iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015. 10. 02.

Dátum | 2015. 10. 02.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Októberben térhet vissza a PC-s Batman: Arkham Knight Október végén elvileg a PC-n játszók is belevethetik majd magukat az Arkham-széria utolsó epizódjába – adta hírül a játék Steam-oldalán a kiadásért felelős Warner Bros. Interactive Entertainment. Az ígéretek szerint ez a változat a júniusban megjelent, játszhatatlan változattal ellentétben rendesen lesz optimalizálva, és az időközben megjelent DLC-k futtatása miatt sem kell majd aggódnunk. Magyarázkodik az Activision Mint ahogy arról korábban már többször is beszámoltuk, a Robomodo munkatársainak sikerült a lehetetlen és zsinórban a negyedik minősíthetetlen Tony Hawk játékot hozták tető alá. A Tony Hawk's Pro Skater 5 a szaksajtó kritikái alapján jelenleg 27 százalékon áll a Metacriticen, ami különösen annak fényében gyalázatos teljesítmény, hogy a licencjogokat birtokló Activisionnél megesküdtek rá, hogy a rebootnak szánt új résszel lemossák a szériáról az évek során rárakódott gyalázatot. A kiadó illetékesei tisztában vannak azzal, hogy mekkora a baj, így az ilyenkor szokásos „elnézést kérünk, minden ki lesz javítva” jellegű közlemények mellett azt is tudatták a nagyközönséggel, hogy kárpótlásképpen mindenki kapni fog még két ingyenes pályát és öt karaktert. Hogy ez vajon megmenti-e majd a játékot, aminek az első napos javítása nagyobb volt, mint maga az elvileg végleges program azt nem tudni, de a Eurogamer alant látható videóját elnézve a kétely hogy, hogy nem, de befészkelte magát a szívünkbe.
Nem áll jól a DOTA 2 szénája Bár a nemrég megjelent, számos változást hozó Reborn-frissítés élesedése után a többség a DOTA 2 játékosok számának növekedését várta, a publikus adatok alapján szeptemberben közel ötödével, egészen pontosan 16%-kal csökkent a MOBA felhasználói bázisa. Hogy pontosan mi is áll a komoly visszaesés mögött, nem tudni, mert több lehetséges magyarázat is létezik. A legegyszerűbb, hogy az újítások nem nyerték el a közönség tetszését és elégedetlenkedők inkább valamelyik konkurens programmal ütik el a szabadidejüket. Mások úgy vélik, hogy távolról sem ez a helyzet, hanem az iskolakezdés érezteti a hatását és a játékosok javát adó diákoknak egyszerűen nincs annyi idejük a hobbijukra, mint a nyári szünet alatt. Az is tény, hogy most nincs egyetlen, a figyelmet a Valve címére irányító komoly világverseny sem. Elméletek tehát vannak, és gyanítható, hogy ha tartósan alacsonyabb marad majd a játékosok száma az elvárhatónál, akkor a Valve kénytelen lesz lépni valamit. Itt a Telltale-féle Minecraft-játék trailere Megjelent az október 13-án érkező Minecraft: Story Mode első részének trailere. A Telltale keze munkáját dicsérő alkotás a stúdió hagyományainak megfelelően egy inkább a hangulatra, mint a fejtörőkre építő kalandjáték lesz, amiben egy Jesse nevű, a döntésünktől függő nemű karakterrel kell majd megmentenünk a világot.
