iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.09.21.

Dátum | 2015. 09. 21.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ismét mozog a Wasteland 2: Director’s Cut Ezúttal még több játékmenettel. A teljesen új engine-re átültetett, felújított és kiegészített Wasteland 2 október 16-án jelenik meg, immáron konzolokra is - Xbox One-ra és PS4-re.
Egy picit még várni kell a Life is Strange befejező részére Egészen konkrétan október 20-ig. Luc Baghadoust a Dontnod stúdiótól elárulta, hogy ugyan a fejlesztést meg nem fejezték be (már közel járnak hozzá), de a megjelenési dátumot azért szerették volna közölni a türelmetlen közönséggel. Baghadoust elmondta, sajnálják, hogy a vártnál tovább tart az utolsó epizód elkészítése, sőt, az sem kizárt, hogy ezt a dátumot sem sikerül tartaniuk, de azért nagyon igyekeznek. Úgy tűnik, egy spéci Crackdown 3-as kontroller érkezik Azt nem tudjuk, hogy limitált kiadású konzol érkezik-e a Crackdown 3 mellé, de vélhetően igen. Ma ugyanis a Microsoft mutatott egy képet a limitált kiadású kontrollerről, ami a játék megjelenésével egy időben válik elérhetővé.
Megtalálták a Sonic történetének egy eltűnt darabját A Waku Waku Sonic Patrol Car eredetileg 1991-ben jelent meg Japánban a játéktermekben. Ennek megfelelően eléggé beteg anyagról van szó, amiben Sonic, mint rendőr cirkulál az utakon, a közlekedés szabályait természetesen be kell tartanunk. A lényeg, hogy a Sonic Retro csapata egy spanyol weboldalon talált egy eladó példányt az eredeti játékgépből, amiről levették az adatokat, és az egészet felnyomják az internetre, hogy majd a MAME segítségével emulálni lehessen. A MAME következő frissítésébe be is kerül az anyag.
Új játékmenet-felvételt kaptunk a Horizon: Zero Dawnból Még a Tokyo Game Show alkalmával rögzítették az alábbi felvételt, amin tiszta játékmenetet láthatunk. Ami a legjobb, hogy egyrészt az anyag marha látványos, másrészt semmi nem tűnik benne előre scripteltnek. Élmény lesz marha nagy robot-dino-állatokra vadászni, az már biztos.
Dedikált szerverekkel jön a Star Wars: Battlefront Korábban sokakban némileg csalódást keltett a tény, hogy a Star Wars: Battlefront eldobja a Battlefield-játékokban korábban bejáratott szerverböngészőt, aminek helyét a matchmaking rendszer veszi át. Örömhír azonban, hogy a DICE ettől függetlenül megerősítette, hogy a multiplayer játékok dedikált szervereken futnak majd. Ez persze Xbox One-on egyébként is adott, azonban ez lesz a helyzet PC-n és PS4-en is. Matthew Everett közösségi menedzser szerint ez mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a játékélmény optimális lehessen. Jövő hónapban rajtol a Monument's Valley készítőinek VR-es játéka Ami nem más, mint a Land's End. Ez kifejezetten csak VR-es platformokra készül, azok körül is elsőként a Samsung Gear VR-re, hiszen a Monument's Valley fejlesztői eleve a mobilos játékokban vannak otthon. Az anyag október 30-án jelenik meg.
PS4-árcsökkenésre számít az Xbox-főnök Phil Spencer az IGN-nek úgy nyilatkozott, a Sony múltbéli szokásai alapján a mostani ünnepi szezonban számíthatunk arra, hogy lejjebb viszik a PS4 árát. Ez persze nem lenne logikátlan, hiszen a konzol akkor már két éve piacon lesz, a gyártását egyszer már tudták olcsósítani, ráadásul Japánban már most megvágták az eladási árát. Spencer szerint az Xbox-részleg fel van készülve erre, és az ünnepi szezonban a jelentős mennyiségű exkluzívval szép csata fog kialakulni, amin végül csak a fogyasztónak nyernek majd. Ha lesz is árcsökkentés, azt vélhetően október 27-én, a Paris Games Weeken jelentheti be a Sony, ahol sajtókonferenciát tart majd, miután a GamesComot teljesen kihagyta. Megcsinálták a legnehezebb Super Mario Maker-pályát A Super Mario Maker az utóbbi idők egyik legzseniálisabb alkotása. Lehetővé teszi, hogy saját Super Mario-pályákat készítsünk, ami azt jelenti, hogy vélhetően soha többet nem lesz szükségünk új 2D-s Mario-játékra. A közönség persze rá is cuppant, és mivel a pályákat természetesen meg is lehet osztani, már több mint 1 millió szint készült. Ezek közül a jelenleg legnehezebbnek tartott Bomb Voyage pályát sikerült végül megcsinálnia a Bananasaurus Rex néven futó felhasználónak. Összesen egyébként 11 ezerszer próbálták megcsinálni a pályát a játékosok előtte, sikertelenül.
13 év után kiegészítőt kap az Age of Mythology Az Age of Mythology: Extended Edition tavaly jelent meg Steamen, és mivel minden tekintetben a kor elvárásaihoz igazították (nagy felbontások támogatása, feltuningolt grafika, stb.), korrekt játékostábort tudott kialakítani - ismét. Talán ezt szeretné meglovagolni a Microsoft, ugyanis most bejelentette, hogy 13 évvel a megjelenés után új kiegészítő érkezik a játékhoz. A Tale of the Dragon nevű kiegészítőn a Forgotten Empires és a SkyBox Labs dolgozik, a két stúdió, akik egyébként eleve a felújításért voltak felelősek, meg persze ők készítették az Age of Empires 2 HD Editiont is. A kiegészítőről október 2-án tudunk majd meg többet egy Twitch-közvetítés keretein belül. Friss előzetest kapott a Rise of the Tomb Raider A trailer a Descent Into Legend nevet kapta, és benne láthatunk néhány olyan dolgot, ami visszaidézi a klasszikus Tomb Raider-hangulatot - habár aztán rögtön elvonja a figyelmünket egy-egy látványos akciójelenet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Sightseer
2015.09.21. 22:13
Beszarok... Nem lehet! AoM kiegészítő!
És az AoE IV-el mi lesz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. i2k010
2015.09.22. 07:51
"A teljesen új engine-re átültetett, ".

Nem. Nem teljesen új, hanem csak új verziójú. Eddig is Unity 3D Engine hajtotta, csak a 4.x. Most majd 5.x hajtja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. PACSA
2015.09.22. 15:19
Age of Mythology hír nem pontos, inkább 13 év után ÚJ kiegészítőt kap.
Mivel van neki 1 Titan nevezetű kiegészítője.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!