iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015. 09. 18.

Dátum | 2015. 09. 18.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

SOMA sztori előzetes érkezett A Frictional Games egy új előzetessel kívánja meghozni a kedvünket a víz alatt játszódó horror-játékához, a SOMA-hoz. Már alig maradt étel a PATHOS-II kutató intézetben, a gépek öntudatra ébredtek és meglehetősen őrülten viselkednek. A rádió adó-vevő tönkrement és nem találunk módot, hogy a felszínre jussunk anélkül, hogy a nyomáskülönbség miatt szétrobbanjon a fejünk. Számos kérdést vet fel a játék. Meg tudunk egyáltalán szökni innen? Vajon mi is robotok vagyunk? A Frictional a Chinese Room nyomdokain az emberi tudat mélyére kíván hatolni... Az eddig látottak alapján a SOMA nagyon hangulatos és érdekes lesz, már nem kell sokat aludni, hogy erről magunk is meggyőződjünk. A játék szeptember 22-én érkezik PC-re és PS4-re.
Kozmetikai DLC-k a Metal Gear Solid V-höz Az MGS is megkapja a maga lópáncél DLC-it. Ezt most nem átvitt értelemben kell venni, ugyanis a TGS2015-ön bemutattak két D-Horse páncélt, jött még kettő női katonáknak és persze Snake is kapott egy kis szeretetet. Az árukat és a megjelenési dátumot egyelőre még nem tudjuk.
Attack on Titan játék jön a Dynasty Warriors fejlesztőitől A jelenlegi egyik legnépszerűbb anime sorozatból, a véres és brutális Attack on Titanból a japánok már készítettek egy borzalmas élőszereplős filmet, most viszont az Omega Force talán összehoz egy szerethető oldalhajtást a szériához. Ha még nem hallottatok róla, a fantasy sorozat egy olyan világban játszódik, ahol a kihalás szélén áll az emberiség, és folyamatos fenyegetettség alatt áll az utolsó városunk is az óriásoktól. A pucér és látszólag csak az ösztöneik által vezérelt böszmék úgy rágcsálják az embereket, mint a sósperecet, de azért mi sem vagyunk teljesen magatehetetlenek, ott nehezítjük meg a vacsora szerzést, ahol tudjuk. Ehhez van menő felszerelésünk is egyébként, a lényeg, hogy az anime remek alapot ad egy élvezhető akciójátékhoz, már csak az kell, hogy ne szúrják el. Az eddigiek alapján szerintünk az óriások egész jól néznek ki, a karakterek már kevésbé. Kíváncsian várjuk a végeredményt. (megj.: Levi forevvvaaaa!)
A Bloodborne két tervezett DLC-jét egyesítették a The Old Huntersben Novemberben érkezik a Bloodborne valószínűsíthetően utolsó DLC-je, a The Old Hunters. A TGS-en kipróbálható volt egy lebutított változata, hogy egyrészt mindent ne áruljanak el, másrészt hogy esélyük legyen a játékosoknak az egyik főellenfél ellen (kivették pár mozdulatát). A DLC egy rémálomban játszódik, ahol Yharnam ősi vadászai vannak csapdába esve. A fő helyszín egy mocsár, és a sztori a Bloodborne-ra épít, egészen pontosan még valamikor az első felében elérhető lesz a végigjátszásnak, de a nehézségi szintje inkább a második félre fog emlékeztetni. Szóval ha valaki akkor esik neki, amikor először játszik, akkor lehet, hogy csak pislogni fog, mikor az első sarkon lerendezik. Az új helyszínen kívül 10 új fegyvert is magával hoz a DLC, például egy ostort, ami karddá alakítható. Lesznek új megidézhető NPC-k is, és a DLC megjelenése körül a Chalice Dungeons-ön is finomítanak egy kicsit, de az egy patch része lesz, tehát mindenki megkapja. A The Old Hunters november 24-én érkezik, 15 eurós áron, december harmadikán pedig megjelenik a játéknak egy speciális változata is, ami alapból tartalmazni fogja. A Naughty Dog elszólta magát: készül a következő The Last of Us Nem ez volt az első alkalom, hogy elszólták magukat a Naughty Dog háza táján. Egyszer már Nolan North, Nathan Drake és a TLU egyik mellékszereplőjének hangja is elejtette, hogy "annyit tud, hogy már dolgoznak a TLU2-n", most pedig egy live stream alkalmával az egyik fejlesztő hivatkozott úgy a játékra, hogy "az első The Last of Us". A PlayStation VR úgy lesz árazva mint egy új játékplatform Andrew House CEO szerint a Sony úgy árazza majd a Virtual Reality szemüvegét, mintha az egy új platform lenne. Nem árulta el a pontos árát, de ez alapján nem tűnik elrugaszkodottnak az a találgatás, mely szerint 400 dollár körül lesz. Nagyjából ennyiért kapunk meg egy 500GB-os PS4 pakkot kint az USA-ban. A jövő évi megjelenésig egyébként még lesz idejük dolgozni a kompatibilitási listáján is a kütyünek, mely jelenleg úgy 42 cím körül jár (ezekből persze még sokról nem tudjuk, hogy micsoda egyáltalán). Ilyen lesz a Ghost in the Shell FPS Valamikor a jövő évben érkezik PC-re a Ghost in the Shell: First Assault, ami egy ingyenesen játszható, csapat alapú multiplayer FPS lesz. Mivel két hét múlva indítják a zárt bétát, így a fejlesztő Neople úgy gondolta, hogy talán épp itt az ideje egy kicsit felkelteni a játékosok érdeklődését, és kiadtak egy játékmenet videót. A First Assaultban szénné tuningolhatjuk majd magunkat, és olyan technológiák segíthetnek majd nekünk a győzelem elérésben, amiket már láthattunk a filmekben vagy a sorozatokban (például Motoko álcázó techje). Aki a megnézése után kedvet kapott egy kis bétázáshoz, az itt jelentkezhet.
Jön mobilról PC-re a Warhammer 40K: Deathwatch A körökre osztott stratégiai játék júliusban jelent meg az App Store-ban, PC-n pedig a jövő hónapban teszi tiszteletét, egészen pontosan október 20-án. A fejlesztő Rodeo Games szerint a Deathwatch: Enhanced Edition Unreal 4-es motorral megy, alaposan felturbózták a grafikáját és természetesen átszabták az irányítását is egérre és billentyűzetre. A küldetéseket tehát mostantól dinamikus bevilágítással és speciális effektusokkal élvezhetitek. A PC-s változat ezen túl kap még új Űrgárdistákat is a Dark Angels, Imperial Fists és Black Templar fejezetekből.
Geralt, te vagy az? A Ni-Oh 10 év után újra feltűnik A Koei Tecmo úgy 10 éve bejelentett egy szamurájos akciójátékot, Ni-Oh címen (még screenshotokat is mutattak belőle), aztán az egész eltűnt a süllyesztőben. A Tokyo Game Shown jött a meglepetés, a játék feléledt és jövőre kijön PS4-re. A címe picit megváltozott, eltűnt belőle a kötőjel, de ez még ugyanaz a játék. A sötét hangulatú harmadik személyes nézetű kaszabolós játék tele van groteszk ellenfelekkel, de amin még jobban meglepődtünk az az volt, hogy a főhős teljesen úgy néz ki mint Geralt a The Witcher sorozatból.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Szefmester
2015.09.19. 01:13
Mint két tojás ez a két játékhős! Mind a kettő ősz és szakállas férfi... Ha megborotválkoznának akkor meg Sephiroth-ra hasonlítanának?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. i2k010
2015.09.19. 09:35
Csak szólok, hogy a japánoknál az ősz harcos típusok kicsit többször szerepelték már...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Kerty
2015.09.19. 09:48
Sokáig vártam ezt a Ghost in the Shell lövöldét... de már hány éve húzzák halasztják és még mindig ugyanolyan gagyi látszata van... mindenesetre kipróbálom majd, de inkább csinálnának valamit ami a sztorira épül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.09.19. 11:49
Pewdiepie-ra jobban hasonlít sztem mint Geraltra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Krisbart
2015.09.19. 16:27
Nem is az ősz hajával van a baj hanem az arcával ha nem tünt fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Pogg
2015.09.19. 22:55
Kerty, GitS lövölde már volt egy, vagy 10 éve... fps, minimális rpg beütéssel, még tacskó havert (vagy tacsi komát, ki hogy mondja ) is vihettél magaddal, voltak NPCk, satubbi. Bár asszem csak PS-en jött ki, és persze nem multi volt csak single és co-op. Viszont pont emiatt sztorira épült.