Több mint ezer négyzetkilométeren pusztíthatunk a Just Cause 3-ban Új videóval jelentkeztek a Just Cause harmadik részének fejlesztői. Rico Rodriguez december 1-jén debütáló, PC-re, Xbox One-ra és PS4-re érkező kalandja alighanem hosszú hetekre le fogja kötni a robbantgatni vágyókat. Az elborult hangvételű TPS-ben ugyanis egy közel 1036 négyzetkilométeres térképen semmisíthetünk majd meg mindent, ami a szemünk elé fog kerülni. Összehasonlításképpen érdemes megjegyezni, hogy a The Witcher 3-ban 136, a GTA 5-ben 81, a Far Cry 4-ben 46, a Skyrimben pedig 39 négyzetkilométer a bejárható terület, unatkozni tehát semmiképpen sem fogunk.
PewDiePie a The Late Show vendége volt Bár Felix Kjellberg alaposan megosztja a játékosokat, a sikerét nem lehet kétségbe vonni. A legsikeresebb Youtube-sztár akkora népszerűségnek örvend, hogy az ismert humorista, Stephen Colbert által vezetett The Late Showba is meghívták vendégnek az USA külügyminisztere, John Kerry és a Hollywoodban található Hírességek Sétányán nemrég saját csillagot kapó Claire Danes mellé. PewDiePie azon túl, hogy igyekezett elmagyarázni a házigazdának, hogy pontosan mik is azok a Let’s Play videók, pár svéd káromkodást is megtanított Colbertnek.
Leleplezték a Street Fighter V új karakterét Hogy a japán Famitsu magazin tényleg véletlenül közölte a Street Fighter V egyik, először ebben az epizódban felbukkanó harcosának képét, vagy mint már annyiszor az ágazat történelme során, ismét egy újabb gerillamarketinges próbálkozással állunk szemben, azt jobb nem feszegetni. Egy dolog azonban biztos: a népszerű verekedős játék egy Laura névre hallgató, az elektromosság erejét használó és alighanem brazil származású hölggyel fog bővülni 2016 márciusában.
További képekért ide érdemes kattintani. Új Far Cry játék készülne? A hírt érdemes kellő szkepticizmussal fogadni, mert jelenleg csak az biztos, hogy a Steam Database-ben felbukkant egy olyan bejegyzés, ami egy Far Cry Sigma címen futó játékra utal. Hogy ez micsoda, azt még megtippelni sem lehet, mert semmit sem tudunk róla. Ez persze nem akadályozta meg a rajongókat abban, hogy találgatni kezdjenek. Egyesek abban bíznak, hogy a Blood Dragon folytatása lesz, mások szerint pedig egy teljesen új cím, a legpesszimistábbak pedig úgy vélik, hogy egy a korábbi részeket tartalmazó gyűjteményes kiadás lesz. Hogy kinek a tippje áll a legközelebb a valósághoz, azt gyaníthatóan a nem is olyan távoli jövőben meg fogjuk tudni. Zsákbamacskát fog árulni a Humble Bundle Egy igen érdekes új szolgáltatást indított a Humble Bundle. A jövő hónapban startoló Humble Monthly lényege, hogy tizenkét dolláros havi előfizetésért cserébe egy olyan csomaggal leszünk gazdagabbak, aminek a kiléte az utolsó pillanatig titok lesz. Ha valakit érdekel a meghökkentő ötlet, érdemes november 6-a előtt befizetnie a pénzt, mert ebben az esetben ajándékba megkapja az általunk is tesztelt, nehéz, de szórakoztató Grimrock 2 egy virtuális kópiáját. Nem sokkal bővebb infók és előfizetési lehetőség az új koncepcióra itt található. Így készült a Fallout 4 A Bethesda két új, a játék munkálatait bemutató videóval kedveskedett a játékosoknak, amikből számos egyéb információ mellett az is kiderül, hogy miért Bostont választották az új felvonás helyszínéül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. korgabor96
2015.10.02. 22:15
Ha a Dota 2-ben megcsinálnának rendesen pár dolgot , például:

