iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.09.15.

Dátum | 2015. 09. 15.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

30fps-sel fut a konzolos Need for Speed Éppen tegnap írtunk róla, hogy a PC-s változat késik, hogy a framerate ne legyen lezárva. Most azt is megtudtuk, hogy miért: a konzolos verziók ugyanis 30fps-sel mennek, ami nyilván elfogadhatatlan lenne PC-n. A fejlesztő Ghost Games szerint erre azért van szükség, mert autós játékban korábban soha nem látott grafikai színvonalat akarnak elérni. Ezen kívül a készítőknek egyelőre nincs terve fizetős DLC-kkel kapcsolatban, jelenleg a megjelenés utáni ingyenes frissítéseken dolgoznak. Egészen durván néz ki a For Honor A Tokyo Game Show-n egy új előzetest mutatott a Ubisoft, melyben láthatjuk a különböző karakterek képességeit. Meg azt is, hogy a játékban azért nem spórolnak a vérrel, ha éppen szükség van rá. A grafika remekül fest egyébként, kérdés persze, hogy szokásos Ubisoft-módra mennyit butul majd a megjelenéséig.
Dinamikus felbontással működik a Halo 5 A 343 Industries ma magerősítette, hogy dinamikusan változó felbontást fognak használni annak érdekében, hogy a Halo 5 sose mozduljon meg 60fps-ről. A készítők szerint például a kampány jelentős részében 1080p-ben játszunk majd, de ha például hatalmas járműves szekvenciák jönnek, és megjelenik a képernyőn egy rakás effektus, akkor szükség esetén az engine magától lejjebb veszi a felbontást, hogy a framerate stabil maradjon. A 343 Industries szerint ez egy jó kompromisszum, enélkül ugyanis visszább kellet volna venniük a kampány bizonyos pályáinak nagyságából, vagy rosszabb minőségű grafikai elemeket kellett volna elhelyezniük. Két új PS4 kontroller jön nyugatra is A Sony ma a Tokyo Game Show alkalmával bejelentett több új színezetű kontrollert is. Ezek a Gold, Silver, Steel Black és Crystal fantázianéven futnak, amiből az utóbbi egyébként még némileg átlátszó is a teljes retro hatás kedvéért. Na, most ezek közül mi az arany és az ezüst verziót kapjuk majd meg itt nyugaton, de persze nem zárhatjuk ki, hogy később azért majd eljut hozzánk a többi is.
Dátumot kapott az Uncharted: The Nathan Drake Collection demója Ahogy már írtuk, az Uncharted-gyűjteményhez érkezik egy demó, és most már azt is tudjuk, hogy mikor: egészen pontosan október 9-én. Bejelentették a The King of Fighters 14-et A legendás verekedős sorozat nem marad folytatás nélkül, ugyanis Japánban már januárban megjelenik a The King of Fighters 14, kizárólag PS4-re.
Miért van szó már megjelenés előtt a Fallout 4 DLC-iről? Ezt a kérdést tették fel a Bethesda marketinges fejesének, Pete Hinesnak. És a kérdés jogos is: maga Hines mondta, hogy jelenleg fogalmuk nincs még, hogy mik lesznek a DLC-k tartalmai, de azt már bejelentették, hogy szezonbérlet lesz, és hogy meg fogja érni mindenkinek. A kérdésre, hogy felelős dolog-e már ilyen korán erről beszélni, Hines egyértelműen azt válaszolta, hogy igen - persze mi mást is mondott volna. "Szerintem érdemes a vásárlóknak tudnia róla, hogy mik a terveink a megjelenés utánra." Érkezik a Kingdom Hearts HD II.8 Folytatódik a Kingdom Hearts gyűjteményes felújítása. A II.8-ban benne lesz a Nintendo 3DS-re megjelent Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance grafikailag felturbózott változata, ezen kívül egy teljes HD film, ami a Kingdom Hearts χ Back Cover névre hallgat, és egy teljesen új játszható Kingdom Hearts-epizód, ami nem más, mint a Kingdom Hearts 0.2 Birth By Sleep -A Fragmentary Passage-.
