iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.09.28.

Dátum | 2015. 09. 28.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Félórányi Warzone-játékmenet a Halo 5-ból Csak emlékeztetőül: a Warzone az, ahol felvonul a teljes Halo-sandbox, nagy pályákkal, járművekkel és mindenféle fegyverrel - meg M.I. által irányított társakkal. Egyszóval igazi, jóféle káosz. Na, ebből láthatunk most majdnem félórányi felvételt 1080p-ben és 60fps-el.
Sosem gondolkozott komolyan a Red Dead Redemption PC-s verziójáról a Rockstar Aki abban reménykedett, hogy a fantasztikus Red Dead Redemption valaha megjelenik PC-re, annak sajnos rossz hírrel kell szolgálnunk. Kris Roberts, aki annak idején a játék multiplayer részének fejlesztését vezette, a minap egy Twitch-stream keretein belül elárulta, hogy az ő tudomása szerint a Rockstar sosem gondolkozott komolyan a PC-s verzió elkészítésén. Sőt: "Valójában már azon is meglepődtem, hogy a Grand Theft Auto 5-ből készült PC-s verzió, annak idején annyira ellene voltak ugyanis." Miért nincs benne az Uncharted: Golden Abyss a Nathan Drake-gyűjteményben? Az Uncharted: Golden Abyss csak a PS Vitára jelent meg, ezzel a sorozat egyetlen része jelenleg, ami nem elérhető PS3-on. Ezzel együtt azért mindenkiben felmerült valószínűleg, hogy miért nem tették be a készülő Uncharted: The Nathan Drake Collectionbe. Arne Meyer a Naughty Dogtól elmondta, hogy nagyon sokat gondolkoztak rajta, de végül mégsem lett volna megfelelő. Miért? "Amikor átnéztünk minden játékot, végülis arra jutottunk, hogy a három PS3-as rész együtt ad ki egy remek történeti ívet, ami végül elvisz minket az Uncharted 4-hez. Ezt az egységet meg akartuk tartani, így végül kihagytuk a Golden Abysst." Meyer szerint a döntés nem volt egyszerű. Végső soron azonban látták, hogy még most is számos játékos tolja az Uncharted 2-t és 3-at multiplayerben, ezeket a szervereket pedig nem is akarják leállítani a közeli jövőben. Viszont nem akarták a játékosbázist tovább tördelni azzal, hogy behoznak egy kizárólag PS Vitára megjelent epizódot a fő történeti ívbe. Ennyit foglal az Uncharted: The Nathan Drake Collection De mennyit? Nos, 44GB-ot, szóval ennyit kell majd bekészíteni a PS4-en. Oké, ez önmagában nem túl érdekes információ. Ennél talán érdekesebb, hogy a Digital Foundry megnézte a játék béta verzióját, és szerintük nagyon jól sikerült a felújítás: a szebb grafika és a jobb irányítás mellett a 60fps-t is kiválóan tartja a gyűjtemény mindhárom darabja. Már mi is kipróbáltuk a kollekciót, és eddig csak megerősíteni tudjuk ezt.
Ennyit foglal a Fallout 4 Ha még nem volt elég a helyfoglalásból, akkor az Xbox Store-ból azt is megtudtuk, hogy a Fallout 4 egészen pontosan 28,12GB-ot foglal. Ebből alapvetően sokat nem tudtunk meg, talán csak annyit, hogy számos újgenerációs játékhoz képest azért viszonylag keveset foglal az új Fallout. Igen, U2-dalok is lesznek a Rock Band 4-ben Oké, nem tudom, hogy ez most jó hír-e vagy rossz, de a Harmonix a teljes dallista közlése után azért elárulta a népnek, hogy még két szám felkerül a lemezre a U2-tól. Ráadásként pedig további dalok érkeznek az együttestől DLC formájában. Történeti előzetest kapott a StarCraft 2: Legacy of the Void Amiben a Blizzard igyekszik felvezetni, hogy a protossok éppen vissza akarják foglalni szülőbolygójukat, Aiurt. Maga az előzetes nem különösebben látványos, leginkább rajzolt grafikákból rakták össze, de megfelelően ismerteti a történeti hátteret, így még az is képbe kerülhet, aki nem játszott az első résszel.