Titánok: "egy olyan világban játszódik, ahol a kihalás szélén áll az emberiség, és folyamatos fenyegetettség alatt áll az utolsó városunk is az óriásoktól." Ja, olyan folyamatos a fenyegetés, hogy már több, mint száz éve nem látott senki egy darabot se belőlük, a felderítőkön kívül... pont ezért üt akkorát, mikor a két jómadár áttöri a külső falat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kerty Pogg
2015.09.20. 09:52
Igen emlékszem rá, játszottam is vele,. Sőt, még a mégrégebbi PS1-es játékkal is amiben még Fuchikoma volt. De attól még jó lenne egy új játék... egy rendes. Nem csak egy random ázsiai multilövölde amire rávan húzva a ghost témája... bár több mint a semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vash_hu
2015.09.21. 15:40
Jaja, valami jó sztorival single playert tudnék inkább elképzelni, nem egy n+1-ik "free to play competitive multiplayer shooter"-t Ez így annyira nem várós.

Viszont az attack on titan igen Ha ennyi info van, mint ez a videó, akkor én még nem mondanék véleményt a szereplők grafikájáról (nekem ebben tetszett), én szeretem h az animés játékokban a szereplők többnyire cell-shaded-ek, jobban visszaadja az anime hangulatát. Lást pl Naruto játékok, grafika szinte egy az egyben az animéjé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!