Hasfelmetsző Jack az Assassin's Creed: Syndicate-ben A Ubisoft bejelentette, hogy (nyilván) készül szezonbérlet az Assassin's Creed: Syndicate-hez, és ez tartalmazni fogja többek között Hasfelmetsző Jack DLC-jét is. Ez a történet 20 évvel játszódik majd az alapjáték kampánya utána, és a Scotland Yard nyomozójával, Frederick Abberline-nel együttműködve kell levadásznunk a híres sorozatgyilkost. A szezonbérlet ezen kívül tartalmazza majd a The Last Maharaja küldetéscsomagot, ami tíz küldetést foglal magába, és találkozhatunk Viktória királynővel is benne. Megkapjuk továbbá a Streets of London csomagot is, amiről egyelőre sok információ nincs, de vélhetően a kisebb, jellemzően előrendelői exkluzív tartalmakat fogja össze. A szezonbérletesek tulajdonosai továbbá állandó XP bónusz is kapnak.
Csak PS4-re jelenik meg a Yakuza 6 Igen, a SEGA bejelentette, hogy készül a Yakuza 6, és kizárólag PS4-en lesz elérhető. Egyelőre semmit nem mutattak a játékból, és persze azt sem tudjuk, hogy nyugatra vajon eljön-e. Az mindenesetre biztos, hogy Japánban jövő ősszel jelenik meg. Remekül fest a Vanillaware új játéka Az Atlus és a Vanillaware új címe, a 13 Sentinels: Aegis Rim a készítők korábbi játékaitól eltérő módon a jövőben játszódik, és mindenféle robot szerepel benne. Ezen kívül pedig remek művészeti színvonalról tanúskodik a lenti előzetes. A játék valamikor jön, PS4-re és PS Vitára.
Tényleg készül a The Last of Us 2? Oké, úgyis tudjuk, hogy a válasz igen, de nyilván még egy jó ideig nem beszélnek majd róla. Mindenesetre a mai napon egy livestream közben az Uncharted-sorozat írója, Josh Scherr némileg elszólta magát. Éppen munkatársáról, Eric Baldwinról beszélt, akivel kapcsolatban azt találta mondani, hogy "minden Uncharted-játékon dolgozott, valamint az első The Last of Uson is". A hangsúly ugyebár azon van, hogy "első". Ezt követően Scherr zavarba esve gyorsan megpróbálta korrigálni a dolgot, de igazából nem tudott hatékonyan kimászni belőle.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. mikej95
2015.09.15. 22:09
Most majd szépen ráírja a 343, hogy 1080p@60fps aztán a végén még 600*800-ban tolják a még mindig nextgen konzolokon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Rimagras mikej...
2015.09.15. 22:58
4K-ban te sem fogod 60FPS-sel tologatni pécén, megnyugtatlak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. wishformor...
2015.09.15. 23:08
Kar az NFS DLC-kert, pedig lenne egy csomo otletem, pl hogy az alap 60 dolcsis arban csak a 30FPS lenne benne, es +1 dolcsi + 1 FPS-ert,
Tovabba az autokat is berelni lehessen, monnyuk 5 dolcsi 1 honapra, total felesleges odaadni az osszes autot a nepnek, mert van aki a 70%-val ugysem jatszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. bitangue Rimag...
2015.09.15. 23:12
megnyugtatlak, hogy a PCseket nem kell nyugtatgatni, mert a 1080p@60fps simán meglesz, közepes konfiggal. sőt, ha a fejlesztők lehetővé teszik, 4k@60fps egyáltalán nem kizárt pár szerencsésebb embernek. ez van, fogadd el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Rimagras bitan...
2015.09.16. 00:20
Ha lamer lennék el is fogadnám, de ezt magyarázd azoknak, akik az "ezen a géppen hoggy fut??" kérdéseket tesznek fel pont azért, mert az R270-es foson vagy az AMD APU / Intel IGP-s foson 1080P-ben is 20min 25max az FPS High beállításokkal. Pedig az is péécééé.

