiii
2015.09.08. 08:02
Nem mondom, bejött neki az élet. Viszont ezekkel a nevesincs szarokkal is már csak azért foglalkozik, mert nincs az a játékforrás-mennyiség, amiből hozhatná a kötelezőt, elsősorban pénzbevétel szempontjából, másodsorban felénk a faszságait.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. __tom_
2015.09.08. 09:41
Én hihetetlenül irritálónak találom a végigpofázós walkthrough-videókat. Nincs is annál jobb, mint amikor vmi horror-játékot végigvisít/"vicceskedik" valami idióta. Külön fájdalom, ha azt kell nézni, hogy egy szivatós résznek tízszer ugrik neki, mire át tud rajta menni.
Tudom, hogy ő csak ismertet, de mind1. Ezt meg kellett osztanom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Csimbee
2015.09.08. 10:21
Most hallottam a srácról először, nah mondom megnézem ki ez.
Rákerestem Youtubon, belenéztem pár videóba, és megállapítottam, hogy én ezt így 35 évesen már nem bírom hallgatni.
Ezzel együtt megkérdeztem magamtól, hogy vajon ki képes rá... láthatólag rengetegen, és ez azért felvet némi kételyt bennem a feltörekvő ifjúság értelmi színvonalát illetően. Szomorú.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii __tom...
2015.09.08. 10:22
Ugyanezen véleményen vagyok én is. Kár, hogy a youtube a fizetős irányba ment át, azért szórakozik minden idióta ezekkel a dumálós faszságokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.09.08. 10:22
Épp hogy ő nem ismertet, hanem szórakoztat.

Neki nem az az elsődleges célja, hogy bemutassa a játékot, hanem a játékot felhasználva ad egy "műsort".

Egyébként tényleg elég megosztó stílusa van, viszont vannak videói, amelyek tényleg elejétől a végéig fekve röhögősek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shadowguar... Csimb...
2015.09.08. 10:52
Én már régebben hallottam róla (South Park ), de hasonló eredményt hozott nálam is. Párszor beletekertem és fél perc után kikapcsoltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2015.09.08. 17:38
Van pár jó játék amit PewDiePie-nak köszönhetően ismertem meg, de a profilja nagy része abból áll, hogy youtube trash játékokra ordibál. Komplett ipara van a szemétnek ami csak arra jó, hogy valaki "viccesen" végigjátssza. Aztán dől a lé a készítőnek, PewDiePie-nak és a sok klónnak is jut némi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gKomor
2015.09.09. 18:23
ennek a legnezetteb idiota ficsurnak egy videojat nem birtam megnezni, 2 perc se telt el es csuktam be a videot, a kovetkezo felhangos kommenttel:

"aham, szoval ez a legnezetteb youtube-os... na ettol nem valtozott meg a velemenyem az emberekrol, az biztos"

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!