MMR rendszert, akkor biztos dupla ennyi játékos lenne, de így... Nyertes meccsenként kap az ember 25 mmr-t (viszonyításképpen egy meccs átlag 40 perc, de nem ritka az egy óra sem, a jó mmr pedig 6000-től kezdődik) amit egy feedelő játékos elcseszhet.

Lehetsz akármilyen jó carry ha pl kapsz egy random oroszt a csapatba akkor a kommunikációnak vége, ezáltal a csapatjátéknak is, hiába állítod be, hogy angol nyelvet preferálsz, ezek meg egy kukkot sem értenek (tisztelet a kivételnek persze, de két év dotó alatt kb 10 normális orosszal találkoztam ... biztos csak én vagyok ilyen balszerencsés)

Illetve az első tíz meccs dönti el, hogy mennyi mmr-be kerülsz, és ha bedob 1-2k-ba akkor ez van haver (ezzel én is beszívtam az első accountomon, hiába tudok azóta viszonylag jól játszani szinte bármilyen hőssel egy két kivétellel) Ebből sajnos nincs kiút... Illetve van... új steam profile csinálása és az egész újrakezdése, de ezt csinálja az, akinek két apja- és 40 óra szabadideje van...

Dióhéjban ennyi, remélem adtam egy kis rálátást egy casual játékos szemszögéből, hogy miért van az, hogy egy igazán jónak tűnő moba mégis hanyatlik (Én sem játszom egy ideje. Elegem lett, de biztos csak noob vagyok, lehet flamelni nyugodtan...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. FaL
2015.10.02. 23:54
Emlékszem, az egyik GPS-re odafelé menet egyik akkori klántársam apja vitt minket kocsival (valami szép nagy egyterűje volt, amibe befértünk 5en, plusz a gépek monitorral, a cuccaink és még ő is) és az úton még átbeszéltük utoljára a taktikákat a mapokra, egyes helyzeteket stb. Egy jó fél óra után a klántársam apja megszólal: "Nem hazudok, EGY szót sem értettem abból, amit az elmúlt fél órában beszéltetek!" Mi jót röhögtünk rajta, ő is, de szerintem egyikünkben sem merült fel, hogy valaha is el fog jönni az a pillanat, amikor túl "öreg" lesz ahhoz, hogy megértse, miről beszélnek a fiatalok...

Jelentem, nálam elérkezett ez a pillanat korgabor96 kommentjét olvasva és most totál öregnek érzem magam miatta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Shinjiii korga...
2015.10.03. 08:47
Hiába, az oroszokat bannolni kéne minden EU szerverről a rákba, csak a baj van velük minden online csapatjátékban.

FaL esetét megértem, én etika órákon voltam így még suliban, melyeken az osztálytársam beszélt a tanárral a wow-ról. Brutál kocka beszéd, semmit nem értett az egész bagázs csak ők. Annyi különbséggel h mi már fiatalon sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. i2k010 Shinj...
2015.10.03. 11:03
Orosz szerver miatt kaptam VAC-ot. Rühellem én is őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. korgabor96 FaL
2015.10.03. 20:06
Annyi a lényeg, hogy aránytalanul nehéz felmenni a ranglétrán, többször önhibádon kívül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Kerty
2015.10.03. 21:47
nyilván annak van baja a dotó MMR-el aki nem jut előre benne... Persze az oroszok, meg mindenki béna, meg aki jobb az csal blablablabla. Nem hiszem el hogy 2015ben még mindig ezt kell szajkózni.

félig meddig kapcsolódó cikk: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. korgabor96 Kerty
2015.10.03. 22:02
Épp ezt írja, hogy a 2k mmr-es csávó elverte az 5k-st 1v1 ben, tehát a te mondandódhoz nem nagyon kapcsolódik... Vagy nem tudom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Shinjiii i2k01...
2015.10.04. 08:03
Az hogy sikerült, szájaltál nekik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kazsakke
2015.10.05. 06:53
maximalisan aterzem az orosz problemat, de sasjnos pont abban a regioban vagyunk hogy ha makod van nemetekkel, svedekkel, netalan angolokkal vagy egy normalisabb lengyellel rak ossze a matchmaking, ha nem akkor ruszkikkal, es koztuk tenyleg nagyon keves az akivel lehet rendesen csapatban jatszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. FaL
2015.10.05. 09:04
khm...kép...khm
#doublestandards
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim FaL
2015.10.06. 14:30
Egyelőre még nem emeltek isteni státuszba, tehát az omniprezenciával nem állok a helyzet magaslatán. Legközelebb a munkám kritizálása helyett elősegíthetnéd azt, a tartalom jelentésével. Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.10.06. 14:39
[I ain't no snitch]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim FaL
2015.10.06. 14:44
So you'll continue to bitch?
(csak hogy rímeljen, gettó stílusban)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.10.06. 16:22
If ya keep dissin' me
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!