Szóval a "pécén elvárás a 60Fps" az is egy lamer kijelentés mivel ez 100% konfig / setup függő dolog. Mert 4K-n is lehet 60 FPS csak éppen fossá butított beállításokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. bitangue Rimag...
2015.09.16. 00:33
úgy látom a szövegértés nem az erősséged, fuss neki még egyszer
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. R4z0rfish
2015.09.16. 06:27
Rimagras enyhe RAGE hangulatot vélek felfedezni a PC-sek iránt...) ugye te nem az vagy aki vett magának egy "nextgen" konzolt és mikor rájött h egy nagy átverés volt az egész a saját pici lelkivilágának megnyugtatása érdekében fikázza a PC-seket? (bő irigységgel a nyálcsorgató grafikai szépségük miatt D) -> szarkazm<-

Viccen kívűl, aki 4k-ban tolja remélhetőleg 3m-es kijelzőn nézi, mert kajak felesleges
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Terror R4z0r...
2015.09.16. 07:42
Szerintem a lémerek felé irányult a komment, nem a PC felé.

Amúgy igaza van, az ipon is színültig van olyan kérdésekkel, hogy:
-ez a konfig pontosan hány fps-t produkálna az X játékban
- rakjatok nekem össze egy gépet amin kimaxolva minimum 60 fps-sel tekerne a GTA5, 100 ezer Ft-ot szánnék rá
-az 500 wattos táp elég lesz egy Pentiumnak meg egy HD7770-esnek vagy vegyek 700 wattos tápot
-egy i7 4790 "kihajtya" a nemtommilyen kártyát?
-a 30 ezres vízhűtés elég az i5-nek, vagy erősebb kell?

És így tovább... Szóval szuper, hogy PC meg konzol így meg úgy, de a vásárlók jelentős része azt sem tudja, melyik bolygón él.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Shinjiii
2015.09.16. 08:01
Én mondjuk nem értem a 60 fps mióta jelent "soha nem látott grafikai színvonalat". Na mindegy, végülis EA...

Terrorral teljesen egyetértek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. 5hR3kY Rimag...
2015.09.16. 08:29
Mielőtt még nagyon beleélnéd magad szólok hogy egy R270 foson megy 60 FPS-el egy BF4 miközben egy csodakonzolon talán eléri a 30 FPS-t.
A PC pedig a szabadságról szól, ha akarod 60 FPS de akkor kicsit vissza veszel a grafikából, feltéve hogy nem erős VGA van, de ha akarod szebb viszont akkor kevesebb frame rate-en fog futni, már ha nincs erős VGA. Itt mindenki eldöntheti magának hogy mit akar, mi legyen a gépében, és nem csak egy doboz van, ahol előre beállított fix grafikával és frame rate-en játszhatsz (már ha tudja egyáltalán tartani ), ha tetszik, ha nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. magerg
2015.09.16. 08:57
"...fogalmuk nincs még, hogy mik lesznek a DLC-k tartalmai, de azt már bejelentették, hogy szezonbérlet lesz, és hogy meg fogja érni mindenkinek."
Hinest nem kéne mikrofonközelbe engedi ha a Bethesda jót akar magának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Wentrion Rimag...
2015.09.16. 09:31
//OFF
R270-es foson? Ácsi barátocskám fogd vissza a habzó konzolbarát ujjaidat
Majd ha nem kitalált dolgokat írsz, akkor el fogom hinni. De ha kell küldök neked képeket, sőt videót is csinálok arról, hogy "R270-es foson", hogy futnak a dolgok 1080p-ben.

Addig meg szerintem próbáld ki a Xanax-ot.

//ON
A The Honor eddig nekem egész ígéretesnek tűnik. Csak nehogy megszívassák az embert, hogy ez is PS4/konzol exclusive lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. BReal
2015.09.16. 10:02
ATTENTION!

Originen mától (vagy tegnaptól? ) ingyenesen elérhető a Red Alert 2 + Yuri's Revenge. Vigyétek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.09.16. 10:05
Azóta, hogy a játékosok is erre csorgatják a nyálukat - hibásan.
Rimagras: Az a fos 270 erősebb kártya, mint ami a fosboxodban van, csak szólok. Az architektúra miatt az más kérdés, hogy nem jön ki a sebességbeli előnye - bár fene tudja, amikor csökkentett meg dinamikus felbontásokról olvasok a Boxnál, akkor lehet mégis.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. wdavid Rimag...
2015.09.16. 11:02
hidd el nekem, hogy senki nem fogja tolni PC-n sem 30 sem 60 FPS-el, mivel a játék konzolra jelenik csak meg

amúgy én azt az R270 "foson" kijelentést kicsit erősnek érzem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii wdavi...
2015.09.16. 11:25
Szerintem összekeverték már a NFS hírt a Halo-éval...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. FaL
2015.09.16. 11:31
Mondjuk szerintem ez a dinamikus felbontás egy remek ötlet. Az ilyen grandiózus jeleneteknél sokkal kevésbé "figyelünk oda a részletekre", jobban megfog az összkép és a hangulat, míg a lassabb részeknél lényegében több időnk van a részleteket nézegetni.

Én személy szerint ha választhatok, hogy végig 1080p@60fps-el toljam de gyér és ötlettelen az egész, vagy néhol (ahol ismét csak, nem igazán veszem észre) lemegy mondjuk 900p-re, ellenben lehetnek olyan jelenetek, mint pl. a Warthoggal kimenekülni a PoA-ból a Halo1 végén, vagy kb. bármelyik nagy jelent a Halo3-ból.

Persze itt nem arra kell gondolni, hogy 1080p-ről egyszer csak levált 720p-re... Nem amatőrök a srácok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!