"Soha ne mondj nemet egy új Wipeout-játékra" Ezt mondta Shuhei Yoshida, a Sony belsős stúdióinak vezetője. Az úriember hangsúlyozta, hogy a PlayStation húszéves történelme során mindig jött egy-egy új Wipeout, azonban mostanában nem foglalkoztak annyira a címmel, leginkább azért, mert szeretnek új játékokon dolgozni. "Szeretem kiegyensúlyozni, hogy mennyi új címet, és mennyi régit veszünk elő. Azonban a jövőben egyáltalán nem kizárt, hogy a Wipeout visszatérhet" - nyilatkozta Yoshida. Szomorú hír azonban, hogy a Crash Bandicoot visszatérésére nem számíthatunk nagyon, tekintve, hogy az egykori ikonikus PlayStation-játék jogai ma már az Activisionnél vannak, így teljesen az ő kezükben van a folytatás. Ami pedig a Syphon Filtert illeti, Yoshida misztikusan fogalmazott: a sorozatot készítő Sony Bend stúdió továbbra is létezik, és egy "nagyon menő új játékon dolgoznak", amit a Sony még nem jelentett be. Ez azonban szinte biztos, hogy nem egy új Syphon Filter lesz. Nyílt bétában van a Romero-féle zombis játék Történetünk ott kezdődik, hogy Romero egy zombis játékot készített The War Z néven, ami azonban jogokat sértett (a regény és a film miatt), így átnevezték Infestation: Survival Storiesra. Na, ennek a folytatása az Aftermath. De mi a poén? Hogy a "Romero" név alatt most éppen nem John Romeróra gondolunk, hanem George Cameron Romeróra, aki a legendás zombifilmes George Romero fia. Az Aftermath egy free-to-play anyag, ahol a megvásárolható dolgok a készítők ígérete szerint kizárólag kozmetikai jellegűek, vagyis semmi előnyt nem szerezhetünk velük. A játék most lépett be a nyílt bétába, így mindenki kipróbálhatja.
Legalább három évre terveznek a Lego Dimensions-szel A TT Games és a Warner elmondta, legalább három évig biztosan bővítik majd a Lego Dimensionst. Ennek megfelelően a valós játékfigurákat fogadó alapállomást is úgy tervezték meg, hogy a későbbiekben ne kelljen fejleszteni rajta, hanem folyamatosan tudjanak kiadni új karaktereket és pályákat. Ugyanakkor a Warner nem győzi hangsúlyozni, hogy aki nem szeretne újabb és újabb kiegészítő játékokat venni, annak nem muszáj, ugyanis végig lehet menni a játékon úgy, hogy csak a kezdő csomagot vásároljuk meg. A Lego Dimensions egyébként szeptember 29-én jelenik meg, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra, Xbox One-ra és Wii U-ra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Rimagras
2015.09.28. 22:43
Red Dead Redemption-t nagyon sajnálom, GOTY lenne esélyesen ha kijönne PC-re is feljavított grafikával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii Rimag...
2015.09.29. 08:05
Túl régi már, nem fogyna úgy, ahogyan azt (ők) szeretnék. De milyen érdekes, venné minden rajongó, mégis elvetik a lehetőséget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. perneki
2015.09.29. 12:45
Még anno megvettem ismerőssel a WarZ-t vagyis Infestation: Survival Stories kb 30 órát játszottunk és elegünk lett cheaterek, paytowin playerek, cheaterek, és még több cheaterek......... ugyanaz a motor minden akkor nem lesz nehéz átírni erre is főleg hogy mi veszteni valója van a játékosnak mert ingyen van.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. RaVer86
2015.09.29. 14:14
Az Uncharted GA csak kamuzás. Biztos nem érte meg a belefeccölt idő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. srobi
2015.09.30. 00:44
perneki:
Én most próbáltam ki. Több féle szerver közül lehet választani. Van PvE is ahol a kezdők kipróbálhatják magukat és fajlődhetnek kicsit miekőtt PvP-re mennének. Valós pénzért lehet venni tervrajzokat és sok más cuccot craftoláshoz, azok épp nem kozmetikai jellegü cuccok, de össze szedhető elvileg minden játékon belül. Igaz nincs komoly gépen, de csak kb 10-20 FPS-st sikerült elérnem rajta, néha kifagy. Akiket az ilyen zavar az le se töltse. A többiekkel meg ott találkozunk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!