iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.09.24.

Dátum | 2015. 09. 24.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Januárban indul a Call of Duty World League Az Activision bejelentette, hogy 3 millió dolláros összdíjazással elindít egy egész világot behálózó Call of Duty ligát. Oké, az egész világ túlzás, mert jelenleg Észak-Amerika, Európa és Ausztriália játékosai és csapata kerülhetnek be. Mindenhol lesznek regionális selejtezők és döntők a jövő év során folyamatosan, majd vélhetően az egész egy nagy végső LAN-bajnokságon zárul. Érdekes, hogy a profi csapatok mellett az Activision gondolt a nem teljesen profikra is: ők majd a Challange ligában nevezhetnek. Októberi ingyenes játékok az Xbox Live Gold-előfizetőknek Major Nelson elárulta milyen játékokra számíthatnak októberben az XBL Gold előfizetői. A felhozatal nem rossz: Xbox One-on a Valiant Hearts: The Great War egész hónapban elérhető lesz, a hónap felétől pedig becsatlakozik mellé a Telltale-féle The Walking Dead teljes első évada. Xbox 360-on a Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes jár egész hónapra, és a hónap felétől szintén a The Walking Dead első évada érkezik. Készül a VR-kompatibilis USS Enterprise Egy lelkes rajongó úgy gondolta, ideje lenne elkészíteni az Unreal Engine 4 segítségével a USS Enterprise űrhajót (a The Next Generation korszakából). Ez még nem minden: Oculus Rifttel az egész szabadon bejárható. A projektnek még nincs vége, a rajongó célja ugyanis, hogy minden apróság rendben legyen, de már így is egészen durván részletes néhol.
Nem, VR-ra sem jelenik meg a Half-Life 3 Azért nem lennék a Valve munkatársainak helyében, mert mindenki folyton a Half-Life 3-ról kérdezi őket. Most éppen Chet Faliszek tartott egy előadást a VR-ról, és az első kérdés nyilván az volt a közönségtől, hogy "akkor a Half-Life 3 egy VR-os játék lesz-e?". A válasz rendkívül rövid és egyszerű volt: "Nem". Faliszek egyébként elmondta, hogy a VR-os headsetek egyhamar nem szabadulnak majd meg a kábelektől, ugyanis gyakorlatilag két képernyőt kell frissíteniük legalább 90fps-sel, aminek pedig elég nagy a sávszélesség-igénye. Meg persze vélhetően a késleltetés sem utolsó szempont, bár ezt ő nem mondta. Mindjárt megjelenik a The Escapists: The Walking Dead Egészen konkrétan szeptember 30-án érkezik a játék PC-re és Xbox One-ra, rendkívül cuki, retro grafikával ellátva. A történet egyébként leginkább a képregények sztoriját követi: Rick felébred a kórházban, majd egy rakás túlélőből álló csoportot kell vezetnie, némileg eltérő módon attól, ahogy az a sorozatban történt. Az anyagot a Worms-sorozatról elhíresült Team 17 fejlesztette.
3 millió dolláros összdíjazású Dota 2 verseny lesz Frankfurtban A Dota Major október 6-án indul online kvalifikációval (bárki nevezhet), de persze egy rakás neves csapat rögtön meghívást is kap. A regionális döntők (szintén online) október 10-13-ig tartanak majd, végül pedig november 16 és 21 között tartják meg Frankfurtban a döntőt, 3 millió dolláros összdíjazással. Az esemény mindenki számára ingyenesen látogatható lesz, de a döntők megtekintéséért már 50 eurós belépési díjat kell fizetni. Több játék is előre kipróbálható lesz az EA Access keretein belül A jelenleg csak Xbox One-on létező EA Access előfizetői egy héttel a megjelenés előtt kipróbálhatják a Star Wars: Battlefront, a Need for Speed és az NBA Live 16 játékokat. És a kipróbálást szó szerint kell érteni, ugyanis ingyenesen lehet elkezdeni játszani ezekkel, ha pedig a felhasználónak megtetszik az anyag és megvásárolja, minden addigi előrehaladása megmarad.
Levették az Apple App Store-ból a BioShockot Eredetileg tavaly augusztusban jelent meg iOS-es eszközökre a BioShock, azonban a rendszer 8.4-es változata után nem volt hajlandó működni egy kompatibilitási hiba miatt. A készítők ugyan akkor még azt ígérték, hogy ezt kijavítják, ez azonban azóta sem történt meg. Most pedig teljesen levették az áruházból a játékot, és az sem töltheti le újra, aki korábban már megvásárolta - tekintve, hogy 19 dollárba került, ez azért némileg idegesítő lehet. A BioShock eleve nem indult jól iOS-en: sem a kritikusok, sem pedig a vásárlók nem rajongtak érte. Újabb előfizetéses modellben gondolkozik az Electronic Arts Az Electronic Arts nevében a Chadwick Martin Bailey marketing cég által kiküldött kérdőív érdekes új előfizetéses modellről kérdezi a játékosokat. Tulajdonképpen arról van szó, hogy az Electronic Arts a saját játékai mellett más kiadók (a Ubisoft, a Take Two Interactive, az Activision és a Bethesda szó szerint meg van említve) játékait adná oda egy bizonyos előfizetési díjért cserébe. A kérdőív nem csak arra kérdez rá, hogy egy ilyen szolgáltatásért mennyit fizetnének a felhasználók, de arra is, hogy a játékok megjelenését követően mennyi időt lennének hajlandóak várni azért, hogy azok bekerüljenek a rendszerbe. Nagyjából tehát arról van szó, mint most Xbox One-on az EA Access keretein belül a Vault, csak éppen kibővítve. Ismét mozgásban a Divinity: Original Sin Enhanced Edition Ezúttal a kooperatív akciót szemlélhetjük meg mozgás közben, aminél nagyon látványosan és dinamikusan osztja szét a képernyőt, ha a különböző karakterek másfele mennek. Az Enhanced Edition alapvető célja egyébként az, hogy a konzolokra elhozza a játékot, de ingyenes frissítésként meg fog jelenni PC-re is.
A szokásosnál is polkorrektebb lesz az Assassin's Creed: Syndicate Egyrészt az új Syndicate-ben kap először szerepet egy transznemű karakter. Ő a férfiből nővé lett Ned Wynert, aki mellékszereplőként tűnik fel, és mindenféle küldetést kapunk majd tőle. Másrészt pedig megváltozik a sorozat bevezető szövege, ami az első rész óta eddig változatlan formában volt jelen. Míg korábban a szöveg úgy szólt, hogy "Ez a történelmi események és karakterek által inspirált fikció egy különböző vallási nézeteket és hiteket valló multikulturális csapat által készült", most már emellé bekerült a végére a "különböző szexuális orientáció és nemi identitás is", biztos ami biztos. Pontos dátumot kapott a Star Wars Battlefront bétája Korábban csak annyit tudtunk, hogy október, most pedig már azt is tudjuk, hogy konkrétan október 8 és 12 között próbálhatja ki mindenki szabadon a játékot. A korábbi ígéretnek megfelelően a bétába bekerül a 40v40-es Walker Assault a Hoth bolygón, a 8v8-as Drop Zone a Sullust bolygón, valamint a kooperatív küldetés a Tatooine-on.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. 5hR3kY
2015.09.25. 08:40
Most már lesz időutazás is az Assassin's Creed: Syndicate-ben? Csak mert a játék 1868 körül játszódik, az első nemváltoztató műtét meg 1951.09.24-én volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. FaL
2015.09.25. 08:46
AC Syndicate...pfff

