iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.10.28. - FRISSÍTVE!

Dátum | 2015. 10. 28.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Dreams - exportálhatók lesznek az általunk készített modellek Azt ugyan továbbra sem tudjuk biztosan mi is lesz a Media Molecule által készítt Dreams lényege, de az biztos, hogy lehet benne alkotni dolgokat - így például szobrokat is. Nagyon érdekes azonban, hogy ezeket az alkotásokat tudjuk majd exportálni, és felhasználni például a Unity eszköztárában, vagy éppen 3D nyomtatni azokat. Nagy leárazások az Originen Halloween alkalmából nagyobb akció tart az Electronic Arts az Originen, számos játékot akár 75%-os kedvezménnyel is megvásárolhatunk. Hitman - üdvözlet Sapienzában! A Paris Games Week alkalmából az IO Interactive egy teljesen új helyszínről rántotta le a leplet a készülő Hitman játékban. Sapienza egyébként egy fiktív olasz városka, ennek megfelelően sűrű, szűk utcákra, és remek kilátásra számíthatunk.
Visszakerült Steamre a Batman: Arkham Knight Igen, eljött a nagy nap. A PC-s Batman: Arkham Knight újra megvásárolható, akik pedig korábban már megvették, örülhetnek a legújabb javításnak, ami a készítők reményei szerint megoldja a játék maradék problémáit is. Kap valaha visszafelé kompatibilitást a PS4? Ugyan mind Jim Ryan, mind pedig Shuhei Yoshida többször is hangoztatta, hogy a PS4 nem fogja tudni natívan futtatni a PS3-as játékokat, ez nem akadályozza meg az újságírókat abban, hogy újra és újra rátérjenek a témára. Yoshida szerint a korai PS3-as modellek ugyan visszafelé kompatibilisek voltak a PS2-vel, ezt azonban viszonylag kevesen használták, a PS3 pedig egy annyira egyedi architektúrájú gép, hogy nehéz lenne emulálni. De nézzük, mi a legfrissebb hivatalos válasz a címben feltett kérdésre:
Novemberi ingyenes játékok az Xbox Live-on A Microsoft a mai napon bejelentette a Games with Gold novemberi játékait. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a New Xbox Experience november 12-es megjelenésétől kezdve minden Xbox 360-as játék játszható lesz Xbox One-on, így az utóbbi konzolon gyakorlatilag dupla mennyiségű cím üti a markunkat (már ha kihagytuk az előző generációt). De nézzük a felhozatalt! Xbox One-on a Pneuma: Breath of Life egész hónapban elérhető lesz, míg november 16-tól december 15-ig jön a Knight Squad. Xbox 360-on november 1-től 15-ig a Dirt 3-at tölthetjük le, november 16-tól 30-ig pedig a Dungeon Siege 3 jár minden előfizetőnek. Legálisan megkerülhető a DRM az Egyesült Államokban Legalábbis bizonyos feltételek teljesülése esetén. A lényeg, hogy legálisan módosíthatjuk a játékot a DRM kikerülésére akkor, ha az azt kiszolgáló autentikációs szerverek már nem működnek. A kezdeményezés elsődleges célja a videojátékok megőrzése a jövő számára, ráadásul a múzeumok, könyvtárak és archívumok még tovább is mehetnek: ha szükséges, akkor konzolokat is feltörhetnek annak érdekében, hogy az adott játék fusson. Mindez azonban nem érvényes a kifejezetten online játékokra, és azokra sem, ahol csak az online multiplayer rész nem játszható, míg az egyjátékos rész igen. Ismét előkerült a Shadow of the Beast Pedig már egy jó ideje nem hallottunk róla, így azt gondoltuk, hogy ütközetben eltűnt. Megjelenési dátumot továbbra sem kapott a több, mint másfél éve bejelentett játék, de legalább egy új játékmenet videóval szolgáltak nekünk a készítők, megtisztelve a Paris Games Weeket.
További klasszikus D&D szerepjátékok kerültek fel a GoG-ra Folytatódik a GoG és a Wizards of the Coast együttműködése, melynek keretein belül a két fél szeretné megőrizni és elérhetővé tenni a klasszikus Dungeons & Dragons szerepjátékokat. Szerencsére a Wizards of the Coast pontosan tudja, hogy szükség van erre, mint ahogy azt is tudja, hogy ezért emberek pénzt is fognak adni, szóval összességében mindenki nyer. Mindenesetre a Forgotten Realms, a Krynn, a Ravenloft vagy a Dark Sun rajongói örülhetnek, a felhozatal ugyanis egyre bővül, most éppen az alábbi címekkel: Ravenloft-sorozat: Strahd’s Possession, Stone Prophet Krynn-sorozat: Champions of Krynn, Death Knights of Krynn, The Dark Queen of Krynn Dark Sun-sorozat: Shattered Lands, Wake of the Ravager Rock Band és a Destiny Egy ideig leginkább csak az elvetemült Dark Souls-rajongók csináltak olyanokat, hogy egy dobkészlettel vitték végig a játékot. Most Sean Gallagher valami hasonlót csinált, csak éppen a Destinyben: az előző kiegészítő főellenségét, Crotát nyomta le teljesen egyedül, kizárólag a Rock Band dobszerkóját használva. Ami azonban igazából érdekes, hogy ehhez nem dobverőket vetett be, hanem látszólag fakanalakat.
Most akkor hol dolgozik Michel Ancel? A legendás francia játékdizájner olyan címekért felelős, mint a Rayman, vagy éppen a Beyond Good & Evil. Jelenleg leginkább a saját, független stúdiója által készített Wild miatt került középpontba, ez azonban furcsa módon nem jelenti azt, hogy otthagyta volna a Ubisoftot. Tehát, hogy is van ez? Most a Paris Games Week alkalmával elárulta, nagyon egyszerű a képlet: fele-fele arányban osztja meg idejét a Wild és a Ubisoft között. A Ubisoftnál egyébként saját elmondása szerint egy nagyon ambiciózus új játékon dolgozik, ami ráadásul közel is áll a szívéhez. Ezzel kapcsolatban persze mindenki úgy gondolja, hogy a Beyond Good & Evil 2-ről van szó, de ezt jelenleg ő is tagadja, és lássuk be, eleve nem valószínű.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. nedcoleman
2015.10.29. 08:35
Az Origin mindig is komolyan túlárazta a játékait.
Kb most van normál áron... szerintem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2015.10.29. 12:14
Ahogy mondod, kell a francnak még "akciósan" is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!