ettől a túlpörgetett PC őrülettől már egyszerűen hányni kell... és hogy nyomják le az emberek torkán...

Csak azt nem értem, amíg nem volt minden és mindenki ilyen PC, addig hogy is lehetett élni?!?! Ja, hogy nem volt mindenki nyafogós kis ***** és nem rettegtünk attól, hogy valakinek megsértjük a kis virág lelkét... szép új világ -.-

@5hR3kY

Szerintem olyanra gondolnak mint az ACIV-ben James Kidd/Mary Read, csak biztos egy jó adag Elton John beütéssel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. djkissmrt
2015.09.25. 12:11
A "Divinity: Original Sin Enhanced Edition" PC változatában is lehet majd egyszerre 2-en játszani 1 gépen vagy csak a konzolverziókban?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mainframe FaL
2015.09.30. 15:06
"ettől a túlpörgetett PC őrülettől már egyszerűen hányni kell... és hogy nyomják le az emberek torkán...
Csak azt nem értem, amíg nem volt minden és mindenki ilyen PC, addig hogy is lehetett élni?!?! Ja, hogy nem volt mindenki nyafogós kis ***** és nem rettegtünk attól, hogy valakinek megsértjük a kis virág lelkét..."

Őszintén sajnállak, hogy középkorú, fehérbőrű, heteroszexuális, európai, stabil hátterű férfiként ekkora szenvedést okoz neked a téma. Még szerencse, hogy nem nyafogsz miatta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!